HEINÄKUUN KUULUMISIA          

1.7.2023

Kesä tuli...ja nyt jo syksyä kohti mennään

Kyllä tämä aika rientää ja paljon on tapahtunut kolmen kuukauden aikana!
Maaliskuun kuulumisien loppupuolella oli ennakoitu jo tulevaa; oli ensimmäistä kirkkokonserttia ja polven osien vaihtoa tulossa.
Kirkkokonsertti Kiuruveden kirkossa pääsiäisen oli upea kokemus. Väkeäkin oli tullut paikalle ilahduttavasti ja niin sai mm. Myrskyn jälkeen-kappale aivan uudenlaisen sovituksen ja soinnin kirkkoon sopivaksi. Seuraavana päivänä (2. pääsiäispäivä) suuntasin Elimäen-Vilppulan NS-talolle tanssikeikalle. Kyllä sinne oli suunnanut moni muukin, sillä järjestäjän mukaan ei viimeisen viiden vuoden aikana ollut sellaista väkimäärää käynyt heidän tansseissaan. Olin kyllä hyvin otettu tuollaisesta väkimäärästä ja hieno keikka siitä tuli kaiken kaikkiaan. Säestämässä oli tällä kertaa Pekka Juntusen mainio trio ja tanssiväki otti hienosti vastaan ensivierailulla olleen soittajaryhmän!  Seuraavana päivänä olimme Heleniuksen Janin kanssa tansittamassa Aavehallin runsalukuista tanssiyleisöä Vierumäellä. Kotiuduttani oli aamulla meno Oulaskankaalle polvien kuvauksiin ja ortopedin vastaanotto. Leikkauspäätös tehtiin samalla reissulla, mutta kun jono Oulaskankaalle oli 8 kuukautta, päätin käyttää toista mahdollisuutta eli Pihlajalinnan palvelua vakuutuksen kautta (tosin 1/4 osa jäi vielä itselle maksettavaa) ja pääsin näin leikkaukseen jo toukokuussa. Vielä oli keikkoja tehtävänä ennen leikkausta mm. Spa Hotel Runnissa, Vaajakosken Urheilutalolla, Akaan Metsälinnassa ja Kuopion Raittiustalolla. Maitosuomen Henkilöstöpäivillä meni pari päivää Seinäjoella. Kyllä polvi oli jo aivan lopussa ja viimeisillä keikoilla lavalle nousu ja sieltä pois oli aika tuskallista. Muuten keikoilla oli hyvä meininki ja paljon väkeä ja se kyllä auttoi tuossa tilanteessa.
16.5. aamulla luottokuljettaja Ahti vei minut Kuopion Pihlajalinnan sairaalaan ja pieni palaveri ortopedi Jarmo Heiskasen kanssa ja sitten leikkauspöydälle klo 10.00. Polvi oli kulunut vielä pahemmin, miltä kuvissa näytti, joten tuntemukset ennen leikkausta oivat olleet oikeansuuntaiset. Tunti ja vartti leikkaussalissa ja sitten heräämöön nukkumaan...halusin nimittäin kuulla heti tuoreeltaan polven avauksen jälkeen, miltä siellä näyttää ja olin näin ollen koko leikkauksen ajan hereillä. Puhuttiin siinä samalla Pohti Ski Teamin hiihtäjistä ja esitin myös Jarmolle kysymyksen "ketkä kaksi Olympiavoittajaa ovat edustaneet Pyhäjärven Pohtia"...muutaman helpotuksen jälkeen ortopedi antoi oikean vastauksen. Jos sinä haluat antaa oman vastauksesi tai arvauksesi, niin  lähetä se sähköpostiini 1juha.vartiainen@gmail.com ... nopeimmat oikeat vastaukset palkitaan!
Seuraavana päivänä Ahti nouti minut kotiin ja kyynärsauvoja käytin kaksi päivää (olivat kyllä enemmän vastuksina) ja sitten on kuntoutusta tehty koko ajan enemmän ja enemmän.
Kävin siinä juontamassa yhden historiallisen tilaisuuden, kun Pohti Ski Teamin ensimmäiset viisi naisedustushiihtäjää julkistettiin. Nyt saadaan siis jännittää ensi talvena myös naishiihtäjien edesottamuksia mm. Suomen Cupin viesteissä mieshiihtäjien lisäksi.
Joitakin esiintymisiä olen käynyt tekemässä ja heinäkuun alussa on paluu arkeen, eli työhommiin Maitosuomen asiakashuolenpidossa. Esiintymisiä on mm. Kaavin Sivakkavaaralla, Pyhäsalmen Suuralavalla (Tangoilta yhdessä Tangokuningas Keijo Hietikon kanssa), Kalliojärvellä...
Torstaina 29.6. tuli yllättävä ja pysäyttävä suruviesti;  Harmonikkamestari Pasi Suikkanen oli menehtynyt äkilliseen sairaskohtukseen. Pasin ja hänen orkesterinsa kanssa saimme tehdä vuosien ajan keikkoja, hienoja konsertteja (mm. 50-v. Juhlkonserttini Kiurusalissa 2010) ja Pasi soitto kaikki harmonikkaraidat 2010 ja 2012 ilmestyneillä levyillä. Viime lokakuussa sain olla esiintymässä hänen 50-v. Juhlakonsertissaan Imatran Virta-salissa täydelle katsomolle.  Loistava soittaja ja hieno mies, iloinen persoona ja seuramies. Hyvät muistot jäävät elämään!

   
Tihilän Elotupa 20-v. Juhlatanssit Pasi ja minä       


          
Kiurusali 4.9. 2010 Pasi Suikkasen orkesteri juhlakokoonpanossa ja allekirjoittanut          
   

               
MAALISKUUN KUULUMISIA

30.3.2023


Talven selkä taitettu...

Kalenterin mukaan ollaan menossa kovaa vauhtia pitkin kevättä ja myös kohti kesää. Kun ulos katsoo, niin täysi talvihan meillä on. Kovia yöpakkasia (jopa -25) ollut tälläkin viikolla ja lunta tuli viime viikon lopullakin yli 30 cm. No kaikki aikanaan.
Vuoden alku on ollut melkoista haipakkaa pääasiassa työrintamalla, mutta toki esiintymässäkin on tullut käytyä.
Tammikuussa oli työn merkeissä matka Vuokattiin, jossa Maitosuomen Hyvinvointipäivien työtehtäviä oli mm. minimessujen juontaminen. Tulipa sillä reissulla käytyä suksillakin yli kuukauden tauon jälkeen ja suksille pääsin myös kotimaisemissa Pyhäjärvellä.
Keikkojakin tuli tammikuussa tehtyä Iisalmessa, Ruovedellä, Vaajakoskella ja Kangasalla.
Helmikuun alussa oli sitten vuorossa Rokuan reissu Asiakashuolenpito-tiimin palaverin merkeissä. Rokualla pääsin suksille parikin kertaa erinomaisissa maastoissa. Helmikuun 5.päivä oli sitten 60-luvun musiikin konsertti Kiurusalissa ja väkeä jälleen hyvin paikalla. Tuota konserttia oli siirretty aina sieltä 2021 vuoden alusta. Yleisön kiinnostus ja palaute konserttiamme kohtaan johti siihen, että nyt suunnittelemme 70-luvun musiikista (nimenomaan iskelmämusiikista) konserttia ensi vuoden alkuun. Helmikuun 9. päivä kävin esiintymässä ensimmäistä kertaa Orimattilan Kehräämöllä erittäin runsaslukuiselle yleisölle ja sieltä jatkoin Iskelmäviikko-risteilylle 12.-14.2. Nyt oli taas iskelmäväki uskatanut jo viime vuotta paremmin lähteä risteilylle ja kyllähän tunnelma oli erinomainen. Lauloin IskelmäOrkesterin solistina ns. "bändisetit" molempina iltoina ja varsinaiset tähdet, eli vuoden 2022 IskelmäMestarit Jonna Puhakka ja Kyösti Lindeman lauloivat setin kumpainenkin molempina iltoina. Molemmat yllättivät positiivisesti ja osoittivat valmiutensa myös tanssikeikoille. Vielä ennen hiihdon SM-kisoja oli keikka uudella Kataja-Areenalla Kärsämäellä. Kyllä Areenalla olisi hyvinkin mahdollisuus nousta tanssiyleisön suosikkipaikaksi, kuten perinteikäs Kataja aikanaan oli.
Nuorten SM-kisa viikonloppu Honkavuorella oli hiihtourheilun juhlaa! Yli 900 kilpailijaa kolmena päivänä sujutteli Honkavuoren vaativia, mutta erinomaisessa kunnossa olleita latuja ja kyllä siellä nähtiin tasokkaita kamppailuja ja tulevia Suomen edustushiihtäjiä. Vain nuorten Maailmanmestarit Eevi-Inkeri Tossavainen, Jasmin Kähärä ja Planican viestijoukkueessa MM-hopeaa hiihtänyt Niko Anttola puuttuivat osallistujien joukosta, toki hyvästä syystä. Allekirjoittanut teki selostuksia (kisat striimattiin suorana) stadionin ylikulkusillalta ja Nousiaisen Sari ja Pesosen Pauli selostivat kuuluttamosta. Näin saimme striimaukseen mukaan kuvan mukaista selostusta ja pystyimme tarjoamaan parempaa tilannekuvaa myös netin kautta kisatunnelmasta nauttineita. Minulle kuului myös palkintojenjako seremoinoiden juontaminen ja myös mitalistien mediatilaisuuden vetäminen. Kolme kovaa, mutta antoisaa kisapäivää otti aika koville ja niinpä jo vuosia vihoitellut polvi sanoi "työsopimuksen" irti. Edessä lienee osien vaihtoa ja kuntoutusta
Maaliskuun hiihtolomaviikolla oli keikka Hyvinkäällä ja kävimme Espoossa Pete Parkkosen konsertissa ja Turun kautta ajelimme Härmän kylpylään, jossa sain olla kutsuvieraana ja yllätysesiintyjänä "Laulu Suomelle" -konsertissa Soiva-orkesterin ja Yli-Sikkilän Jarkon sekä Koveron Mervin kanssa. Hieno tilaisuus kerrassaan ja katsotaan, saadanko tälle jatkoa muuallakin. Konsertissa lauloimme sota-ajan lauluja ja välissä tuli aina kerrontaa talvisodan vaiheista ihan päivämäärittäin.
Muutama päivä ja sitten ollaan jo huhtikuulla. 1.4. on keikka Peltohovissa IskelmäOrkesterin kanssa ja 9.4. klo 14.00 on minun historian ensimmäinen kirkkokonsertti Kiuruveden Kirkossa! 10.4. on vuorossa Elimäen-Vilppulan Ns-talo Korialla ja 11.4 Aavehalli Vierumäellä.

         
Kirkkokonsertin juliste

Kotisivuni löytyvät uudesta osoitteesta   www.juhavartiainen.com

Käy lukemassa uudet kuulumiset uudesta osoitteesta 20.12.2022 alkaen!

Sivut Elisan palvelimella sulkeutuvat 31.12.2022


JOULUKUUN KUULUMISIA

18.12.2022

Joulu on taas, joulu on taas...

Kaikkien tuntemaa joululaulua mukaellen, kohta se taas on - Joulu nimittäin! No, se on joka vuosi, mutta (onneksi) vain kerran vuodessa, kuten Juhannuskin!
Näin vanhemmuuten sitä ei niin paljon odota, kuin silloin pienempänä, kun piti jännittää, onko kaikki lahjatoiveet menneet perille.
Onhan se Joulu kuitenkin rauhoittumisen aikaa näin vanhemmallakin iällä ja kyllä tuo maailman (Euroopan) tilanne pistää miettimään , että meillä on sentään etuoikeus viettää joulua itsenäisessä Suomessa ja ainakin vielä rauhanajan oloissa!
Kuten tuolla ylälaidassa lukee, niin kotisivujeni operaattori on vaihtunut ja vanhan osoitteen kautta sivut eivät näy enää 31.12.2022 jälkeen.
Marraskuulle vaihduttaessa, oli keikkaa Kuopion Raittiustalolla, konserttia Pyhäsalmessa "Vintillä" , ja keikkaa taas Vierumäen Aavehallilla. Rukalle oli tarkoitus mennä katsomaan hiihdon Maailman Cup kauden avausta, mutta siitä tulikin enemään esiintymismatka; Kesällä valittu IskelmäMestari Kyösti Lindeman oli estynyt esiintymään Rukalla, joten paikkasin häntä perjantain ja lauantain tanssiseteissä Rukan Stadioinin ravintolassa. Iskelmäviikko oli tehnyt yhteistyösopimuksen Ruka Nordicin kanssa tansseisTa, livekaraokesta ja Iskelmäviikon laulukilpailujen karsinnasta ja näin ollen iskelmäväki oli esiintymässä hiihdon Maailman Cupissa! Hieno kuvio ja pienillä aikataulun viilauksilla aivan huippujuttu jatkettavaksi tulevina vuosina. Näkyvyyttä Iskelmäviikko sai rutkasti YLEn hiihto ja urheilustudio lähetyksissä. Saa nähdä mitä hiihtoon liittyvää on tarjolla heinäkuussa Kiuruvedellä...
Lauantain esiintymisen jälkeen kiiruhdin Purnujärven rannalle (n. 5km Rukalta pohjoiseen) valmistautumaan Päivärinnan Hannun 70-vuotis syntymäpäivä juhliin. Minulla oli sovittu sinne esiintymistä ja yhtenä kappaleena esitin Hannulle tehdyn sanoituksen (Kaija+allekirjoittanut) , joka hyvin kuvasi Hannua ja hänen elämäänsä. Nykyään hiihtourheilu on enemmänkin Hannun elämässä mukana, onhan hän Kuuusamon Erä-Veikkojen johtokunnassa ja tärkeässä roolissa Rukan kisojen järjestelyissä. Illan vieraista huomattava osa oli myös mukana kisoissa talkoolaisina, joten kisatunnelma oli koko ajan läsnä "Purnumossa" niin tietokilpailuineen, kuin hyvine kommentteineen pävän tapahtumistakin.
Hyvillä mielin starttasimme veli Penan kanssa sunnuntai-aamuna kohti Saariselkää. Kun iltapäivällä saavuimme perille, pääsimme seuraamaan Rukan viimeisiä kisalähetyksiä lämpimässä "kodissa", kun Pennasen Ate oli siirtynyt aamupäivällä jo huoneistoon ja huolehtinut lämmöt päälle.
Minä olin saanut pienen "romuskan" menomatkalla, kun Penalla se oli ollut vielä päällä lähdettäessä reisssuun. Nopea reagointi ja pikakuuri lääkettä auttoivat ja niinpä keskiviikon juhlailta O'Porossa ei ollut vaarassa. Juhlistimme iltaa alussa allekirjoittaneen "30-v. Laulajan taivalta" konsertin merkeissä ja pienen väliajan jälkeen jatkettiin sitten "Pojat 25-v. Saariselän kaamoksessa" konsertilla.
Väkeä oli O'Poro "turvoksissa" ja kääntyipä osa ovelta pois, kun näki tilanteen. Tunnelma oli aivan huikea ja kyllä kai se varmaan lie paras konsertti ollut myös meidän osalta tällä porukalla?! Päivällä oli jo päässyt hiljalleen hiihtelemään 10 km verran, jotta "röörit" avautusivat iltaa varten. Loppuviikosta vielä retkeilin Luulammella hiihtämällä tehtyä latua ja siinä mukavasti sai nauttia luonnon hiljaisuudesta ja tulihan sitä matkaakin taitettua kaikkine mutkineen n. 30 kilometriä. Lauantaina kävimme Penan kanssa luistellen vielä lenkin ja sunnuntaina oli kotimatkan vuoro. Itsenäisyyspäivänä odotti keikka Hyvinkäällä (ensimmäistä kertaa siellä) ja kun heitin keikan pistona, niin Itsenäisyyspäivästä huomattava osa meni autossa, paluumatkalla hyvinkin vaihtelevassa kelissä.
10.12. lauantaina olisi olleet Spa Hotel Runnin ja Radio Sandelsin lauantaitanssit, mutta olin sairastunut kovaan ja sitkeään flunssaan torstaita vasten yöllä ja niinpä luottotuuraajani Virpi Piippo hoiti keikan Rouletten säestyksellä ja itse kuuntelin sen radiosta sairasvuoteelta. Koronaakin testailin useaan kertaan (viimeksi to 15.12.), mutta aina sama, negatiivinen tulos. Hyvä niin, koronan sairastin kertaalleen vuosi sitten ja toivottavasti se kiertää minut jatkossa. Sitkeä tauti, tuntuu että kolmen vuoden sairastamattomat flunssat on nyt kerralla samassa paketissa, kun on kestänyt jo puolitoista viikkoa.
Nyt sitten suunnataan katseet joulun ajan rauhoittumiseen ja vuoden vaihteen Honkavuoren hiihtoihin, joissa toimin kuuluttajana.
Kisat ovat kaksipäiväiset ja niissä katsastetaan myös nuoria hiiihtäjiä tuleviin arvokisoihin. Kisat ovat samalla helmikuun 24.-26. päivä Honkavuorella käytävien nuorten SM-hiihtojen esikisat!
Keikkoja on sitten luvassa loppiaisen jälkeen ja helmikuulla mm. 60-luvun iskelmistä koostuva konsertti Kiurusalissa.

Oikein Rauhallista Joulun aikaa ja Hyvää Uutta Vuotta 2023!


LOKAKUUN KUULUMISIA

31.10.2022

Niin se kesä mennä hujahti...

Edellisistä kuulumisista näyttää olevan aikaa! IskelmäAreenan konsertti oli täydellinen, väkeä reilusti toista tuhatta ja sääkin suosi. Iskelmäväki oli löytänyt tapahtumaan ennätysmäärin ja lauantai-iltapäivällä tunnelma oli valmiiksi viritetty juhlakonserttia varten. IskelmäOrkesteri, viulisti Riitta Väisäsellä (nyk. Hynynen) vahvistettuna, pisti parastaan ja vierailija konsertissa oli ehdotonta huippua; Tangokuningatar Tiina Räsänen, joka valloitti yleisön hienoilla tulkinnoillan. Pyynnöstäni hän lauloi voittotangon "Tango Poesien" Seinäjoen finaalista-94, sekä itse valitsemansa vauhdikkaan "Soittajan vaimo" kappaleen. Konsertti huipentui toiseen ylimääräiseen kappaleeseen, jossa teimme ensiesiintymisen yhdessä Tiinan kanssa, kappaleella "Eilen kun mä tiennyt en". Lauloimme sen Paula Koivuniemen ja Vesa-Matti Loirin levyttämällä versiolla ja kovin montaa viikkoa ei kulunut, kun suruviesti Veskun poismenosta tavoitti jokaisen suomalaisen musiikinystävän. Pitkä oli ystävien ja konserttiyleisön jono tapamaan minua maitolaiturille! Oli hieno päätös IskelmäAreenan esiintymiselle. Laulukilpailun finaalin seurattuamme, oli aika suunnata kotiin ja siitä lomareissulle.
Someron Esakalliolla kävimme katsomassa "Satumaan kuningas" musiikkinäytelmän (pääosassa Kari Hirvonen ja musiikin johto Jani Helenius) ja myöhemmin viikolla Keiteleen kesäteatterissa "Harmony Sisters" näytelmän, jossa kantava voima oli Anne Simonen, joka oli jälleen ollut "podiumilla" IskelmäMestarit-kisassa. IskelmäMestarit kisan voittajiksi muuten tänä vuonna lauloivat Jonna Puhakka ja Kyösti Lindeman, jolle varsinkin voi odottaa menestystä jatkossakin. Useamman kerran kakkossijalle SenioriMestarit-kisassa laulanut Sari Loisa entisestä kotikaupungistani Mikkelistä lauloi nyt voittajaksi.
Elokuulle käännyttäessä oli keikkoja odottamssa niin Mikkelissä, Kellokoskella, Hollolassa ja Kuortaneella sekä Luhurikan Lavalla ja aivan kuun lopussa Pyhäsalmen Suurlavalla, Nostalgiatansseissa yhdessä Eija Sinikan kanssa. Ensimmäistä kertaa olin esiintymässä Luhurikan lavalla, joka on Suomen uusin (avattu 2008). Mikkelin keikkareissulla kävin katsomassa vielä yhden musiikkinäytelmän, eli "Kulkukoirat". Siinä Tiina Räsänen näytti parasta osaamistaan, niin laulajana, kuin näyttelijänäkin. Mielenkiintoista oli kuunnella tässä näytelmässä tuo samainen kappale, jonka lauloimme yhdessä juhlakonsertin päätteeksi. Tässä miehen osuuden lauloi Jarkko Järvenpää.
Syyskuulla oli esiintymisiä mm. Kangasalla (Sahalahden Kontula) ja  Vaajakoskella sekä loppukuusta 30-v. Juhlatanssit Kalliojärvellä. Siellä oli tanssittamassa myös Katariina Koivusalo (IskelmäMestarit-kisan kakkonen) orkestereineen sekä IskelmäMestari Kyösti Lindeman Rouletten solistina.
Jokasyksyinen Puolangan mestsästysreissu oli vuorossa aivan kuun lopussa ja metsästyksen ohella vietimme kahdet synttärit Metsolan kämpällä (jossa näillä näkymin majoituimme viimeistä kertaa); Penan 70-v. ja Pekan 60-v. juhlat. Saunomisten, juhla-aterian (mm.loimulohta, lohkoperunoita, paistettua bnaania...) ja kakkukahvien jälkeen oli vuorossa illan yllätysnumerona Tangoprinsessa Hanna Hirvosen esiintyminen koko seurueelle. Se oli todellinen huipennus hienolle illalle ja yllätti muun seurueen täysin!
Lokakuulla esiintymisä oli mm. Pyhännällä, Korialla sekä loppukuusta Pasi Suikkasen 50-v. Juhlakonsertissa, Imatran Virta-salissa. Se oli hieno konsertti kaikkinensa ja oli kunnia olla mukana ja laulaa yli 500 päiselle konserttiyleisölle "Laaksojen laulu" ja "Prahan kevät", joita Pasi oli toivonut. Esiintymässä oli Pasin pitkäaikaisia esiintyjäkollegoita, mm. Korsuorkesteri, jossa Pasi on soittanut satoja keikkoja. Hieno juhlaorkesteri, kapellimestarina Ismo Vänskä, hoiti säestykset huippuhienosti!
Tuolla Imatran reissulla tuli avattua myö hiihtokausi, kun Ukonniemen stadionille rakennetulla säilölumiladulla kävin torstaina sujuttelemassa vapaata 7 km ja perjantai-aamuna ennen konserttiharjoituksia 5 km pertsaa. Pikkusipaisu huonolla kunnolla oli sopiva aloitus!
Marraskuulla olisi keikkoja odottamassa Kuopiossa, Pyhäsalmessa, Vierumäellä ja Kuusamossa yksityistilaisuus. Rukan Maailman Cupin kautta Saariselälle, jossa olis tarkoitus musisoida 30-v.juhlavuoden merkeissä ke 30.11. O'Porossa.
Nähdään keikoilla tai Saariselän kaamoksessa!

J.K. Jossain vaiheessa loppuvuodesta kotisivujeni palvelin vaihtuu, mutta siitä ohjeita myöhemmin!

KESÄKUUN KUULUMISIA

28.6.2022

Juhlakonsertti lähestyy-ympyrä sulkeutuu...

Kirjoittamiset on jääny aikalailla taka-alalle männä keväänä. Työ Osuuskunta Maitosuomen suoramyynnissä/asiakashuolenpidossa on ollut pääosissa, mutta onpa joitakin esiintymisiäkin niin tanssitaloilla, konserteissa ja laivallakin tullut tehtyä.
Juuri nyt on juhannuskeikka takana ja helteinen viikko menossa. Loppuviikosta suuntaan Mikkeliin Farmi-näyttelyyn, Valion osastolle kolmeksi päiväksi töihin. Kun heinäkuulle vaihdetaan, niin ensimmäisellä viikolla pääsee jännittämään Kiuruvedellä IskelmäMestareiksi valittujen Hanna Hirvosen ja Keijo Hietikon taivalta kohti Tangokuninkaallisten titteliä Seinäjoella.
Seuraavalla viikolla sitten tanssilavakeikat Ylistaron Kalliojärvellä ja Hilmonkoskenlavalla Kannonkoskella sekä lauantaina 16.7. sitten 30-v. taiteilijajuhlakonsertti Kiuruveden IskelmäAreenalla klo 14.00.
Katetulla IskelmäAreenalla on noin 1000 istumapaikkaa (ei varauksia) ja samalla 20,-€ lipulla näkee myös klo 12.00 alkavan Huttusten ohjelmaryhmän mukaansatempaavan musiikki-iloittelun savolaisella huumorilla höystettynä.
Konsertissa säestää Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri juhlakokoonpanossa ja vierailijaakin konserttiin on luvassa...
Konsertissa tavallaan ympyrä sulkeutuu, kun tulee kuluneeksi 20 vuotta ensiesiintymisestä ko. estardilla, silloin Vihreät Niityt-tapahtuman päätöstansseissa Agentsin&Jorma Kääriäisen kakkosbändinä.
Konsertin jälkeen on hienoa vielä kerran päästä tapaamaan pitkäaikaisia tuttuja Iskelmäviikon ajoilta, keikoilta ja konserteista IskelmäAreenan maitolaiturilla.
Innolla odotan tapaamistamme!

TERVETULOA!


TAMMIKUUN KUULUMISIA

31.1.2022

Olympiavuosi-Juhlavuosi...  

Niin se vuosi 2021 painui muistojen joukkoon. Se oli muutosten vuosi monellakin tapaa. Korona piti meitä otteessaan enemmän tai vähemmän koko vuoden ja tämän uuden vuoden alkaessa oli jo uusi Omigron-muunnos jo valloillaan myös Suomessa ja tätä kirjoittaessa taitaa tautihuippu olla käsillä myös täällä Keski- ja Pohjois Suomessa.
Esiintymisiä tuli jonkin verran tehtyä toukokuun ja joulukuun välillä, mutta kyllähän viruksen olemassaolo näkyi ja vaikutti joka puolella. Uusi työura antoi uudenlaista sisältöä elämisen rytmiin ja suunnitelmat tulevaisuuden osalta tulee tehtyä niin, että on kiinteä päivätyö ja musiikki tulee mukana harrastuksen omaisesti, toki täysillä ja tunnollisesti tehden, silloin kun sitä tekee. Liikunta, mökillä puuh ailu ja metsästys sitten antavat voimaa kaikkeen tähän.
Iloisia asioita mahtui vuoteen 2021, mutta myös menetyksiä. Monta läheistä siirtyi ajasta ikuisuuteen ja myös tuttuja elämän eri vaiheista menehtyi äkillisesti tai pidemmän sairastelun murtamana.
Juhlakonsertin toteutuminen (vaikkakin vuoden myöhässä) oli eittämättä yksi vuoden kohokohdista!
Vuosi 2022 on alkanut siis koronarajoitusten merkeissä ja Omigronin leviämistä seuraillen. Esiintymiset (myös helmikuun 20. päivän kirkkokonsertti) on tammi-helmikuun osalta peruttu ja osalle on jo katseltu uusia päivämääriä. Niistä myöhemmin.
Hiihtokilometrejä on ruvennut kertymään suht mukavasti ja kun illat valostuvat, niin mukava on hiihdellä myös reittejä (Honkavuoreen lähinnä), joita ei ole valaistu. Hiihdin tosin tässä männä viikolla otsalampun valossa ko. reittiä, se kun on mukavan rauhallinen ja tasainenkin reitti. Viikonloppuisin se on ehdottomasti minun suosikkireitti. Pellikassa voi valaistulla hiihdellä pimeimpinä aikoina. Itse Honkavuoren hiihtokeskuksessa keskityn pääasiassa kisojen kuuluttamiseen, reitit on tämmöiselle huonompi kuntoiselle melko vaativia... Isoja kisoja on ensi talvellekin tulossa selostettavaksi...
Talviolympialaiset Pekingissä alkavat loppuviikosta ja tottakai niitä seurataan mielenkiinnolla! Korona aiheuttaa sielläkin suurta epävarmuutta ja voipa se myös muokata tulosluetteloitakin jonkin verran...no toivotaan, että mahdollisimman moni urheilija pääsee terveenä osallistumaan ja rehdisti katsotaan, kuka on sillä hetkellä lajissaan maailman paras ja Olympiavoiton tai mitalien arvoinen.
Itse jännitän ilman muuta Pohti SkiTeamin Joni Mäen edesottamuksia ja Niskasten myös, etenkin Kertulle toivoisin jo sitä henkilökohtaista arvokisa mitalia monien nelossijojen kruunuksi. Pidetään peukkuja.
Tämä vuosi olis musiikillisesti taas juhlavuosi, tulihan juuri täyteen 30 vuotta siitä, kun päätin astua laulajan tielle. Kymmenen vuotta sitten oli "20- vuotta Laulajan taivalta" konsertti Kiurusalissa toukokuun lopulla ja uusinta oli IskelmäAreenalla. Nyt olin suunnitellut konserttia syyskuulle Kiurusaliin, mutta Marjoniemen Timon pitkän taivuttelun jälkeen suostuin pitämään sen IskelmäAreenalla la 16..7. klo 14.00. Tervetuloa siis Iskelmäviikolle ja lauantain konserttiin. Näin tulee tavallaan tuo Iskelmäviikon ura päätettyä omaan 30-vuotisTaiteilijajuhlakonserttiin, kun muuten en enää ole siellä mukana.
Katsotaan, miten esiintymisiä voidaan toteuttaa kevään aikana, jahka tuo koronahuippu on taitettu. 
Pysytään terveinä, jännitetään Olympialaisia ja nautitaan hienoista talvimaisemista ulkoillen!     
 

    


JOULUKUUN KUULUMISIA
      

18.12.2021    

Aika aikaansa kutakin...   

Aika tarkalleen kymmenen vuotta sitten 3.11.2011 lupauduin Iskelmäviikon ohjelmavastaavaksi. Siitä se vastuualue kasvoi pikkuhiljaa käsittämään koko tapahtuman johtamisen, hyvän tiimin kanssa, joka tosin jonkin verran vaihteli vuosittain. Nyt kun korona siirsi jo kahtena vuonna tapahtumaa eteenpäin, oli aikaa pysähtyä ja miettiä elämää, mitä siltä vielä haluaisi. Taustalla oli myös 2020 kesällä ollut kaularangan korjausoperaatio ja siitä toipuminen. Viime talvena oli ensimmäiset tuntemukset siitä, että palo Iskelmäviikon vetämiseen on kateissa, tapahtuman valmistelua tehtiin äärimmäisen varovasti epävarman koronatilanteen takia ja huhtikuun lopulla oli selvää, että tapahtuman pitämiseen kesällä 2021 ei olisi mitään järjellistä syytä terveysturvallisuuden ja talouden näkökulmasta.
Samanaikaisesti minulle tarjottiin työpestiä, joka tuntui sopivan haasteelliselta useamman vuoden tauon jälkeen. Tartuin tuohon tilaisuuteen ja se vei mennessään. Kun jatkopestiä vakituiseksi muuttuvaksi työsuhteeksi ehdotettiin alkusyksystä, puntaroin asiaa ja syyskuun lopulla olin valmis ilmoittamaan, että jään Osuuskunta Maitosuomen palvelukseen.
Olin ollut lomautettuna 7.9.2020 lähtien ja työsopimuksen purkaminen Iskelmä Oy:n kanssa tuli ajankohtaiseksi. Näin sen pitikin mennä, "aika aikaansa kutakin". 10 vuotta organisaatiossa vetovastuussa ja jo sitä ennen 10 vuoden ajan juontamassa ja konserteissa/tansseissa esiintymässä. Kyllä siinä yhdelle ihmiselle on jo kylliksi!
Hienoja onnistumisen hetkiä, samoin pettymyksiä, haasteita, yövalvomisia tapahtuman tiimoilta olen saanut kokea. Minulla on ollut hyviä työpareja; tapahtumasihteerit/koordinaattorit Johanna, Sonja, Pirjo, Timo... toteuttamassa koko ajan kasvavaa tapahtumaa. Kiitos siitä kuuluu tietysti yleisölle, joka on uskollisesti vuodesta toiseen suunnanut Kiuruvedelle, kuka karavaanarina, kuka hotelli tai- kotimajoitusvieraana. Talkoolaiset ovat olleet myös tapahtuman sielu, ilman heidän panostaan ei noita hienoja tapahtumia olisi ylipäätään saatu järjestettyä.
Esiintyjät ovat ottaneet tapahtuman omakseen ja moni heistä on useamman vuoden "jonottanut" pääsyä esiintymään hienolla IskelmäAreenalla.
Vuonna 2013 aloitimme oman laulukilpailun IskelmäMestarit-kisan, joka sai heti suuren suosion, kuten 2017 rinnalle tullut SenioriMestarit-kisakin! IskelmäMestarimme ovat menestyneet myös erinomaisesti muissakin kisoissa, kuten esimerkiksi Tangomarkkinoilla. Olemmepa saaneet Tangokuninkaankin IskelmäMestareista, kun Jarno Kokko kruunattiin kuninkaaksi 2018 Seinäjoella. Markku Uhlbäck ylsi kahdesti Tangoprinssiksi ja finalisteja on ollut useita, niin miesten kuin naistenkin sarjassa.
Tanssikurssit ovat myös olleet erittäin suosittuja ja vuonna 2015 käyttöön otettu TanssiAreena on antanut aivan uudenlaista vipinää illan ohjelmiin. Tästä on hyvä uusien vetäjien jatkaa tapahtuman kehittämistä edelleen!
Kun viimeksi kirjoittelin kuulumisia, oli 60+1 juhlakonsertti aivan muutaman päivän päässä odottamssa. Konsertti onnnistui näihin olosuhteisiin aivan loistavasti; pystyimme ottamaan 208 henkeä terveysturvallisesti Kiurusaliin (316 paikkaa) ja kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Yleisö oli ottanut maskisuositukset vakavasti ja kaikki kahvittelut sekä levymyynnit sujuivat ongelmitta, eikä tapahtumasta tullut tartuntoja tai altistumisia.


Syksy on sujunut normaaleissa merkeissä; Puolangan metsästysreissu syys-lokakuun vaihteessa, Saariselän hiihtoreissu marras-joulukuun vaihteessa. Lokakuulla oli myös tanssikeikkoja ja olipa myös TV-nauhoitus AlfaTV:n "Tanssi kanssain" ohjelmaan. Nauhoitus tehtiin Hotelli Tallukan lauantai-illan tansseista ja olin samassa ohjelmassa Tangokuningas Teijo Lindströmin kanssa. Soiva-orkesteri komppasi minua jo tottuneesti, olinhan ollut viikkoa aikaisemmin heidän solistinaan Kalliojärvellä. Porukkaa oli todella hyvin ja tunnelma kuin kunnon tansseissa konsanaan, eikä nauhoitusta tarvinnut jännittää ollenkaan. Viisi tanssikappaletta tuli marraskuulla ulos TV:stä ja nuo ohjelmat lienevät näkyvissä jo AlfaTV:n Permannossa. Nauhoitus sattui samaan viikonloppuun Eläkeliiton karaokemestaruuskisojen kanssa, joissa olin tuomaroimassa. Luottokuljettaja Ahti oli jälleen korvaamaton apu, kun menimme taas "minuuttiaikataululla" paikasta toiseen.

     
  
Syksy on ollut sopivan kiireinen ja uudet tuulet siis puhaltavat elämässä! :) Jos koronatilanne sallii, on sunnuntaina 20.2. klo 14.00 Kiuruveden kirkossa konsertti, jossa olen solistina. Hanna Hirvonen ja Kati Huttunen esiintyvät myöskin konsertissa ja säestyksestä vastaavat taitavat Riitta Hynynen (Väisänen) viulu ja Petri Herranen flyygeli. Tämä on ensimmäinen kirkkokonsertti minulle ja odotan sitä innolla. Konsertin järjestävät LC Helmiinat ja Kiuruveden seurakunta.     

Haluan toivottaa Rauhaisaa Joulun aikaa ja  Hyvää alkavaa vuotta 2022!                      
          
          31.8.2021

ELOKUUN KUULUMISIA

Juhlakonsertti toteutuu!!!

Kyllä se nyt tätä kirjoittaessa näyttää varmalta, että lauantaina 4.9.2021 klo 14.00 lähtee alkutahdit soimaan 60 (+1) juhlakonsertissa! Pekka Juntusen orkesteri juhlakokoonpanossa sekä vierailijoina upeat laulajat Tangoprinsessa 2018 Virpi Piippo ja Tangoprinssi 2013 ja 2014, yleisön suursuosikki Lef Lindeman.
Uskoisin, ettei kukaan jää kylmäksi 1 tunnin ja 15 minuutin (yhtenä settinä) mittaisessa konsertissa. Konsertin päälle juodaan sitten kakkukahvit ja koko konserttitapahtuma toteutetaan terveysturvallisesti pienillä turvaväleillä, rajoitetulla yleisömäärällä ja maskisuosituksella! Ja vähänkään flunssaisena ei pidä konserttiin lähteä!
Konsertin yhteydessä julkaistaan kokoelmalevy, jota minulta on pitkään toivottu! Prahan kevät, Laaksojen laulu, Se on se tunne, Sininen hetki....kaikki samalla levyllä. 20 kappaletta  kahdeksalta eri pitkäsoitolta ja kaksi minulle uutta kappaletta bonuksena. Ne jotka eivät pääse konserttiin (joka on tätä kirjoitettaessa myyty kutakuinkin loppuun), voivat tilata sen  sähköpostilla 1juha.vartiainen@gmail.com  Levy tulee kotiin asti 20,- € hintaan.

Nähdään konsertissa!


30.7.2021

KESÄ-HEINÄKUUN KUULUMISIA

Intiaanikesä...

Kyllä kai tämän kesän osalta voidaan puhua " Intiaanikesästä", sen verran pitkä oli hellejakso. "Lämpö ei luita riko", sanoo vanha sananlasku, mutta kyllähän siinä kaikenlaiset viilennyskonstit on saanut ottaa käyttöön, kun mittari on näyttänyt jatkuvasti loppuun +30 'c asteen helteitä ja onpa useana päivänä menty tuon rajapyykin ylikin. Sopivan viileässä hirsirakennuksessa oli hyvä tehdä myyntitöitä etänä kesäkuun ajan ja iltaisin oli sitten aktiviteettia liikunnan ja pienen rakentelun merkeissä. Rullalenkkejäkin tuli tehtyä alkukesästä, joten ihan ei hiihdosta pääsyt eroon kesähelteilläkään. Esiintymisiäkin on pikkuhiljaa päässyt tekemään ja kävin laulamassa mm. Kiuruveden kaupunginvaltuuston "päätöskaronkassa" juhannusviikolla ja siinä tuli vähän aistittua samalla Kiurusalin tunnelmaa syyskuuta varten...
Heinäkuulla oli sitten ensimmäiset tanssikeikat minun osalta n. 10 kuukauden tauon jälkeen ja niitä olikin heti kolme perättäisinä päivinä; Savion lava Laukaassa, Hiihtomäen lava Mikkelissä ja Hilmonkosken lava Kannonkoskella.  Mukava oli taas käydä laulamassa innokkaalle tanssiporukalle ( n. 60% minun keikkojen  vakio yleisömääristä näissä paikoissa) ja tuntuihan tuo äänikin edelleen toimivan. Keikkareissujen yhteydessäkin oli käytävä uimassa, sen oli kuumaa meininkiä heinäkuun alkupäivinä!
Viime talvisten Pyhäjärven SM-hiihtojen kiitosjuhla talkoolaisille pidettiin uudessa huolto/tennishallissa Honkavuorella ja kyllä tuossa hallissa voi järjestää vaikkapa konserttejakin. Pienellä konserttimuotoisella laulutuokiolla testasin paikan heinäkuun puolessa välissä. Levytys-studiollakin kerkesin piipahtaa heinäkuussa; pari uutta kappaletta syyskuussa ilmestyvälle kokoelmalevylle otetaan mukaan. Kuusamossa kävin esiintymässä serkkuni Viljon 8-kymppisillä ja kerkesinpä piipahtaa sunnuntai-aamuna lakkasuon reunassakin sankollisen verran.
Elokuulle vaihdettaessa jatkuu myyntihommat ja myös keikkoja on jonkin verran pääasiassa viikonloppuisin.
60 (+1) vuotta Juhlakonsertin liput laitettiin myös myyntiin ja seurataan nyt tarkasti, mihin koronatilanne kääntyy. Toivotttavasti tapaisimme 4.9. klo 14.00  Kiurusalissa konsertin merkeissä. Elokuun lopulla päivitän tilanteen myös tänne kotisivuilleni.
Alla konsertti-ilmoitus. Pysytään terveinä!

Juha Vartiainen 60 (+1) vuotta juhlakonsertti.
Säestää Pekka Juntusen orkesteri juhlakokoonpanossa.
Solistivieraina tangoprinsessa Virpi Piippo ja yleisön suursuosikki Leif Lindeman.
Liput 20€, sisältää kahvitarjoilun konsertin jälkeen.
Liput Kiuruveden kirjasto ja Kiuruveden kirjakauppa Kipa (Kipasta vain käteisellä). Varaukset ja tiedustelut: 040 4848929 (päivisin) tai 044 5276980. Ei nettimyyntiä.
Konsertti järjestetään terveysturvallisesti voimassa olevat rajoitukset huomioiden. Pidätämme oikeuden muuttaa paikkajärjestystä terveysturvallisista syistä. Suosittelemme maskin käyttöä tilaisuudessa.31.5.2021

HUHTI-TOUKOKUUN KUULUMISIA

Kesä tulee, mutta millainen kesä...?!

Niin sitä ollaan kesän kynnyksellä, ainakin kalenterin mukaan! Toukokuussa on koettu hellepäiviä ja erittäin kylmiä päiviä ja vettä on satanut niin, että Keiteleen pinta on todella korkealla. Ja onpa jossain päin  rankkasateet vieneet jopa tienpätkiä mennessään (VIitasaaren Keihärinkoskella, Luotolansaaren tie).
Luonto näyttää voimaansa...
Huhtikuussa hiihdeltiin näillä korkeuksilla vielä ihan hyvissä olosuhteissa ja minun viimeinen hiihtolenkki talven lumilla oli 2.5. ! Pitkästä aikaa oli sen verran ehyt hiihtotalvi, että sain yli 1000 km kasaan, jollaista ei monesti minun kohdallani ole tullut. Muutamia pidempiä (viikko, puolitoista) takoja oli mm. pakkasten takia, mutta suht. säännöllisesti pääsin ladulla käymään.
Hiihto on tehnyt hyvää niin 2019 syksyllä leikatulle lonkalle, kuin viime kesänä operoidulle kaularangallekin! Parasta kuntoutusta sanoisin!
Huhtikuun 15. päivä kävin Alajärvellä laulamassa 6 kappaletta Soiva Lauantai ohjelmaan JRTV:lle. Säestämässä oli Soiva Orkesteri ja haastattelut teki Jarkko Yli-Sikkilä. Oikein mukava ja jouhevasti tehty nauhoitus, ammattimiehiä viimeisen päälle. Ohjelma tuli ulos 24.4. ja seuraavan viikon se oli mahdollista katsoa samalla lunastetulla koodilla. Mukava uusi ohjelma näin korona-aikaan.
Toukokuun alussa kävin esiintymässä mustotilaisuudessa Iisalmessa ja aivan toukokuun lopussa syntymäpäivillä täällä Pyhäsalmessa. Molemmat toteutettiin korona-rajoitukset ja ohjeet huomioiden.
Saa nädä milloin esim. tansseja voidaan järjestää, kun tuo lähikontakti on väistämättä mukana. Ulkona tapahtuvia esiintymisiä, joissa yleisö voi olla väljästi, on varmaan mahdollista hyvinkin järjestää.
Huhtikuun lopulla tehdyllä päätöksellä Iskelmäviikkokin siirtyi kesälle 2022, kuten monet muutkin festarit (mm. Tangomarkkinat, Ilosaari-rock, Provinssi-rock, Oluset jne...).
Toivottavasti 2022 tapahtumat voidaan järjestää turvallisesti, että ihmiset vihdoinkin pääsisivät tapaamaan toisiaan ja viihtymään hienoissa konserteissa jne....
"Paluu juurille"...näin kai voidaan sanoa, kun  minua pyydettiin aivan huhtikuun viimeisinä päivinä töihin Maitosuomelle (Suomen suurin Maito-osuuskunta) myyntihommiin. Olenhan aikanaan aloittanut Kiuruveden Meijeriltä myyjänä ja myyntipäällikkönä ja n. 10 vuotta sitten tehnyt etänä töitä silloiselle Promilkille ja Itämaidolle. Paljon on asiat muuttuneet, mutta perusasiat  säilyvät samoina; ihmisten väliset kontaktit ja kemiat näissäkin asioissa on avainsana. Olen kyllä viihtynyt jälleen tässä työssä ja esiintymisiä tehdään sitten tämän työn ohella, kun niitä pystyy tekemään.
Tavataan lavoilla ja tapahtumissa sitten, kun se on mahdollista/turvallista!
Toivotan kaikille Hyvää alkavaa kesää ja ennenkaikkea terveyttä!
31.3.2021

TAMMI-MAALISKUUN KUULUMISIA

Kunnon talvi...

Vuoden vaihde toi lumen ja pakkasen tullessaan ja hiihto onkin ollut ainut hyvä asia tässä korona-ajassa!
Tammikuu kului hiihdellessä ja pieniä huoltotoimenpiteitä niin itselle, kuin autolle suorittaessa. Autolle normaali vuosihuolto ja itselle vähän enemmän. Uusi vuosikymmen näyttää tuovan hiukan lisää huollettavaa itselle. Vasen polvi oli vihoitellut pitkin syksyä ja muistutti itsestään varsinkin kävelylenkeillä, hiihtoa sieti kyllä molemmilla tyyleillä. Kuvat paljasti jo vuosia sitten todetun alkaneen nivelrikon hiukan pahentuneen ja niinpä pistettiin useamman vuoden tauon jälkeen nivelväliin hiukan liukastetta; Synvisc on aivan huippuaine (vastaa nuoren ihmisen nivelnestettä), ollut markkinoilla kymmenisen vuotta ja peittoaa kukonhelttauutteet sun muut mennen tullen. Laitetaan maksimissaan kerran vuodessa ja mulla tosiaan muutaman kerran laitettu tässä vajaan kymmenen vuoden aikana. Siihen jäi vaiva ja hiihdosta on saanut nauttia täysin siemauksin!
Hiihtämistä on tullut sen verran, että pitkästä aikaa näille lumille tulee 1000 km, vaikka muutamia viikon taukoja tulikin pakkasten ja SM-hiihtojen selostushukien aikaan. Peltosen Skinit (karvapohjaukset) ovat olleet loistava vaihtoehto ongelmakeleillä (nollan kahta puolen) ja 2010 lahjaksi saadut Peltoset ovat sitten normaalleilla pakkaskeleillä olleet vertaansa vailla. Muutamia lenkkejä tuli luisteltua nykyisen MM-mitalisti Joni Mäen vanhoilla Yokoilla vaihtelun vuoksi mm. samana päivänä, kun Joni ja Rise ottivat hienon taistelun jälkeen pariviestin MM-hopeaa Obersdorfissa.

SM-hiihdot onnistuivat Pyhäjärvellä helmikuun puolivälissä aivan loistavasti (toki ilman yleisöä koronarajoitusten takia) ja kolme päivää sain olla kuuluttajana loistavien kollegoiden Pauli Pesosen ja Kari Saastamoisen kanssa. Honkavuori on aivan huippuluokan kisapaikka ja toivottavasti tulevina vuosina niin Suomen Cupin kuin SM-hiihtojen kalataisia kisoja siellä olisi, niin että yleisökin pääsee paikalle nauttimaan tunnelmasta. Onneksi TV2 lähetti SM-hiihdoista kattavasti ohjelmaa, näin suuri yleisökin pääsi osalliseksi erinomaisesta talviurheilu-juhlasta!  Pohti SkiTeam on menestynyt hyvin tänä talvena; on nuorten MM-kulta (Niilo Moilanen), MM-hopea (Joni Mäki), SM-viestipronssi miehille, nuorille SM-mitaleita... Torijuhlia odotellaan, mutta minkälaiset voidaan pitää, jää nähtäväksi.

Helmikuun alussa teki Iskelmä Oy päätöksen, että katsotaan vielä huhtikuun lopulle, mikä on koronatilanne ja ennuste kesää kohti. Sen mukaan Iskelmäviikon järjestämisestä tai siirtämisestä tehdään päätös. Tällä hetkellä epidemia jyllää varsinkin Etelä-Suomessa siihen malliin, että huonolta näyttää, virusmuunnoksia tulee koko ajan lisää, eikä rokotukset suju, kuten oli suunniteltu. Kuukauden päästä ollaan viisaampia, kuinka meidän käy.
Ilman suru-uutisia perhepiirissä ei tämä vuosi ole käynnistynyt; ensin Irja-sikoni miesystävä Pauli nukkui pois ja viime viikolla sisaruksistamme vanhin, Hilkka, sai iäisyyskutsun Espoossa. Kaikki hautajais- ja muistotilaisuudet ovat tiukkojen rajoitusten vuoksi mahdottomia järjestää, joten vain lähimmät (6 henkilöä) pääsevät osallistumaan siunaustilaisuuteen.
Esiintymiset ovat edelleen olleet jäissä, mutta levyt soivat radioissa ja eiköhän vielä jossain vaiheessa päästä myöskin estradeille!
Toivotan kaikille Hyvää Pääsiäistä ja nautitaan vielä kevään hienoista keleistä!


22.12. 2020

MARRAS-JOULUKUUN KUULUMISIA

Kummallista talvea...

Sää pysyi leutona myös pitkälle marraskuuta, eikä näillä korkeuksilla ollut asiaa vielä suksille. Piti vain siis sauvakävely lenkeillä pitää kuntoa yllä ja odotella loppukuulle suunniteltua Saariselän reissua. Metsällä tuli käytyä vielä Tihilässä (syntymäseudun maisemissa) muutaman kerran ja teeriä oli sen verran, että saattaapa niitä olla vielä tammikuussa, jolloin talvimetsästykseen olisi mahdollisuus. Se on mulle ennen kokematon juttu, joten täytyy sitä ainakin harkita, josko kävisi latvalintuja pyytämässä.
Esiintymiset oli siis marraskuultakin kaikki peruttu koronan takia. Saariselälle suuntasimme 20. marraskuuta ja viestit sieltä kertoivat, että latua on valmiina vain 1,9 km suuntaansa...kuinkahan siellä on ruuhkaa?! No lauantaina sitten ajelimme lähtöpaikalle (asuimme nyt kauempana Suopunkitiellä ja sieltä ei vielä päässyt  suksille) ja kyllähän siellä hiihtäjiä oli välillä tungokseen asti. No sopu sijaa antaa ja niinpä siinä muutama päivä hiihdeltiin pertsaa ja vapaata lyhyehköä lenkkiä, mutta lumella kuitenkin ja raikkaassa ulkoilmassa! Alkuviikosta latu piteni 3,4 kilometriin, eli Laanilan kohdalle ja ruuhkat helpottivat selvästi. Kyllä hiihtäjiä oli tullut 48 viikolle aika mukavasti ja ulkolaisiahan ei oikeastaan näkynyt juuri ollenkaan. Viime vuosinahan ulkolaisia on ollut melkeinpä valtaosa (ei tosin ladulla). Koska koko "rytmiryhmä"; Eko, Pena ja allekirjoittanut oli paikalla, niin pidimme O'Porossa konsertin maanantai-iltana mahdollisimman turvallisesti, eli ihmiset istuivat pöydissä omissa seurueissaan. Maskia käytin kun kirjoittelin uutta levyä halukkaille, joten riskejä vältettiin siinäkin tilanteessa. Tänä vuonna saimme kämpille osksi aikaa vahvistuksia Lindin Pertistä ja Nousiaisen Pekasta ja viime vuoden tapaan Pennasen Ate oli myös osan aikaa muonavahvuudessa. Aika kului taas liiankin hyvin ja kahdeksana päivänä tuli ladullakin käytyä 10-20 km/päivä verran. Kaularanka-leikkauksesta toipuminen oli sujunut hyvin ja hiihto itseasiassa helpotti niskahartia seudun kireyksiä, joten "liike on lääke" toimii tässäkin kohtaa. Vuosi sitten olin lonkkaleikkauksen jälkeen toipilaana ja hiihtolenkit piti tehdä vain tasaisessa maastossa, mutta tänä vuonna sitä ei tarvinnut enää miettiä ja varoa.
Pidimme vielä pienelle porukalle musiikkituokion lauantaina, koska osa ystävistämme tuli 49 viikolle vanhaan malliin. Maanantaina sitten oli aika lähteä kotimatkalle ja Ranuan/Puolangan seudun runsaan lumipeitteen jälkeen saavuimme suhteellisen vähälumiselle kotiseudulle illan suussa.
Sen verran oli Pyhäsalmessa lunta, että luistelubaanalla pääsin loppuviikosta jatkamaan hiihtelyä. Lauantaina 5.12. kävin Kiuruveden kirkossa laulamassa siunaustilaisuudessa parvelta, kanttorin sijaisena toimivan Satu Kettusen säestäessä hienosti uruilla "Mun sydämeni tänne jää" kappaleen.  
Viime viikkoina sää on ollut  Pyhäsalmessakin todella vaihtelevaa; pakkasta (olis jopa ollut luistelukeliä lampien jäillä) reilusti, lunta välillä kunnolla ja sitten taas vesisadetta. Siinä on välissä aina tullut käytyä jokunen hiihtolenkki vapaalla tyylillä Pellikassa. Tätä kirjoittaessa parin viime päivän vesisade on vienyt loputkin lumet ja maa on musta ja pimeää on myös. Tänään alkaa päivä jatkua ja toivottavasti ennusteet pitävät paikkansa ja saamme huomenna tulevan lumisateen myöyä valkean Joulun.
Viikko sitten kävin kontrollikuvauksissa KYSissä ja kaularangan magneettikuva kertoi kaiken olevan nyt kunnossa siltä osin ja nyt vain kuntoutusta lisää liikkumalla, venyttelyllä ja hieronnalla. Toivottavasti ensi vuoden puolella päästään jälleen laulukeikoille, koska äänikin toimii moitteettomasti!

Haluan toivottaa kaikille sivujeni lukijoille oikein Rauhallista Joulun aikaa ja parempaa Uutta Vuotta 2021!
Pysytään terveinä!
 

31.10.2020

LOKAKUUN KUULUMISIA

Talven odotusta...

Aikaa on taas hurahtanut edellisistä kuulumisista puolentoista kuukauden verran. Tanssikeikka bändin kanssa Lehmirannassa 19.9. oli onnistunut ja tanssit väljässä salissa toimivat myös tanssijoiden kannalta turvallisesti. Ääni toimi ja kesti hyvin kolme settiä, joten lääkärin lupaus äänen palautumisesta pitää edelleen paikkansa. Mukava oli laulaa myös uuden levyn biisejä, vaikka tuttu Roulette orkesteri ei ollutkaan tällä kertaa säestämässä. Osaavia kavereita olivat nämäkin ja hyvillä soundeilla sai nauttia laulamisesta orkesterisäestyksellä pitkän tauon jälkeen.
27.9. sunnuntaiksi oli sovittu Eläkeliiton Pyhäjärven yhdistryksen syyskonsertti, josta tuli sitten myös tälle väelle minun 60-v. konsertti. Konsertti toteutettiin viranomaisten ohjeiden mukaisesti turvaväleillä isossa juhlasalissa, johon otettiin 100 nopeiten ilmoittautunutta. Levymyynnin aikaa pidin maskin naamalla, joten riskit minimoitiin siltäkin osin kaikin tavoin.
Sitten olikin jo vuorossa perinteinen metsästysreissu Puolangalle, jossa metsästysporukalla vietimme ensin tiistaina Kari Tossavaisen ja Juha Simpasen tasakymppisiä ja sitten torstaina minun synttäreitä. Loimulohta lohkoperunoilla ja kermaviilikastikkeilla,  myös nuotiolla paistetut banaanit jälkiruoaksi. Lakkakakku kahvin ja konjakin kanssa oli iltamenu. Kakun toi tullessaan pojille yllätykseksi sopimani esiintyjä, hyvä ystäväni Virpi Piippo. Näin Metsolan kämpän hirret sai kuulla taidokasta laulua ja toki myös hienoja puheita (mm. Ruuskasen Antilta, joka lupasi iloksemme jatkaa vuodella kilpailijauraansa). Kiitos metsästyskavereille muistamisesta! Osa on jo käytetty toiveidenne mukaisesti liikuntaharrastus varusteiden hankintaan!

Oli taas hienoa olla teeripassissa aikaisin aamulla kutsumassa teeriä kuville, jotka myös kiitettävästi kuulivat kutsun. Ammuin tasan yhden kerran reissun aikaan, lentoon ja tiputin sillä laukauksella teeren, joten osumaprosentti tällä reissulla oli tasan 100%. Yhteistyö Pentti-veljen kanssa toimi; minä kutsuin ja Pentti tiputteli teeriä sitä mukaa, kun uusia saapui kuville.
Perjantaina palatessani Puolangalta, poikkesin Piippolassa Sarvinevalla, ystäväni ja kannustajani Villen (Vilho Saastamoisen) tekemällä kotuksella. (kotus=puista/nuorista männyistä tehty suoja) Monena syksynä sain olla Villen opissa tuolla kotuksella teeriä kutsumassa ja sen jälkeen nuotiolla maailmaa parantamassa. Seuraavana päivänä 3.10. saattelimme Villen Iisalmessa viimeiselle matkalle ja muistotilaisuudessa pidimme muistokonsertin, olihan Ville suunnitellut konserttia jo useamman vuoden. Nyt se toteutui muistokonsertin muodossa ja Virpin sekä Petri Herrasen kanssa saimme esittää Villelle tärkeitä kappaleita. Syksyllä 2010 oli nuotiolla sovittu mm. siitä, että "Kuin lapsena ennen" tulisi minun laulaa Villelle, jos olisin itse vielä laulukunnossa, kun lähdön hetki koittaa.  Elokuun viimeisellä viikolla tapasimme Villen kanssa Haapajärvellä Mika Myllylän muistopatsaan paljastustilaisuudessa ja tuo tilaisuus ja tapaaminen jätti hienon muiston suuresta urheilun ja varsinkin hiihdon ystävästä, Villestä!
Lokakuun 11. päivä olin tuomaroimassa Lehmirannassa Eläkeliiton karaokemestaruus finaalia. Kilpailu käytiin ilman ulkopuolista yleisöä ja maskit naamalla oli myös tuomareilla. Toki laulusuoritukset kilpailijat tekivät ilman maskia desinfioituun mikrofoniin ja kaikki meni hienosti ja voittajat saatin selville. Marraskuussa Alfa Tv näyttää taltioinnin kilpailusta.

Toistaiseksi viimeisimmän esiintymisen tein 18.10. sunnuntaitansseissa Kivistöllä n. 100 hengelle (rajoitettu määrä)  Rouletten kanssa ja seuraava esiintyminen lienee joulukuussa tai sitten ei.

Reilun kahden viikon kuluttua on tarkoitus lähteä hiihtämään Saariselälle 23. kerran kaamosviikolle. Toivottavasti epidemia ei leviä pohjoiseen ja iltaravintolat saavat puolestani olla kiinni tuolloin. Tunturissa raikkaassa ulkoilmassa ja hiihtoladulla ei korona kovin helpolla tartu! Vinkki koronaa vastaan; pitäkää keuhkot kunnossa vaikkapa WellO2 laitteella, se vahvistaa keuhkoja ja pitää ne kosteina.
Hyvää talven odotusta! Pysytään terveinä!

J.K. uutta levyä on mennyt mukavasti postin kautta ja sitä voi tilata edelleen 1juha.vartiainen@gmail.com tai messengerin kautta yksityisviestinä. Levyn hinta 20,- € postiukuluineen.
15.9.2020

ELO-SYYSKUUN KUULUMISIA

Toipumislomalla...

Kaularangan leikkaus 22.7. onnistui suunnitellusti ja pääsin jo seuraavana päivänä sairaalasta. Sitten vain ohjeiden mukaista jumppaa tekemään ja kuntouttamaan voimattomia käsivarsia ja hartioita.
Kävely ja sopivasti ajoittunut mustikoiden ja vadelmien poiminta olivat hyvää kuntoutusta. Elokuun alussa (7.8.) olin miksaamassa Kivennavan perinteisiä metsäiltamia hienossa säässä. Laulamista ei ollut syytä vielä lähteä kokeilemaan ja niinpä oli hyvää aikaa kuunnella Niemelän Sepon miksauksia uuden levyn kappaleista. Ensin oli tarkoitus kaivaa levyyn tulevat kuvat arkistoista, mutta niinpä elokuisena perjantaina ja lauantaina innostuimme ottamaan kuvia, jotka olisivat uunituoreita. Levy lähti painoon 21.8. ja sitten vain odottelemaan valmista teosta!
Kuntoutuminen jatkui ja sairaslomaa kesti elokuun loppuun. Juhlistimme aivan pienellä porukalla (sisarukset puolisoineen ja omat kotijoukot) tulevaa 60-v. juhlapäivää syntymäkotini Myllyniemen maisemissa, koska tuo juhlakonsertti oli jouduttu siirtämään. Päätös siirrosta (tehtiin heinäkuun alussa) oli oikeaan osunut, koska Kiurusaliinkin tuli koronarajoitukset ja konserttiin olisi voinut ottaa yleisöä vain kolmasosan salin kapasiteetista.
Syntymäpäivänäni 2.9. tuli paljon onnitteluviestejä niin sosiaalisen median (facebook), kuin tekstiviestien, soittojen ja korttien muodossa!
LÄMMIN KIITOS KAIKILLE MUISTAMISESTA!

Uusi pitkäsoitto "Tuhatyksi kertaa" kotiutui  9.9. ja ensimmäiset paketit lähtivät maailmalle seuraavana päivänä. Tällä viikolla se on radioillakin ja sitä pääsee kuulemaan myös sieltä.
Levyä voi tilata minulta sähköpostitse 1juha.vartiainen@gmail.com tai messengerin kautta yksityisviestinä. Hinta on 20,- € toimituskuluineen.
Ensimmäinen laulukeikka leikkauksen jälkeen on myös takanapäin (Adria-klubin syystreffit 12.9. Iitissä) ja tästä on hyvä jatkaa keikalle Lehmirantaan lauantaina 19.9.

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille! 20.7.2020

KESÄ-HEINÄKUUN KUULUMISIA

Lämmintä kesää...

Kesäkuu alkoi lämpimänä ja 3.6. nauhoitimme Virpi Piipon ja kolmen taitavan muusikon (Riitta Hynynen viulu, Petri Herranen flyygeli ja Vesa Karhunen kontrabasso) kanssa ilmastoidussa Kiurusalissa konsertin ilman yleisöä. Tämä konsertti piti olla jo viime syksynä, mutta omat kiireet lonkkaleikkauksen alla ja Virpin lähtö talveksi Gran Canarialle saivat meidät siirtämään konserttia keväälle. No Korona vaikutti sitten siten, että  kulttuurisihteeri Heidi Huhtilaisen suosittelemana päädyttiin nauhoitettuun konserttiin ilman paikalla olevaa yleisöä. Konsertti on nähtävissä Kiuruveden sivuilla Kesäillan säveliä/lauluja Yoy Tube osat 1 ja 2  heinäkuun loppuun saakka.
Juhannusviikko oli erityisen lämmin ja aika kului mökillä kaikkea pientä rakennellen. Pienessä liikkeessä kaularangan pullistuma vaivasi vähiten ja jämäkät lääkkeet kyllä antoivat nukkua peittäen kivut alleen. Leikkausta koetettiin kiirehti OYSiin, mutta jono tuntui vain kasvavan. Juhannuksen jälkeen nauhoitetttiin Korpilammella IskelmäMestarit estradilla kesäkonsertti, jossa esiintyivät hallitsevat IskelmäMestarit Maria Pihlajamaa ja Tommi Kostekivi sekä Tangokuningas 2018 ja vuoden 2016 IskelmäMestari Jarno Kokko. Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri säesti ja Klasu Thomasson juonsi konsertin. Teemu Kataja ja Ansku Turunen nauhoittivat konsertin, joka ilmestyi kaiken kansan nähtäväksi 15.7. Iskelmäviikon sivuille. Olisihan normaalioloissa tuolloin vietetty 22. Iskelmäviikon avajaisia. Konsertti on nähtävissä aina syyskuun loppuun saakka.
Helle oli kova nauhoituspäivänä, mutta Korpilammen yökerho tarjosi ilmastoidun tilan nauhoituksen toteuttamiseksi. Aivan kuun lopussa vierailin (myös  Virpi Piippo ja Markku Uhlbäck) Aulis Kärkkäisen kesämökillä ja lauloimme karaokea rantaterassilla Wello2 kesäkaraoken merkeissä. Tuota mainiota laitetta mielihyvin tuo esille, on se vaan niin hyvä! WellO2-karaoke näkyy Facebookissa Welloon sivuilla.
Heinäkuulle käännyttäessä alkoi jo huumori olla tiukilla kaularanka-ongelman kanssa ja kun Oulussa ei asiaa saatu järjestymään, käännyin KYSin puoleen 14.7. Selvitettyäni asiani sain alle 15 minuutissa puhelinsoiton, jossa minulle tarjottiin leikkuuaika 22.7. aamuksi. Otin sen ilomielin vastaan ja ilmoitin OYSiin, että poistavat minut jonosta ja kääntävät lähetteeni Kuopioon. Ihmettelen vieläkin miksei Oulu voinut vihjaista kysymyään muista keskussairaaloista tilannetta, kun se heillä oli niin vaikea (yli 100 potilaan jono, jossa olin 50:n paikkeilla kuukauden!!).
Nyt siis leikkaus on edessä ylihuomenna ja tämä merkitsee sitä, että 60-v. Juhlakonsertti siirtyy myöhemmin pidettäväksi! Juhlalevy (13 kappaletta, joista 7 coverbiisiä ja 6 uutta, minulle tehtyä) julkaistaan kuitenkin syyskuussa ja siitä voi tilauksia laittaa sähköpostiini 1juha.vartiainen@gmail.com  Hinta 20,- postikuluineen

Toivotan kaikille hyvää loppukesää! Pysykää terveinä!

31.5.2020

HUHTI-TOUKOKUUN KUULUMISIA

Kesän kynnyksellä...

Erikoinen kevät koko maailmassa on vaihtumassa kesäksi virallisesti huomenna, eli 1.6.
Tämä kevät ei tule unohtumaan keneltäkään ja ehkä tämän jälkeen koittaa uusi, toisenlainen aika. Monen osalta arvot menevät uusiksi...joltakin on saattanut kuolla läheinen koronaviruksen seurauksena, joku on sairastanut taudin lievänä tai kovempana, joku on ollut lomautettuna, joltakin on mennyt työpaikka alta...lista on loputon, mihin kaikkeen tämä "pirulainen" on vaikuttanut!
Valtioneuvosto teki huhtikuulla ainoan oikean päätöksen, eli kielsi suuret yleisötapahtumat kesältä. Näin myös 22. Iskelmäviikko siirtyi vuodella ja uusi ajankohta on 14.-18.7.2021. Toivottavasti silloin olemme jo taltuttaneet viruksen ja voimme vapautuneesti kokoontua nauttimaan hienoista konserteista, uusista laulajakyvyistä sekä tanssinhurmasta kesäisessä tunnelmassa.
Palataanpa vielä hieman tuohon huhtikuun alkuun...uutisissa alkoi kuulua kummia; Kiuruvedellä oli hoivakodissa kuollut jo useita vanhuksia koronavirukseen. Paikka on minulle tuttu, olin jo harjannostajaisissa esiintymässä ko. hoivakodissa 2012.
Useana talvena olen käynyt esiintymässä erään asukkaan syntymäpäivillä, niin tänäkin talvena 20. helmikuuta, vain muutamia viikkoja ennen, kuin intervallihoitoon tullut oireeton potilas toi viruksen taloon. Tämä olisi voinut tapahtua missä vain, nyt se tapahtui Kiuruvedellä ja kyllä sitä on jaksettu tiedotusvälineissä repostella. Pääkaupunkiseudulla tapahtui samaan aikaan kymmeniä kuolemia hoivakodeissa, mutta ne pimitettiin ja näin Kiuruvesi sai kohtuuttoman paljon huomiota. Hoitohenkilökunta joutui kohtuuttoman kovan kritiikin kohteeksi ja suurin osa heistä myös sairastui itse koronavirukseen. Olen vuosien aikana esiintynyt kymmenissä hoivakodeissa, nähnyt monenlaista, Kalliosydän on toiminnoiltaan ja siisteydessään aivan kärkitiloilla! Kun kohu alkoi jo laantua, eikä Kiuruvedellä ole rekisteröity muita tartuntoja, päätti Aamulehden toimittaja vielä kerran kaivaa "haavat auki". Juttu oli todella mauton jo otsikosta lähtien "Koronasurun pääkaupunki jne..." Dronella otetut kuvat tuoreista hautakummuista lisäsivät jutun ala-arvoisuutta...kuin hyväksyntää hakien oli paikallista yrittäjää ja muutamia ihmisiä haastateltu jutun höystöksi. Voi vain kuvitella, miltä koronaan kuolleiden omaisista tuntui, kun kuitenkin jutut on ollut nähtävissä netin kautta ympäri Suomea ja maailmaa. Tuollaisen toimittajan paikka olisi mielestäni sensaatio-lehden toimituksessa, ei Aamulehden tasoisen sanomalehden riveissä. Vai ovatko arvostetut sanomalehdetkin siirtyneet ns. "keltaiseen lehdistöön"?!
Huhtikuun lopulla alettiin tehdä töitä Iskelmäviikon siirron osalta. Esiintyjistä suurin osa saatiin sovittua ensi vuoden tapahtumaan. Karavaanareiden paikkavarauksista suurin osa siirtyi ilman rahojen palautuksia ja maksetut liput, passit sekä paikkavaraukset käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumassa. Nämä muutokset ovat teetättäneet paljon ylimääräistä työtä, mutta kesäkuulla homman pitäisi olla jo paketissa. Sitten vain odottelemaan syksyä ja ensi vuoden tapahtuman markkinoinnin aloittamista täysipainoisesti.
Keikkoja en nyt siis ole tehnyt, kun kaikki tapahtumat on peruttu. Juhlalevyn (ilmestyy syyskuussa) loput viisi kappaletta kävin laulamassa 23.5. lauantaina ja nyt levyn viimeistelyn hoitaa Niemelän Seppo Helibor-studiolla. Riitta Hynynen (os. Väisänen) käy taituroimassa viuluosuudet ainakin kolmeen kappaleeseen. Koronarajoitusten ja mahdollisen toisen aallon vuoksi juhlakonsertin järjestäminen 5.9. on todella epävarmaa vielä tässä vaiheessa, mutta levy ilmestyy tilattavaksi netin -ja postin kautta lähetettäväksi joka tapauksessa syyskuussa.
Maaliskuun lopulla alkoi vasemmassa käsivarressa ilmetä yöllisiä kipuja. Niska-hartia oli tuntunut olevan "jumissa" ja kävin hierojalla ja naprapaatilla muutaman kerran, mutta vaiva palasi aina levossa. Päivisin sitä ei juuri huomannut.
Pääsiäisenä kivut olivat jo lähes sietämättömät ja kävin tutulla lääkärillä ja piikeillä kivut poistuivat vajaaksi viikoksi, palaten jälleen takaisin.
Sitten lähdettiin selvittämään vaivaa ihan perusteellisesti oman TK:n (josta aikoja sai todella nopeasti ihmisten peruttua aikoja koronapelossa) kautta; Vastaanotto, samana päivänä röntgen, jossa näkyi jo ongelmaa maallikonkin silmissä. Seuraavalla viikolla MRI (magneettikuvat) ja sieltä ongelman laatu kävi hyvin selväksi. Lausunto oli yksiselitteinen; kaularangassa C5/6 välissä paha pullistuma vasemmalle ja ahtautumat molemmin puolin. Neurokirurgin pakeille pääsin nopeasti seuraavana maanantaina (25.5.) ja todettiin, että jollei "ihmeparantumista" tapahdu, niin leikkaus on ainoa vaihtoehto. Puutumisoireet ja voiman väheneminen kädestä puoltavat leikkauspäätöstä. Eli nyt odottelen leikkaukeen pääsyä (olen myös ilmoittanut ottavani nopealla aikataululla tulevan peruutuspaikan vastaan, koska kovien kipulääkeidden syöminen pitkällä aikavälillä ei innosta...) mahdollisimman nopeasti. Riskejäkin on (kuten kaikissa leikkauksissa), kuten normaalit infektiot, hermovauriot, äänenkäheytyminen joksikin aikaa, jopa äänihuulten halvautuminen (johtuen siitä, että leikkaus tapahtuu kaulan kautta)...
Haluan kuitenkin saada takaisin ns. normaalin elämän ja mahdollisuuden normaaliin työntekoon sekä liikuntaan ja hyväksyn, että leikkaus on ainut todellinen vaihtoehto.
Luotan suomalaiseen neurokirurgia-osaamiseen ja olen todella postiivisella mielellä leikkauksen suhteen. Toki leikkauksen ajankohta ja siitä palautuminen saattavat myös koitua esteeksi 5.9. Juhlakonsertin pitämiselle, mutta senhän voi aina pitää myöhemminkin! :)
Näillä ajatuksilla siirrymme kesäkuulle ja pitkään aikaan ensimmäisen, todellisen kesäloman viettoon! Edellinen kesällä pidetty pidempi kesäloma taitaa olla 1990-luvulta!
Kaikesta huolimatta haluan toivottaa kaikille oikein hyvää ja lämmintä kesäaikaa!
31.3.2020

TAMMI-MAALISKUUN KUULUMISIA

Mystinen Koronavirus...

Vuosi ja vuosikymmen vaihtui, emmekä vielä tienneet tulevasta ongelmasta vielä mitään!
Vuosi alkoi keikkailun merkeissä Kivistön T-talon tiistaitanssien ennätysyleisöllä ja sitten suunnattiin Mikkeliin ystäväni Teuvo Mäkisen (aikoinaan Savon Prikaatissa jo ensikontaktit) 80-v. syntymäpäiville, jossa esiinnyin, kuten 7-ja 6-kymppisilläkin aiemmin.
Lumettomasta Mikkelistä oli tuomisina Teuvon minulle hommaamat Peltosen skinit (karvapohjasukset), jotka Höltän Reijo oli valinnut tehtaalta. Niistä tulikin koko kevättalven ilonaihe, koska ne olivat aivan huippuyksilöt ja kuuden vuoden takaiset ennakkoluulot ko. suksia kohtaan oli kerralla poispyyhkäistyt!
Seuraavana päivänä oli Kiurusalissa 50-luvun konsertti, jossa olin yhtenä solistina. Väkeä pakkautui sen verran paljon, että konsertti pääsi alkamaan 15 minuuttia myöhässä. Oli hieno tunnelma, kun yleisö eli mukana niin tutuissa, kuin vähän oudoimmissakin kappaleissa. Minulla yksi kappaleista oli Hannu Hovin aikoinaan levyttämä "Syysserenadi", jota en itsekään ollut koskaan kuullut ennen. No harjoittelin sen ja hieno kappale siitä tuli konserttiin. Encore-kappaleena konsertissa oli ruotsalaista alkuperää oleva Olavi Virran levytys duuri-valssi "Laulellen", joka jätti kyllä yleisön ja esiintyjät iloiselle mielelle!
Seuraava viikko menikin Matkamesssuilla Helsingissä, jossa olimme markkinoimassa hyvällä menestyksellä tulevaa Iskelmäviikkoa!
Sieltä palattua pääsin testailemaan uusia skini-suksia ja niin alkoi uusi lonkka saada kyytiä ja kuntoutusta hiihtämällä!
Seuraavan sunnuntain Kivistön keikka oli vivahteita täynnä...olin hiihtämään lähtiessä soittanut Roulette-bändin saapumis aikataulua Kivistölle ja vasta parin tunnin päästä luin viestiä puhelimestani "Bussi hyytyi Kestilän ja Piippolan välille, emme ehdi keikalle"!
Huh, huh...no pojat olivat soitelleet kaikki tutut soittajat läpi ja Venäläisen Juse viimein oli löytänyt jotain komppiryhmää sen verran läheltä, että joutuisivat keikalle. Tero Jokinen-duo soitteli hyvää ohjelmistoa ja aikani heidän mappiaan selailtua sain raavittua kokoon 3x30 min ohjelmiston heidän biiseistä, mitä minäkin olin joskus laulanut. Encorena sitten vetäsin biisin, jota en ollut koskaan laulanut missään, kenenkään säestyksellä, "Rakkaani-Min Älskling" tangon. Se oli tullut "korvamadoksi" Tangomarkkinoilta 90-luvulta ja niin ne sanatkin tipahtelivat, kuin siltä kuuluisalta apteekin hyllyltä! Erittäin runsaslukuinen yleisö ymmärsi hyvin tilanteen ja loppujen lopuksi kaikki olivat tyytyväisiä!
Helmikuulla tuli hiihdeltyä suht. mukavasti ja keikkojakin tehtiin; Salon VPK:lla olin Janin knassa Eläkeliiton sunnuntaitansseissa esiintymässä ja samalla tuli käytyä ystäväpariskunnan (Jukka ja Pipsa) luona meren rannalla Sauvossa. Kyllä Suomi on pitkä maa, kun Salosta läksin kotiin päin satoi vettä kaatamalla ja Pyhäsalmessa jo oli hiihto-olosuhteet! Ja olinhan vasta Suomen keskipisteen eteläpuolella!
Seuraavana viikonloppuna oltiin jälleen etelä-suomen vesisateessa ja tuulessa. Korpilammen IskelmäMestarit-tanssit olivat jälleen menestys ja Maria ja Tommi jälleen huikean hyviä!
Jäimme vesi kielellä odottamaan IskelmäMestarit estradilla-konserttia Kiurusalissa ja tansseja Spa Hotel Runnissa sekä toukokuuksi sovittua Iskelmäviikko-risteilyä Viking Mariellalla, mutta kohtalo (koronavirus) puuttui peliin...
Itse kuulin koronaviruksesta kun minulle niin tutussa Saariselän hiihtokeskuksessa oli kiinalaisella turistilla todettu tartunta. Alku-uutisoinnin jälkeen tilanne rauhoittui ja asia melkein unohtui, ainakin minulta. Helmi-maaliskuun vaihteessa selostin hiihtoja kahtena viikonloppuna Sonkajärvellä (kansalliset 29.2. ja Maakuntaviesti 7.3.) ja esiinnyin Spa Hotel Runnin tansseissa lauantai-iltana 7.3. Seuraavalla viikolla alkoi tapahtua toden teolla myös Suomessa...alkoi tulla kieltoja yli 500 henkilön tilaisuuksista ja suosituksia max. 10 henkilön kokoontumisista.
Tein viimeisen esiintymisen 14.3. perhejuhlissa (9 henkeä) ja samaisena viikonloppuna koko "viihde-suomi" pysähtyi tai oikeastaan siirtyi etä-aikaan. Kaikki esiintymiset toukokuun loppuun peruuntuivat seuraavalla viikolla, siinä mukana IskelmäMestarit-estradilla konsertti. Se jäi eniten harmittamaan meidän upeiden Iskelmä-ja SenioriMestareiden osalta! He olisivat ansainneet nuo hienot esiintymistilaisuudet konsertissa ja tansseissa. No vielä on toiveissa, että Iskelmäviikolla he saavat uuden tilaisuuden vielä isomman yleisön edessä.
Viimeiset viikot olen hiihdellyt ja seurannut koronan etenemistä, tehnyt korvaavia suunnitelmia Iskelmäviikon laulukilpailujen ja muutenkin tapahtuman suhteen.
Olen käynyt laulamassa studiolla uuden levyn kappaleita ja vielä on muutamia laulettavana. Syksyllä juhlitaan uutta levyä, näin uskon!
Nyt on mentävä päivä ja viikko kerrallaan ja katsottava, miten tilanne kehittyy.
Pitää kuitenkin muistaa, että Suomi on selvinnyt talvi- ja jatkosodasta, eheytynyt sivistysvaltioksi, noussut lamasta...miksi emme selvityisi tästäkin!? Onhan elämämme enemmän kiinni omista tekemisistä ja valinnoista, kuin esim. sota-aikana.
Pidetään mieli virkeänä ja muistetaan noudattaa suosituksia! Tsemppiä kaikille!

31.12. 2019

JOULUKUUN KUULUMISIA

Vuosikymmenen vaihtuessa....

Niin se vain on vuoden- ja vuosikymmenen vaihde käsillä!
Kulunut vuosi on ollut monella tapaa erikoinen, mutta kaiken kaikkiaan hyvä vuosi!
On tullut käytyä esiintymässä ulkomailla, saatu ruppiin uusia varaosia, tavattu monia tuttuja ja tuntemattomia (osasta tullut uusia ystäviä) keikkareissuilla, kärsitty äänenmenetyksestä kuluneena vuonnakin, iloittu menestyksestä, lohdutettu epäonnistumisissa, saateltu ystäviä viimeiselle matkalle...kaikkea tätä vuosi on pitänyt sisällään.
Joulukuu mennä hurahti jalkaa edelleen kuntouttaessa hiihtäen ja jumpaten. Esiintymässäkin tuli käytyä mm. Tampereella, Pyhännällä, Suonenjoella...
Joulua saimme näillä korkeuksilla viettää lumisissa olosuhteissa ja monen vuoden jälkeen aaton savusaunan tunnelmaan pääsin synnyinkotini tanhuvilla Tihilässä.
Uusi Vuosi (ja vuosikymmen) alkaa lonkan lopputarkastuksella Oulaskankaalla 2.1. ja siitä seuraavalla viikolla alkaa taas keikkailu Kivistön päivähypyistä 7.1.
Viihteellinen 50-luku konsertti on vuorossa su 12.1. klo 14.00 Kiurusalissa. Matkamessuilla hurahtaa taas melkein koko viikko 15.-19.1. jolloin julkaisemme Iskelmäviikon tulevan kesän ohjelmiston kokonaisuudessaan! Katri Helena, Souvarit, Irina, Laura ja Raskasta Iskelmää saavat tuhtia lisää ohjelmakattaukseen...
Tuleva vuosi on juhlavuosi! Se huipentuu kahdallani 5.9. klo 15.00 Kiurusalissa 60-v. syntymäpäiväkonserttiin, hienon orkesterin ja loistavien artistiystävien kanssa.
Konsertista lähemmin, kun liput tulevat myyntiin!
Kiitos menneestä vuodesta ja oikein Hyvää ja antoisaa vuotta 2020 juuri Sinulle, lukijani!
30.11.2019

LOKA-MARRASKUUN KUULUMISIA

80 vuotta Talvisodan alkamisesta!

Tällainen merkityksekäs päivämäärä sattui näiden kuulumisten kirjoituspäiväksi.
80 vuotta sitten parhaassa iässä olevat nuoret miehet, poikamiehet ja perheenisät lähtivät puolustamaan Isänmaata ylivoimaista vihollista vastaan! Monet palasivat sieltä arkuissa kotiseutunsa multiin, monet haavoittuneina enemmän tai vähemmän, jotkut ilman fyysistä haavoittumista, mutta väsyneinä, henkisiä vammoja saaneina.
Oma isäni palasi vielä jatkosodastakin hengissä, tosin neljästi viiden vuoden aikana haavoittuneena, mutta hengissä kuitenkin! Ja halusi raivata maatilan synkkään metsään, Rikkajoen varrelle, Kiuruveden Tihilään, josta hän oli syntyisin. Äitini kanssa he kasvattivat yhdeksän lasta (lisäksi yksi poika kuoli vain kahden päivän ikäisenä), joista minä olen nuorin. Seitsemän tyttöä ja kaksi poikaa.
Tällaisena päivänä tuntee suurta kunnioitusta noita rohkeita nuoria miehiä kohtaan ja tietysti kotirintamaa pystyssä pitäneitä naisia kohtaan!
Viime yönä saunoessamme Purnumossa (Rukan pohjois puolella) vuorokauden vaihtuessa noita aikoja muistelimme porukalla.
Aamulla suuntasimme Rukalle tämän vuoden Maailmancupin avausta, jossa saimme viettää talviurheilun todellista juhlapäivää; Iivo Niskanen otti ylivoimaisen voiton miesten 15km perinteisen kilpailussa ja Krista Pärmäkoski palasi tasolleen ja oli naisten 10 km perinteisen kilpailussa toinen.
Huomenna jännätään vielä Iivon ja Kristan, sekä muiden suomalaisten panosta takaa-ajona käytävissä vapaan tyylin kisoissa.
Sitten suunnataan kotiin reissulta, joka alkoi jo viikko sitten perjantaina. Läksimme veljeni Pentin kanssa Rovaniemelle, jossa yövyimme ja seurasimme aamulla Suomencupin osakilpailua. Sitten kohti Saariselkää, perinteistä hiihtoreissua, jo 22. vuosi samoissa maisemissa.
Lokakuisen lonkkaleikkauksen jälkeen oli tietysti vähän jännää, kuinka hiihtely sujuisi. Kävin kaksi viikkoa ennen lähtöä kokeilemassa 5 km perinteistä hiihtelyä varovasti ja hyvältä tuntui. Kotiladulla Pellikassa oli tuolloin (12.10.) loistavat olosuhteet, kun luntakin oli liki 30 cm ja leikkauksestakin oli jo 5 viikkoa...
Saariselällä hiihtelin kolmena päivänä viidestä, tasaisella reitillä Luttojoen vartta, pisimmillään 12 km, joten en voi valittaa. Lonkka toimii ja kuntoutuminen jatkuu. Kaiken kaikkiaan kuntoutuminen leikkuun jälkeen on ollut nopeaa (kyynärsauvat pois jo 5 päivän jälkeen) ja kuntouttavia liikkeitä on voinut tehdä suunnitelman mukaan.
Tämän vuoden kaamosreissulla esiinnyimme yhden kerran O'Porossa ja tupa oli erittäin täynnä...ensi vuonna pidetään sitten tuollakin reissulla 60-v. juhlakonsertti (varsinainen juhlakonsertti on siis Kiurusalissa 5.9. 2020 klo 15.00).
Pidin lonkkaleikkauksen jälkeen sairaslomaa vain kuukauden ja aloitin esiintymiset 7.11. uuden Myyrinkodin vihkiäisjuhlista. 8.11.  Korpilammella oli oikein onnistuneet IskelmäMestarit-tanssit ja tuolla konseptilla esiinnymme ainakin maaliskuussa Spa Hotel Runnissa (21.3.)  ja toukokuussa Viking Mariellalla Hki-Tukhoma-Hki reitillä (17.-19.5.).
Tanssiväki on löytänyt hyvin Korpilammen talviajan tanssipaikakseen ja tuota IskelmäMestarit-iltaa kyllä uskaltaa viedä mihin tanssipaikkaan vain!
Matkamessuilla IskelmäMestarit Maria ja Tommi esiintyvät pe, la ja su 17.-19. tammikuuta, Iskelmäviikon osastolla 6 F 2.
Tulevan kesän Iskelmäviikon ohjlemasta palajastetaan huomenna jo pieniä maistiaisia ja passeja myydään edullimpaan joulukampanja hintaan! Hienoja konsertteja ja tansseja on luvassa ensi kesänäkin, mutta myös pieniä uudistuksia ohjelmiin ja niiden aikoihin on tulossa.
Hyvää alkavaa Joulun odotusta!


30.9.2019

KESÄ-SYYSKUUN KUULUMISIA

Nyt kun kesä mennyt on-syksy saapuu...

Hyvin passaa tuon laulun sanat tähän hetkeen! Lauloin muuten tuon kappaleen liki ensimmäisissä laulukisoissani v. 1992 (Lavatähti) karsinnoissa Virtasalmella ja myös finaalissa Jyväskylässä. Siitäkin on jo yli 27 vuotta!!!
Kesä on mennyt ja se on ollut kiireinen, kuten viime vuosina yleensä!
Kesäkuun alussa oli tuo ikimuistoinen reissu Moskovaan ja Suomen Suurlähetystön puutarhajuhliin esiintymään. Tällä kertaa vieraita oli paikalla peräti 1240 ja sää mitä parhain! Oli siinä mahtava tunnelma vetää tanssimusiikkia yleisön tanssiessa, kuunnellessa ja varsin paljon myös kuvatessa esiintymistämme. Tällä kertaa myös Belojy Rozy (Valkoinen ruusu) oli sen verran hyvin hallussa, että pystyimme vetämään osan kappaleesta yleisön kanssa yhteislaulunakin! Tottakai isäntämaan väki oli otettu, kun heidän kielellään tunnistettavasti kappaletta esitettiin. :)
Moskovasta palatessani kaikki oli kunnossa, mutta seuraavalla viikolla ääni teki jälleen tepposet, vieläpä samojen esiintymispaikkojen osalla, kuin vuosi sitten elokuussa!?
Pyhäsalmen Suurlavan tiistaitansseissa pystyin joten kuten vielä laulamaan kaikki kappaleet, mutta seuraavana päivänä ääntä ei ollut edes puhumiseen!! Finlanders oli molemmilla keikoilla "ykkösbändinä" ja Roulette sai Kalliojärven keikalle uuden huippusolistin tilalleni; IskelmäMestari 2017 Keijo Hietikko tuli Jalasjärveltä paikkaamaan ja veti huikean "solistikeikan" ilman bändin kanssa harjoittelemista! Pistäkää nimi mieleen hyvät ystävät! Olisko siinä mahdollisesti vuoden 2020 Tangokuningas?!
Juhannuskeikalla ääni jo toimi ja perinteiset Kallioniemen Juhannus-tanssit vedettiin tällä kertaa ilman juhanuskokkoa metsäpalovaroituksen vuoksi.
Humpan SM-kisat oli tänä vuonna kesäkuun lopussa Liperissä. Poikkeukselliselle ajankohdalle oli hyvä syy; Liperin Lavatanssijoiden 15-v. juhlat humppakisojen jälkeen sunnuntaina. On ollut hienoa olla mukana tekemässä yhteistyötä jo 10 vuoden ajan Lilat ry:n porukoiden kanssa! Ja yhteistyö jatkuu!
Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina pidetään perinteisiä Kalavestivaaleja Viitasaaren Keihärinkoskella, Luotolansaaren satamassa. Tänä vuonna oli pääesiintyjänä huikean suosittu, hyvä ystäväni Leif Lindeman, hovihanuristinsa Pekka Juntusen kera. Itse juonsin tapahtuman ja toimin "lämmittelyesiintyjänä" Leifille. Toisen setin aluksi otimme onnittelulaulun pitkäaikaiselle "lettumestarille" ja sitten vetäisimmekin Lefan kanssa Lokki-valssin tapahtuman puuhanaiselle Tuulikki Hämäläiselle! Olihan siellä mahtava meininki ennätysyleisön ollessa paikalla.
Muutama lavakeikka ja sitten oli jo vuorossa Tangomarkkinoilla vierailu perinteiseen tapaan. Ei saatu kuninkaallista jatkoa IskelmäMestareista Jarno Kokolle, kun sekavan yleisöäänestyksen seurauksena Mika Mäkkeli (IskelmäMestari 2014) putosi pois viimeisiltä kierroksilta!
Iskelmäviikkoa saimme viettää ihan kohtuullisen hyvien säiden vallitessa ja uusi karvaanariennätys näki jälleen päivän valon; 780 vaunukuntaa tuli toimistomme kautta tapahtumaan! Kun päälle lasketaan vielä "puskaparkkilaiset", oli Kiuruvedellä tuolla viikolla noin 850 vaunukuntaa karavaanareita! Siinä riitttää tulevaisuuden haastetta uusien alueiden järjestämiseksi!
Saimme uudet,hienot IskelmäMestarit Maria Pihlajamaasta ja Tommi Kostekivestä sekä SenioriMestarit Anna-Kaisa Korpisesta ja Raimo Kukkosesta! Ensimmäisen PERI Suomalaisen Iskelmän sävellys- ja sanoituskilpailun voitti Minna Miettinen kappaleella "Tule ja vie".
Iskelmäviikon jälkeisenä lauantaina (kesä kuumin hellepäivä Kiuruvedellä) kävimme Pentti-veljen kanssa lakkoja poimimassa ja sen jälkeen suuntasin Kiurusalille, jossa kokoontui Kärkkäisten sukuseura. Olin iltajuhlassa esiintymässä ja sain tavata mm. Amerikasta saapuneen Teologian Tohtorin, Tihilän kansakoulun kasvatin Veli-Matti Kärkkäisen. Paljon muitakin mielenkiintoisia henkilöitä sain tavata ja ovathan minunkin sukuni juuret jollain tavoin sidoksissa Kärkkäisiin!
Sitten oli odotettu lomareissu, joka alkoi vielä työn merkeissä Kivennavan Metsäiltamista Pieksäjärven rannalta, Muuruvedeltä. Sää ei ollut kummoinen, mutta yleisöryntäys oli kyllä melkoinen; yli tuhat henkeä oli paikalla ja ennen illan tansseissa esiintymistä toimin äänimiehenä pihajuhlassa, jossa puhui mm. tuleva Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni. Jämäkkä puhuja, ei tarvinnut olla käsi "liu'ulla" koko aikaa ja kelpoääntä saatiin myös suoraan Radio Sandelsin aalloille!
Lomareissun yksi päätavoite oli vierailla "Hyrsylän Mutkassa", Aira Samulinia tapaamassa ja paikkaan tutustumassa. Paikalle osui myös Iskelmäviikolla erinomaisen juhlakonsertin pitänyt Isto Hiltunen puolisoineen. Siinä yhdessä kahvittelimme ja kuuntelimme Airan tarinointia vaiheistaan evakkona, "Hyrsylän Mutkan" syntyhistoriasta jne...
Matkailuautolla tahtuneen lomareissun reitti oli Kuopio, Mikkeli, Luhanka, Espoo, Lohja, Kiikoinen, Pori, Kristiinankaupunki, Karvia, Isokyrö, Alavus, Pyhäjärvi, Tervo, Kuopio.
Kiikoisissa saimme kylpeä pihasaunan leppoisissa löylyissä, Porissa tutustuimme Kirjurinluotoon, Metsälässä (Kristiinankaupunki) saimme levätä tutuissa maisemissa ja Annen Taidekahvilassa piti tottakai poiketa Karviassa. Kalliojärvellä (Isokyrö) saimme seurata Leifin keikkaa ja Keskisellä käynti oli paluumatkan ohjelmassa.
Vielä ennen auton palauttamista kävimme Korkeakoskella (Maaninka), Autuaankankaan harjupolulla (Karttula), yöpyen Tervossa siskoni perheen mökillä.
Mukava oli irrottautua normaaliaskareista kiireisen kesärupeaman jälkeen!
Koulujen alettua, suuntasin mökille jatkamaan remonttihommia ja sieltä käsin tein keikkoja Mikkeliin, Iisalmeen, Jyväskylään, Asikkalaan, Kuopioon, Kiuruvedelle, Kankaanpäähän, Helsinkiin...
Järjestyksessään ensimmäinen Iskelmäviikko-risteily toteutui 15.-17.9. Helsingistä Tukholmaan ja takaisin Viking Gracella. Väkeä risteilyllä oli yli 1300 ja IskelmäMestarimme Maria ja Tommi onnistuivat aivan erinomaisesti ensimmäisellä suuremmalla keikallaan! Amore-orkesteri Pekka Juntusen johdolla säesti heitä ammataidolla. Mestareiden jälkeen lavan valloitti Leif Lindeman ja kyllä ei jäänyt epäselväksi, kuka on tämän hetken yksi suosituimmista miesartisteista!!
Syyskuun alussa kävin ensi käynnillä OYSissa ortopedin pakeilla ja asia oli kerralla selvä; varaosaa tarvii ruveta kattelemaan lonkkaan, joka on vihotellu 2016 syksystä lähtien!
Leikkuuaika järjestyi nopeasti, vieläpä haluamalleni ortopedille Oulaskankaalle. Alunperin leikkauspäiväksi sovittiin 15.10. , mutta sieltä vapautui aika ma 7.10. ja menen operaatioon jo silloin. Lauantaina käväisin keikalla Haaparannassa Variaatio-orkesterin kanssa ja olipa hieno vastaanotto viiden vuoden tauon jälkeen salin täyteisen yleisön tansseissa Kansantalolla (Folketshus).
Lokakuun alkuun menemme perinteiselle teerimetsästys reissulle Puolangalle (Ruuskas Antti kyllä metsästää mitali- ja pistesijoja Dohan MM-kisoissa) ja lauantaina 7.10. klo 7.10 ilmoittaudun sisään Oulaskankaalle tekonivelen laittoa varten.
Kuntoutuminen kohti juhlavuotta voi alkaa!
Kuulakkaita syysaamuja!
31.5.2019

HUHTI-TOUKOKUUN KUULUMISIA

Kesä tuloillaan...

Suomen kevätsäät jaksaa yllättää! Kertaalleen jo pidettiin hellettä aivan huhtikuun puolella, sitten takatalvi lumituiskuineen ja kesärenkailla liukastelemisineen...toukokuu on ollut tuulta, sadetta, auringonapiastetta, tuulta, sadetta, auringonpaistetta, tuulta...nytkin tuli riuhtoo välillä niin, että tuoreet puunlehdetkin jo ovat irtoamispisteessä!?
Huhtikuun alussa keikkailtiin Tampereella ja 6.4. suuntasimme Pentti-veljeni kanssa Saariselkää kohti, tehden heti alkumatkasta (Pyhännällä) keikan Palvelukoti Nestorissa. Saariselällä odotti huippuolosuhteet ja hiihtoa tulikin viitenä perilläolo päivänä runsaasti, 10-34 km kerrallaan, niin perinteisellä kuin vapaallakin.
Pidimme kaksi konserttia Roineen Esan kanssa savottakahvilassa ja ne oli kyllä meidän tekemistämme parahaita, niin tunnelmaltaan kuin yleisömääriltäänkin! Kiitos kaikille mukana olleille ja Kaisalle henkilökuntineen huolenpidosta!
Pääsiäisenä kelit alkoi lämpenemään ja mökillä oli mukava tehdä puuhommia. Seuraavana lauantaina mökille lähtiessä radio kertoi pysäyttävän uutisen; oman nuoruuteni ja laulu-urani yksi suurimmista mestareista, Reijo Taipale oli poistunut keskuudestamme! Sunnuntaina 28.4. olimme Kivistön T-talolla keikalla ja siellä ohjelmistossani oleva "Elämän aalloilla" valssi esitettiin "Reiskan" muistolle, kuten Jani Helenius julkisestikin sen lupasi. Tunnelma oli haikea, mutta täynnä kiitollisuutta!
Vapun aikaan sää alkoi jälleen viilentyä ja loppuviikosta olikin jo lumi maassa. Vappuna kävin laulamassa tulevalle, viimeiselle pitkäsoitolleni kaksi kappaletta. Neljä ennen julkaisematonta ja levylle valittua kappaletta odottaa levytysvuoroaan. Pikkuhiljaa rakentelemme kokonaisuutta ja levy julkaistaan 5.9.2020 klo 15.00 alkavassa tilaisuudessa Kiurusalissa!
Jo perinteeksi muodostunut pääkaupunki seudun "hoitokoti kiertue" toteutettiin äitienpäivän alusviikolla neljän esiintymisen kokoisena. Jonain vuonna teimme kahdeksan keikkaa neljään päivään ja se oli kyllä liikaa. Sitten olikin vuorossa Ruotsin keikka Eskilstunaan, jossa myös Iskelmäviikon laulukilpailun esikarsinta pidettiin viime vuotiseen tapaan. Menomatkalla olin mukana tuomaroimassa Korpilammen karsintaa ja tälle keväälle on tullut käytyä Mikkelin, Jyväskylän ja Kinnulan karsinnoissa myös tuomaritehtävissä. Taso molemmissa laulukilpailuissamme tulee olemaan jälleen erinomaisen kova ja tuomaristoilla tulee olemaan kinkkinen tehtävä pistäessään laulajia paremmuusjärjestykseen itse finaalitapahtumassa! Onneksi minun ei tuossa vaiheessa tarvitse enää olla tuomaroimassa. :)
Ruotsissa sain jälleen majoittua  kotikylältäni lähtöisn olevan Oken luona ja Bålstan ympäristöstä löytyi jälleen uutta ja mielenkiintoista nähtävää. Tulihan käytyä myös Varpsundin lavalla fiilistelemässä reilun 20 vuoden jälkeen. Hienoissa maisemissa heitimme molempina aamuina kunnon kävelylenkin ja tällä kertaa paluu Tukholman satamaan sujui jo rutiinilla mittavista tietöistä huolimatta!
Hiihtomäen lavalla Mikkelissä kävimme Janin kanssa korkkaamassa iltapäivätanssit ja elokuussa käymme ne myös päättämässä. Tällä kertaa avajaisten tanssisää oli oikein hyvä +18 ja väkeä riitti! Toivottavasti riittää koko kesän!
24.5. olimme IskelmäMestareidemme Sinin ja Jarin kanssa solisteina IskelmäOrkesterin
tahdittamissa tansseissa Korpilammella ja mukavasti oli tullut väkeä sinnekin. Tästä voisi ajatella vaikka perinnettä uusien mestareiden kanssa.
Pistäkäähän kalentereihinne su 15.9. päivämäärä, jolloin ensimmäinen Iskelmäviikko-risteily lähtee Helsingin Viking Linen terminaalista alkuillasta. esiintyjinä Leif Lindeman & Amore ja uudet IskelmäMestarit 2019.
Kesäkuun 3. päivä suuntaamme Pekan, Saulin ja Markuksen kanssa kohti Moskovaa, jossa viime vuotiseen tapaan esiinnymme Suomen Venäjän suurlähetystön puutarhajuhlissa n. tuhannelle vieraalle.
Kaikille lämpenevää kesäkuun alkua!29.3.2019

TAMMI-MAALISKUUN KUULUMISIA

Vuosi 2019 jo vaikka kuinka  pitkällä...

Olen saanut asianmukaisia huomautuksia kuulumisteni puuttumisesta alkuvuonna...
Kyllä loppukuusta on ollut kaikenlaisia kiireitä ja siinä aina on sen kuukauden kuulumiset jääneet kirjoittamatta...täytyy koettaa skarpata!
Tammikuun alku oli jälleen Iskelmäviikon esitteen loppuhiontaa ja painosta se putkahti juuri ennen Matkamessuille lähtöä, kuten oli suunniteltukin.
Matkamessuilla osastollamme oli tällä kertaa pienempi joukkue, kun Kiuruvedeltä mukanamme oli vain kaupunki/kulttuuritoimi. Porukkaa liikkui muutamina päivinä erinomaisen hyvin ja kiinnostus Iskelmäviikkoa ja Kiuruvettä kohtaan oli runsaasti. Karavaanipaikkoja varattiin ennätystahtiin ja hallitsevat IskelmäMestarit Sini ja Jari sekä vuoden 2016 Mestari Hanna , viihdyttivät yleisöämme. Vierailipa vuoden 2016 miesten sarjan voittaja ja nyt hallitseva Tangokunigas Jarno Kokko myös haastateltavana osastollamme. Jotenkin jäi Matkamessuista kuva, että tiivitämisen paikka messuilla olisi; illasta viimeiset tunnit olivat täysin turhia ja torstaina "ammatilaisten" päivänä väkimäärä jäi kyllä pieneksi. Messut kolmipäiväiseksi ja 10-18 perjantaina sekä lauantaina auki, sunnuntaina 12-16. Silloin oisi Messutunnelmaa oikeasti!
Tammikuun lopulla oli ilo ja kunnia saada esiintyä juhlavassa Pohjois-Savon Urheilugaalassa Kuopion Teatterin salissa 300:lle urheilun ystävälle ja vaikuttajalle, loistavan pianistin säestyksellä. Parhaaksi urheilijaksi valittiin luonnollisesti Olympiavoittaja Iivo Niskanen.

Helmikuussa esiintymisiä oli niin Mikkelissä, Haapavedellä, Salossa, Espoossa , Helsingissä, Vantaalla ja Kiuruvedellä.
päivänsankarin hyvistä ystävistä ja sukulaisista koostuvalle vieHaapavedellä sain olla hienoissa Elisan syntymäpäiväjuhlissa esiintymässärasjoukolle. Mieleenpainuvat juhlat kaikkinensa!
Helmikuussa uutisoitiin laajasti kahden merkitävän henkilön äkillisestä kuolemasta! Kautta aikojen maailman paras mäkihyppääjä ja myöhemmin artistin uraa tehnyt Matti Nykänen sekä Yö-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm poistuivat keskuudestamme ennenaikaisesti! Molemmat ehtivät vierailla esiintymässä myös Iskelmäviikolla, Olli vielä toissakesänä. Hyvät muistot jäi molempien vierailusta!
 
Maaliskuu alkoi "vauhdikkaasti"; menomatkalla Jyvsäkylässä naisväki shoppailemaan kolmeksi tunniksi ja itse keikalle Kivistön T-talolle Rouletten kanssa. Hyvät perjantai-tanssit ja sitten kohti Espoota. Puolen tunnin unet ja kohti Hki-Vantaan lentokenttää ja 6.05 lento Las Palmasiin. Iltapäivällä jo uima-altaalla Plya del Inglesissä ja edessä kahden viikon loma ja siinä neljä esiintymistä Apilaniityssä. Reissu onnistui erinomaisesti, eikä äänen kanssa ollut tällä kertaa ongelmia perillä, eikä palattua! WellO2 laitteen käyttö on tehnyt hyvää ja sitä on ollut helppo suositella muillekin. Huippulaite!!
Heti paluun jälkeen alkoi valmistautuminen seuraavan viikonlopun uarakkaan; perjantaina konserttiharjoitukset, keikka Peltovissa, lauantaina konsertin läpimeno ja iltapäivällä IskelmäMestarit estradilla-konsertti, sunnuntaina vielä Iisalmen Nuorisotalolla tanssikeikka. Ääni toimi loistavasti ja viikolla olin jo muutamana päivänä käynyt hiihtämässä Pellikassa, joten Wello osoitti hyvyytensä tässäkin. Useampana vuonna olen ollut enemmän, kuin vaikeuksissa Canarian reissun jälkeen ja onpa useita esiintymisiäkin peruuntunut äänen menestyksen ja pahan keuhkoputken tulehduksen takia!

WellO2 on huippulaite!

Konsertti oli jälleen kerran loistava ja vierailijana oli tällä kertaa hallitseva Tangokuningas ja vuoden 2016 IskelmäMestari Jarno Kokko. Hallitsevat IskelmäMestarit Sini Ikävalko ja Jari Selander vakuuttivat myös ennätysmäisen konserttiyleisön ja Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri oli jälleen takuuvarma! Tällä kertaa Kati Huttusella oli ollut jo pari viikkoa ongelmia äänen kanssa ja Kati tyytyi tällä kertaa pääasiassa juontajan rooliin ja näin sain "tasattua tilit", olihan Kati paikannut minua toissakeväänä samasta syystä samaisessa konsertissa.
Maaliskuun viimeisen viikonlopun saan keskittyä seuraamaan hiihtoa Äänekoskelta TV:n välityksellä, vaikka ensin oli kyllä tarkoitus mennä kannustamaan Pohti ski Teamin hiihtäjiä paikan päälle.
Heti huhtikuun alussa 2.4. esiinnymme Rouletten kanssa Pakkahuoneen päivähypyissä Tampereella, viikonloppuna suuntaan Saariselälle, jossa Esa Roineen kanssa esiinnymme Savottakahvilassa 8. ja 11.4. Sitten Mikkeliin, jossa on lauantaina13.4. Iskelmäviikon laulukilpailujen karsinta, sunnuntaina 14.4. tanssitamme Rouletten kanssa ElimäenVilppulan Ns-talolla, Korialla ja huhtikuun lopulla tanssitamme vielä Jyväskylän  Kivistöllä sunnuntaina 28.4.
Oikein Hyvää kevään alkua kaikille!
Nähdään keikoilla!
 31.12.2018

JOULUKUUN KUULUMISIA

Taas on yksi vuosi paketissa...

Niin se vain on, muutamia tunteja tätä vuotta jäljellä!
Vuoteen on mahtunut paljon hyviä asioita (mm. menestyksekäs Iskelmäviikko 20-v. juhlavuoden merkeissä, hienoja esiintymisiä aina Moskovaa myöten, mökillä vietettyä aikaa, mielenkiintoisia kohtaamisia ihmisten kanssa), mutta myös menetyksiä lähipiirissä (mm. metsästys- ja työkaveri Kari Tossavaisen menehtyminen lyhyen sairastamisen jälkeen). Kuitenkin vuosi on ollut "täyttä elämää" ja sitä toivon kaikille meille ensi vuodeksikin!
Joulukuu hurahti nopeasti; Lapin reissun tuliaisena kunnon räkätauti, joka talttui nopeasti WellO2-höyryhengityslaiteen avulla tällä kertaa ilman lääkekuureja! :) Hiihtoa pääsin kotimaisemissa jatkamaan Honkavuoressa säilötyllä lumella ja puolen kuun jälkeen jo Pellikassakin luonnon lumella. Keikkareissut meni onnistuneesti ja ensi vuonna jatketaan niitäkin sopivalla tahdilla.
Joulun aikaa vietimme niin Kuopiossa, kuin sitten arkena Särkisalmellakin. Kiuruvedellä vietimme yhden sisaruksistamme, Anna-Maijan syntymäpäiviä ja seuraavat tasavuosijuhlat taitaakin olla allekirjoittaneella...
Nyt on aika ladata akkuja kotimaisemissa, tammikuussa odottavat jo Matkamessut ja siitä tahti alkaa taas kiihtyä!
Menestyksekästä vuotta 2019!


30.11.2018

SYYS-MARRASKUUN KUULUMISIA

Aika menee melkoista haipakkaa eteenpäin...
Kirjoittelen näitä syksyn kuulumisia jo perinteeksi muodostuneelta Saariselän kaamosreissulta (21. kerta).
Paljon on taas kerenny tapahtua sitten viime kuulumisten.
Elokuun loppu ja syyskuun alku menivät mukavasti mökillä katon teko hommissa ja välillä joitakin laulukeikkoja tehden.
Syyskuun 22. päivä oli tuo edellisissä kuulumisissa mainitsemani konsertti Haukivuoren (Mikkeli) Hauki-hallissa. Tico-tico alkuperäisessä kokoonpanossa (Niemelän Seppo vahvistuksena kitaroineen) erinomaisessa vireessä, paljon tuttuja ihmisiä Mikkelissä/Kalvitsassa asumisen ( Haukivuoressa mökkeilyn) ajoilta ja Tangoprinsessa Virpi vierailijana; siinä oli puitteet erittäin onnistuneelle konsertille! Tuolla Hauki-hallin paikalla sijaitsi 90-luvun lopulla vielä ravintola Ukkohauki, jossa soitimme useat tanssit Tico-ticon kanssa. Oli mukava huomata, että meitä/minua ei oltu unohdettu ja täytyy vakavasti harkita yhtä konserttia sinne suunnalle vajaan parin vuoden päästä...jotain juhlia on tulossa...
Lokakuun alussa olimme taas Puolangan metsästysreissulla ja jopa ensimmäiset lumetkin satoi sinne 5.10. (liki 10 cm). Lintuja oli aiempia vuosia paremmin ja porukka jälleen koossa... yksi merkittävä henkilö puuttui, sillä koko porukkamme priimusmotor Kari "johtaja" Tossavainen oli saatettu Pielaveden kirkkomaahaan toukokuun lopussa. Kyllä jotain olennaista puuttui, mutta lämminhenkinen muistoheti Metsolan kämpän rannassa jätkänkynttilöineen ja lauluineen, toi Karin ajatuksiimme ja keskuuteemme. Päätimme jatkaa ensi syksynä perinnettä ja mennä metsälle tutuille seuduille. Tänäkin vuonna oli myös juhlan aihetta, kun Straniuksen kaksoset täyttivät yhteensä 100 vuotta ja sehän on kyllä jo juhlan paikka se!
Syyslomalla olimme perheen kanssa Levillä . Edellisestä vierailusta oli vierähtänyt 25 vuotta, joten ihmettelemistä riitti..patikointia hienoissa maastoissa sekä vierailut myös Muoniossa ja Ylläksellä. Muoniossa ois ollu jo hiihtolatuakin tarjolla, mutta sukset olin jättäny suosiolla kotiin. Sauvakävely lenkeillä maastossa on pitkin syksyä tullut koetettua nostaa repsahtanutta kuntoa edes jonkinlaiseks, että jaksais hiihtää, sitten kun lumet tulevat. Paluu "rikospaikalle" tapahtui myös Ylläksen Riemuliiterille, jossa 2014 keikkareissulla hiihtämään lähtiessä kaaduin pahasti jäisellä pihalla ja mursin kaksi alimmaista kylkiluutani. No aika on korjannut luut, mutta paikka nosti kylmät väreet pintaan, sen verran raju ilmalento oli! Ja pitkä kipeä...
Kotiin päästyämme minun oli suunnattava keikoille Korialle ja Helsinkiin ja siellä suoraan keikalta lentokentälle. Nousin Lissaboniin vievään koneeseen, sieltä vaihdon jälkeen Faroon, josta minut noudettiin Portimao nimiseen paikkaan Portugalissa. Aamuyöllä olin perillä ja seuravana iltana oli runsaat sata suomalaista kokoontunut Cafe Shop Koivun järjestämään illanviettoon VilaRosa hotellin ravintolaan. Mukavaa yhdessä oloa pienen ruokailun ja virvokkeiden merkeissä ja sitten parin tunnin tanssit päälle! Kyllä lattia täyttyi heti ensi tahdeista ja meno oli lopussa jo oikeinkin vauhdikasta! Oikein mukava tilaisuus ja vajaa pari päivää oli aikaa katsella paikkoja ennen kotiin paluuta samaa reittiä käännetyssä järjestyksessä. Voisin mennä tuonne uudestaankin ja lomailla samalla.
Marraskuu on ollut poikkeuksellisen lämmin ja niinpä Pellikan lenkki on tullut entistäkin tutummaksi ja lenkkarit saanet kyytiä sauvalenkeillä. Iskelmäviikon ohjelma on viimeistelyä vaille valmis ja joulukuun alussa käynnistyy jo passien ennakkomyynti, jolloin paljastamme muutamia pääesiintyjiämme tulevalle kesälle. Matkamessuilla olemme mukana tammikuun lopulla ja silloin koko ohjelma on jo julkinen.
Saariselälle saavuimme 24.11. Kuusamon kautta. Rukalla oli olosuhteet hieman haasteelliset ja esim. perjantain kilpailusuoritukset jäi näkemättä kovan tuulen takia. Hiihtämään on päästy heti ensimmäisestä päivästä lähtien tykkiladulla ja nyt viikolla jo luonnon lumellakin. Kalenteri ehtii kääntyä joulukuulle, ennen kuin palaamme täältä kotiin.
Pyhäsalmessa Honkavuorella odottaa aivan huippu olosuhteet hiihtoon, joten kotiinpaluu on siinäkin mielessä mieluisa. :)
Seuraavat keikat odottavat 15.12. Pielaveden Suojalassa, 16.12. Jyväskylän Kivistöllä, 18.12. Tampereen Pakkahuoneella ja tapanina 26.12. Lempäälän Manttaalitaolla. Tervetuloa tanssimaan!
Joulun odotusta kaikille!
.
14.00 on konsertti Haukihallissa (Haukivuori, Mikkeli) ja siellä ensimmäinen orkesterini Tico Tico (Harri Kautonen, Mikko Jänis ja Ari Korppinen) kitaristi Seppo Niemelällä vahvistettuna säestää minua sekä Tangoprinsessa Virpi Piippoa. Tulossa hieno muistelokonsertti 90-luvun lopun Mikkelin alueen ykkösorkesterin tahdissa.

Mukavaa, alkavaa syyskuuta kaikille!31.8.2018

KESÄ-ELOKUUN KUULUMISIA

Se elokuun ilta, kun kuutamo kultaa loi... (Tangosävellyskilpailussa sijoittunut E. Koivumiehen sävellys.)
Siinäpä hyvä aloitus kolmen kuukauden kuulumiselle, joita kirjoittelen Viitasaarella lähes punaiseksi värjäytyneen kuun loistaessa.
Ei ollut kesän ainoat helteet toukokuussa, ei! Tuota olin edellisissä kuulumisissani atvaillut, kun toukokuussakin oli jo hellepäiviä useita. Kesä on ollut minun muistissani yksi ehdottomasti kuumimmista kesistä ja väkisin tulee mieleen lapsuuden ja nuoruuden kesät, jolloin aina tuntui olleen "Hieno kesä", kuten Rönkön Jarin ja Laasosen Matin mulle tekemässä laulussa sanotaan.
Monenlaista asiaa on mahtunut kolmen kuukauden ajalle helteiden lisäksi ja aloitetaan kesäkuusta;
Kesäkuun aluksi suuntasin Espooseen, jossa julimme vanhimman siskoni 8-kymppisiä sukulaisten kesken kahvitellen ja pienen konsertin muodossa. Samaisena sunnuntaina (4.6.) kokoonnuimme Helsingin rautatieasemalle Pekka Juntusen, Sauli Lämsän ja Markus Lasasen kanssa, suunnataksemme kohti Moskovaa ja Suomen Venäjän suurlähetystön puutarhajuhlia, joissa esiintyisimme seuraavana iltana. 18.36 Tolstoi-juna lähti kohti itärajaa ja me asettauduimme "taloksi" hyttiimme, joka olisi tukikohtamme seuraavat 13 tuntia. Kaikki muodollisuudet papereiden osalta sujuivat hienosti ja Viipurissa sekä Pietarissa junasta sai myös poistua jaloittelemaan pysähdyksen ajaksi. Sopuisasti neljä raavasta miestä matkusti suhteellisen pienessä hytissä ja 9.19 olimme Moskovassa. Vastassa oli suurlähetystöstä assistenttinamme toiminut Ekaterina (Katja) Sobol autonkuljettajan kanssa ja siitä suuntasimme suurlähetystöön. Siellä saimme tukikohdaksi hulppeat saunatilat takkahuoneineen, joissa saimme viettää aikaa myös illan esiintymisten välillä sekä vaihtaa vaatteita ja nauttia talon tarjoamista antimista.
Sitten oli aamiaisen aika ja sen jälkeen kirjoittauduimme muutamien satojen metrien päässä sijaitsevaan Hotelli Bakrationiin. Hotelli oli uudistettu ja kyllä pientä "valtiovierailun" tuntua oli kun kukin kirjoittauduimme omiin huoneisiimme.
Illan esiintymistä varten oli Pekan tekemän listan mukaan rakennettu äänentoisto ja äänimies oli kyllä erinomaisen taitava. Oli mukava esiintyä tuhatpäiselle (961 vierasta) ylesölle, kun puitteet oli kohdallaan. Esitimme suomalaista tanssimusiikkia ja loppupuolella O'sole mio/ It's now or newer sekä Valkoinen ruusu/ Belojy rozy tuntuivat uppoavan yleisöön vielä muita kappaleita paremmin. Jälimmäinen kappale on kovin suosittu Venäjällä (Juri Shatunovin levytys) ja kun lopun kertosäkeissä lauloin pari kierrosta Venäjäksi, niin sitä tunnuttiin arvostavan aika tavalla.
Seuraavan päivän kuljimme ympäri Moskovaa katselemassa nähtävyyksiä (olin siis ensimmäistä kertaa ko. kaupungissa), Kreml, Luzniki-stadion, Gorkin puisto...
Ihmettelemistä riitti, matkustimme metrolla ristiin rastiin monessa kerroksessa kulkevia reittejä. Olimme onnistuneet ostamaan pienen kielimuurin ja ystävällisen nuoremman venäläisasiakkaan tulkkauksen jälkeen kolmen päivän metrolipun, joka mahdollisti määrättömän ajelun. Hinta taisi olla  kokonaista 6,5 €. Väkeä metrossa kulkee valtavasti ja kahteen suuntaan menneitä raiteita myöten tuli vaunut joka minuutilla. Itse kaupungin kaduilla autoruuhka ei mielestäni ollut Helsinkiä kummempaa. Pietarissa vuosi sitten tuntui enemmän olevan autoja liikenteessä.
Löysimme kanadalaisen ja amerikkalaisen pitseria-ketjun ja kaupoissa oli kyllä tavaraa ainakin meidän tarpeisiimme, joten sopivan "kapitalistinen" meno on osautunut myös Moskovaan. Keskiviikko iltana nousimme taas junaan ja kotimatka sujui yhtä jouhevasti, kuin menokin ja torstaina olimme iltapäivällä Helsingissä. Reissu oli erittäin onnistunut ja jälleen olen yhtä kokemusta rikkaampi ja kaiken tämän on musiikki mahdollistanut!
Kotona en ehtinyt olla kuin yön yli ja seuraava suunta oli Liperi ja perinteeksi muodostunut humpan SM-kisojen juonto. Sain jälleen yöpyä Kontkasen Eeron ja Ritvan luona ja nauttia savusaunan makoisista löylyistä.
Seuraavalla viikolla oli yhden nukkuma-aitan katon uusiminen ja "Viltsu-Penan" kanssa se sujui kätevästi lähes kommelluksitta.
Seuraava viikonloppu oli surun ja ilon sekoitus; lauantaina saattelimme äkillisesti menehtyneen puolisoni enon Viitasaaren hautausmaan multiin ja sunnuntaina juhlimme jo tyttären ripille pääsyä Pyhäjärvellä. Niin se elämän kiertokulku jatkuu.
Juhannuskeikka oli jo perinteinen Kallioniemen lavalla ja aiemmin päivällä jo perinteeksi muodostunut Juhannusjuoksu Kiuruveden urheilukentän maastossa keräsi mukavasti juoksijoita. Hiihtäjänä tunnettu Ylivieskan Anna-Kaisa Saari oli jälleen nopein naisista ja KiurU:n Harri-Pekka Tikkanen miehistä.
Kesäkuun lopulla vauhti alkoi kiihtymään myös Iskelmäviikon toimistolla ja ennakkovarauksia karaavaanipaikoille tuli ennätystahtiin. Myös passit olivat tehneet hyvin kauppansa ennakkoon, joten odotettavissa oli kaikkien aikojen tapahtuma, olihan kyseessä tapahtuman 20-vuotis juhla! Laulukilpailun karsinnoissa kävi kevään ja alkukesän aikana siinä määrin laulajia, että jouduimme pitämään rimaa hieman aiempaa korkeammalla semifinaaliin pääsijöiden osalta, jotta aikatauluissa itse tapahtumassa pysyttäisiin. Semifinaaliin Iskelmäviikolle saapui 78 laulajaa SenioriMestarit-kilpailussa ja 54 laulajaa IskelmäMestarit-kilpailussa.
Heinäkuun toisella viikolla oli nuorten MM-yleisurheilut Tampereella ja sinne suuntasimme kannustamaan Sara Francisia, joka kilpaili 100 ja 200 metrin matkoilla pari vuotta vanhempia kilpasiskoja vastaan. Hienosti Sara juoksikin, päästen satasella välieriin saakka! Seuraavalla viikolla Kalevan kisoissa Sara otti 200 metrillä ensimmäisen mitalin (pronssi), joka on myös Kiuruveden Urheilijoiden seuran historian ensimmäinen mitali. Tommi Remes sijoittui moukarissa viidenneksi (kahtena edellis vuotena neljäs).
Tangomarkkinat oli jälleen Iskelmäviikkoa edeltävällä viikolla ja jännitettävää riitti senkin tiimoilta, koska peräti kolme IskelmäMestaria Hanna Hirvoen, Jarno Kokko, Mika Mäkkeli, sekä monena vuonna tapahtumassa esiintynyt ja myös laulukilpailussa työskennellyt Virpi Piippo, tavoittelivat kruunuja.
Jarno Kokko piti pintansa ja ennakkosuosikin asemansa hienosti ja lauloi itsensä Tangokuninkaaksi 2018, joka on ensimmäinen IskelmäMestarin saavuttama voitto Tangomarkkinoilla! Mika lauloi myös hienosti ja varmaan hampaankoloon jäi pieni sävellaji kompurointi, joen eiköhän Mika nähdä vielä uudelleen kisaamasa?!
Hanna Hirvonen lauloi tänäkin vuonna neljän parhaan joukkoon, mutta Virpi Piippo lauloi itsensä Superfinaaliin ja piti meitä jännityksessä loppuun asti! Tuomaristo sortui epäasialliseen kommentointiin Virpin iästä ja niin kuningattaren titteli pedattiin Saana Sassalille, joka lähti finaaliin minun ja monen muun ennakkoajatuksissa toiseksi heikoimmalta sijalta...
Tangoprinsessan titteli on kuitenkin nyt Virpin ja keikkalavoilla nähdään entistäkin varmaotteisempi laulaja ja tulkitsija!
Iskelmäviikko alkoi loistavissa, suorastaan kuumissa tunnelmissa; hellejakso jatkui ja karavaanareiden virta alkoi jo sunnuntaina kasvaa kohti Kiuruvettä. Monet olivat lähteneet jo ajoissa ja saivat nauttia esimerkiksi SenioriMestarit semifinaalista sekä kesäteatterista tiistain aikana. Avajaistansseissa Pyhäsalmessa oli hikinen tunnelma ja Tangoiltakin veti mukavasti väkeä maanantain tansseihin.
Avajaisissa keskiviikkona perustettiin viikoksi uusi "Huvinvointivaltio Los Kiuruves" ja  avaimet tuli kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekan luovuttamana allekirjoittaneelle viikoksi.
Avajaispuheessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen kertasi tapahtuman historiaa ja toi julki, kuinka edesmennyt musiikkineuvos Lasse Lintala toimi "kätilönä" Reijo Gladin ja Heikki Komulaisen ideoimalle tapahtumalle. Näin kirjoitettiin suomalaista musiikkihistoriaa 1999, kun ensimmäinen Vihreät niityt Kiuruveden Iskelmäviikko pidettiin vanhan meijerin rannassa.
Paljon on tapahtunut ja vettä virrannut Koskenjoesta Kiurujärveen tänä aikana ja tapahtuma on juuri nyt parhaissa voimissaan! Tästä on hyvä suunnata kohti 25 vuoden ja 30 vuoden merkkipaaluja!
Itse tapahtuma sisälsi toinen toistaan hienompia konsertteja! Ei edes Katri Helenan sairastuminen hidastanut tahtia, kun Yölintu Simo Silmun johdolla "lennähti" pitämään 25-vuotis juhlakonserttinsa edellä mainitulta artistilta vapautuneelle ojhjelmapaikalle.
Tämän vuoden huikesta konserttikirjosta nousivat esiin mm. Arja Havakan, Tuure Kilpeläisen ja juuri Yölinnun konsertit.
Laulukilpailujen taso jatkuu kovana molemmissa sarjoissa; SenioriMestarit-kilpailussa laulettiin finaali tänä vuonna suorassa Järviradion lähetyksessä IskelmäOrkesterin säestyksellä ja voittajiksi lauloivat Eija Kettunen Varkaudesta ja Ari Tamminen Jämijärveltä. IskelmäMestarit-kilpailun voitot menivät Sini Ikävalkolle Helsinkiin ja Jari Selanderille Vantaalle. Varsinkin miesten kilpailusta mudostui varsinainen jännitysnäytelmä  Selanderin, Tommi Kostekiven ja Pasi Kivimäen kesken.
Ensi vuodeksi Iskelmäviikko sai 20-vuotis lahjana Laajasalon opistolta uuden  "Peri Suomalainen Iskelmä"-sävellys- ja sanoituskilpailun. Voittanut kappale julkistetaan ja palkitaan 2019 Iskelmäviikolla.
IskelmäMestareiden konsertti järjestetään 23.3.2019 Kiurusalissa ja tähtivieraana konsertissa esiintyy hallitsevien Mestareiden lisäksi tämän vuoden Tangokuningas ja 2016 IskelmäMestari Jarno Kokko! Pistäkäähän kalentereihin!
Kun Iskelmäviikko oli saatu pakettiin, läksimme lomareissulle kiertelämään suomea matkailuautolla ja kokeilemaan, miltä karavaanarielämä tuntuu. Kyllä oli mukavaa kulkea, kun "koti" oli mukana ja sopivan uimapaikan sattuessa kohdalle oli helppo pistää parkkiin ja viettää aikaa uiden ja auringosta nauttien. Tapasimme monta tuttua matkalla ja muutamia edellisviikolla meillä esiintyneitä artistejakin (Jorkka Kääriäinen Hartolassa, Anne Mattila Karvialla hänen Taidekahvilallaan ja Keijo Hietikko Jalasjärvellä). Mikkelin seudulla vietimme pari viimeistä vuorokautta Saimaan ja Kyyveden rannalla ja tarkoituksena oli tehdä myös keikka Hiihtomäen lavalla elokuun 1.päivä. Aamulla tullut ikävä uutinen kertoi lavaisäntä Matti Pilvenheimon menehtyneen äkilliseen sairaskohtaukseen ja niin tanssit peruttiin.
Loppuviikosta alkoikin esiintymisten suma ( 9 esiintymistä kahdeksaan päivään), joka ikävä kyllä katkesi neljän esiintymisen (kahden päivän sisällä) jälkeen. Perjantaina 3.8. olin Kivennavan perinteisissä Metsäiltamissa esiintymässä ja lauantaille oli kasaantunut kolme esiintymistä; Kämäräisten sukuseuran kokouksessa lukiolla, Kari Saastamoisen 60-v. Juhlakonsertti Kiurusalissa ja illalla Ruokolahen lavan tanssikeikka Siikajoella. Flunssa ei ollut, mutta stressin purkaantuminen Iskelmäviikon jälkeen sekä pieni väsymys laukaisivat vastustuskyvyn "pellit auki" kuten lääkärini kansanomaisesti totesi. Ääni meni totaalisesti viikoksi ja yks kesän kohokohdista, yhteiskeikka Leif Lindemanin kanssa Kalliojärvellä jäi tekemättä. Rouletten solistina esiintyi siellä Tangoprinsesa 2018 Virpi Piippo ja Leifin uutta Amore orkesteria pääsin kuuntelemaan 21.8. Pyhäsalmen lavalla. Yksi siunaustilaisuudessa esiintyminen ja loistavan viulistin, ystäväni Riitta Väisäsen hääjuhlassa esiintyminen, jäivät myös väliin. Virpi ja Suikkasen Pasin orkesteri hoitivat homman hienosti Varpaisjärvellä ja kanttori Anni Pesälä lauloi siunaustilaisuudessa.
Ääni palasi, mutta lisää ongelmia oli odottassa; Entero-rokko, lastentauti puhkesi siinä vielä ja viikon verran podin tuota aikuisille inhottavaa tautia (korkeaa kuumetta, polttelevaa kutinaa, jalkapohjien arkuutta, suun rakoille menemistä...).
Tuostakin on selvitty ja immuniteetti taudille pitäis olla semmonen, että likemmäs 100 vuotta päästäis ilman ko.tautia...
Viime viikolla pääsin jo testaamaan lauluääntä Tavastkengän lauluillassa, jonne väkeä saapui niin, että kyläntalo suorastaan pullisteli ihmisiä. Vireä kylä!
Lauantaina lauloin häissä Viitasaarella ja sunnuntaina kävimme konserttiharjoituksissa  Puumalan Ryhälän kylässä.
Tällä viikolla olen saanut olla mielihommassani; kattoremonttia tekemässä mökillä. Varastoliiterin "kengitys" ja katon uusiminen on ohjelmassa ja sitten kaikki rakennukset ois saaneet uuden katon, joten vois alkaa rekentamaan vaikka jotain uutta...
Lauantaina ollaan jo syyskuun puolella ja laulu- juontokeikkaa pukkaa Iisalmessa. Pakkahuoneen päivähypyt 11.9. ja lavakauden päättäjäiset 16.9. ois seuraavina ohjelmassa.
2
 


18.5.2018

HUHTI-TOUKOKUUN KUULUMISIA

Kesän tuntua...

Kyllä todellakin on ollut kesäiset kelit toukokuulla! Helteitäkin on ollut ja toivottavasti ne eivät ole olleet kesän ainoat helteet!
Huhtikuun alkupuolella oli vielä aivan huikeat hiihtokelit näillä korkeuksilla ja hiihtolenkkejä tuli tehtyä mukavasti aina tuonne 17.4. saakka. Sitten alkoi vesisateet ja lumet lähti vauhdilla. 6.-7.4. oli nykyiselle kotikaupungilleni ja sen Pohti Ski Teamille "tilipäivä"! Useamman vuoden tavoite ja unelma SM-viestimitalista toteutui Taivalkoskella, kun hienon taistelun jälkeen Miikka Kinnusen, Heikki Korpelan, Joni Mäen ja Markus Järvenpään kaulaan pujotettiin pronssimitalit! Jämi ja Kouvola olivat parempia, mutta esim. vuosiakausia viestejä hallinnut Vuokatti Ski Team joutui tyytymään sijoitukseen mitalien ulkopuolella. Olympiavoittaja Iivo Niskanen teki kyllä tuhoisaa jälkeä omalla osuudellaan, mutta viestiin tarvitaan neljä kovaa miestä ja sellaisia ei tänä vuonna heiltä löytynyt tarpeeksi.
Heikki Korpela teki unelmahiihdon sunnuntain 50 kilometrillä ja otti selvän hopean Iivo Niskasen voittaessa, kuten Olympiavoittajalle kuuluukin.
Samana viikonloppuna oli jo perinteeksi muodostunut IskelmäMestarit estradilla konsertti Kiurusalissa ja päälle tanssit Peltohovissa. Aloitimme perjantaina treeneillä ja illalla kävimme vielä Pekka Juntusen kyytimiehinä Leifin keikalla Isovalkeisessa. Tuolla keikalla näin viimeistä kertaa Avec orkesterin Leifin bändinä ja 1.6. starttaa jo uusi bändi Leifin ja Pekan takana. Yli kolmen vuoden kovan keikkatahdin jälkeen kesäloma on Avecin pojille vähintäänkin ansaittu! Uuden kokoonpanon kuulen keikoilla varmaan jo kesä-heinäkuulla ja elokuun alussa olemme samalla keikalla Kalliojärvellä, Isossakyrössä! Tsemppiä uudelle bändille kovaan keikkatahtiin!
IskelmäMestarit konsertti oli tänäkin vuonna erinomaisen onnistunut! Mestarit Satu Suhonen ja Keijo Hietikko osoittivat olevansa titteliensä arvoiset hienoilla tulkinnoillaan.
Saimme vieraileviksi solisteiksi 2011 Tangoprinssi Heikki Koskelon (voitti Iskelmäviikolla laulukilpailun 2010) ja viime vuoden Tangofinalistin ja 2016 IskelmäMestarin Hanna Hirvosen. Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri säesti tuttuun tapaan ja Huttusen Katin kanssa juonsimme konsertin ja lauloimmekin muutaman kappaleen.
Tanssit Peltohovissa toteutettiin entisellä kaavalla, tosin aloitimme bändin kanssa aiemmin yleisön toivomuksesta ja loppuilta oli sitten nuorison ja dj:n hallussa.
Seuraavalla viikolla käväisin Tampereella Pakkahuoneen keikalla ja lopummalla kuuta Korialla, Elimäen Vilppulan Nuorisoseuralla. Toukokuun alussa suuntasin auton keulan kohti Turkua, sieltä laivalla yli ja siitä ajelin n. 60 km Bålstaan. Siellä sain yöpyä pitkäaikaisen tuttavani ja miltei kotikylän miehen Pääkön Olavin luona. Sain pari kunnon käsittelyä osaavan kiropraktikon käsittelyssä ja teimme muutaman huoltavan lenkin hienoissa maastoissa. Tutustuimme myös Skokloster linnaan ja tulipa ajettua myös Varpsundin lavan kautta, jossa keikkailimme jo 1995! Eskilstunan Suomiseuralla pidimme Iskelmäviikon laulukilpailu karsinnan ja taso oli jälleen kova! Useita erinomaisia laulajia valittiin Kiuruvedelle semifinaaleihin heinäkuulle. Karsinnan jälkeen alkoi tanssit, joissa toimin solistina ja tunnelma oli tunnetusti hyvä!
Huttusen Katin ja Satomaan Arin kanssa pidimme muutaman vuoden tauon jälkeen äitienpäivä konsertin Kiurusalissa. Mikkelin Hiihtomäen lavalle palasin esiintymään kymmenen vuoden tauon jälkeen ja elokuussa otetaan uusiksi. Erinomaisen hyvin oli väkeä tullut tansseihin helteisen säähän ja Heleniuksen Janikin joutui Bulgarian matkalta sopivasti keikalle. Yhden välipäivän vietin Kyyveden rannalla Haukivuoressa Taunon ja Helkan vieraana ja entisen asuinpaikkani naapurissa Kalvitsasa ehdin myös saunoa. Jo perinteeksi on muodostunut toukokuun lopun karsintailta Mikkelissä ja sieltä Vantaalle J. Rintajoupin Adria Partyyn juontamaan ja tansittamaan iloista karavaanarijoukkoa! Meiju Suvas kävi myös esiintymässä ja valloitti pirteällä ja välittömällä otteella yleisön. Sunnuntaiksi ajoin Pielavedelle metsästyskaverimme, kovan urheilumiehen ja entisen työkaverini Promilkin ajoilta, Kari Tossavaisen siunaustilaisuuteen. Lauloin kirkossa ja muistotilaisuudessa. Oli Karin toiveen mukaiset hautajaiset ja kantajien joukossa oman keihäänheittäjä Sami-pojan lisäksi mm. keihään Olympiamitalisti Antti Ruuskanen ja Maailmanmestari Kimmo Kinnunen. Tänä keväänä on lähipiiristä nukkunut pois useampi ihminen, joten kirkossa ja muistotilaisuudessa laulamisia on ollut tavallista enemmän. Seuraava tälläinen tilaisuus on parin viikon päästä Viitasaarella. Kesäkuulle käännytään muutaman tunnin kuluttua ja Iskelmäviikon alkuun reilu puolitoista kuukautta! Karavaanareita on tulossa ennätysmäärä; varauksia jo tällä hetkellä yli 570, joten ollaan viime vuotistakin vielä kovemmassa vauhdissa. Tämän vuoden Tangokuninkuutta tavoittelee kaksi meidän IskelmäMestariamme, Jarno Kokko ja Mika Mäkkeli. Kuningattaren tittelistä ovat kisaamassa Mestarimme Hanna Hirvonen ja monivuotinen esiintyjämme ja tuomaristossa työskennellyt Virpi Piippo. Onnea kaikille kisaan ja uskon, että 9.6. finaalin karsinnasta kaikki laulavat itsensä Seinäjoelle!
Ensi sunnuntaina nousemme Pekka Juntusen orkesterin kanssa junaan Helsingin rautatieasemalta, suuntana Moskova. Esiinnymme maanantaina suurlähetystön tilaisuudessa ja pääsen samalla tutustumaan kaupunkiin, jossa en ole käynyt. Reissusta seuraavissa kuulumisissa!
Hyvää kesää!!!
31.3.2018

MAALISKUUN KUULUMISIA

Maaliskuu maita näyttää...

Tuo vanha sananlasku ei tänä vuonna pidä kyllä paikkaansa, ainakaan meidän korkeuksilla. Lunta on tänä talvena ollut joka puolella maata, kuten ennen vanhaan!
Koko suomessa on voinut nauttia talvisista harrastuksista erinomaisissa olosuhteissa. Pyhäjärvellä ladut hoidetaan tunnetusti hyvin ja mukavia reittejä riittää hiihdettäväksi kunkin oman mieltymyksen ja kunnon mukaan. Eilenkin oli ladulla mukavasti porukkaa ja useat olivat ottaneet, itseni lailla, suunnaksi Pellikasta Honkavuoreen menevän yhdysladun ja luistelubaanan. Muutama viikko sitten sitä sujuttelivat Helenan-hiihdon (Olympiavoittaja Helena Takalon nimikkohiihto) osallistujat ja tuokin reitti on erittäin hyvin hoidettu ja edestakaisin siitä tulee reilun parinkymmenen kilometrin lenkki. Honkavuoressa voi sitten halutessaan kokeilla "koneen" kovuutta kilpahiihto reiteillä. Pellikka (4,5 km) ja Tepin-lenkki (n. 9km) ovat sopivan helppoja meille tavallisille kuntoilijoille ja niitä tuleekin useimmiten hiihdeltyä. Viime talvena viimeinen hiihtokertani Pyhäjärvellä oli 12.5....kuinkahan lienee tänä keväänä, kun lunta on vielä noin paljon..
Maaliskuu on mennyt nopeasti; Iskelmäviikon esitteestä otettiin toinen (hieman päivitetty) painos 35 000 kpl ja sillä pitäis nyt pärjätä tapahtumaan saakka. Karavaanarit ovat jatkaneet ennakkovarauksia ripeään tahtiin ja jo yli 460 paikkaa on varattu tässä vaihessa! Tuolla tasolla oltiin kokonaismäärässä 2012 ja nyt siis ennakkovarauksia on saman verran. Edelleen uskon kokonaismäärän olevan tulevana kesänä 750 vaunukunnan paremmalla puolella. Toissa viikolla joimme mitalikahvit Sara Francisin ja Tommi Remeksen talvi/hallikaudella saavuttamien SM-mitaleiden kunniaksi. Samalla julkaistiin Kiuruveden kaupungin ja näiden huipulle matkalla olevien urheilijoiden yhteistyösopimus. Kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden sopimusten turvin urheilijat voivat panostaa täysillä harjoitteluun, sillä leirit, lihashuollot, harjoitus -ja kilpailumatkat vaativat paljon taloudellista panostusta. Tulevana kesänä saamme seurata kummankin otteita viikottain kotimaisissa mittelöissä ja toki myös maaottelut ja arvokisa edustukset ovat selkeitä tavoitteita molemmilla.
Muutaman esiintymisenkin olen kerennyt maaliskuulla tehdä ja huhtikuulle niitä on luvassa enemmänkin. Heti ensimmäisenä viikonloppuna on tuo IskelmäMestarit-estradilla konsertti, johon on mukavasti varattu paikkoja ennakkoon. Myöhemmin illalla on vielä tanssit Peltohovissa, joten siitä se kevätkausi pyörähtää mukavasti käyntiin!
Mukavaa Pääsiäisen aikaa kaikille!

 28.2.2018

TAMMI-HELMIKUUN KUULUMISIA

Juhlavuosi jo hyvässä vauhdissa...

Tämä vuosi on juhlavuosi...Iskelmäviikolla nimittäin! Heinäkuussa vietämme tapahtuman 20-v. juhlaa laadukkaalla konserttiohjelmistolla, kahdella hienolla laulukilpailulla sekä suosituilla tanssikursseilla! Julkaisimme ohjelman Matkamessuilla, jotka Kiuruveden osaston osalta olivat jälleen menestys. Kävijöitä riitti ja Iskelmäpassia myytiin hyvin. Karavaanareiden paikkkavarauksia tuli paikan päältä ja myö erinomaisen paljon nettivarauksina, joita pystyimme seuraamaan koko ajan uuden ohjelman avulla. Maksuohjelma on myös uusi ja sekin näytti toimivan, joten aikaa vievää laskujen kirjoittamista on selvästi aiempia vuosia vähemmän. Tätä kirjoittaessa olemme ylittäneet jo 400 karavaanarivarauksen määrän, joten olemme n.10% viime vuotta edellä tässä vaiheessa. Tämä ennakoisi yli 750 vaunukunnan lukemaa (ennätys viime kesältä 737)!
Juhlavuoden ohjelma on saanut hyvää palautetta ja vahva usko on yleisömäärien kasvuun, sikäli kun kelit eivät aivan kehnoiksi mene.
Ohjelmaan ja muihin Iskelmäviikon asioihin pääset tutustumaan osoitteessa www.iskelmaviikko.fi
Vuosi 2018 käynnistyi urheilullisissa merkeissä; heti vuoden ensimmäisenä päivänä pääsin hiihtelemään mainioissa olosuhteissa ja loppuviikosta sitten kolme päivää selostin yhdessä Kari Saastamoisen kanssa nuorten SM-hiihtoja Iisalmen Paloisvuorella. Noiden hiihtäjien joukosta on lupa odottaa lähivuosina Pärmäkosken, Heikkisen ja Niskasen manttelinperijöitä. Pistäkääpä mieleen nimet Anita Korva, Eveliina Piippo, Jasmin Kähärä, Juuso Tossavainen, Petteri Koivisto, Emil Helander...
Hiihtoselostuksia on alkuvuodesta ollut myös Maakuntaviestissä Vieremällä sekä Pahkan kansallisissa Sonkajärvellä. Olympialaiset Etelä-Koreassa ovat myös olleet seurannassa aika tiiviisti, varsinkin hiihtolajit. Kyllä Niskasen ja Pärmäkosken mitalit ovat mieltä lämmittäneet kovastikin. Erittäin iloinen olin myös muutaman nuoren otteista; ampumahiihtäjä Tero Seppälä ja hiihtäjä Johanna Matintalo tekivät erinomaiset suoritukset debyyttikisoissaan!
Lauluhommatkaan eivät ole olleet ihan jäissä vaikka pakkasia on riittänytkin! Tammikuun puolen välin aikoihin olin Iisalmen Nuorisotalolla esiintymässä talven ennätysyleisölle Heleniuksen Janin kanssa, loppukuusta oli esiintyminen Kivistön T-talolla. Kokoonpano siellä oli aivan uusi, sillä vakkarisoittajat olivat kaikki Harmonikkaristeilyllä esiintymässä. Marko Jolkkosen johdolla bändi teki loistavaa työtä, joten minulla oli helppo osa vain nauttia esiintymisestä runsaan tanssiyleisön edessä.
Nyt kun olympialaiset  (ja toivottavasti  pakkasetkin) ovat takana päin on aika keskittyä taas oman kunnon hoitamiseen ja jossain välissä täytyy käydä laulamassa levylle kappale, jonka taustat ovat jo valmiina odottamassa.  Eiköhän kesän kynnyksellä ole jo uusi kipale soitossa...
IskelmäMestarit konsertti on huhtikuun alussa Kiurusalissa (7.4.) , joten sinne sitten kaikki kuulemaan viime kesänä valittuja mestareita ja meitä jo kokeneempia solisteja!
Hiihtolomalla  (vko 10) aiomme nauttia Kuopion Kallaveden retkiluisteluradoista täysin siemauksin!
Hohtavia hankia kaikille!31.12.2017

MARRAS-JOULUKUUN KUULUMISIA

Vuosi 2017 lopuillaan...

Taas meni marras-joulukuun vaihde sen verran rattoisasti, ettei marraskuun kuulumisia ehtinyt/muistanut kirjoittaa. Mutta tässä tiivistelmä kahden kuukauden ajalta.
Marraskuun alussa oli yhdistettyä sukulointi- ja keikkareissua etelä-suomeen. Espoossa tuli tavattua sisaruksista neljää samalla reissulla ja Salossa kävin Janin kanssa heittämässä keikan VPK:n talolla Eläkeliiton tansseissa. Hyvä oli paikka ja mukavasti tanssiyleisöä paikalla sunnuntaitansseissa. Maanantai oli huoltopäivä fyssari-Arjalla Nummelassa ja sitten Kuhmalahdelle. Kirsi on siellä tehnyt leikekirjaani ja tilaushan on tehty niin, että dedline on 2.9.2020!
Tiistaina 7.11. oli Pakkahuoneen päivähypyt Roulette-orkesterin kanssa ja hyvin oli jälleen väkeä tanssimassa.
Kotiin jouduin illan suussa ja matkalla totesin Honkavuoren latujen olevan mainiossa kunnossa, vaikka muuaalla maa oli mustalla muralla. Hiihtelyä kerkesin vielä harrastaa muutaman kerran, ennen kuin oli aika suunnata auton nokka kohti Espoota, sieltä Hki-Vantaale ja Canarian lämpöön. Lähtöpäivänä oli Pyhäsalmessa lumi maassa ja  kun etelämmäs mentiin lumet hävisi aika nopeasti. Loskakelistä siis jousi hyvin lomalle ja keikoille Playa del Inglesin Apilaniittyyn.

Mukavasti meni 10 päivän reissu ja kotiuduttua oli yksi päivä aikaa hoitaa asioita kotipuolessa, ennen matkustamista Saariselälle. Kiuruveden kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa oli Iskelmäviikon asiat esillä ja ilokseni huomasin, että uudessa hallituksessa oltiin kiinnostuneita oikeista asioista; minkä verran Iskelmäviikko vaikuttaa Kiuruvedellä rahavirtoihin, eli kuinka paljon Kiuruvetiset yrittäjät ja sen myötä kaupunki hyötyvät rahallisesti siitä, että Iskelmäviikko tuo paikkakunnalle yksistään jo 1500 hekilöä karavaanareina ja useita tuhansia päivän tai useamman ajaksi. Tämä kiinnostus tuli aidosti esille ensimmäisen kerran aikana, jolloin olen ollut mukana (2.11.2011 lähtien!) Iskelmäviikon organisaatiossa! Viime kesänä tehty tutkimus asiakkaiden rahankäytöstä tuki hyvin vuonna 2012 Tangomarkkinoilla tehtyä tutkimusta karavaanareiden rahankäytöstä.
Tiistai aamuna 27.11. suuntasimme veljeni Pentin kanssa kohti pojoista ja Saariselkää. Matkalla kävimme mm. Rantsilassa Kylmäsen palaneen tehtaan raunioiden kupeessa myymälässä tiedustelemassa, josko kermaista savuporo keittoa olisi ollut saatavilla Lapin evääksi. Ei ollut, mutta Kaakkurin myymälässä Oulussa oli lavallinen; otimme siitä vain osan, että muillekin jäisi...
Saariselällä meininki oli entinen; ladut hyvässä kunnossa, pakkasta sopivasti, ulkomaisia turisteja todella paljon ja meillä tällä kertaa juhlareissu! 20 vuotta on käyty Saariselän kaamoksessa hiihtämässä ja musiikki on kuulunut tärkeänä osana joka reissuun. Tällä kertaa pidimme kaksi juhlakonserttia uudessa ravintola O'Porossa, että kaikki halukkaat mahtuivat sisään. Kyllä on hienoa todeta, että ystäviä niin ensimmäisistä vuosista lähtien, kuin viime vuosiltakin, oli kuullut kutsun ja osallistui läsnäolollaan konsertteihin.
 
Hiihdeltyä tuli myös niin Luttojoen varressa, kuin Laanilan-Kiilopään suunnalla.
Reissuun mahtui myös perinteinen "Kauneimmat joululaulut" kappelissa 5.12. ja Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Laanihovissa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi sekä Juhlalounas Leinosten vieraana. Uutta oli valtakunnallinen Karaokehaaste, jossa kaikissa haasteeseen osallistuneissa  karaokebaareissa laulettiin "Sininen ja valkoinen", "Olen suomalainen" sekä "Maamme-laulu" yhdessä karaoketaustoin. Olin mukana "esilaulajana" Ravintola Panimossa , aivan Saariselän keskustassa. Vielä ennen kotiinlähtöä kävimme yöllä 8.12. laulaen onnittelemassa Veikko Leinosta 70-vuotis syntymäpäivn kunniaksi. Kotona odottivat normaalit loppuvuoden kiireet. Iskelmäviikon ohjelma on valmis ja painoon ohjelma menee tammikuun alussa, ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan Matkamessuilla tammikuun 18. pv. Passien joulumyynti onnistui erinomaisesti ja siitä tullenee perinne. Jouluna tuli pitkästä aikaa käytyä syntymäkodin savusaunassa ja hiihdeltyäkin tuli ennen joulusaunaa otsalampun valossa vanhoja muistellen. Välipäivät kuluivat mukavasti Kuopion mummolassa ja lauantaina oli vuorossa hiihtojen selostus Iisalmen Paloisvuorella ja illalla sitten vuoden 2017 viimeinen keikka Kuopion Rauhalahdessa. Vuosi alkaa perinteisesti Tour de Ski:tä seuraten ja koko loppiais viikonloppu menee nuorten Suomenmestaruus hiihdoissa Iisalmen Paloisvuorella selostus- ja haastattelutehtävissä.
Kulunut vuosi on ollut antoisa, välillä raskaskin, mutta kaiken kaikkiaan erinomainen!
Haluan Kiittää kaikkia sivujeni lukijoita kuluneesta vuodesta ja toivottaa Hyvää alkavaa vuotta 2018!
   
 
31.10.2017

LOKAKUUN KUULUMISIA

Talvi on tullut...

Pakko näin on todeta, maa on valkosena ollu muutaman päivän ja lämpömittari näyttää miinuslukemia. Ihan ulkolumellakin on jo päässy suksille Pyhäjärvellä. Tänäänki oli niin hieno keli, että melkein pystyi kuvittelemaan, millaista on Alpeilla hiihdellä, auringossa ja pikkupakkasessa!
 
Honkavuori 31.10.2017

Syyslomalla kävimme Vesileppiksessä yön seudun ja siellähän on hotellin alla hieno hiihtoareena. Sekin tuli nyt testattua ensimmäistä kertaa. Hiihdon päälle on mukava mennä sitten kylpylään uimaan ja saunomaan, toimiva kokonaisuus!!

Vesileppiksen hiihtoareena 24.10.2017

Samalla reissulla tuli käytyä myös Puijon Tornin ravintolassa syömässä juhlallisesti syntymäpäivien merkeissä. Hienot maisemat ja erinomaiset ruoat!

Lokakuu käynnistyi siis Puolangan metsissä. Oli taas hienoa olla samanhenkisessä porukasa neljä päivää metsästäen, erätulilla tarinoiden, saunoen, ruokaillen, korttia pelaten ja yhtenä iltana musisoiden. Aamuiset teeripassissa olot, suhauttelut...voiko hienompaa olla?!

Puolanka 10 / 2017

Keikoillakin on tullu käytyä Elimäen Vilppulan Ns-talolla, Alapitkän Ns-talolla...piiitkästä aikaa, Kivistöllä ja Karhulan Keskustalolla. Väkeä oli oikein hyvin kolmessa ensin mainitussa paikassa ja Karhulassakin muihin tansseihin nähden hyvin, mutta omiin aiempiin lukemiin nähden vähemmän...

Kivistö 15.10.2017

Rouletten ja Suikkasen Pasin bändin kans olen syksyn keikat tehny. Karhulan keikalle läksin suoraan Olympiavoittaja Paavo Lonkilan  siunaus- ja muistotilaisuudesta; sain pienen muistelon jälkeen laulaa Kiuruveden "pienen suurmiehen" muistoksi "Mun sydämeni tänne jää". Mietaan Jussi, Kuutsan Immo, Koistisen Elekko ja Saastamoisen Kari muistelivat myös keskuudestamme poistunutta mestarihiihtäjää.

Iskelmäviikon 20-v. juhlavuoden ohjelmakin alkaa valmistua pikkuhiljaa ja ensimmäistä kertaa julkaistaan ensimmäiset esiintyjät jo ennen joulua lyhyessä ennakkokampanjassa. Koko ohjelma julkaistaan perinteisesti, tammikuun kolmas viikonloppu Matkamessuilla, Helsingissä.
Marraskuun alkajaisiksi olis keikkareissua Saloon VPK:n talolle sunnuntaina ja Tampereen Pakkahuoneelle tiistaina. Seuraavalla viikolla odottaa sitten jo keikat aurinkoisella Gran Canarialla, Apilaniityssä.
Hyvää alkavaa talvea kaikille!

 2.10.2017

ELO-SYYSKUUN KUULUMISIA

Melkoinen loppukesä...

Menoa ja meininkiä mahtui myös elo-syyskuulle ja yllättäen huomasin eilen illalla, että olemme siirtyneet lokakuulle ja kuulumiset on kirjoittamatta parilta kuukaudelta!!
Elokuu alkoi keikalla Pyhäsalmen Suurlavalla, mutta se keikka oli jätettävä kesken; olimme saaneet vatsapöpön kyläreissulta ja olo oli niin hutera, että hälyytin Piipon Virpin Rouletten solistiksi, toisesta setistä lähtien. Koskelon Heikki Taivaankaari orkesterin kanssa oli iskussa ja tanssijat saivat näin parasta mahdollista tanssimusiikkia kahden loistavan orkesterin ja solistin esittämänä.
Seuraava keikka odotti jo 4.8. ja siihen oli elimistö jo palautunut. Kivennavalle oli saapunut reilusti yli 1000 vierasta Metsäiltamiin, jotka alkoivat jo klo 16.00 näytteilleasettajien esitellessä toimintojaan. Juonsin pääjuhlan, jossa puhujina isäntä Martti Kähösen lisäksi oli mm. Suomen Pankin hallituksen jäsen ex-komissaari ja ex-ministeri, tuttavani jo Mikkelin ajoilta, eli Olli Rehn sekä liki kotikylällään ollut nykyKiuruvetinen kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen. Juhlan päätyttyä siirryin toisen mikrofonin äären ja innokkaita tanssijoita riitti liki puolille öin.
Yleisurheilun MM-kisat käynnistyivät myös viikonloppuna, mutta näin vähälle seuraamiselle ei minun osalta ole kisat jääneet milloinkaan. Suomalaisia oli vähän kisoissa ja menestys jäi vaatimattomaksi. Uutta sukupolvea odotellessa...
9.8. oli jälleen keikkareissu edessä, nyt Someron Esakalliolle. Päivähumpat vetivät sinne yli 500 henkeä ja Rouletten kanssa tanssitimme väkeä hienon kesäisessä säässä.
Tämän keikan jälkeen olin merkinnyt kalenteriin "Katonteko-loma"... Viltsu-Penan kanssa aloimme purkaa "Sikasen-kartanon" 51 vuotta vanhaa kattoa ja suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin. Vanhat huovat pois, uutta ponttilautaa pehmenneiden tilalle ja alushuopa sekä kattohuopa oikeaoppisesti pellityksineen ja nyt mennään taas vuosikymmeniä eteenpäin tuon katon osalta.
Pieni yllätys sen sijaan muhi paikattavassa hampaassa, joka osoittautui perustukseltaan aivan sököksi ja ei kun hammas veks ja kruunua tilalle. No se hammas ei ainakaan enää yleiskuntoa heikennä ja väsytä!
23.8. olimme Suikkasen Pasin bändin kanssa historiallisella Peräniemen Kasinolla keikalla ykstyistilaisuudessa ja seuraavana päivänä rakensin äänentoiston Iisalmen Sankariniemen kentälle, 16/17-vuotiaiden Yleisurheilun SM-kisoja varten. Vielä illalla käväisin perinteisessä Perttulin-päivä viikon yhteislaulu-illassa Pyhännän Tavastkengällä. Virpi Piipon ja Eero Jokelaisen (harmonikka) kanssa laulatimme Kylätalon täyttä salillista innokasta lauluväkeä.
Kolmen päivän rupeama yleisurheilu-selostusta oli työntäyteinen, mutta mieluisa ja mieleenpainuva! Kari Sastamoisen ja Matti Kartilan (åksa på svenska) kanssa saimme luotua tunnelman, joka sai yleisön unohtamaan todella huonon kisasään (+7 -  +12'c) urheilijoiden yltyessä erinomaisiin suorituksiin kamppaillessaan mestaruuksista!
Kaksi mestaruutta tuli myös seurallemme Kiuruveden Urheilijoille, kun pikakiitäjämme Sara Francis otti sekä 100 metrin, että 200 metrin mestaruudet suht. ylivoimaiseen tyyliin. 100 metrin alkuerissä Sara jopa pyyhkäisi oman ennätyksensä 11.83, vaikka lämpötila oli vain +9'c. Nuo mestaruudet tiesivät sitä, että Saralle tuli urakointia Ruotsi-Suomi maaotteluun, niin tyttöjen kuin naisten otteluun. Pitää muistaa, että Sara on vielä 16-vuotias ja nyt jo naisten maajoukkueessa!! Huikeaa!!!
Syyskuun 10. oli Tampereella jällen Lavakauden päättäjäiset. Paikka oli vaihtunut hotelli Torniin ja puitteet olivat kyllä kohdallaan. Tämän vuoden IskelmäMestareista Keijo Hietikko pääsi paikalle ja vakuutti kuulijansa myös tuossa tilaisuudessa. Viime vuoden Mestari, Tangofinalisti Hanna Hirvonen sekä tämän vuoden kolmonen Anne Simonen, olivat myös mukan ja minä kyytimiehen ominaisuudessa lauloin myös uutuus-sinkun "Tehdään muistot". Tutun Rönkkö-Laasonen, tekijäkaksikon biisi tuntui uppoavan hyvin myös tuohon yleisöön. :)
Yksi mielenkiintoisimmista keikkareissuista odotti loppukuussa, kun Pekka Juntusen "Siperian huskyt"´-yhtye esiintyi Pietarissa Kulttuurifoorumin Suomi100-v. tansseissa ravintola Amrotsissa. Minulla oli kunnia olla tämän orkesterin solistina ja vastaanotto keikalla oli suorastaan riehakas. Tienneekö uusia keikkoja itänaapurissa...?
Reissu oli muutenkin onnistunut ja mieliinpainuva, paljon historiallista nähtävää oli "Pohjolan Venetsiassa" ensikertalaiselle!
Reissulta kotiuduttuani sain suru-uutisen; Olympiavoittaja Paavo Lonkila oli siirtynyt ajasta iäisyyteen 29.9.  94-vuotiaana. Minulla on ollut kunnia tuntea hänet yli 30 vuotta. Tutustuimme ollessani Kiuruveden Osuusmeijerin Myyntipäällikkönä; Paavolla oli viljatila ja ostimme noina vuosina meijerille viljaa paljon, myös kaikki Paavon viljat. Viime vuosina kävin mm. hänen jokaisena syntymäpäivänään 11.1. laulamassa hänelle "Veteraanin iltahuudon" Veikkolassa. Meitä lähensi myös se, että Paavon edesmennyt sisarenpoika, fysiikantohtori Olli-Pekka Sairanen, oli nuoruuden urheilukaverini. Olli-Pekka menehtyi äkillisesti v. 2002.
Yksi pala Suomalaista ja Kiuruvetistä urheiluhistoriaa siirtyy muistojen joukkoon!
Kunniatehtäväni on olla saattamassa Paavoa viimeiselle matkalle myöhemmin tässä kuussa.
Puolangan joka syksyinen metsästysreissu on edessä huomenna ja siellä urheilumiehiä on myös paikalla olympiamitalisti Antti Ruuskasesta lähtien.
Näkemisiin lokakuussa keikkapaikoilla Korialla, Alapitkällä, Jyväskylässä, Karhulassa...
25.7.2017

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Kiire, kiire, kiire...

Lukijani, teit aivan oikean havainnon; kesäkuun kuulumiset jäivät väliin ja syy löytyy alaotsikosta...
Tämän vuoden kesäkuu on ollut kiireisin sitten vuoden 2001, jolloin Vertigo-orkesterini kanssa tahkosin keikkoja kesä-heinä-elokuussa yli 45 kpl!
Nyt ei kiireitä aiheuttanut pelkästään keikat, vaan Iskelmäviikko ja sen valmistelut ja siihen liittyvät palaverit, ohjelmien aikataulutus viime muutoksineen, vierailut sidosryhmien tilaisuuksissa jne...
Näin tiukilla olen harvoin ollut...eilen illalla kuume nousi 39 ään ja osasyynä varmasti parin viikon lyhyet yöunet, stressi jne...
No, tästäkin selvitään elävien kirjoihin ennemmin tai myöhemmin! :)
Kesäkuussa oli tosiaan kesäkonsertti Vetreassa, Iisalmessa, siunaus-ja muistotilaisuudessa esiintymistä, Humpan SM-kisa juontoa Liperissä, karavaanareiden tanssit Lintulahdesssa Äänekoskella, IskelmäMestarit/SenioriMestarit karsinta Korpilammella, kesäpäivä tapahtuma Myrrissä Vantaalla, 80-v. synttärikeikka  Kiuruvedellä, mahtavan huikeat tanssit Petäjoen Paviljongilla Loimaalla,   , Juhannusjuoksut Kuorevirran upeissa maisemissa Kiuruvedellä sekä Juhannuskeikka perinteisesti Kallioniemessä, Korialla.
14.6. oli myös keikka Mikkelissä, Hotelli Heimarissa, Saimaan rannalla . Tuo päivä oli erityisen kiireinen; klo 8.20 lähtö Kuopiosta, 10.50 kirurgin vastaanotto Mikkelissä(urheiluvaivoja) 12.30 Kesäkonsertti Heimarissa 14.30 magneettikuvaus Mikkelissä 15.45 leikkaus Mikkelissä (tässä vaiheessa vain hiusten...) 19.00 Korpilammella, ruokailu 21.00 Iskelmäviikon laulukilpailujen karsinta ja siinä tuomarointi...
Kyllä sitä aika paljon kerkiää yhden päivän aikaan ja monessa eri paikassa...
Heinäkuu ei juuri hellittänyt; 1.7. 50-v. synttärikeikka (Tarja H. , Markkolan Tominkin piti olla mukana...) 2.7. Keihärinkosken kalavestivaalit ennätysmäisen yleisöjoukon kera 5.7. matka Seinäjoelle, Kinnulan kautta (tapaamassa "kesäkinnusta" ja Iskelmäviikon Ruotsin laulukilpailu karsintojen organisoijaa Soili Pesosta), illalla Tangokuningatar ehdokkaiden tsekkaus, Leifin konsertin kuuntelua ja sitten Kalliojärvelle (Isokyrö) Antti Huovilan paluukeikkaa tsekkaamaan. jani helenius & Roulette säesti ja Antti veti ensimmäiset esiintymis setit sitten vuoden 2010. Jännitystä ja epävarmuutta oli havaittavissa, mutta ääni kuulosti lupaavalta. Toivottavasti se kestää operointien ja pitkän tauon jälkeen. Tervetuloa kehiin Antti!
6.7. olimme Tangomarkkinoiden kutsuvieraina lounaalla, sekä kuningatarfinaalissa. Välissä kävin Järviradion "syväluotaus" haastattelussa Tangostudiossa.
Kotopuolessa odottivat Iskelmäviikon viimeistelyt mm. Areenan osalta, SenioriMestarit-laulukilpailun semifinaalin pitopaikan muuttaminen Kiurusaliin (osanottajien runsauden vuoksi) jne...
8.7. oli kuitenkin vielä esiintyminen lapsuuden ja nuoruuden ajan naapurin ja hyvän kaverin edelleen, Maken 60-v. synttäreillä.
Iskelmäviikko arvontoja Pyhäsalmessa ja Kyllikinrannassa, kuului myös ohjelmaan ennen varsinaisen tapahtuman alkua.
11.7. oli Pyhäsalmen Suurlavalla Tangoilta, joka ei tänä vuonna aivan vastannut odotuksia...seuraavan illan Iskelmäviikon avajaistansseissa sen sijaan oli tunnelmaa ja väkeä. Kuningas Kössi & Varjokuva, sekä Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri solisteinaan  IskelmäMestarit 2016 Hanna Hirvonen (tangoissa neljän parhaan joukossa) ja Jarno Kokko, tangoprinsessa 2017 Mia Leivo sekä allekirjoittanut ja juontajana Klasu,
vastasivat illan musiikki- ja viihdetarjonnasta!
Iskelmäviikosta saisi kirjoitettua vaikka novellin, mutta muutamia tärkeimpiä asioita;
SenioriMestarit laulukilpailussa semifinaali vaiheessa oli vielä mukana 77 laulajaa!! Tämä kertoo siitä, kuinka odotettu ja arvostettu kisa tämä oli! Ensimmäisiksi SenioriMestareiksi lauloivat Aila Pekkarinen Oulusta ja Antti Naukkarinen Tumbasta, Ruotsista!
IskelmäMestarit kilpailun taso oli tälläkin kertaa todella kova; voittajiksi lauloivat Satu Suhonen Rääkkylästä ja Keijo Hietikko Kurikasta.
Karavaanareita oli ennätysmäärä 737 vaunukuntaa ja uudistteu IskelmäAreena toimi entistä paremmin; 1100 tuolia takasivat sen, että taistelua istumapaikoista ei tullut edellisvuosien tapaan, TanssiAreenan esiintymislavan muuttaminen kulmaukseen toi lisätilaa parketille ja telttojen koon kasvaminen 200:lla m2 antoi lisää katettua tilaa-
Konsertit olivat toinen toistaan huikeampia ja on todella vaikea nostaa pelkästään yhtä toisten yläpuolelle...okei nostan kaksi, minut ja ehkäpä monet muutkin yllätti Teemu Roivaisen saama suosio, joka oli kyllä täysin ansaittu! Matin ja Tepon huikea suosio ja ura jatkuu kohti 50-v. juhlavuotta, löimme kättä päälle 2019 vuoden esiintymisestä juhlakonsertin merkeissä Iskelmäviikolla! KAIKKI esiintyjämme ansaitsevat kiitoksen ja syvän kumarruksen!
Iskelmäviikon jälkeen on ollut aika hölmistynyt olo ja tyhjä olo!
Tapasin uudet tangokuninkaalliset Aino Niemen ja Teijo Lindströmin Suurlavalla ja olin tyytyväinen kuulemaani ja näkemääni, he ovat tangon asialla! Ensi vuoden Tangoilta tulee olemaan menestys!
20.7. kävin pienessä operaatiossa Mikkelissä ja sen jälkeen onkin ollut lepäilyn aika.
Kalevan kisat eivät tuoneet vielä seuran historian (perustettu 6.6.2011) ensimmäistä mitalia Kiuruveden Urheilijoille, Tommi Remeksen oltua moukarin erittäin tasaisessa ja osittain dramaattisessa kisassa neljäs, tuloksella 70,82. Pronssi jäi 22 cm ja kultakin vajaan kahden metrin päähän.
Samaan aikaan Italian Crossetossa Sara Francis jatkoi huikeaa menoa ja juoksi välieriin, -1,3 m/s  vastatuulijalla 11.82. Välierässä puhalsi -2,7 m/s vastatuuli ja Sara juoksi ajan 11.91. Tuolla ajalla olisi kahdesta muusta välierästä tie vienyt finaaliin ja varsinkin, kun nämä kaksi muuta erää juostiin vain reilun metrin vastatuuleen! No Sara on 16 ja vanhimmat tuossa kisassa olleet ovat jo täyttäneet 19 vuotta! Parin vuoden päästä Tampereella rävähtää, näin uskon ja toivon! Se vaatii ennen kaikkea terveyttä!!!
Tällä viikolla aion vierailla Kivennavalla, Juankoskella ja entisen naapurini Mikkelin ajoilta, Seppo Kantasen 60-v. synttäreillä! Mökkeilyä muutama päivä ja sitten kutsuu jo elokuu ja keikat!
Pakko antaa julkinen KIITOS kotijoukoille tuesta ja jaksamisesta tässä hullunmyllyssä!
31.5.2017

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Kummallinen toukokuu...

Pakko on kyllä todeta, että eriskummallinen toukokuu  on tänä vuonna ollut! Viime vuonna toukokuun alkupuoli oli jo niin lämmintä, että sai hiihdellä rullasuksilla lyhyet trikoot jalassa, lyhythihainen paita päällä. Tältä keväältä löytyy kalenterista oudot merkinnät; 9.5. Hiihtoa Pellikassa 1 tunti, 11.5. , hiihtoa Pellikassa 45 min. , 12.5.!! hiihtoa Pellikassa ja Tepin lenkillä (sähkölinja) 45 min! Vielä 16.5. olis näköjään voinut lyhyemmällä pätkällä hiihdellä luistellen. Ennen kuulumatonta!
            
9.5.2017 Pellikassa                 11.5. Pellikassa        15.5. vietimme uuden Iskelmätoimiston avajaisia Kukkomäentie 17;ssä. Mukavasti kävi porukkaa avajaiskahvilla ja katsastamassa uudet tilamme. IskelmäMestari 2016, Hanna Hirvonen viihdytti laulullaan paikalla olijoita ja passitarjouksen hyödynsi myös moni kävijä.
Loppuviikosta ajelin Mikkeliin, jossa viime vuotiseen tapaan järjestettiin IskelmäMestarit (sekä nyt myös SenioriMestarit) laulukilpailun karsinta. Ravintola Pateen olikin saapunut ennätysmäärä kilpailijoita tavoittelemaan paikkaa semifinaaleista. IskelmäMestarit sarjan karsintaan osallistui 16 ja SenioriMestarit sarjan karsintaan 19 laulajaa. Olipa vielä muutama "mattimyöhäinen" pyrkimässä mukaan kesken illan, mutta heille jouduimme jo sanomaan ei. Monta hyvää laulajaa lunasti paikan semifinaaleihin, mutta monta hyvää jäi myös vaille paikkaa, tason ollessa hyvä +.
Sääkin lämpeni Kiuruveden lähtötilanteesta (+11'c) aina +26'c asteeseen. Tuntui melkein kuin oisi tullut etelmaiden lämpimään, niin hurja oli tuo ero. Hieno keli jatkui lauantainakin, kun ajelin jo perinteiseen Adria Partyyn, Vantaalle. Paljon oli iloisia karvaanareita J.Rinta-joupin vieraana ja tanssi sekä karaoke olivat jälleen suosiossa maistuvien ruokien ja juomien jälkeen. Yötä myöten ajelin vielä kotiin, sillä sunnuntaina oli ohjelmassa Piippolan Nuorisoseuran 120-v. pääjuhla, jossa Piipon Virpin kanssa esitimme kaksi duetttoa Herrasen Petrin säestyksellä. Tunnelma oli käsin kosketeltava ja yhteinen esiintymisemme yksi ehdottomasti parhaista, mitä olemme vuosien varrella tehneet!
Mökkikauttakin on jo päästy yhden yönseudun verran aloittelemaan, helatorstain aatto oli tyyni ja suht lämmin, mutta sää kylmeni jälleen viikonlopuksi.


Viikonloppuna käväisin Ahtin kuskaamana Parikkalassa, Särkisalmen Kisapirtillä. Nuorisoseura juhli siellä 110-v. taivaltaan ja juhlatansseissa oli hyvä tunnelma ja sopivan paljon väkeä,Suikkasen Pasin orkesterin säestäessä allekirjoittanutta.
Kylmään viikonloppuun toi lämpöä muutama hieno uutinen Etelä-suomesta.
Espoossa vasta 16 vuotias Kiuruveden Urheilijoiden huippulahjakas pikajuoksija Sara Francis pinkaisi heti kauden avauskilpailussaan kahdesti alle 12 sekunnin ja alittaen samalla 19 vuotiaiden EM-kisarajan 11.95. Alkuerissä Sara juoksi 11.86 ja loppukilpailussa 11.84. Mitä lämpenevä kesä tuokaan tullessaan?!
Toinen hieno uutinen tuli Turusta; Tangomarkkinoiden semifinaalissa peräti viisi Kiuruveden laulukilpailun voittajaa selvitti tiensä 17.6. televisioitavaan finaalin karsintaan ja 16 parhaan joukkoon! Kuudelle nais- ja kuudelle mieslaulajalle on paikka Seinäjoen finaalissa heinäkuussa. Mukana voittajistamme ovat 2016 IskelmäMestari Hanna Hirvonen, 2015 IskelmäMestari Markku Uhlbäck ja aiemmilta vuosilta Laura Lindell, Ailamari Vehviläinen sekä Mia Leivo. Myös viime vuoden kolmonen Sini Ikävalko on finaalin karsijoiden joukossa. Varmaa on, että joku/jotkut heistä nähdän Seinäjoella! Tämä osoittaa mielestäni selvästi sen, kuinka tasokas Iskelmäviikon laulukilpailu vuosittain on! Onnea matkaan kaikille vielä mukana oleville kohti suurta unelmaa!
Iskelmäviikko lähestyy ja jos laulkilpailun karsinnoissa on ollut runsaasti laulajia, niin karavaanarit ovat myös olleet aktiivisesti liikkeellä; paikkoja on varattu tässä vaiheessa jo yli 500 ja passimyynti on myös ollut aiempia vuosia vilkkaampaa. Tulossa lienee ennätysten vuosi?!
Lämpenevää kesäkuuta kaikille!

30.4.2017

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Vaihtelevaa kevätsäätä...

Sitä on todella riittänyt menneen kuun aikana; hienoja aurinkoisia pakkasaamuja, vesisadetta, räntäsadetta, tuulta...
Tämä huhtikuun viimeisen päivän aamu oli taas räntäsadetta, eilen aivan huikea auringonpaiste ajellessani Tavastkengälle, uudistetutun Kylätalon avajaisjuhlaan esiintymään.
Huhtikuun ensimmäisenä päivänä ollut IskelmäMestarit-konsertti Kiurusalissa oli loistava! Viime vuoden mestarit Hanna Hirvonen ja Jarno Kokko, sekä edellisvuoden mestari, Tangoprinssi Markku Uhlbäck osoittivat, että IskelmäMestarit-laulukilpailun taso on vuodesta toiseen kova ja tuottaa hienoja esiintyjiä suomalaisen iskelmämusiikin saralle!
IskelmäOrkesteri Pekka Juntusen kipparoimana oli onnistunut taas luomaan sellaisen sointimaailman yhdessä ääni/valomies Juha Matinheikin kanssa, että siihen oli solistien hyvä heittäytyä tulkitsemaan kappaleitaan.
Kati Huttunen esitti juontamisen ohella muutamia soolonumeroita hienolla tyylillään ja itse jaksoin juuri ja juuri olla mukana juontamassa konserttia.
Lämmin kiitos kaikille mukana olleille!
7.4. palasin yli puolentoista kuukauden tauon jälkeen suksille ja kokemus oli melkoinen; olo oli kyllä kevyt yli viiden kilon painonpudotuksen jälkeen, mutta voimat oli myös menneet saman tien! Seuraavalle päivälle sattui huippu olosuhteet ja sama lenkki tuntui jo ihan toisenlaiselle; ehkä tästä vielä selvitään elävien kirjoihin.

Huikeat olosuhteet Pellikassa...

Pikkuhiljaa myös Iskelmäviikon asioihin oli tartuttava ja 8.4. vieraili Kiuruvedellä niin Nuijamiesten lavan talkooväkeä, kuin Iskelmäviikko-karavaanareiden opasväkeä. Ylikiimingin väki sai Peltohovin kabinetissa reilun tunnin tietopaketin Iskelmäviikon historiasta ja nykytilanteesta kahvittelun lomassa ja lopuksi pidettiin pieni tietovisa aiheeseen liittyen. Siitä tiedonhaluinen, innokas joukko jatkoi linja-autolla kohti Rauhalahtea.
Siitä oli sopivasti puoli tuntia aikaa siirtyä "Rysseliin" Rapakkojoelle, Rytkynjärven hienoihin maisemiin karavaaniväen tilaisuuteen. Mykyrokka oli tietysti ruokana (onhan se meidän pitäjäruoka) ja sitten vähän Iskelmäviikko-asiaa ja lopuksi myös tietovisa tällekin porukalle.
Seuraavana maanantaina vierailimme Rafla-messuilla Laukaan Peurungassa, Iskelmäviikon ravintolavastaava Tuulan ja järjestyksen valvonnasta vastaavan Mintun kanssa. Uusia ideoita saimme tuoltakin reissulta ja kyllähän esillä olleet maistiaisherkut myös löysivät tiensä matkalaisten suihin ja niitä oli kotiintuomisiksikin.
Iskelmäviikon ympärillä työskentelee valtava määrä ihmisiä ja ilman tätä upeaa porukkaa ei tapahtuma toteutuisi! Kesää kohti vauhti vain kiihtyy ja valmisteluja tehdään koko ajan eri tahoilla. Karavaanareiden tämän hetkinen varaustilanne (452 vaunukuntaa) on edelleen aiempia vuosia edellä, joten ennätysvuosi taitaa siltäkin osin olla tulossa.
Laulukilpailun karsinnat suomen ja ruotsin osalta ovat myös jo käynnissä ja kuten ounastelin, uusi SenioriMestarit-kisa kiinnostaa myös kovasti ja karsinnoissa on ollut hyvin ja hyviä laulajia. Karsinnat jatkuvat aina kesäkuulle asti, joten vielä kerkiää hyvin mukaan molempiin kilpailuihin.
Esiintymisiäkin oli jo huhtikuulle sovittu ja ne pystyin hoitamaan suunnitellusti; seitsemän esiintymistä pääkaupunkiseudun vanhuspalvelukeskuksissa ja tanssikeikka Lempäälän Mantulla Rouletten kanssa, kaikki tämä neljän päivän sisällä! Kiitos Ahtille järjestely-, roudaus- ja kuljetusavusta, yksin olisin ollut enemmän kuin pulassa!


Tunteita herättävä keikkailmoitus...

Eilen siis olin Pyhännän Tavastkengällä ja tuurasin diplomipianisti Petri Herrasta...en siis soittanut pianoa, vaan säestin Virpiä ja itseäni kitaralla (jonka soittotaitokin on minulla aika heikko...). Uudistetun Kylätalon avajaisjuhlassa oli tupa täynnä ja tunnelma aurinkoisessa kevätsäässä aivan upea! Onnittelut kyläläisille mittavan talkoohankkeen onnistumisesta!
Vielä illalla pistäydyimme Peltohovissa seuraamassa IskelmäMestarit ja SenioriMestarit karsintaa ja myös tässä karsinnassa oli aiempia vuosia enemmän osallistujia ja myös tasokkaita sellaisia!
Hyvää Vappua vaan kaikille ja toukokuu tuokoon jo kesän tuulahduksen!

Uusi laulukilpailu rollup...31.3.2017

MAALISKUUN KUULUMISIA

Canarian lämpöä ja keuhkotautia...

Alkukuusta suuntasimme koko perheen voimin Canarialle Playa del Inglesiin lomailemaan ja siinä ohessa tein neljä esiintymistä Apilaniityssä suunnitelmien mukaan.
Menomatkalla jo rintapielet oli sen verran yskimisestä hellänä, että oli syytä poiketa Suomiklinikalle Rubenin juttusille. Lääkitys käyntiin ja niinpä olin esiintymiskunnossa ensimmäisestä keikasta (6.3.) aina sinne viimeiseen keikkaan (16.6.) saakka. Paluumatka oli samanlaista yskimistä, kuin menokin ja siitä taudista ei sitten ole selvittykään helpolla. Tätä kirjoittaessa olen joutunut perumaan Iisalmen Puistohiihtojen  selostuksen, kaksi esiintymistä Saariselän Savottakahvilassa. Huomenna on IskelmäMestarit estradilla konsertti Kiurusalissa ja siihen osallistuminen ainakin juontajan ominaisuudessa on vielä toiveissa. Sitkeä kuume vahvan lääkekuurin aikana pisti jo epäilemään pahinta (keuhkokuume), mutta se suljettiin pois röntgenkuvien ja verikokeiden avulla. Sitkeä keuhkoputken tulehdus  tämä kuitenkin on ollut, kun liki kaksi viikkoa jo oltu petin pohjalla. IskelmäMestarit konsertissa on neljä huippusolistia (Hanna, Kati, Jarno ja Markku) loistavan IskelmäOrkesterin solistina, joten minun laulamattomuuteeni ei konsertti onneksi kaadu.
Kevätaurinko parantaa kuitenkin mieltä ja tämäkin vastoinkäyminen on tehty voitettavaksi ja töihin palataan entistä ehompana ja terveenä!
Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!
2.3.2017

HELMI-MAALISKUUN KUULUMISIA

Muutoksen tuulia...

Helmikuu hujahti mennä ja on syytä kelata vähän, mitä kaikkea helmikuun aikana tapahtui.
Heti kuun alussa tuli suruviesti, jota edellisissä kuulumisissa jo ennakoin. Helge Rönnholm pääsi ikuiseen lepoon ja hänet siunattiin viimeiselle matkalle 25.2. Hämeenkylän kirkossa, Vantaalla. Sain olla tekemässä viimeistä palvelusta, laulamalla Veteraanin iltahuudon hänen arkkunsa läheisyydessä, sinibarettien ollessa kunniavartiossa Suomen lipun ja veteraani lipun vieressä.
Kuluvan kuun aikana muutimme Iskelmä-toimiston ABC:ltä aivan Kiuruveden keskustaan ja yleisölle toimisto avautuu 15.5. Karavaanaripaikkojen varaus on jatkunut kiihkeänä ja 400 rajapyykki varauksissa ylitettäneen maaliskuun aikana. Myös passimyynti on ollut ennätysmäistä, joten kaikki viittaa siihen, että väki on liikkeellä heinäkuussa Kiuruvedellä.
Iskelmäviikon laulukilpailu ja IskelmäMestarit-konsertin valmisteluja on tässä vielä ennen reissuun lähtöä tehty ja kaikki pitäis olla niiltä osin kunnossa. MM-kisoja Lahdesta on myös tullut seurattua tiiviisti ja eilen Iivo Niskanen teki huikean hiihdon, palkintona kultamitali 15 km perinteisen tyylin matkalla. 2013 syyskuussa hän kertoi haluavansa puhdistaa Lahdessa suomalaisen mieshiihdon maineen, haastatellessani häntä Radio Kajauksen suoraan lähetykseen. Sen hän todella teki ja on jo osoittanut Sotshin kultamitalillaan, maailman cupin voitoillaan ja ennen kaikkea sunnuntain huimalla hiihdolla pariviestissä, että sanat tulloin eivät olleet uhoamista, vaan määrätietoisen nuoren miehen realistisia tavoitteita! Eilinen kultamitali oli kruunu nuoren hiihtokuninkaan kutreille!
Matkalaukun pakkaus on käynnissä tässä kirjoittelun lomassa ja huomenna starttaamme kohti Espoota, lauantaina lennämme Gran Canarialle ja siellä hujahtaa pari viikkoinen lomailun ja keikkailun merkeissä. Siellä tavataan ennestään tuttuja (mm. Pookin kuuntelijamatkalaisia on tulossa) ja tutustutaan uusiin.
Tervetuloa Apilaniityn keikoille tutut ja tuntemattomat!


31.1. 2017

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Uusi vuosi, uudet kujeet...

Vuosi vaihtui mukavasti mökkeilessä ja uudenvuoden aaton keikalla Keihärinkoskella.
Aika lailla puoli vuotta tuosta keikasta eteenpäin, olen Keihärinkoskella, Luotolansaaren kalasatamassa Kalavestivaaleilla juontamassa ja laulamassa.
Kelit ois ollu mitä parhaimmat luistelulle ja hiihtelylle Keiteleen jäällä, mutta tyydyin lääkärin ohjeistamana vain hengittelemään raitista ilmaa ja kolaamalla pienen pätkän luistelubaanaa tytöille.
Arjen tullen odotti palaverit niin Iskelmäviikon karavaanarivastaavien, Iskelmä Oy:n ja vielä Matkamessuille lähtevien toimijoiden kanssa. Tapahtumaesite alkoi myös pikkuhiljaa muotoutua Katrin (Kiuruprint) tekemänä. Uudet Iskelmäviikon toimistotilat katsastettiin ja hyviksi havaittiin ja muutto on edessä helmikuun aikana. Muutamme kaupungin keskustaan Kukkomäentie 17 sta, K-Supermarketin  ja keilahallin viereen. Pääosa karavaanareista (ennakkoon paikkansa varanneet) ajavat suoraan alueelle ja asioivat sinne tulevassa sivutoimistossa. Näin toivottavasti vältytään tuntien jonotuksilta toimistolla.
11.1. oli jo perinteeksi tullut vierailu Olympiavoittaja Paavo Lonkilan luona 94-v. syntymäpäivän merkeissä. Paavon opin tuntemaan Kiuruveden Osuusmeijerin aikaan, kun ostimme viljaa maidontuottajille myytäväksi ja Paavo oli yksi vakio toimittajista. "Veteraanin iltahuuto", sodasta hiihtokuntonsa ja taitonsa ansiosta haavoittumatta selvinneelle veteraanille, oli kunnia saada esittää. Paikalla olivat myös jo 100 vuotta täyttänyt Rukajärven veteraani Tauno Tikkanen, Paavon sisko Tiina Sairanen (85-v. 25.1.) ja hiihtäjämestari Kari Saastamoinen.
Matkamessut olivat tänä vuonna kaikkien aikojen menestys! Iskelmäpasseja myytiin ennätysmäärä ja karavaanarit olivat liikkellä; messuviikonloppuna varattiin paikkoja yli 10kertaisesti esim. viime vuoteen verrattuna. Tällä hetkellä olemme lukemassa 332, jossa lisäystä ennätysmäiseen viime vuoteen melkein 100 paikkaa!
Messuosastolla esiintyivät IskelmäMestari Hanna Hirvonen, Tangofinalistit 2016 Raisa Laine ja Virpi Piippo, Seniorimestari Raija Koso, Laajasalon opiston Iskelmästipendiaatti Marja Pisilä ja allekirjoittanut. Pari kertaa päivässä suoritetut pika-arvonnat paikallaolijoiden kesken olivat suosiossa; 60 nopeinta pääsi mukaan ja lipukkeet oli jaettu hetkessä.
Tammikuu on ollut esiintymisistä lähes vapaa; yhden esiintymisen tein Pyhäsalmen Mäntypolun ryhmäkodilla, mutta heti helmikuun 5.pv tanssitetaan väkeä Iisalmen Nuorisotalolla.
Iskelmäviikon osakeanti onnistui täydellisesti ja liikkeelle lasketut 1000 osaketta merkittiin määräaikaan  (31.1.)  mennessä. Tästä lähtien olen itsekin osakkaana Iskelmä Oy:ssä ja vastuu ei ainakaan vähene.

Tänään tuli vuosi kuluneeksi yhden musiikin- ja Iskelmäviikon tärkeän toimijan Lasse Finskan menehtymisestä. Muisto elää!
Toinen pitkän linjan musiikkivaikuttaja, tanssinjärjestäjä ja arvostamani sotaveteraani Helge Rönnholm (95 v. ) taistelee elämästä Lohjan sairaalassa. Toivotan voimia niin Helgelle, kuin Hannelellekin!
Aivan vuoden alussa suru-uutinen kertoi Kiuruveden Osuusmeijerin pitkäaikaisen toimitusjohtajan Touko Heinosen menehtyneen Turussa. Toukon opastuksella sain paremman koulutuksen, kuin missään opinahjossa kaupankäyntiin ja niin yhden ihmisen, kuin suuremman väkijoukonkin väliseen kanssakäymiseen. Tuolta ajalta on paljon hyviä muistoja!

Hiihtoa ja luistelua on tullut tehtyä suht mukava määrä, vaikka murheita lonkan kanssa onkin ihan omiksi tarpeiksi. No, liike on lääke...toivottavasti.
Kuukauden päästä on jo Canarialle lähtö muutaman päivän päässä, sitä ennen jännityksen täyteiset Lahden MM-hiihdot. Eikä IskelmäMestarit konserttiin 1.4. Kiurusalissa ole kuin kaksi kuukautta. Niin se aika rientää!
Nauttikaa talven riemuista!30.12.2016

JOULUKUUN KUULUMISIA

Vuosi on taas hurahtanut...

Joulukuun alku meni hiihdellessä Saariselän tuttuja latuja. Pakkasiakin oli (yhtenä päivänä hieman yllättäenkin Luttojoen varressa -28'C), mutta myös mukavia alle -10'C loistavia pertsan hiihtokelejä. Luikkarisukset sai olla tällä kertaa suksipussissa koko reissun. Konsertteja pidimme myös ja ensi vuodeksi on suunnitelmissa juhlakonsertti 20-v. Saariselän kaamoksessa! Niin se aika rientää ja tuo edellä mainittu aika tulee kuluneeksi, kun "Siulan mutkassa" asustimme ja musisoimme hiihdon lomassa.
Kotiin palattua oli Viva Las Kiuruvesi Elvis-konsertin uusinta ja tunnelma oli kyllä vähintään yhtä huikea kuin 1,5 vuotta sitten ensimmäisessä konsertissa.
Kivistöllä tanssitettiin 18. päivä ja Pakkahuoneella 20.päivä. Välipäivänä luistelin Jämsässä vesikelissä uusilla Yokoilla melkein parikymmentä kilometriä ja kyllähän nuo tuntuivat pelaavan. Raskas keli, mutta kuntohan siinä vain kasvaa...
Samalle päivälle kiiruhdin vielä myöhästyneelle onnittelukäynnille Kuhmalahdelle, jossa Oiva Touhunen täytti 85-vuotta. Muutamat laulut kitaran säestyksellä ja talon haitarilla muutamat instrumentaali valssit päivänsankarille.
Kotona piipahdin parin yön verran ja aatonaatto aamuna starttasimme Ahtin kanssa kohti Saloa ja Lehmirantaa. Sopiva coktail joululauluja ja muita tilanteeseen sopivia kipaleita parille sadalle joulun viettäjälle. Pari settiä tanssimusiikkia ja auton nokka kohti Pyhäsalmea.
Joulua vietimme Kuopiossa ja nyt välipäivinä olemme saaneet rauhoittua Viitasaarella, luonnon keskellä.
Tänään sain tehdä viimeisen palveluksen arvostamalleni veteraanille Iisakki Suvilehdolle, laulamalla Pyhäjärven kirkossa Veteraanin iltahuudon hänen lähtiessään viimeiselle matkalle 95 vuotta syksyllä täytettyään!
Iisakki oli isäni ohella minulle läheisimpiä sotaveteraaneja ja isäni olisi täyttänyt kesäkuussa 100 vuotta!
Matkalla mökille poikkesin vielä onnittelemaan pari viikkoa sitten 60-vuotta täyttänyttä Ilpo Lindemania ( Leifin eno), jonka olen saanut tuntea yli 20 vuotta, laulu-urani alkuajoista lähtien.
Huomenna laulan uuden vuoden vastaanottajaistanssit Keihärinkosken kylätalolla ja puolilta öin tietysti Maamme laulu.

Haluan kiittää kaikkia ystäviäni, sivujeni lukijoita , yleisöäni ja  kanssakulkijoitani tästä vuodesta ja toivottaa erinomaisen Hyvää ja menestyksekästä vuotta 2017!
22.12.2016

Hyvää ja Rauhallista Joulua!


28.11.2016

MARRASKUUN KUULUMISIA

Talvi on tullut...

Kyllä viimeinkin voinee todeta pysyvän talven tulleen! Marraskuun alussa oli jo lumet pysyvän tuntuisesti maassa ja pakkasia niin, että järvissäkin jo paksu jää...mutta mustana käytti vielä maat puolen kuun maissa. Tuon lumi- ja pakkasjakson olimme Canarialla viikon matkalla lomailemassa ja pari keikkaa myös mahtui tuohon reissuun Apilaniityssä.
Matka sujui tällä kertaa ilman ääniongelmia, vaikka joinakin päivinä tuuli pöllytti melkoisesti saharasta tullutta hienoa hiekkaa. Pikkusen tarkempana tuli oltua ja ehkäpä petraantunut kuntokin on avittamassa vastustuskykyä. Jatkoimme hyvin alkanutta kuntoilusyksyä ja aamuisin kävimme 1,5 tunnin reippaan kävelylenkin San Agustinissa ja takaisin. Sitten oli jo mukava mennä aamupalalle ja sitä myöten aurinkoon. Rytmi tuntui toimivan nyt hyvin ja sitä lienee syytä jatkaa seuraavallakin reissulla maaliskuussa.
Paluu reissusta tapahtui 12. ja 13. päivien välisenä yönä Helsinki Vantaalle. Muutama tunti unta Espoossa ja kohti Pyhäsalmea, jossa pikasuihku ja porokeittoa "seisovasta" pöydästä, ennen reissua valmiiksi pakattu pukupussi mukaan ja menoksi. Klo 14.15 olin jo Piippolassa (nyk. Siikalatva) konserttilavalla läpimenossa Jari Puhakan bändin kanssa Virpi Piipon 50-v. Juhlakonsertin esityksiä varten! Kerrassaan upea konsertti ja oli etuoikeus olla mukana "Tangopirkkojen" ja Tangofinalisti Mikan sekä Elixir-Heikin kanssa, juhlistamassa upean, kruunaamattoman Tangokuningattaren suurta päivää!
Väkeä oli tullut ympäri Suomen ja väsymys ei käynyt mielessäkään, ennen kuin illalla pääsin vihdoin kotisaunan lauteille.
Maanantai aamuna juhlallisuudet sai jatkoa, kun olin saanut kutsun esiintymään Kirsti Jauhiaisen 100-v. juhlille Kalliosydämen palavelukotiin, Kiuruvedellä. Oli hienoa olla mukana ja laulaa päivänsankarin toivekappaleita.
Pari päivää oli veto täysin poissa kovine päänsärkyineen, mutta torstai aamuna 5.45 lähti Avensis kohti Turkua mukanaan keikkavarusteita ja laatikollinen tuoretta maalaisruisleipää. Tanja oli leiponut iltayöstä ja niinpä Turkuun matkasi ruukiisen täyteläinen lähetys.
Päivän ensimmäinen esiintyminen oli Lehmusvalkamassa Turussa ja toinen Ilolansalossa, Salossa. Pienen avaimenetsintä leikin jälkeen pääsin Lehmirannassa kallistamaan pääni kuuman suihkun jälkeen ja aamulla maistui puuro taas hyvälle. Päivällä oli aikaa ensimmäisen kerran reissun jälkeen kunnon ulkoiluun ja saunaan sen jälkeen.
Alkuillan konserttia varten oli kaikki valmiina ja testattu. Salin täysi yleisöä odotti minua Valoon päin-konsertissa, jossa sain laulaa edesmenneen suuren taiteilijan Kari Tapion lauluja. Konserttiyleisössä oli muuan nuoripari Sari ja Heikki Rautio, Kiuruvedeltä, viettämässä 150 v. juhliaan! Sari oli minun luokanvalvojani ja kotitalousopettajani keskikoulussa. Heikki on tullut tutuksi monelta taholta, mm. musiikin kautta.
Konsertin jälkeen pieni kahvitauko ja tanssit päälle, linja-autot veivät tyytyväisiä kuulijoita Tarvasjoelle ja Euraan ja minä sain mennä nukkumaan väsyneenä, mutta onnellisena!
Aamupalan jälkeen kohti Nummelaa ja fysioterapeutti Arjan käsittelyä, sieltä Espoosen siskojani Hilkkaa ja Irjaa tapaamaan. Pieni piipahdus Virve-ystävän luona ja kohti Kotkaa ja Karhulan Keskustaloa.
Roulette-orkesterin kanssa sain tanssittaa runsaslukuista yleisöä ja tunnelma oli katossa. Näinköhän tuo esiintyminen oli viimeinen Keskustalolla, jossa ensimmäisen kerran kävin 1999 Vertigo-orkesterini kanssa...
Mikkeliin ajelin yöksi serkkuni Tepan ja Matin vieraaksi. Aamusaunan jälkeen kohti Kiuruvettä ja Kiurusalia, jossa odotti Ylä-Savon Osuuspankin 110-v. juhla. Esiinnyimme Vipen kanssa loistavan "kamariorkesterin" säestyksellä; Petri Herranen flyygeli, Minna Ollikainen viulu ja Vesa Karhunen kontrabasso. Kyllä siinä näytti eturivi herkistyvän OKOn pääjohtaja Karvista myöten.
Sunnuntaina alkuillasta olin kierroksen tehnyt ja takki tyhjä!!!
Kulunut viikko on ollut latautumista, suksien laittoa Saariselän reissua varten, Iskelmäviikon palaveria...
Ensi kesän Iskelmäviikon ohjelma julkaistaan Matkamessuilla, Kiuruveden osastolla tammikuun kolmantena viikonloppuna!
Hiihtämäänkin pääsin jo lauantaina, joten ihan kylmiltään ei tarvitse Lapissa suksille nousta!! :)
Viikonloppu toi iloa hiihtopuolelta ja Iivo Niskasen lupaus (radiohaastatteluni Iivosta 2013 syksyllä) olla Lahdessa Maailman paras hiihtäjä, saivat lisäkatetta. Nyt malttia ja terveyttä kaikille Suomen nais- ja mieshiihtäjille! Lahdessa on kaikki mahdollista!
Kiitos Eskon tämänpäiväisen hieronnan, aamulla on rento olo lähteä Tihilän kautta kohti Saariselkää!
Siellä tavataan taas tuttuja ja tuntemattomia ladulla ja konserteissa!! :)
Kaikille hyvää Joulun odotusta!


30.10.2016

LOKAKUUN KUULUMISIA

Kun saapuu syys...

Syksy on tullut pakkasöineen ja lumisateineen, mutta juuri nyt on sula maa ja plusasteita (perjantaina peräti +7,7).
Syyskuun loppu meni mestsästysreissulla Kuusamossa. Reissun parasta antia olivat hienot aamut suon laidalla, jutustelut nuotiolla, kävelyä todella mäkisissä maastoissa ja tietysti Antin mitalikahvit ja Jukan 5-kymppis jatkot.
Suoraan aamupassista kiiruhdin saunan kautta Kiurusalille, "Punainen sulka"-konserttiin, jossa lähes 60 Kiuruvetistä musiikin esittäjää (mm. kaksi kuoroa) esiintyi hyväntekeväisyys konsertissa. Lauloin neljä kappaletta konserttia varten kasatun komppiryhmän (jossa komppikitaraa soitti kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka) kanssa.
Kuun vaihteessa tein pari yksityis keikkaa Kankaanpäässä (Kuninkaanlähde) ja Kristiinankaupungissa (Metsälän kylätalo) ja olihan mukava todeta Tiina Nortusen 50-vuotis juhlissa, kuinka hyviä laulajia (päivänsankari mukaan lukien) karaokesta paljastuu. Lopetimme klo 02 ja helposti olisi porukalla lauluintoa riittänyt aamu seitsemäänkin...
Lokakuun alusta alkoi tiukennettu liikkumis ohjelma sauvakävelyineen Pellikassa, kun keväällä rullaillessa vammautuneet paikat alkavat kestää kunnon liikuntaa. Kyllä huomaa, että kesällä ei ole juuri liikuttu muulla, kuin autolla...
Eläkeliiton karaokemestaruuskisoissa vierähti kaksi päivää, tuomaroiden laulajia yhdessä viiden muun tuomarin (mm. laulaja Rainer Friman) kanssa. Muutamia todella hyviä esityksiäkin nähtiin ja kuultiin (AlfaTV taltioi finaalin) ja karokeinnostus ikäihmisten joukossa näyttää vain kasvavan. Se on hyvä asia ja antaa mahdollisuuden uudenlaiseen toimintaan eläkeläisjärjestöissä.
Ainoan tanssikeikan lokakuulle tein Korialla (Kouvola) tutun Roulette orkesterin kanssa.
Keikalta matkasin suoraan Tihilään  ja viimeisenä lupa-aamuna juuri ennen metsästä poislähtöä tiputin syksyn ainoan teeren ja vieläpä lentoon. Mitään ei siis ole vielä täysin menetetty!
Koulujen syysloman aikaan vaelsimme Kuusamon jylhissä maisemissa, siikojen pyynnin jäätyä tällä kertaa yhteen verkoilla käyntiin. Jokiuomaan eivät siiat vielä nousseet lämpimän syksyn viivästyttäessä kutuaikaa.
Marraskuun puolella odottaa Canarian reissu ja Apilaniityn keikat Playa del Inglesissä.
Koettakaa selvitä pimeän loskaisesta marraskuusta liukastelematta.
Kuulumisia jälleen marraskuun lopulla ja silloin toivottavasti hyviä uutisia Iskelmäviikosta...


 


18.9.2016

SYYSKUUN KUULUMISIA


Se oli hieno kesä...

Elokuun kuulumiset näkyy menneen bittiavaruuteen, mut ei surra niitä, nyt ollaan jo syyskuulla!
Kesä oli kaikenkaikkiaan hieno; Iskelmäviikko onnistui, mahtavan hyviä keikkoja sain tehdä kesän aikana ja myös viettää aikaa rakennellen, uiden, saunoen...siis aivan luksusta!
Elokuu menikin juuri rakennushommissa mökillä välillä yksin, välillä apureiden kanssa, ISO KIITOS  Viltsu Pena ja Kalle. Nyt saa talvi tulla, kun on uudet katot. Ensi kesänä sit lisää kattohommia...
Elokuun alussa oli isojen kisojen kuulutus urakka Iisalmessa; hienot kolme päivää lähes 1000 urheilijan kisoissa! Kuten heinäkuun kuulumisissa ennakoin, niin Sara kuin Tommikin  ottivat sarjojensa Suomen mestaruudet, Sara jopa kaksi (100 ja 200 m). Tommi voitti myös Baltian mestaruuden ja Sara juoksi voittoisassa 4x100 metrin viestijoukkueessa Ruotsia vastaan. Me Kiuruvetiset voimme olla todella ylpeitä näistä nuorista, jotka tuovat paikkakuntaamme positiivisella tavalla esille urheilun kautta. Tuohon kun lisätään vielä Jari Huttunen (Opel-sarjan rallimestaruus Saksassa) ja kansainvälinen näkyvyys, niin siinä meillä kolmikko, jota seuraamme mielenkiinnolla!
Tanssikeikkoja tehtiin mm. Toivolan lavalla ja Pyhäsalmen Suurlavalla, joissa molemmissa hieno ja aito lavatanssi tunnelma. Tommosia keikkoja saattais tehdä enemmänkin loistavan orkesterin (Roulette) kanssa.
Elokuun loppu toi Iskelmäviikon väelle suruviestin, jossa koko tapahtuman historian ajan talkoohommissa ollut Kyösti Pennanen menehtyi traagisessa onnettomuudessa. Saatoimme Kyöstin viimeiselle matkalle 9.9. Kiuruveden hautausmaalle.
Lavakauden päättäjäisissä vierailimme yhdessä uuden IskelmäMestarin Hanna Hirvosen kanssa ja mennyt viikonloppu oli juhlaisa; Jukka Savonheimo (maili 3.56.2. ja 1500 m 3.39.70) vietti 50-v. juhliaan Runnin kylpylän Kartanohotellissa. Sain olla esiintyjänä ystäväni juhlissa ja myös Virpi Piippo ajoi Äkäslompolosta saakka esiintymään mailerimme juhliin.
Tulevalla viikolla perinteinen Puolangan mestästysreissu toteutetaan entiseen malliin. Juhlia on tiedossa sielläkin, kun Jukan 5-kymppisiä juhlitaan metsästysporukalla ja Antin EM-pronssia myös...erätulilla kenties...
Aurinkoisia syyspäiviä kaikille!


31.7.2016

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Kaikkien aikojen Iskelmäviikko...?!

Niin, kyllä kai koko heinäkuun kuulumiset jollain tavalla kietotuvat Iskemäviikon ympärille!
Vahvasti olisin sitä mieltä, että mennyt tapahtuma oli kaikkien aikojen paras...tähän mennessä! Pieniä uudistuksia on luvassa, joilla entisestään parannetaan Iskelmäviikon toimivuutta. Ohjelma oli todella onnistunut, näin on palautteet kertoneet. Eri osa-alueilla tehtiin ennätyksiä; karavaanareita 728 vaunukuntaa (vaikka viimehetken perumisiakin tuli ennakkomaksun maksaneiden osalta, sääennusteko lie säikäyttänyt?), keskiviikko ja lauantai-illat kaikkien aikojen parhaat väkimäärältään. ravintolamyynnissä ennätys, tanssileiri aivan uusille lukemille...
Sää ei loppujen lopuksi juurikaan aiheuttanut meille ongelmia, sateet sattuivat yöaikaan ja määrältään jäivät ennustettua pienemmiksi juuri tapahtuma-alueella. Saimme uudet hienot IskelmäMestarit 2016 Hanna Hirvosen Kajaanista ja Jarno Kokon Espoosta. Kilpailun taso oli jälleen huikea ja Järviradion kautta finaalin karsinta ja finaali sai kuulijoita ympäri maailman suoassa lähetyksessä.
Uusi Tangokuningas Marco Lundberg esiintyi kiireistä ja velvollisuuksista huolimatta Iskelmäviikon avajaisiltana, setänsä Taisto Tammen muistokonsertissa yhdessä Markus Allanin ja vaimonsa Jaana Lundbergin kanssa. Suuri Kiitos kuuluu Tangomarkkinoille ja Auraviihteelle ymmärryksestä ja joustamisesta tämän asian kohdalla!
Monen monta hieno konserttia koettiin tämän vuoden tapahtumassa ja äkkiseltään nostaisin lauantai-illan huikean Jarkko Aholan My way-konsertin, joka osaltaan pohjusti lauantai-illan ennätysyleisö määrään. Myös Korsuorkesterin vierailu tapahtumassamme 17 vuoden tauon jälkeen hienossa juhlakonsertissaan oli pysäyttävä! Tomi Markkolan 20-v. Tangokuninkaana-konsertti sai solistin itsensäkin kehumaan konserttia jopa uransa hienoimmaksi!
Ensi vuodeksi rakennamme Areenaa hieman toisenlaiseksi, mikä mahdollistaa 1000 istumapaikan katsomon, samalla katettua seisomakatsomoa tulee reilusti lisää ja suosittu TanssiAreena pysyy samankokoisena , siirtyen hieman vielä taaemmaksi. Ravintola rakennetaan hieman irti Areena teltasta, jolloin ravintolan äänet eivät kantaudu konserttilaan. Screeni mahdollistaa jatkossa konserttien seuraamisen ravintolan puolelta.
Elämää oli ennen ja jälkeen Iskelmäviikonkin! Heinäkuun alussa sain käydä onnittelemassa suuresti arvostamaani kestävyysjuoksun entistä päävalmentajaa Kari Sinkkosta, hänen 80-vuotis syntymäpäivä juhlassaan Syvälahden lavalla. Ystävyytemme on kestänyt lähes 30 vuotta ja oli hienoa olla mukana ja laulaen myös onnitella Karia!
Tangomarkkinoilla kävimme perinteiseen tapaan torstaina, tutustuen tällä kertaa muun muassa karavaanari alueisiin, joista saimme hienon kokonaiskuvan karavaanarivastaava Timo Ristimäen opastuksella. Oli hienoa seurata miesten Tangofinaalia, jossa kaksi Kiuruveden voittajaa ja yksi kakkonen kisasivat kruunusta. Marco Lundberg kruunattiin ansaitusti Tangokuninkaaksi, prinssiksi nousi viime vuoden IskelmäMestarimme Markku Uhlbäck ja Mika Lappalainen oli myös hienosti neljäs. Naisten kisassa Piipon Virpi oli hienosti kolmas, ollen kuitenkin selkeästi kisan paras tangolaulaja ja tulkitsija! Tangokuningattareksi valittiin Erika Vikman ja prinsessaksi Nina Åkerman.
Ennen Iskelmäviikkoa kerkesin myös piipahtaa elämäni ensimmäisen kerran Olusilla Iisalmessa. Oli helppo huomata tapahtumiemme erilaisuus ja se, että erilaista asiakaskuntaa vetäviä tapahtumia kyllä sopii jatkossakin tänne Ylä-Savoon.
Iskelmäviikon jälkeinen aika on mennyt tapahtumasta toipuessa ja erilaisia yhteenvetoja tehdessä. Toki muuatma keikka on jo tullut heitettyä Tampereella, Salossa ja Ylikiimingissä, ettei sekään totuus kokonaan unohtuisi. Yksi hieno hetki sattui torstaille 28.7., kun sain onnitella laulullani 100 vuotta täyttänyttä Mirjam Nahkuria Virtasalmelta. Omien keikkapäällekkäisyyksien vuoksi en pääsyyt varsinaiseen juhlaan, mutta laulu- ja keskustelutuokio oli mieliin painuva.
Metsästyskaverini Antti Ruuskanen kävi pokkamassa Amsterdamista EM-pronssia keihäässa ja muutaman viikon päästä jännitetään ja seurataan jo kovasti Olympialaisia Riossa. Ensi viikonloppuna on urheilun vuoro koko viikonlopun, nimittäin olen toinen kisakuuluttaja  Iisalmessa SAULin yleisurheilun SM-kisoissa, joihin on tulossa n. tuhat osallistujaa 30:n ja 100:n ikävuoden väliltä.
Kiuruveden Urheilijoiden nuoret urheilijat ovat nousseet kohinalla kohti huippua; Sara Francis edusti Suomea 17-vuotiaiden EM-kisoissa Georgiassa ja Tommi Remes heitti neljänneksi aikuisten sarjassa Kalevan kisoissa, Oulussa. Molemmat ovat varteenotettavia mestarikanditaatteja oman ikäluokkansa mestaruuskisoissa tulevana viikonloppuna.
Elokuulle käännytään helteisten säiden saattelemana.

29.6.2016 klo 22.50

KESÄKUUN KUULUMISIA

Hieno kesä....

Kyllä tämä kesä on helteineen, piristävine sateineen ja ukkosineen, ollut kuin ne minun nuoruuden kesät. Niihinhän aina vetoan ko. biisiä laulaessani.
Meinas jäädä kesäkuun kuulumiset viime tippaan, mut onneks aktiiviset fanit ja ystävät pitävät huolen, et kuulumiset on kirjoittamatta.
Kesäinen sää on mahdollistanut niin rullilla hiihdon, kuin rakentelun mökillä keikkailun ja Iskelmäviikko kiireiden ohella.
Kesäkuulle on mahtunut synttärikeikkaa, humpan SM-kisojen juontoa, juhannusjuoksua ja aattoillan tanssit Korian Kallioniemessä. Seuraava tanssikeikka odottaa Pyhäsalmen suurlavalla Iskelmäviikon avajaistansseissa 12.7. ja voihan se olla, että ensi sunnuntaina tulee laulaa lurautettua jotain Kari Sinkkosen, armoitetun kestävyysjuoksu valmentajan (valmensi mm. Pekka Vasalan olympiavoittajaksi) 80-v. synttäreillä Syvälahden lavalla.

Tasan kahden viikon kuluttua tähän aikaan  on tämän vuotisen Iskelmäviikon ensimmäisen illan viimeinen konsertti alkamassa; Anita Hirvonen, vauhdikas lady, maitolavan prinsessa 70-v. juhlakonsertti. Alkuillan konserteista vastaavat Kyösti Mäkimattila & Varjokuva sekä Markus Allan ja Marco Lundberg Taisto Tammen 70-v. Muistokonsertissa. TanssiAreenan avaa tälle vuodelle Sinitaivas.
Tämän hetken karvaanari varaustilanne on 589 ennakkovarausta, joten uusi huikea ennätys on jälleen luvassa ja lopullinen määrä lienee 800 ja 900 vaunukunnan välissä.
Olemme varautuneet kasvavaan määrään uusilla alueilla ja sähköistyksen parantamisella mm. Kuorevirran alueella.
Odotettavissa on kaikkien aikojen Iskelmäviikko! Uudistunut tanssileiri TanssiAallon organisoimana, yhä kovatasoisempi laulukilpailu suorine radiointineen Järviradion taajuudella, suurempi karaoketeltta ja monipuoliset konserttiesiintyjät sekä tanssiorkesterit ovat omiaan luomaan puitteet ennätysviikolle!
Sitä ennen jännitämme viime vuoden IskelmäMestarin Markku Uhlbäckin sekä kolmen  muun aiempien vuosien voittajan (Ailamari Vehviläisen, Virpi Piipon, Marco Lundbergin) sekä tuplakakkosen (Mika Lappalaisen) puolesta Tangomarkkinoiden finaalissa Seinäjoella. Tsemppiä kaikille! :)
Ohjelmavastaavan ominaisuudessa toivotan kaikki lämpimästi Tervetulleiksi Kiuruvedelle 18.sta Iskelmäviikolle!

2.5.2016

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Kesä tuli...vai tuliko?

Vapunaattona oli lämpimämpää, kuin viime heinäkuussa Iskelmäviikon avajaispäivänä. Kuusamossakin mittailtiin +18 'C lämpötiloja ja jossain päin suomea oli kai vieläkin lämpimämpää.
Yhtäkkinen ilman lämpeneminen tuli kyllä pienenä yllätyksenä kolean kauden jälkeen, satelihan vielä viime viikollakin lumiräntää. No vielä varmaan koleaakin säätä on ennen Iskelmäviikon avajaisia 13.7...
Huhtikuu oli jostain syystä ilmeisen kiireinen, kun kuulumisetkin hävisivät bittiavaruuteen...
Alkukuusta oli IskelmäMestarit konsertteja kaksin kappalein, niin Kiuruvedellä, kuin Suolahdessakin. IskelmäMestarit 2015 Sari Hänninen ja Markku Uhlbäck saivat todellisen mestarin rinnalleen vierailevaksi solistiksi, kun Leif Lindeman oli mukana molemmissa konserteissa. Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri säesti ammattimaisella otteella ja Huttusen Katin kanssa juonsimme konsertit totuttuun tapaan muutamien laulujen ohella.
Viikkoa myöhemmin juonsimme ja lauloimme Katin kanssa Kiurusalissa, suositussa Kevättuuli tapahtumassa.
Puunkaadot mökillä, sahaukset, taaplaukset ja puun halkomiset ovat olleet sopivaa vaihtelua konsertti- ja Iskelmäviikko askareiden keskellä.

Metsuri (Pentti veli) työssään...

Kaataminen on tarkkaa puuhaa...

...niin on, totesi Viltsu Pena


Lautaa, lankkua, kelolautaa...

Synttärijuhlia on sattunut mukavasti tähän huhti-toukokuun vaihteeseen: todellisen tanssin ystävän Aaltokosken Kirstin tanssipainotteiset 50-v. synttärit vietettiin Pohdin Urheilutalolla, josta minullakin on muistoja niin urheilukisojen, kuin tanssien tiimoilta. Edellinen esiintyminen siellä taisi olla 1993 Tangomarkkinoiden karsinnoissa, joita silloin pidettiin tanssipaikoissa ja tupa oli aina täynnä. Ajat muuttuu...
Vapunaattona juhlimme hiihtomestarin (Maailmanmestari, Suomen mestaruuksia...), ystävämme Marianne Niemen 60-v. synttäreitä Kuusamossa, aivan upean kesäisessä säässä ja hienoissa puitteissa Metsäkylpylällä ja Petäjälinnassa.
Konsertteja on kyllä luvassa toukokuullekin, sillä 5.5. on Raija Kortetin 60-v. Juhlakonsertti (ilmoitus alla) Oulaisten Merkuriussalissa ja 14.5. Kiuruveden Naislaulajien 70-v. Juhlakonsertti Kiurusalissa, jossa olen vierailevana solistina.

Oulaisten konsertin ilmoitus

Menoa riittää toukokuullakin keikkojen (mm. Adria Party 21.5. Vantaalla, laivakeikka Umberto Marcaton kanssa Baltic Queenilla 16.-17.5. jne...) merkeissä. Iskelmäviikko lähenee kiihtyvällä vauhdilla ja esim. karavaanari varaustilanne oli eilen 424 vaunukuntaa, joka on lähes 200 enemmän, kuin vuosi sitten tähän aikaan. Kun muistamme viime vuoden lopullisen määrän (721 vaunukuntaa), on odotettavissa jälleen melkoinen valkoisten kattojen meri Kiuruveden keskustaan heinäkuun kolmannella viikolla.
Äitienpäivän aattona taidan mennä seuraamaan maastojuoksun SM-kisoja Vöyriin, Kiuruveden Urheilijoiden juoksijoita kannustamaan ja verestelemään vanhoja muistoja kevään kisatunnelmissa.
Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!

 


18.3.2016

MAALISKUUN KUULUMISIA

Kevät keikkuen tulevi...

Vai tuleeko sittenkään?! Muutaman aurinkoisen ja erittäin lämpimän päivän jälkeen sää on muuttumassa kylmemmäksi, joten hiihto ja muut talviset ulkoilumuodot ovat oikeinkin ajankohtaisia. Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia ja se tietää sitä, että Iskelmäviikon tapahtumaesite oheisohjelmineen lasketaan liikkeelle. Myös tanssileiri esite lähtee jakoon samanaikaisesti ja IskelmäMestarit laulukilpailun karsinnat käynnistyvät suomen osalta Äkäslompolosta, jossa 26.3. kisataan jatkopaikoista Ylläshuminassa. Muut tällä hetkellä tiedossa olevat karsinnat löytyvät Iskelmäviikon sivuilta. Playa del Inglesissä on karsintoja käyty pitkin talvea ja osallistujia on ollut paljon.
Viime ajat ovat siis menneet paljolti Iskelmäviikon askareissa.
Lauantai aamuna suuntaan kohti Espoon Korpilampea, jossa on Finskan Lassen musiikillinen muistelutilaisuus. Siellä on koolla paljon Lassen ystäviä ja musiikkiväkeä muistelemassa ja musisoimassa Lassen muistolle.
Samalta reissulta suuntaan keikoille Sahalahden Kontulaan, Ikaalisten kylpylään ja Tampereen Pakkahuoneelle.
Pääsiäisen aikaan keikkailemme perjantaina Jyväskylässä Kivistöllä ja lauantaina Runnin kylpylällä. Tervetuloa keikoille!
Hyvää pääsiäistä!
28.2.2016

HELMIKUUN KUULUMISIA

Vettä, lunta ja pakkasta...

Helmikuu on tuonut koko nykyisenlaisten talvisäiden kirjon. Alkukuusta, kun palasin keikkaturneelta Kymenlaaksosta, oli talvinen keli muuttumassa vesisateeksi ja sitähän riitti sitten koko viikoksi. Liukastelua pihalla, hiihtoa kunnon vesikelissä ja manaamista, "tähänkö tämä hieno talvi nyt meni"?! Suomen vanhin, Pohjois-Savon  97. Maakuntaviesti oli määrä hiihtää 27.2. Kiuruvedellä ja sekin alkoi olla jo vaakalaudalla lumen vähyyden takia. No, sitten tuli pientä valonpilkahdusta, sää kylmeni, pientä lumisadetta ja 15.2. Kiuruveden Urheilijat pystyi julkaisemaan uutisen "Maakuntaviesti hiihdetään suunnitellusti (tosin ainoastaan vapaalla tyylillä)". Viimeiset kaksi viikkoa on ollut oikeanlaista talvisäätä lumisateineen, pakkasineen. On saanut hiihdellä hienossa talvikelissä, upeissa talvisissa maisemissa. Eilen palkittiin Kiuruveden Urheilijoiden koko talkooporukan työ hienoilla kisoilla ja kaksi viestimestaruutta jäi myös järjestävälle seuralle kruunaamaan menestyksen. Onnittelut Tarja Viertorinne, Orvokki Mäyrä, Pirkko Jaakola-Juntunen, naisveteraanien ja Aito Pennanen, Kari Saastamoinen, Asko Kumpulainen, miesveteraanien viestivoitoista. Atelle vielä erikoisonnitttelut MM-kisojen pronssista parin viikon takaa! Oli hienoa saada olla kuuluttajana tässä tapahtumassa yhdessä "Varpaijärven Viherkentän" Aki Tuovisen kanssa.
Reilu viikko sitten makasin pari päivää kuumeessa ja yksi esiintyminenkin siirtyi taudin vuoksi myöhempään ajankohtaan.
Perjantai 19.2. oli raskas päivä, josta selviytyminen puolikuntoisena ilman luottokuskia Ahti Rahikaista, olisi ollut mahdotonta. Aamulla klo 6.00 starttasimme Pyhäsalmesta kohti Helsingin Kannelmäen kirkkoa ja Lasse Finskan siunaustilaisuutta.
Duetto "Jotain jää" Virpi Piipon kanssa, oli viimeinen palvelus hyvälle Ystävälle ja monessa asiassa meitä kumpaakin auttaneelle Lasselle! Olihan tuo kyseinen kappale Lassen ja Raijan häälaulu Hattulan kirkossa 2009, jonka silloinkin Vipen kanssa esitimme. Iskelmäviikon kukat laskimme yhdessä Pekan, Klasun, Ahtin, Juha-Matin, Virpin ja Hannun kanssa. Siunaustilaisuus oli koskettavuudessaan juuri Lassen näköinen, hillitty tilaisuus!
Suoraan siunaustilaiuudesta jouduimme Ahtin kanssa suuntaamaan kohti Saloa, Lehmirannan Lomakeskusta jossa lähes 250 henkeä oli saapunut klo 16.00 alkavaan konserttiin. Aikataulu piti ja onnistuin latautumaan konserttiin niin hyvin, kuin se tuollaisessa tilanteessa oli mahdollista! Yleisön lämmin vastaanotto ja mukanaolo olivat käsin kosketeltavissa!
Esiintymisen jälkeen suuntasimme kotimatkalle ja 02.30 saatoin sulkea kotioven väsyneenä, mutta monta hienoa kokemusta rikkaampana!
Tiistaina käännymme jo maaliskuulle ja nauttikaamme upeista talvikeleistä!

 
Upea maisema, hieno keli. Kohti Honkavuorta!

4.2.2016

HELMIKUUN KUULUMISIA

Suru hiljensi...

Suru-uutinen hiljensi minut ja koko iskelmäväen 31.1.2016. Yksi meistä, Lasse Finska oli nukkunut ikiuneen rajun sairauden murtamana sunnuntai-aamuna klo 06!
Vielä edellisenä viikonloppuna olimme Matkamessuilla Kiuruveden osastolla tehneet haastatteluja, suunnitelleet tulevan kevään IskelmäMestarit-laulukilpailun karsintoja, miettineet kilpailukappaleita ja puhuneet kaikesta mahdollisesta. Vielä keskiviikkona 27.tammikuuta puhuin hänen kanssaan pitkähkön puhelun ja sitten yhtäkkiä lauantai-iltana pystyin enää jättämään jäähyväissanat puhelimen ja Raijan välityksellä n. klo 20.00.
Jäähyväissanoihin kiteytyy kaikki yli 20 vuoden ajalta, jotka sain tuntea Lassen;
Kiitos kaikesta, Lasse!

  
Lasse ja Juha Lavakauden päättäjäisissä 2013.
29.1.2016

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Uusi vuosi - uudet haasteet!

Niin on taas käännetty kalenteriin uusi vuosi, eli 2016! Kaikille toivon tästä vuodesta vähintään edellisen kaltaista vuotta, mieluummin parempaa!
Vuoden vaihdetta vietimme perheen kanssa luistellen, ulkoillen, saunonen ja tietysti muutamia raketteja ampuen. Maisema oli raikkaan talvinen, lunta sen verran, että maa oli valkea.
Heti vuoden alkuun saimme pakkasjakson, lunta ei juurikaan tullut lisää, mutta sitäkin ravakampia pakkaspäiviä. Hiihtelemään pääsi Honkavuoren tekoladulle, ja nyt kuun lopussa myös Pellikassa, kun sää lauhtui ja luntakin on tullut lisää sopivasti.
Tammikuun ohjelmaani on jo neljänä vuonna kuuluneet Matkamessut. Kiuruvedellä oli jälleen oma osasto, jossa Kiuruveden kaupungin lisäksi mukana olivat Kiuruvesi-lehti, Arctic-milk, Spa kylpylä Runni ja Iskelmäviikko. Kävijöitä riitti, esiintyjävieraita oli useampia ja Iskelmäviikon ensi kesän ohjelman julkaisu oli yksi mielenkiinnon kohde. Passihankintoja ja karavaanarivarauksia tehtiin ennätystahtiin, joten heinäkuussa Kiuruveden keskusta täyttyy jälleen iloisista iskelmävieraista. Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.iskelmaviikko.fi
Helmikuussa on jälleen aika palata myös keikoille ja heti ensimmäisenä viikonloppuna teemme kolme tanssikeikkaa; 5.2. Turun T-talo, 6.2. Karhulan Keskustalo (Kotka) ja 7.2. ElimäenVilppulan Ns-talo Korialla (Kouvola). Jani Helenius ja Roulette takaa tanssitahdit.
Turun seudulle suuntaan myös 18. ja 19. helmikuuta, kun laulelmakonsertteja on Turun Ruusukorttelissa ja Lehmirannan Lomakeskuksessa, Salossa.
27.2. hiihdetään Kiuruvedellä Suomen vanhin Maakuntaviesti (97.). Olen siellä mukana kuulutus- ja haastattelutehtävissä ja viestiä voi seurata suorana Radio Sandelsin taajuudella ja netissä.
    Vuosien 2011-2015 kuulumiset
Vuoden 2010 kuulumiset
Vuosien 2004-2009 kuulumiset
§
 ja