Uusimmat kuulumiset

31.12.2010

VUODEN VIIMEISET KUULUMISET

Niin se vuosi on taas mennyt. On ollut pääosin hieno, unohtumaton vuosi, mutta myös vastoinkäymisiä on vuoden varrelle sattunut.
Vuosi alkoi kipakassa pakkasessa ja niin taitaa myös päättyä? Olin vuotta 2010 vastaanottamassa Kuusamossa Hannun ja Mariannen luona ja vuoden ensimmäisenä päivänä vielä hiihdettiin vajaan parinkymmenen asteen pakkasessa ja purevassa viimassa, mutta seuraavana päivänä ei enää pakkasen kiristyttyä yli kolmeenkymmeneen asteeseen. Siinä se koko tammikuu oikeastaan meni pakkasia pidellessä.
Helmikuulla oli keikkojakin aika lailla ja yhden pidemmän keikkareissun jouduin tekemään laina-autolla ja kun tuo minun selkä on krantumpaa sorttia, oli alkusoitot ongelmille soiteltu. Siihen vielä stressiä levytysasioissa sekä ihan normaaleissa ihmissuhdeasioissa, niin johan oli harmia kerrakseen. Selkä muodostui koko kevään kestäväksi ongelmaksi ja vasta lumien sulettua alkoi kivut hellittää ja vihdoinkin pääsin kevyellä liikunnalla sitä kuntouttamaan. Jouduin vaihtamaan aivan lennosta levytysstudiota ja olo oli jotain aivan muuta kuin luottavainen juhlalevyn suhteen! Ystävänpäivänä meillä oli ollut taas perinteinen Piippolan viihdekonsertti ja sinne olin ajellut edellisillan keikalta autoliikkeen autolla, oman rikkouduttua juuri ennen Mikkeliä menomatkalla. No kuukauden päästä tulisin ajelemaan uudella autolla keikoilleni. Kävin laulamassa "koebiisin" minulle uudella Helibor-studiolla Maaningalla, palatessani lainaauton palautus ja oman auton haku reissulta Mikkelistä. Heti ensihetkestä tuli tunne; täällä jos missä, teen tähän asti parhaimman levyni! Kaikki tuntui jotenkin helpolta; laulaminen, kuuntelut, virheiden etsiminen ja korjaus. Tuota ensimmäistä kappaletta lauloin tasan kaksi ottoa ja reilun puolen tunnin päästä jatkettuani matkaa kotia kohti, tunsin jotain suurta olevan tapahtumassa. En vain arvannut mitä!? 
Maaliskuu toi sekä murhetta, että iloa; selkävaivat jatkuivat ja pahenivat ja keikat oli hoidettava särkylääkkeiden voimalla ja niinpä puolen kuun maissa peli oli vihellettävä poikki. Useita piikkejä selkään, lepoa ja Pogostan hiihto väliin, ensi vuonna uudestaan!
Sain "koebiisistä" masteroidun version ja se sai hymyn kasvoille; nyt on oikeanlainen soundi ja meininki!! Oli aika helppo tehdä päätös laulu-urani ensimmäisestä singlestä radioita varten. Tätä oli ehdotettu ennenkin, mutta jääräpäisyyttäni olin tyrmännyt ajatuksen. Juhlavuonna pitää pistää kaikki peliin ja kokeilla jotain uutta, ajattelin - ja se totisesti kannatti!!! Niin ja sen uuden autonkin (Peugeot 3008) hain tiiviin Etelä-Suomen keikkareissun välipäivänä Mikkelistä.
Huhtikuu meni vielä aika lailla selän ongelmien kanssa, mutta iloa toi singlelevy "Oon luotu sulle", joka loppukuusta läks radioille ja sitten vain odottamaan mitä tapahtuu?!
Toukokuun alku toi sen uutisen, josta olin vain uneksinut joskus; kappaleeni oli noussut radioitten soitetuimpien kappaleiden listoille!! Siellä sitä oltiin Jenni Vartiaisen, Jani Wickholmin, Charles Blogmanin ym. kanssa samoilla listoilla ja Kajauksen listalla suoraan kolmosena!! Puolenkuun aikoihin oli Kiuruvedellä kaksi konserttia (Naiskuoron sekä Hanuri ja Antti-konsertti), joissa olin mukana niin laulajana, kuin juontajanakin. Tähän väliin (pe,la) tuli kaksi ykköstilaa listoilla; perjantaina olin Kajauksen uusimmalla listalla ykkösenä ja lauantaina Järviradion TOP5 äänestyksessä myös komeasti ykkösenä!! Nämä uskomattomat tulokset kuuntelin Hankasalmella, jossa olimme poikien kanssa perinteisellä kevätretkellä ja saimme nauttia aivan upeasta säästä myös golfkentällä.
Kesäkuulle vaihdoimme bändin kanssa laivakeikoilla Viking XPRS:llä ja sieltä tultuani ajoin Nummelaan fysioterapeutti Arjan pakeille, siitä alkoi selän kuntouttaminen ja tavoite olla "tikissä", kun 50-v.Juhlakonsertti olisi alkamassa 4.9. klo15.00!!!
Lavatansseja, golfia, rullahiihtoa, jumppaa ja puolessa kuussa viimeiset levy-kappaleet laulettuna. Elämä hymyilee jälleen!! Viimeiset soitot levylle kävi Suikkasen Pasi ja Erholtzin Tove soittamassa juhannusviikolla ja näin hyvillä mielin sain jättää kaiken jäljellä olevan hienosäädön ja miksaukset Niemelän Sepon osaaviin käsiin. Juhannuskeikalle Korialle ja sitten levykannnen kuvaukset Lamujärvellä ja IskelmäNiittyjä odottamaan!
Heinäkuussa Kiuruvesi oli monen matkustajan määränpäänä, olihan ensimmäisessä viikonvaihteessa Herättäjäjuhlat ja toisessa IskelmäNiityt. Itsekin kävin lauantai-illan seuroissa ja Niityillähän olin totutusti mukana koko viikon ja tietenkin aloitimme viikon golf-turnauksella ja "Myllykoski soi" tapahtumalla ennen varsinaisia avajaisia.
Tämän vuoden Niittyjen esiintyjistä yksi siirtyi taivaalliseen laulukuoroon, kun Kari Tapio sai iäisyyskutsun 7. joulukuuta. "Myrskyn jälkeen" soi vielä monesti hänen muistokseen!
NettiHitissä "Oon luotu sulle" oli ykkösenä peräti seitsemän viikkoa ja se tulisi olemaan listan kärkikuusikossa vielä syyskuulle asti!
Tulevan 50-v.Juhlakonsertin liput tulivat myyntiin ja lipunmyynti lähti todella vauhdikkaasti käyntiin, riittäisiköhän salin 316 paikkaa??
Aivan loppukuusta sain raakaversion juhlalevystäni kuultavaksi ja ounastelut osoittautuivat oikeaksi; levy tulisi olemaan paras tähän mennessä tehdyistä!
Elokuussa Kiuruvesi oli jälleen keskipisteenä, kun Elomessut10-tapahtuma  keräsi tuhatmäärin kävijöitä läheltä ja kaukaa. Itse olin juontamassa kolmena päivänä ja siellähän nähtiin lavalla mm. maalaislääkäri Tapani Kiminkinen. Meidänkin tuttavuus on jo 15 vuoden ajalta, niin se aika vaan rientää.
Puolessa välissä kuuta selvisi myös, että konsertti on myyty jo loppuun (ja yhtään maksullista ilmoitusta ei vielä keretty laittaa...), siinäpä sitä miettimistä rupes olemaan.
No erikoisjärjestelyillä saatiin lisäpaikkoja, mutta selvää oli, että moni tulisi jäämään ulkopuolelle. Kahteen konserttiin samalle päivälle ei näyttänyt olevan käytännössä mahdollisuuksia ja olihan minun hoidettava vielä iltavastaanotto Peltohovissa.
Syyskuun 2. päivä tuli mittariin 50 vuotta! Jos joku väittää, että elämäni on ollut tasaista menoa ja aina vain hymy naamalla kulkemista, hän erehtyy! Kyllä rajuja pettymyksiä ja matalapaineisia kausia on mahtunut minunkin elämääni. Aina olen kuitenkin jaksanut uskoa parempaan huomiseen ja siten olen selättänyt vastoinkäymiset!
4.9. oli sitten Juhlakonsertin vuoro ja iltatilaisuus synttäreiden ja levyjulkkareiden muodossa. Yli 400 henkeä saatiin mahtumaan oikeastaan aika helposti Kiurusaliin ja  se herättikin keskustelua liian tiukoista määräyksistä yleisömäärän suhteen erilaisissa tilaisuuksissa. Tietynlaisiin tilaisuuksiinhan (puhetilaisuudet jne...) virallinenkin paikkaluku on 438, mutta konserttiin 316!! Peltohoviin jonotti reilusti päälle 400 henkeä ja oli onni, että oli poutasää (vaikkakin illasta jo kolea). Päivästä muodostui ikimuistoinen ja puolenyön jälkeen todella väsynyt, mutta onnellinen juhlakalu poistui yöpuulle toisten vielä jäädessä juhlimaan. Uusi levy sai myös loistavan vastaanoton ja levyä on myyty tosi hyvin ja radiosoittoakin se on saanut mukavasti. Juhlien jälkeen vetäydyin lintumetsälle ja patikoimaan ja niin sitä taas palattiin normaaliin elämän rytmiin.
Loppukuusta varmistui myös se, että Juhlakonsertin uusinta on marraskuun 12.päivä ja lipunmyynti siinäkin lähti hyvin liikkeelle, joten ainakin yli puoli salillista väkeä tulisi olemaan uusinnassakin paikalla.
Lokakuu toi jälleen Kiuruvettä otsikoihin; lottomiljoonat tulivat aivan tuohon naapurikylälle ja omalla kylällä nähtiin susilauma ja siitä yksi yksilö onnistuttiin saamaan myös kameran linssiin ja Apu-lehteen.
Pientä selkäongelmaa oli taas, mutta loppukuusta kuitenkin jo hiihtelin Rukalla ja perinteisesti myös siikoja lipottiin Hannun kanssa.
Marraskuussa oli siis uusintakonsertin vuoro ja kotimaisemissa pääsi jo ensilumillekin mm. konserttipäivän aamuna hiihtelin vajaan 10 km lenkin. Uusintakonsertti meni myös loppuunmyydyksi pari viikkoa ennen h-hetkeä ja tunnelma nousi mukavasti konserttipäivän lähestyessä. Konsertin ohjelmisto oli lähes sama, kuin varsinaisessa juhlakonsertissa. Markkolan Tomin (joka oli keikoilla samaan aikaan toisaalla) tilalla lauloi Iskelmälaulun Suomenmestari Heikki Koskelo. Piipon Virpi sekä tietysti Variaatio orkesteri olivat mukana, kuten syyskuussakin.
"Sininen hetki" nousi myös NettiHitti-listalle marraskussa ja suoraan ykköseksi!!!
Loppukuusta lauloin vielä kerran täydelle Kiurusalille pankin konsertissa ja sen jälkeen oli mukava lähteä kohti Kuusamoa ja Rukan maailmancupia seuraamaan. Sieltä jatkoin matkaa Saariselälle ja perinteinen kahden viikon hiihtoreissu oli jälleen vuorossa.
Joulukuun alun hiihtoreissu onnistui hyvin lukuunottamatta pientä haaveria, jossa olisi huonommalla tuurilla ollut aineksia pahempaankin. Pidimme jälleen konsertteja ja toisen konsertin jouduimme aloittamaan hiljaisella hetkellä Kari Tapion muistoksi, joka oli menehtynyt edellisenä päivänä. Niin meistä jokainen vuorollaan lähtee.
Joulu vietettiin kipakassa pakkasessa ja nyt kun vuotta on reilut neljä tuntia jäljellä vallitsee normaali talvisää -9,8 astetta.
Pari tuntia sitten tuli Kajauksen Vuoden 2010 NettiHitti-lista ja siihen on hienoa päättää tämä upea vuosi; sijat 3. "Sininen hetki" ja 4. "Oon luotu sulle" vuoden listaykkösten joukossa on jotain aivan uskomatonta ja tuntuu enemmän unelta, kuin todelta!
Kiitos kaikille äänestäjille!!! Uusi lista on jo äänestettävänä ja äänestää voi täällä.

Nyt lähden flunssaani parantelemaan savusaunaan, jonne johtaa jäälyhtyjen valaisema polku.

Lämmin KIITOS kaikille, jotka eri tavoin olette olleet mukanani tämän hienon vuoden aikana, niin iloissa kuin suruissakin!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!
26.12.2010

JOULUKUUN KUULUMISIA

Vuoden 2010 NettiHitti äänestys käynnissä...
tästä.
Niin se vuosi vähenee. Tällä viikolla äänestetään vuoden 2010 NettiHittiä ja ehdolla on 16 listoilla vuoden mittaan menestynyttä kappaletta, joista kaksi minun esittämääni "Oon luotu sulle" ja "Sininen hetki" ovat tällä listalla. Nyt sitten kaikki äänestämään! Sen voi tehdä täällä. Vaikkakin Sininen hetki on puoleksi (sävel ja osa tekstiä) omaa käsialaa, laittasin Oon luotu sulle kappaleen vauhdikkuutensa vuoksi ykköseks ja Sinisen hetken kakkoseks ja loput äänestettävät sijoituksethan (3,4,5) jakautuvat sitten kunkin maun mukaan. Äänestysaikaa on perjantai-aamuun klo 8.00, joten uuden vuoden aattoiltana klo 18.00 tiedetään miten tuossa parhaimpien kappaleiden joukossa pärjätään. Vuoden 2010 yhteenvedon laitan kuulumisiin perjantaina.
Äänestysintoa!

22.12.2010

JOULUKUUN KUULUMISIA

Joulu on jo ovella...

Kaksi yötä Jouluun ja tätä vuottakin on vain vähän jäljellä. Joulun jälkeen ajattelin kirjoitella tänne yhteenvetoa kuluneesta vuodesta!
Olihan tämä vuosi minulle todella merkittävä vuosi!
Vielä yksi esiintyminen huomenna Lehmirannassa ja sitten tämän vuoden keikkakalenteri laitetaan kiinni.
Kajauksen NettiHitissä äänestetään tällä viikolla pelkästään joululauluhittiä. Ensi viikolla pitäisi taas iskelmälista olla äänestettävissä, joten eikun sitten kinkun syönnin jälkeen "Sinistä hetkeä" äänestämään täällä.

Haluan toivottaa kaikille sivujeni lukijoille RAUHALLISTA JA SIUNATTUA JOULUA!


tästä.

Joulumaisema Myllyniemen savusaunalta.9.12.2010

JOULUKUUN KUULUMISIA

Terveiset kaamoksesta...

Kaamos on parhaimmillaan täällä Saariselällä ja sininen hetki on uskomattoman hieno, sen olen saanut kokea monella hiihtolenkillä Lintu-Antin ja Kiilopään maisemissa.
Minun hiihtoleirini on onnistunut hyvin pientä haaveria luukuunottamatta, jossa olisi ollut toki ainekset pahempaankin. Yksi yö tarkkailussa Ivalon terveyskeskuksessa kuitenkin riitti ja parin kevyemmän päivän jälkeen olen hiihdellyt normaalisti. Kelit on olleet pääosin loistavat ja selkäkin on kestänyt hiihtoa hyvin, joten Pogostan hiihto (51km pertsaa) tavoitteena on realistinen. Tänään testasin uusia lahjasuksiani ja ne vaikuttivat todella hyviltä. Kiitokset Mäkisen Teuvolle ja kumppaneille mahtavasta synttärilahjasta! Pakkanen tuntuu kiristyvän sopivasti, kun aamulla ajattelin lähteä ajelemaan alaspäin.
Pidimme muutaman konsertin perinteisesti ja eilisillan konsertti oli mieleenpainuvan koskettava Kari Tapion edellisiltaisen menehtymisen vuoksi. Aloitimme hiljaisella hetkellä ja muutamalla hänen kappaleellaan, onhan meidän vakio-ohjelmistossa monta Karin sanoittamaa laulua. Menetys on suuri suomalaiselle iskelmämusiikille, mutta laulut jäävät elämään entistä syvempinä tunteiden tulkintoina.
"Sininen hetki" kappale jatkaa listaykkösenä ja toivottavasti vielä huomenillankin jälkeen.
Seuraavat kuulumiset kirjoittelen jo tutuista kotimaisemista Kiuruveden Tihilästä.

24.11.2010

MARRASKUUN KUULUMISIA

"Sininen hetki" edelleen ykkösenä ja loma lähestyy...

Todella lämmin KIITOS kaikille, jotka äänestitte viime vikkollakin "Sinisen hetken" ylivoimaiseksi ykköseksi, kuten listan juontaja totesi! Nyt vain äänestellään kerran viikossa ja katsotaan, miten kauan kärkitiloilla pysytään. Onhan tämä jo ollut aivan uskomaton "Juhlavuosi", kun ensin "Oon luotu sulle" menestyi ja nyt "Sininen hetki" ja kaikki muut hienot jutut vuoden varrella siihen päälle!! Elän elämäni parhaimpia aikoja!
Huominen konsertti ja sitten alkais se kauan odotettu loma. Viime viikonlopun keikkojen yhteydessä kävin taas hoidattamassa alaselkää ja jalkoja Nummelan "poppanaisen" Arjan luona ja tänään hoidettiin loput Vieremällä Yrjön osaavissa käsissä pienellä piikkilääkityksellä tulehtuneisiin kohtiin. Ensi viikolla on mukava sitten kaamoksessa sujutella pitkiä rauhallisia lenkkejä, pertsaa pääasiassa ja eiköhän sitä tule lettukahvien edestä haitaria soiteltua Lintu-Antillakin lenkin lomassa. Kotikonserttiakin täytynee pitää yksin esiintyen, kun "maestro" Eko ja Pena tulevat sitten viikoksi 49 Saariselälle ja silloin tietysti konsertoidaan!
Toivottavasti pakkaset pysyvät sidettävinä kuten vaivannut autokuumekin, (joka lähtee lääkäri-Yrjön mukaan vain uuden hankkimalla, niin on päässyt pahaksi, ettei burana enää auta...!!). Johan tuota 41000 km on tullu ajettua maaliskuulta ja tilavampaa autoa tartteisin jatkossa...
Perjantaina suuntaan siis Rukalle maailmancupia kattomaan  ja sit sunnuntaina Saariselälle.
Kirjottelen kuulumisia "kaamosleiriltä". Muistakaahan äänestää kerran viikossa "Sinistä hetkeä" täällä.
Suksimisiin...

16.11.2010

MARRASKUUN KUULUMISIA

"Sininen hetki" suoraan listaykköseksi...

Niin on uusintakonsertti takana päin ja mieli hyvä! Nyt suurin piirtein kaikki halukkaat pääsivät mukaan ja kyllähän yleisöä oli 340 henkeä, joten molemmissa konserteissa yhteensä 750 henkeä!  Enpä olisi kesällä uskonut, kun kutsuja synttäreille laitoin ja konsertista ilmoitin, että kaksi reilusti loppuunmyytyä salia on minulla yleisöä 50-vuotis juhlien kunniaksi. Kiitos ja kumarrus! Jalat kyllä pysyy maassa edellleenkin, siitä ei tarvitse olla huolissaan. Samalla nöyrällä asenteella jatketaan ja tehdään työt kunnolla ja ollaan oma ittensä, sillä pärjää!
Konsertti oli nytkin minun näköiseni ja vierailevat solistit Virpi ja Heikki toivat juhlan tuntua omilla tulkinnoillaan ja saivat ansaittua ihailua osakseen. Variaatio-orkesteri oli jälleen loistava, vaikka Pasin akillesjänne oli lähes poikki, kuten eilen kävi ilmi ja jalka on nyt kipsissä melkoisen tovin. Tove viuluineen ei ollut tässä konsertissa mukana ihan luonnollisesta syystä; hän synnytti 8. päivä tyttövauvan, Onnea!
Juuri ennen konserttia sain puhelimeeni tekstarin, jossa kerrottiin jotain aivan uskomatonta; "Sininen hetki" oli noussut suoraan kärkyltä NettiHitti-listan ykköseksi!! En meinannut uskoa silmiäni, mutta totta se oli. Ajattelin, että sinne se nousee 10-15 paikkelille aluksi ja sitten ihmiset pääsevät sitä äänestämään, niin ehkä sitten se nousee lähemmäs kärkeä. Mutta, että suoraan kärkipaikalle!! No nyt vain sitten kaikki äänestämään kerran viikossa kappaletta täällä, katsotaan kuinka kauan saadaan nauttia menestyksestä. Kiitos jo tässä vaiheessa äänestäneille ja tuleville äänestäjille.
Kauan ei konserttia ja listamenestystä joutanut juhlimaan; lauantaina hiihdimme lankomieheni Jamin kanssa 15 km pellolle tehdyllä ladulla ja illalla oli jo Haapaveden Isäinpäiväkonsertin harjoitukset. Sunnuntain konsertissa oli myös hyvin väkeä ja esitin mm. "Aamuun valkenevaan" nyt isolle viihdeorkesterille tehdyllä sovituksella ja se tuntui toimivan. Tämän viikon saan hoidella asioita ja hiihdellä, tänäänkin tuli 17 km sujuteltua pertsaa. Viikonlopuksi suuntaan Helsinkiin tekemään pari keikkaa ja ensi viikolla on vielä torstaina  Paikallisosuuspankin ikivihreät-kerhon pikkujoulu konsertin merkeissä, jossa Vipen ja orkesterin kanssa esiinnymme. Sen jälkeen olis loman vuoro ja suuntaan Rukan maailmancupia seuraamaan ja sieltä Saariselälle hiihtämään ja aistimaan kaamosta ja "Sinistä hetkeä".
Nautitaan alkutalvesta!

11.11.2010

MARRASKUUN KUULUMISIA

TERVETULOA 50-v. juhlakonsertin uusintaan!

Huomenna tähän aikaan (22.20) konsertti on jo ohi ja toivottavasti tyytyväinen konserttiyleisö palaamassa kotiinsa tai ehkäpä jatkoille esim. Peltohoviin. No uskoisin niin, et jonottaa "peltsuun" ei tarvii ainakaan niin kauan aikaa, kuin 4.9...;-)
Konsertti on siis loppuunmyyty ja yksi lisärivikin on järjestetty ja eiköhän nyt suurinpiirtein kaikki halukkaat (jotka ovat seudulla) pääse mukaan konserttiin. Kelikin näyttäis olevan mukavan talvinen ja ei kai mitään lumituiskua ole tiedossa, eikä kovin liukasta keliäkään toivottavasti.
Lauantaina on jo sitten Haapavedellä konsertin harjoitukset ja sunnuntaina Isäinpäivä-konsertti klo 13.00 Haapaveden Urheilutalossa.
Tällä viikolla on päästy jo suksillekin täällä Tihilän perukoilla, toissailtana kävin hiihtelemässä pellolla pertsaa kolme varttia ja eilen lumituiskun jälkeen Pentti ajoi jo jonkinlaisen ladun sinne ja kävin tänään hiukan ulkoiluttamassa suksia, jotta latukin "tekeytyisi" sopivaksi. Muuten päivä meni pientä liikuntaa harrastaessa ja lihashuoltoa sekä venyttelyä oli myös ohjelmassa.  Aamulla ajattelin hiihdellä kevyen kympin lenkin, saunoa ja sitten konserttijärjestelyihin. Eilen kävin voicemassage hieronnassa (äänihieronta) ja nyt on mukava lähteä aukinaisella kropalla laulamaan.
Viime viikonloppuna keikkailimme bändin kanssa Kymenlaaksossa (Karhula, Koria) ja väkeä oli tullut keikoilleni ennätysmäärät molempiin paikkoihin. Tunnelma oli mahtava ja Pasin sairastuttua, harmonikassa tuurasi kymen oma virtuoosi Jani Helenius ja saatiinpa vieraileva naissolistikin Korian keikalle; Kukka Kiri lauloi setin ja yleisö tuntui tykkäävän myös hänen ohjelmistostaan ja tyylistään. Menestystä keikkauralle ja vielä se laulukilpailumenestyskin sieltä tulee!
Kiitoksia niin yleisölle kuin järjestäjille merkkipäiväni muistamisesta!
Aamuun valkenevaan...
Konsertissa tavataan!
6.11.2010

MARRASKUUN KUULUMISIA ESPOOSTA

"Sininen hetki" nousemassa  NettiHitti-listalle...

Näin on! Eilen illalla huomasin ilokseni, että kappale on kärkyllä Kajauksen  NettiHitti-listalle. Eli nyt kaikki äänestämään ajankohtaan sopivaa kappaletta ja äänestyksen voi tehdä täällä.  Kaamoksessa tuo sininen hetki on äärimmäisen kaunis!!!
Loppuunmyyty uusintakonsertti lähestyy ja  kolmen keikan jälkeen suunnistan täältä Etelä-Suomen harmaudesta kotia kohti valmistautumaan "perjantai-illan huumaa" varten.
Olen saanut myös selkäni parempaan kuntoon, pari hoitokertaa Nummelan "ihmenaisen"
Arjan käsittelyssä ja hyvät jumppaohjeet antavat uskoa paremmasta huomisesta.
Edelliset kuulumiset jäivät lyhyiksi, kun piiiitkä teksti katosi bittiavaruuteen ja yöllä en jaksanut enempää kirjotella silloin.  Hiihtämäänkin siis pääsin Kuusamossa neljä kertaa, kun selkä oli antanut hieman periksi ja Suomussalmen tanssileirin cha-cha sekä rumba harjoittelun lantioliikkeet olivat hyvää lääkettä alaselälle. Paikoitellen "jethromaista"
notkeutta alkoi meikäläisestäkin löytyä ja uskoisin oppivani nuo edellämainitut tanssilajit...ainakin ennen kuuskymppis synttäreitä, jos terveyttä ja elonpäiviä riittää.
Siikoja pyydettiin  myös ja Hannu laitteli taas aivan mahtavia kalaruokia lomalaiselle. Järvelle (joka sai jääpeitteen 26.10.) oli mukava katsella saunalauteilta ja parantaa maailmaa. Oli enemmän, kuin "sata jänistä" olla taas Vasaraperän rauhoittavassa miljöössä, kiitos Hannu! Siellähän vuosi sitten syntyi riimit ja sävel "Sininen hetki" kappaleeseen ja uskoisin, ettei tuo jää viimeiseksi sillä rannalla tehdyksi kappaleeksi.
Nyt keikat kutsuu ja Tihilään kotiuduttuani kirjoitan vielä lisää.
Nyt äänestämään!
1.11.2010

MARRASKUUN KUULUMISIA

Uusintakonsertti loppuunmyyty!

Niin siinä vain kävi, että tämäkin konsertti meni loppuunmyydyksi noin pari viikkoa ennen h-hetkeä! Ei kai voi olla, kuin nöyrän kiitollinen omaan tilanteeseen, kun maan ykkösartistienkin konsertit saattavat olla vajaita salillisia. Jos joku halukas vieläkin jää ilman lippua, kannattaa laittaa minulle sähköpostia  ja yhteystiedot puhelinnumeroineen, sillä peruutuksia tulee aina jonkin verran. Syyskuun konserttilipuistakin noin parikymmentä vaihtoi vielä viimeisellä viikolla  omistajaa, eli jos jollekin lipun jo hankkineelle tulee este sairauden tai muun asian vuoksi, niin viipymättä yhteys minuun. Liput löytävät kyllä uuden omistajan ja näin tyhjiä tuoleja ei jää.
NettiHitin uusien kappaleiden ehdotukset eivät edellenkään kirjaudu, joten laittakaa oma ehdotuksenne listakappaleeksi suoraan sähköpostilla paivi.karppinen@radiokajaus.fi

Kirjoittelen kuulumisia vielä ennen konserttia, mutta nyt nukkumaan ja aamulla  kohti Mikkeliä ja Helsinkiä.


19.10.2010

LOKAKUUN KUULUMISIA

Susia ja lottovoittajia...

Toki olis pitäny jättää kuulumisten kirjottaminen huomiseksi, kun tuo päivämäärä tuolla ylälaidassa ois ollu aika mukava numerosarja. Varmaan huomenna solmitaan paljon avioliittoja ja kihlaudutaan, koska päivämäärä on helppo muistaa vielä vuosipäivinäkin...
No aloin kuitenkin kirjoittamaan, kun oli inspiraatiota ja aikaa. Kiire loppui taas, kuin seinään; loppuviikosta alkoi selkä oireilemaan ja vaikka olin käyny hierojalla, selkä lukkiutui kramppiin lauantai-iltana, kun olin ystäväni ja koulukaverini Pirjo Pesosen 50-v. juhlilla esiintymässä. Kotimatka (vaikkei ollut kuin n.10km) oli tuskallinen, mut juhlista jäi muuten aivan fantastinen tunnelma mieleen. Tuollaisissa jutuissa haluan olla mukana täydellä sydämellä! Onnea Pirjo ja kiitos ihanista juhlista!
Sunnuntai meni kipulääke-tokkurassa ja eilen sitten piikiteltiin alaselkää oikein kunnolla ja nyt tuntuis jo vähän helpottavan. Kyllä tämä taas tästä. Minunhan piti matkustaa Kuusamoon jo sunnuntaina hiihtämään ja siikoja pyytämään, mutta eipä ollut lähtijäksi. Katsotaan loppuviikosta, mikä on tilanne.
Niin, tuo otsikon selventäminen meinas aivan unohtua...
Kiuruvesi pääsi taas otsikoihin, kun maanantain lehdet uutisoivat loton 2,2 miljoonan euron voittorivin veikatun Kiuruveden ABC:llä, siinä Niittytoimiston seinän takana! Voittajasta ei kuulemaa maanantaina ollut tietoa...
Susia taas oli nähty ja myös kuvattu Tihilässä, eli täällä minun kotikylällä vain muutaman kilometrin päässä kotoani. Sudet olivat olleet syömässä tappamaansa hirvenvasaa, kun metsällä ollut Timo Villanen oli törmännyt porukkaan ja saanut myös kuviakin otetuksi, joita on luvassa seuraavasssa Apu-lehdessä, jossa Timo työskentelee. Eihän susien olemassaolo täällä ole harvinaista, jo 1976 oli lauma susia käynyt raatelemassa ja syömässä naapurini mullikoita ja silloin se sai aikaan jonkinmoisen hysterian kylällä, kun sitä ennen ei susia juurikaan oltu näillä mailla nähty. Nyt asiaan varmaan suhtaudutaan jo rauhallisemmin, mutta eihän se kiva ole jos pihapiiriin alkavat tulla. No onneksi meiltä löytyy aseita, siis itsepuolustustarkoituseen... ;-)

Lokakuun alku meni keikkareissuilla melko tiiviisti ja kilometrejä tuli autoon aika tavalla: Imatra, Ikaalinen, Espoo, Suomussalmi, Ristijärvi...Suomessa kaikki kuitenkin!
Uusi levy on lähtenyt tosi hyvin maailmalle, selvästi nopeampi tahti, kuin millään aikaisemmista levyistä! Kiitos kaikille ostajille! Palautteesta ja myöskin radiosoitosta päätellen levy on hyvä, paras tähän astisista?!
Radiosoitosta puheen ollen, "Oon luotu sulle" kappale oli NettiHitti-listalla peräti 25 viikkoa ja niistä 7 ykkösenä, huonoimman sijoituksen ollessa muistaakseni kuudes!! Eipä olis kevättalvella uskonu, kun kävin sinkun laulaa luikauttamassa Maaningalla helmikuun 17. päivä, et mitä on tulossa!! Kiitos vain kaikille, kun jaksoitte äänestää viikosta toiseen. Nyt kappale on pois listalta (listaa uusitaan aika ajoin) ja uutta kappalettahan sinne täytyy koittaa saaha listasijoituksista kilvoittelemaan.
Lähetin kyselyn 30:lle satunnaisesti valitulle musiikkini kuuntelijalle ja "Sininen hetki" oli 12/26:sta vastanneesta ehdotus listakappaleeksi. "Vaahteranlehti" sai viisi ääntä ja "Jotain jää" ja "Yli tumman yön" kolme ääntä. Ääniä saivat myös "Kaikesta huolimatta" ja "Mun liekki palaa". Eli näin ollen pistetään "Sininen hetki" ehdolle NettiHittiin ja äänestyksen ja oman ehdokkaan voitte laittaa täällä.
Oman ehdokkaan kirjautumissysteemissä on ollut ongelmia ja jos ehdottamanne kappale ei näy viimeistään 29.10. listalla, voitte laittaa ehdokaskappaleen suoraan paivi.karppinen@radiokajaus.fi.
Järviradion TOP5 äänestyksessä Nuotiotunnelma oli kolmena lauantaina ja sijoitukset olivat toinen, ensimmäinen ja viime lauantain tasaisessa äänestyksessä viides.
Eri radiot ovat soittaneet hyvin kappaleita ja myös valtakunnan verkossa on uutta materiaalia soinut. Toivottavasti myös Harju&Pöntinen ottaa kappaleita valikoimiinsa, "Oon luotu sulle" siellä jo on uudelta levyltä.
Huomenna (20.10.) tulee tasan vuosi siitä, kun "Sininen hetki" sai sävelen ja sanat riimityksen Kuusamon Vasaraperällä, "Villa Harmajassa", Kitkajärven rannalla. Eihän sitä tiedä mitä lauluja siellä vielä syntyykään, paikka on otollinen "luovaan työskentelyyn". Kiitos Hannulle, että olen saanut viettää renoutumis-ja liikuntahetkiä siellä aina, kun se aikatauluihini on passannut. Nytkin olisin mieluusti siellä vuosipäivän kunniaksi, mutta terveystilanne ei nyt antanut siihen mahdollisuutta.
50-v. Juhlakonsertin uusinta lähenee ja vajaan kuukauden päästä pidettävään konserttiin on lippuja jäljellä vain kourallinen (netin kautta tällä hetkellä 25), joten nyt kannattaa liput varata, mikäli aikoo päästä mukaan konserttiin. Liput voi kätevimmin tilata osoitteesta http://lipunmyynti.kiuruvesi.fi. Kolmatta konserttia tähän aiheeseen liittyen EI tule! Konsertteja toki varmaan minultakin vielä tulee, jos Luoja suo, mutta niiden aihe on sitten joku muu kuin 50-v!! Kyllähän tässä kaikenlaista juhlaa on näköpiirissä...

Nyt ei sitten muuta, kuin talven tuloa odottelemaan!


26.9.2010

SYYSKUUN KUULUMISIA

Uusintakonsertti järjestetään...

Niin se on, monen kalenteripäivityksen jälkeen 50-v. Uusintakonsertti järjestetään pe 12.11.2010 Kiurusalissa. Mukana tietysti Variaatio-orkesteri juhlakokoonpanossa sekä vierailevina solisteina Virpi Piippo ja Heikki Koskelo. Virpi oli myös varsinaisessa juhlakonsertissa 4.9. mutta Heikki on monelle uusi tuttavuus. Hän voitti heinäkuussa Iskelmälaulun Suomen mestaruuden Kiuruvedellä IskelmäNiityillä ja olen hänet tuntenut reilut pari vuotta. Näin hänen potentiaalinsa 2008 juontaessani SM-kisaa ja siitä lähtien olen häntä kannustanut uralla eteenpäin ja antanut neuvoja turhien karikoitten välttämiseksi uran alkuvaiheessa. Nyt kaikki näyttää hyvältä ja marraskuussa juhlakonserttini yleisö pääsee myös nauttimaan tästä urallaan nousussa olevasta artistista.
Uusintakonsertin liput ovat jo myynnissä ja ne voi helpoimmin varata osoitteesta http://lipunmyynti.kiuruvesi.fi
Lippuja saa Kiuruvedellä myös KIPA-kirjakaupasta/Ääniraudasta ja Kirjastolta. Lipun hinta on 15 €
Nyt kannattaa pitää kiirettä varsinkin niiden, jotka jäivät ilman lippuja varsinaiseen juhlakonserttiin.
TERVETULOA kaikki marraskuussa vielä kerran juhlatunnelmiin!

Oon luotu sulle-kappale jatkaa listamenestystä!
Kappale on viimeisimmällä NettiHitti-listalla jälleen kolmantena, joten pistetään se kerran vielä aivan listan kärkeen äänestämällä sitä täällä.
Myös muita uuden levyn kappaleita (yhden/äänestäjä) voi ehdotta viikottain listalle ja ainakin Yli tumman yön on Kajauksen aalloilla soinut useasti.
Myös Tätä Suomi tanssii-lista on mukavaa luettavaa osoitteessa Hitit.fi/listat
Siellä Mun liekki palaa-kappale on noussut uutena tulokkaana sijalle 17, joka on minun levyttämien kappaleideni paras sijoitus. Toivottavasti tanssiväki tykkää ja näin kappale nousee tiskijukkien laatimalla listalla vielä ylöspäin.

Lintumetsällä tuli käytyä Puolangalla ja kyllä se luonnossa kulkeminen ja aamuhämärissä suon laidassa lintujen odottelu oli mahtavaa hermolepoa kaiken rumban jälkeen. Jatkoin sieltä vielä Kuusamoon ja patikoimme Ritvan ja Kallen kanssa parina päivän usean tunnin lenkit . Laavun nuotiolla oli mukava paistella makkarat ja tarinoida muiden patikoijien kanssa.  Sunnuntaina (19.9) olimme sitten kutsuttuina Mariannen ja Hannun valmistamalle siikakeitolle ja se oli kyllä niin hyvää, että meinasin syödä itseni ähkyyn.
No lokakuun puolivälissä tuota herkkua saan lisää viikon ajan, kun menen Kuusamoon ensimmäiselle hiihtoleirille tänä syksynä. Silloin on siian kutu parhaimmilllaan ja siikaa syödään niin keittona, savustettuna, suolakalana kuin paistifileenäkin!
Reissun jälkeen olin muutaman päivän jonkinmoisessa "romuskassa", mutta nyt olo tuntuu jo normaalilta. Eilen (25.9.) olin Lonkilan Petrin (koulukavereita) viiskymppisillä laulamassa sekä juontamassa ja tänään tuli kierrettyä kierros golfiakin upeassa syyssäässä!
Tulevalle viikolle on luvassa aurinkoisia kelejä, joten ehkäpä joku kierros tulee vielä golfiakin pelattua vaikkei Espanjan reissu golfin merkeissä toteutunutkaan tälle syksylle.
Nautitaan hienoista pakkasaamuista...13.9.2010

SYYSKUUN KUULUMISIA

Juhlahumun jälkeen...

Reilu viikko on mennyt juhlista ja nyt tuntuu siltä, että voisi kirjoittaa jotain selväjärkistä tänne kotisivuille! Viime viikko meni vielä kuin sumussa väsymyksen ja henkisen palautumisen kanssa. Juhlapäivä oli ainutkertainen ja muistorikas, mutta samalla myös raskas, olihan päivä pitkä konserttiharjoituksineen, konsertteineen ja iltajuhlineen.
Perjantaina 3.9. järjestelimme Kiurusalin kuntoon ja Peltohovissa myös käytiin läpi viimeiset viritykset juhlailtaa varten. Ahti oli suurena apuna koko viikon ja kylläpä olis ollu monta asiaa tekemättä lauantaiaamuna ilman hänen apuaan. Suuri kiitos siitä!
Orkesterin pojat olivat lähteneet hyvissä ajoin ajelemaan ja niinpä roudaukset ja pieni äänen avaus suoritettiin jo perjantaina ja sitten Myllyniemelle savusaunaan. Saunottiin ja sitten joimme pienellä porukalla synttärikahvit ja kuohuviinit tietysti kohotettiin myös.
Pitkä päivä oli edessä ja oli syytä menneä suht ajoissa nukkumaan. Kiuruvedelle oli alkanut saapua jo juhlavieraita ja muutamia näinkin perjantain puolella.
Lauantai-aamuna aloitimme klo 10.00 soundchekit ja konserttiohjelmistoa mentiin läpi. Tulihan tässä vaiheessa Tove viuluineen mukaan samoin kuin Virpi ja Tomi, jotka eivät vielä olleet käyneet kappaleitaan orkesterin kanssa läpi ollenkaan. Näin mentiin iltapäivää kohti ja klo 14.15 salissa oli jo täysi hiljaisuus ja niin soittajat kuin solistitkin pääsivät ajoissa vaatteiden vaihtoon ja  keskittymään itse h-hetkeen. Tiedossa oli, että väkeä on paljon, olihan kaikki liput myyty jo kolmisen viikkoa ennen konserttipäivää. Joitain perumisia tuli ja jonossa olleet saivat lunastaa lipun konserttiin. Valitettavasti kaikki eivät päässeet mukaan, joten tässä nyt kuumeisesti tutkaillaan kalentereita mahdollista uusintakonserttia  silmällä pitäen.
Oli jotenkin helpottunut olo kävellä (yli)täyden salin eteen ensimmäiseen kappaleeseen; niin paljon oli ollut järjestelemistä, ettei itse kappaleiden esittäminen ja juontaminen ollut juuri jännitystä aiheuttanut. Mukava kihelmöinti kuitenkin oli ja sehän on hyvä merkki.
Huippubändin, loistavasti hoidetun äänentoiston (Juha Matinheikki), tilanteeseen sopivien kuvien ja koristeiden (Merja Kangasharju ja Kukkakauppa Laulumaa) sekä salin täyteisen yleisön luoman tunnelman ja fiiliksen myötä oli nautinto huipussaan esittäessäni minulle tärkeitä lauluja elämän varrelta! On vaikea kuvata niitä tunteita, joita kappaleiden aikana koin, se oli jotain uskomatonta!
Tomi ja Virpi pääsivät myös ensimmäisellä puoliskolla valloittamaan yleisön hienoilla tulkinnoillaan ja väliajalla ravintola Iltalypsyn väki tarjoili kakkukahvit jouhevasti koko 400 päiselle yleisölle.
Väliajan jälkeen tarkka suunittelemani käsikirjoitus muuttui, kun "Klasu" Thomasson astui yleisön joukosta juontamaan lavalle ja musiikinystävien edustajien (Sisko Piippo ja Pentti Happo) toimesta luovutettiin minulle "kultalevy" Mies ja kitara albumista. Tämä Kiuruvetistä "disainia" oleva kultalevy myönnetään omakustanne pitkäsoitto-levyistä, joita on myyty (todella) vähintään 1500 kappaletta ilman levy-yhtiöiden ja jakeluorganisaatioiden tukea. Sellaisen sain myös vuonna 2008 Kotikalliolla levystä. ÄKT:n myöntämä kultalevyhän vaatii 15 000 kappaleen painoksen (todellinen myyntimäärä on sitten eri juttu...)
Sitten jatkettiin konserttia ja välillä tunnekuohu oli viedä jo solistinkin mukanaan ja kasassa pysyminen vaati melkoista ponnistelua. On hienoa omistaa sellaiset ystävät, kuin Virpi Piippo ja Tomi Markkola, jotka omalla osaamisellaan loivat  arvokkuutta juhlakonserttiini. Loppuhuipennukseen saimme myös mukaan viulisti Tove Erholtzin ja Prahan kevät oli lopetuskappaleeni itseoikeutetusti.
Seisaaltaan suosiota osoittanut yleisö sai ylimääräiset; ensin O´sole mion (It´s now or newer) ja sitten kaikkien kolmen solistin esittämänä Auringon lapset. Tunnelma oli häkellyttävä ja Kiuruveden kaupungin tervehdys konsertin päätteeksi lämmitti todella!
Kiitos upealle konserttiyleisölle 110%:sta läsnäolosta koko konsertin ajan!
Kiitos Ritvalle ja Kallelle konsertin taltioinnista sekä Railille, Tiinalle ja Olaville käytännön järjestelyistä.
Variaatio-orkesteri juhlakokoonpanossa:
Pasi Suikkanen: harmonikka, koskettimet, orkesterin johtaminen
Seppo Äijö: flyygeli, koskettimet
Mika Mielonen: sähkökitara, akustinen kitara
Jorma Sahla: rummut
Jari Lapakko: basso
Tove Erholtz: viulu

Konsertin jälkeen oli jo ensimmäinen levymyynti-sessio ja sen jälkeen suihkun kautta asua vaihtamaan ja vastaanottamaan juhlavieraita Hotelli Peltohovin ravintolaan.
Kättelyjonosta tuli pitkä ja ehkäpä kuvia ilmestyy sivuille lähipäivinä myös jonottajista...
Yli 400 vierasta täytti Peltohovin ja salaatti-buffeen ja juomatarjoilun jälkeen oli vuorossa viralliset onnittelupuheet. Tahti oli tiukka ja minulta syöminen jäi väliin ja se kostautui myöhemmin niin, että "noutaja" tuli heti puolen yön jälkeen. Oman kiitospuheen, uuden Aamuun valkenevaan juhla-albumin esittelyn jälkeen oli aika aloittaa myös tanssit. Elixir-orkesteri aloitti juhlakansan tanssittamisen ja minä kirjoittelin nimmareita levyihin, joita meni useampi sata heti kättelyssä. Klo 23:n jälkeen vedimme setin Variaation poikien kanssa ja silloin huomasin jo koneen "piiputtavan" aika tavalla. Vielä nimmareiden kirjoittelua ja poislähtevien hyvästelyä ja sitten oli yksinkertaisesti vain annettava periksi. Virpi ja Elixir tanssittivat juhlaväkeä aina puoli kolmeen saakka. Itse olin hiukan suolapalaa saatuani vetäytynyt yöpuulle jo yhden jälkeen.
Aamun valjettua oli aika ryhtyä "roudaamaan" lahjatavaroita ja valtavaa kukkamerta kohti Tihilää ja Myllytupaa. Vaikka olin kovin kiellellyt lahjojen ja kukkien tuomisesta, oli toinen toistaan hienompi lahja ja kukka-asetelma löytänyt tiensä juhliini. Ja kunnon ja terveyden ylläpitoa oli myös tuettu runsain mitoin!

"En elämältä pyydä mitään, sain enemmän kuin ansaitsin". Lämmin kiitos sukulaisille, naapureille, ystäville läheltä ja kaukaa, saamastani huomiosta merkkipäivänäni! Teitte juhlapäivästäni ikimuistoisen!

Paluu arkeen on sujunut pikkuhiljaa. Levyjä lähtee päivittäin postin kautta ympäri suomea. Radiot ja lehdet ovat huomioineet levyn ilmestymisen aiempaa aktiivisemmin.
Tuntuu hyvältä ja suuri kiitos lähtee kaikille teille, jotka olette omalta osaltanne luoneet kysyntää ja edistäneet nimeni ja musiikkini tunnetuksi tekemistä kertomalla siitä aina tuttavillenne jne...

"Oon luotu sulle" kappale jatkaa NettiHitti-listalla kolmantena ja sitä voi äänestää edelleen täällä. Listalle voi myös kukin ehdottaa yhtä uutta kappaletta ja nyt sitten voi jokainen pistää oman suosikkinsa ehdolle. Jos uutta levyäni ei ole vielä ehtinyt hankkia, voi näytteitä kuunnella levytyksistä ja sieltä Aamuun valkenevaan levyn kohdalta.

Uusintakonsertin kohtalo ratkennee vielä tämän viikon aikana.
Huomenna suunnistan lintumetsälle Puolangalle ja sieltä patikoimaan Kuusamoon.
Ruskan värejä odotellessa...

 
2.9.2010

SYYSKUUN KUULUMISIA

Niin se aika rientää...

Juuri näinä hetkinä, kun kirjoittelen syyskuun kuulumisia, tulee kuluneeksi 50 vuotta syntymästäni. Jo nyt voin sanoa, että olen saanut elää hyvän ja vaiherikkaan elämän.
Vaikka vaikeitakin hetkiä elämässä on ollut, päivääkään en vaihtaisi pois! Hienot hetket elämässä kyllä peittävät pettymyksen ajat alleen.

Varsinaiset 50 v. juhlathan ovat lauantaina, eli ylihuomenna. Ensin Juhlakonsertti, jonne saan kaksi laulajaystävääni myös solisteiksi, nimittäin Piipon Virpin ja Markkolan Tomin ja tietysti loistavan Variaatio-orkesterin vahvistettuna säestämään. Synttärijatkot ja uuden "Aamuun valkenevaan" juhla-albumin julkkarit pidetään Ravintola Peltohovissa lauantai-iltana. Tervetuloa konserttiin teille, jotka onnistuitte nopeasti varaamaan lipun sekä kaikille iltatilaisuuteen. Konsertti oli loppuunmyyty jo kolmisen viikkoa sitten ja täytyy miettiä uusintaa myöhempänä ajankohtana, jos ilmenee paljon kiinnostusta siihen.
Uusi levy on siis jo radioilla (onpa jo soinutkin mm. Lomaradiossa eilen) ja toivottavasti jokainen teistä löytää oman suosikkinsa 14 kappaleen levyltä, jonka haluaisi myös radioaalloilla soivan. Jäädään odottamaan, mikä kappale nousee teidän kuulijoiden suosikiksi, oma suosikki jo on...
Lauantaina on jo kotisivuillakin näytteitä kappaleista kuultavaksi ja @postin kautta voi levyä myös tilata.
NettiHitissä on vielä sinkku Oon luotu sulle ja sen voi vielä äänestää synttärin kunniaksi listan kärkeen täällä.
Konsertin ja juhlan valmistelut kutsuvat, joten lisää kuulumisia viikonlopun jälkeen.
Nähdään lauantaina!   :-)

16.8.2010

ELOKUUN KUULUMISIA

Elokuun hämyiset illat...

Niin sitä ollaan jo elokuun puoliväli sivuutettu ja meno on ollu aika kovaa...
Reissaamista on riittänyt ja helteetkin jatkuivat aivan näihin päiviin saakka.
Mennyt viikkokin muodostui aika raskaaksi, ajokilometrejä tuli muutamana päivänä toista tuhatta ja siihen juontoa ja laulua, niin kyllä se työstä kävi.
Elomessut Kiuruvedellä oli loppuviikon ohjelmassa ja väkeähän oli liikenteessä jälleen kerran. Se oli jo kolmas suuri tapahtuma Kiuruvedellä tämän kesän aikaan ja vielä yksi kohtuullisen kokoinen yhden päivän tapahtuma on tulossa 4. syyskuuta!
Käväisin torstaina laulamassa Kiteen Pajarinhovissa ja sieltä kiirehdin juontamaan messujen avajaiskokkareita. Perjantain juontojen jälkeen ajoin Liperiin ja lauantaina oli ohjelmassa Humppatanssin SM-kisat, joka on osa Lavatanssi-cupia. Liperissä tunnelma oli aivan mahtava ja nautin suunnattomasti juontamisesta iloisten tanssijoiden pistäessä parketilla parastaan. Iltaa myöten ajoin sitten kotiin nukkumaan ja sunnuntai oli Elomessujen viimeinen päivä ministeri Pekkarisen juhlapuheineen, kuin myös maalaislääkäri Tapani Kiminkisen hulvattoman hauskan, mutta asiapitoisine esityksineen. Mukava oli haastattelutuokiossa muistella ensimmäisiä kohtaamisia Tapsan kanssa Saarijärvellä reilut 15 vuotta sitten.
Edellisenä viikonloppuna olin juontotehtävissä Sulkavalla ja siellä ei läheskään kaikki palaset olleet vielä kohdallaan varsinkaan äänentoiston ja sen toteutuksen kanssa. Pienellä hiomisella Sulkava soi-tapahtuma voisi kehittyä kohtuullisen kokoiseksi ja hyväksi tapahtumaksi. Puitteet hienolla soutustadionilla on kunnossa.
Palataan vielä tuohon 4.9. olevaan kohtuullisen kokoiseen tapahtumaan, eli meikäläisen 50-v. juhlakonserttiin ja levyjulkkareihin. Tilanne konsertin osalta on se, että konsertti on loppuunmyyty. Mahdolliset peruutukset voi ilmoittaa vaikkapa minulle, sillä jonossa on lippujen odottajia. Myös halukkuudesta lipun hankintaan, jos sellaisia sattuu peruutusten kautta tulemaan, voi ilmoittaa minulle vaikkapa sähköpostitse tai puhelimitse. Muistattehan myös ilmoittaa tulostanne Peltohovin synttärijatkoille ja levyjulkkareihin minulle sähköpostitse tai puhelimitse.
Uusi levy on painettavana Saksassa ja kerkeää hyvin juhlapäiväksi myyntiin. Levyä voi tilata myös sähköpostitse. Hinta on sama kuin Mies ja kitara-levyllä.
Keskiviikkona olemme keikalla Wanhan tanssikellarissa, joten siellä tavataan.
Vielä muutama viikko on aikaa äänestää NettiHitissä Oon luotu sulle-kappaletta täällä, enen kuin juhlalevyn muita kappaleita päästään äänestämään.
Odottavissa tunnelmissa...

28.7.2010

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Helteiset kuulumiset Myllytuvalta...

Kyllä olemme saaneet viettää oikein kunnon hellekesää (ehkä vähän liiankin lämmintä), niin kuin joskus ennen vanhaan...(tai ainakin muistelen lapsuuden kesien olleen lämpimiä).
Hellettä oli jo silloin, kun kirjoittelin edellisiä kuulumisia Luotolansaaressa. Keikka Hilmonkoskella (minun ensimmäiseni) oli aivan mahtava tunnelmaltaan, väkeä oli hyvin ja lämpöä kyllä riitti! Toivottavasti ensi kesänä on uusi vierailu edessä idylliselle lavalle?!
Seuraavana päivänä (9.7.) käväisin kotona ja jatkoin matkaa Piippolaan (Siikalatva) ja Lulumaratonin juonto/laulukeikalle. Tapahtuma oli minulle jo tuttu muutaman vuoden takaa, joten oli helppo heittäytyä tunnelmaan mukaan. Yhteislaulut raikuivat ja tulihan laulettua biisi myös uudelta levyltä jossain välissä, ikään kuin makupalaksi tulevalta äänitteeltä. No ensi talvena pääsevät Piipposetkin kuulemaan jo kaikki kappaleet uudelta levyltä.
Lauantaina sitten menin alkuperäisen suunnitelman mukaan herättäjäjuhlien iltaseuroihin ja mukavahan siellä oli leppoisassa kesäsäässä kuunnella puheita ja siionin virsiä. Itselle nuo siionin virret on jääneet vieraaksi ja käyntini herättäjäjuhlilla oli ensimmäinen.
Sunnuntaina alkoi sitten jo ensimmäiset Niittyvieraat tulla maisemiin ja maanantaina pelasimme jo 17 pelaajan voimin golf-turnauksen. Uusi kiertopalkinnon hallitsija miesten sarjassa (5 väylää) on Kalle Piispa, joka uusinnan jälkeen kukisti Kari Lähderinteen yhdellä lyönnillä.
Allekirjoittanut pelasi 5 lyöntiä alle voittajan tuloksen, mutta kotikenttäedun vuoksi palkinto meni Äänekoskelle. Ensi vuodeksi kilpailuun tuli sääntö, jonka mukaan joudun antamaan 3 lyöntiä tasoitusta muille. Viime vuoden voittaja Martti Jokinen joutui keskeyttämään kilpailun neljännen väylän jälkeen. Naisten kilpailun (3 väylää) ja uuden kiertopalkinnon sai haltuunsa Leena Kämäräinen, hän kukisti uusinnassa Terttu Kivistön yhdellä lyönnillä. Onnittelut voittajille ja ensi vuonna taas taistellaan hymyssä suin!
Tiistai-iltana 13.7. oli sitten Myllykoski soi ilta savusaunoineen, konsertteineen ja ruokailuineen vuorossa. Todella lämpimässä säässä oli ystäviämme kokoontunut n. 80 henkeä Myllyniemen tilalle ja tunnelma oli mukavan leppoisa.
Siitä se oli mukava aloittaa myös IskelmäNiityt, joiden virallinen avaus oli keskiviikkona Niittyareenalla. Tiistaina oli jo Niittytanssit Pyhäsalmen lavalla Taikakuun tahdissa ja väkeä oli ollut siellä kovasti.
Väkeä oli Niityillä hyvin jo keskivikko illasta lähtien, jolloin esiintyjinä oli mm. Yö ja Markus Törmälä&FBI-beat.
Tänä vuonna otimme yhteislaulua jo avajaispäivänä heti avajaiskonsertin jälkeen ja mukavasti oli väkeä paikalla ja Ilpo Kalevan kanssa vedimme yhteislaulut myös sunnuntaina päätöstapahtumassa torilla.
Torstaina juonsin totutusti Huttusen Katin kanssa Iskelmän SM-kisaa ja sitten päästiin seuraamaan iltaohjelmaa. Teemu Harjukarin jälkeen nousi lavalle itse Topi Sorsakoski ja tunnelma  alkoi odotetusti nousta huippuunsa. Lauri Tähkä sitten kuori kerman ja otti yleisönsä, jota oli todella hyvin torstai-illaksi.
Perjantaina oli ohjelmassa mm. Toivo Kärki konsertti, jolloin tupa oli jo täynnä. Lauloin kolme kappaletta (kaksi duettoa), joista yksi oli Anna-Liisa tango, jota en aiemmin ole laulanut. Hieno kappale sekin.
Kuunkuiskaajat ja varsinkin Kari Tapio saivat yleisön myös mukaansa ja jo perjantaina oli selvää, että Niityistä tulee tälläkin kertaa menestys. Lauantai oli mulla vapaata ja niinpä helteissä säässä suunnistin Tihilään ja savusaunaan. Sitten oli mukavan rento fiilis lähteä seuraamaan laulukilpailun loppuhuipennus ja  sen jälkeen Tapani Kansan ja Mamban konsertit.
Meno oli kovaa lauantaina ja sunnuntai-iltapäivän päätöstapahtuman jälkeen takki oli aika tyhjä. Niin oli jäähyväisten aika ja Iskelmälähettiläs sai kiittää lämpimästi mukana ollutta yleisöä: ensi vuonna jälleen Kiuruvedellä tavataan!
Muutaman päivän huilin jälkeen keikat kutsuivat jälleen. Torstaina Mikkeli, perjantai-illaksi takaisin Kiuruvedelle ja lauantaina Ylikiiminkiin ja Nuijamiesten lavalle. Mukava oli ensivierailu kauniilla paikalla olevalle lavalle ja keikan jälkeen suuntasin kohti Kuusamoa ja Vasaraperää ja perhejuhlaa sunnuntai-iltapäivänä. Sää muuttui tilapäisesti viileämmäksi, mutta maanantaina alkoi lämpö taas nousta ja lakkasuolla ainakin tarkeni. Tiistaina tullessani poispäin oli lämpötila Kajaanin yläpuolella jo 32 ja lämpimämpää on kuulemma tulossa! Täytyy ottaa rennosti tämä viikko, kun siihen kerran on mahdollisuus. Uuden levyn raakaversio on jo minulla kuuntelussa ja se kuulostaa pelottavan...
NettiHitissä ollaan edelleen toisena, joten äänestäminen kannattaa ja sen voi tehdä täällä.
Elokuun kuutamoiltoja odotellessa...7.7.2010

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Niityt lähestyy...

Niin sitä ollaan taas heinäkuussa ja ensi viikolla Kiuruvesi on taas iskelmä -ja tanssikansan keskipisteenä! Kiinnostus Niittyjä kohtaan on ollut jälleen kovaa ja ainakin karavaanareitten ennakkovaraukset kertovat siitä, että ennätyskävijämäärä on mahdollinen. Esiintyjien katras on sitä luokkaa, että ne jotka ovat jo aiempina vuosina tottuneet nauttimaan Kiuruveden tunnelmasta ja loistavasta palvelusta, eivät edes harkitse muualle (lähinnä Kajaanin iskelmätapahtumaan) menemistä.
Ja jälleen tänäkin vuonna on satoja uusia iskelmämusiikin ystäviä tulossa Kiuruvedelle ja menettämässä sydämensä upealle tapahtumalle ja ainutlaatuiselle ja aidolle maalaismiljöölle.
Tulevana viikonloppuna täyttyy Kiuruvesi jo ihmisvirrasta, kun herättäjäjuhlat tuovat herännäiskansaa kuulemaan sanaa ja veisaamaan siionin virsiä. Ehkäpä lauantaina itsekin kerkiän seuroihin mukaan, kunhan torstain ja perjantain keikat on hoidettu.

Juhannuksen keikka Kallioniemessä oli yleisömenestys ja muutenkin tunnelma niin yleisöllä, kuin koko bändillä aivan mahtava. Väkeä oli kerrassaan yli 650 henkeä ja mm. viime vuonna vastaavissa karkeloissa meillä oli vähän yli 500 henkeä. Kiitos kaikille juhannustansseissa olleille!
Juhannuksen jälkeen alkoi askartelu omien juhlien (4.9.) kutsujen lähettämisessä ja lipunmyynti konserttiin käynnistyi 1.7.  Lippuja on mennyt todella hyvällä vauhdilla ja näinköhän selviämme yhdellä konsertilla, no elokuulla se nähdään?!
Liput on helpoin varata netin kautta osoitteesta http://lipunmyynti.kiuruvesi.fi
ja ainakin tähän mennessä 99% lipuista on mennyt netin kautta. Toki Kiuruveden kirjaston aukioloaikoina ne saa myös sieltä (konserttisalin kanssa samassa talossa).
Viime perjantain NettiHitti äänestyksessä oli seitsemän viikkoa kestänyt ykkösija vaihtunut kakkossijaksi, joka sekin on aivan huippujuttu. Äänestämässä kannattaa kuitenkin käydä edellleen täällä ja näin ollen pitää sinkkubiisi hyvillä sijoituksilla, ennen kuin uuden levun muita biisejä päästään kuuntelemaan ja äänestämään.
Levykannen kuviakin on jo otettu järvimaisemissa ja ehkäpä ei studiokuvia juurikaan tule uuden levyn kuviksi, mennessä nähdään.
Huomenna on Hilmonkosken lavan keikka ja tämän päivän olenkin viettänyt Luotolansaaressa ystävieni Ritvan ja Kallen mökillä. Ennen saunaa kävin juoksemassa kahdeksan kilometrin lenkin, jollaista en ole voinut tehdä vuosiin. Olen suunnattoman onnellinen, että pystyn jälleen liikkumaan monipuolisesti.
Maanantaina pelataan golfia Tihilä Open kutsukilpailu ja tiistaina on jälleen Myllykoski soi kutsuvieras tapahtuma ja sitten onkin Niityt valmiina alkamaan keskiviikkona.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA ISKELMÄNIITYILLE !24.6.2010

KESÄKUUN KUULUMISIA

Juhannusta kohti...

Niin se vaan on Juhannus melkein käsillä ja käännytään syksyä kohti. Tässäkö se kesä oli?! Ei nyt sentään - eiköhän heinäkuussa riitä hellekeliä (toivottavasti ainakin Niittyjen aikaan) ja kyllä pitkä ja lämmin syksykin saa olla.
Listoillakin on vielä pärjätty mukavasti ja tietysti tuo NettiHitin kuuden viikon piikkipaikka on jotain uskomatonta! Tänään kerkiää taas äänestää tämän viikon  hitin täällä.
Harmonikka ja viuluraidat on alkuviikosta soittettu tulevalle pitkäsoitolle, joten aikataulussa ollaan oikein hyvin. Suikkasen Pasi ehti studioreissulla myös Myllytuvalle ekaa kertaa ja savusaunan pehemeät löylyt siivittivät harmonikkamiehen sormet toisenakin studiopäivänä aivan mahtaviin säveliin! Kuvat levyä varten pitäis käydä otattamassa lähiaikoina.
Viime viikolla reissasin siis Helsingin, Turun, Viitasaaren ja Kajaanin kautta kotikonnuille, mutta kerkesin tehdä jotain, mikä on ollut pitkän aikaa mahdotonta; Kävin nimittäin kolmena päivänä juoksu(lue hölkkä)lenkillä ja selkä eikä myöskään polvet oireilleet. Kiitokset vaan Nummelaan fysioterapeutti Arjalle akupunktiohoidoista/hieronnasta ja ennen kaikkea hyvistä jumppaohjeista. Myös pieni ravintolisä näyttää edistävän vamman kuntoutumista. Tuntuu oikein hyvältä tässä vaiheessa!
Juhannuksena suuntaamme orkesterin kanssa Korian Kallioniemeen ja toivottavasti sää on aurinkoinen ja tanssijoilla hyvä mieli ja meininki.
Juhannuspäivänä käyn laulamassa erään koulukaverini synttäreillä, päivänsankari ei tosin itse tiedä tässä vaiheessa vierailustani mitään..

Toivottelen kaikille oikein HYVÄÄ JUHANNUSTA!

16.6.2010

KESÄKUUN KUULUMISIA

Vaihtelevaa kesäsäätä...

Kirjoittelen tätä yön tunteina Hämeelinnassa. Ilalla kävimme kiertämässä Aulangolla yhdeksän reiän Hugon kentän ja aika mukavalta tuntui (siis selkään ei sattunut) pelata, vaik alkuvaiheessa vesisade oli ajoittain kovaakin. Se oli ensimmäinen golf-kierros kesäkuun puolella, koska kelit on olleet todela surkeita silloin, kun aikaa pelaamiseen ois ollu. Sunnuntaina olimme bändin kans Pavilla ja kylläpä oli mahtava meininki koko keikan ajan ja väkeä ol todella hyvin, vaik ketään huippusolistia ei ollutkaan, vaan olimme ainut orkesteri. Päivän keikka Merenneidossa ol peruttava huonon sään takia. Harmi, mut yritetään joskus uudelleen. Viime viikolla sain laulettua kaikki uuden levyn kappaleet (perjantaina viimeiset kolme) ja ens viikon alussa on Suikkasen Pasi tulos soittamaan harmonikka osuudet ja viulisti Tove Erholtz  tulee myös soittamaan viuluraidat muutamiin kappaleisiin. Sitten loput soittamiset ja viimeistelyt jäävätkin Niemelän Sepon ja kumppaneiden hoitoon, eli aikataulussa ollaan todella hyvin.  Kuvat levyä varten on varmaan ohjelmassa juhannuksen jälkeisellä viikolla. Syksyn juhlia (konsertti, synttärit ja levyjulkkarit) on myös valmisteltu jo jonkin verran...
NettiHitissä ollaan vaan edelleen listan kärjes viime perjantain jälkeen, joten annetaan vaan mennä, kun alkuun on päästy ja viikottain voi edellenkin äänestää täällä.
Pyhäsalmen lavan tanssikesä tul mun kohdalta avattua viikko sitten Markkolan Tomin tansseissa ja Jormuallakin tul käytyä edellisenä perjantaina. Keli ol Kajaanin seudulla kolea ja fleecetakki ol tarpeen tanssiessakin, mut musiikit ol kyl kohillaan Pekkaniskanpoikien ja Koskelon Heikin olessa esiintyjinä. Torstaina menenkin kannustaan Heikkiä ja muita tuttuja Turkuun Tangosemeihin, mut sitä ennen keskiviikkona (tänään) pari keikkaa Espoossa ja sit Nummelan (selkäkuntoutusta) kautta Turkkuseen.
Hyviä öitä!3.6.2010

KESÄKUUN KUULUMISIA

Nyt on kesä...

Niin, kalenterin mukaan ollaan virallisestikin kesässä ja kyllähän kelit alkoi mukavasti jo lämpenemään taas kylmä jakson jälkeen. Viimeksi, kun kirjottelin jännättiin NettiHitin äänestystuloksia, et ollaanko vielä kolmaskin viikko kärjessä?! Kyllähän sitä vain oltiin, et aktiivisia olette olleet, KIITOS taas kerran! Eli sekin tavote tuli saavutettua (josta kyllä en toden totta uskaltanut kuukausi sitten edes haaveilla!). Listaa voi äänestää edelleenkin täällä viikottain, katsotaan nyt sitten kuinka kauan listalla pysytään!
Keikat Viking XPRS:llä meni hyvin ja syyskuussa mennään sinne uudestaan. Studiolla pojat pakertaa viimeisten levypohjien kimpussa ja ens viikolla varmaan menen laulamaan osan ja sit seuraavalla loput ja sitten saa pojat tehdä viimeiset silaukset ja miksaukset kaikista kappaleista (lukuunottamatta tietysti tuota sinkkua, joka on valmiina odottamassa muita levyn kipaleita). Aikataulu siis pitää, joten 4.9. Juhlakonsertin jälkeen juhlitaan uutta levyä ja synttäreitä myös Peltohovissa!
Tulevana viikonloppuna ois tarkotus mennä tanssimaan taas itsekin ja Pekkaniskan poikien ja Koskelon Heikin (Niittyjen laulukilpailun kakkonen 2009 ja 2008) keikka ois aika houkutteleva Jormualla perjantaina. Ja jos sää sallii niin kyllä golf-kierroksellekin täytyy päästä..
Pavin keikalle menään sit tanssittamaan 13.6. ja jos sää on hyvä musisoimme Ekon kanssa kitaroinemme Matinkylän rannassa Cafe Merenneidossa klo 13.00 . Paikka on siis merenrannassa ja terassilla on mukava viettää aikaa musiikkia kuunnellen ja siemaillen vaikka jotain kylmää juomaa tai syöden jäätelöä tms. Sinne on vapaa pääsy ja tosiaan toi säävaraus siinä on olemassa.
Sain viestin, että minulle tarkoitettuja sähköposteja on mennyt kaimalleni. Olkaapa tarkkana ja kirjoittakaa sähköpostiosoite oikein ja piste myös on tärkeä eli juha.vartiainen@suomi24.fi on se mun osoite!

27.5.2010

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Vielä kerkiää äänestää...

Niinpä, tämä ilta on vielä aikaa äänestää NettiHittiä täällä, jos tällä viikolla ei sitä vielä ole tehnyt. Äänestys päättyy siis perjantaiaamuna klo 8.00 ja tulos pitäis olla nähtävissä tossa ilta kaheksan jälkeen.
Onhan tämä historiaa, et kappaleeni on yltänyt ykköseksi ison paikallisradion listoilla (vieläpä kaksi kertaa peräjälkeen)  ja soinut muutenkin erittäin hyvin laajemmaltikin.
Ei voi kuin nöyrästi tehdä työtä jatkossakin ja suuri KIITOS kuuluu kaikille teille, jotka olette äänestäneet ja muutenkin pitäneet kappaleen (ja muitakin esittämiäni kappaleita) hyvin esillä.
Eilen illalla lauloin taas kolme kappaletta uudelle levylle ja joukossa oli mm. duetto Piipon Virpin kanssa ja kyllä siitä hieno hidas valssi tuli!
Nyt on puolet kappaleista jo tallennettu ja loput käyn laulamassa Juhannukseen mennessä, kuten alunperin oli suunniteltu.
Tänään käväsen laulamssa Iisalmessa Veljeskodilla ja lauantaina käymme onnittelemassa hiihtoporukalla Kukkosen Artoa 50-v. päivän johdosta ja siitä suunnistan kohti Helsinkiä ja sunnuntaiaamun lähtöä Viking XPRS:lle.
Siinäpä se näppärästi vaihtuu kuukausi ja ollaan oikeasti kesässä sitten. 
Kirjoittelen sitten ensi kuun puolella lissää!

J.K. Posti toi juuri uuden painoksen sinkusta, joten nyt nuo lähettämättömät tilaukset pääsevät matkaan.


19.5.2010

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Paluu elävien kirjoihin...

Aloitetaan kuitenkin huippuhyvillä uutisilla ja ISOILLA KIITOKSILLA kaikille, jotka äänestitte "Oon luotu sulle" sinkun NettiHitin ykköseksi tai olitte muuten hengessä mukana!!
Eipä olis uskonu muutamia viikkoja sitten, et oma kappale komeilee ykkösenä listalla, jossa tuttuja nimiä vilahtelee Arja Korisevasta - Charles Plogmaniin. Tuntuu upealta!
Tuon tuloksen sain tietooni kesken palaverin, jota pidimme poikien kanssa Revontulessa Hankasalmella perjantai-iltana.
Eikä siinä vielä kaikki...
Lauantaina kesken golf-kierroksen selvisi, että olin saanut nettiääniä ylivoimaisesti eniten Järviradion TOP5 äänestyksessä ja niinpä olin mukana kisassa jälleen. Kiitos nopeasta toiminnasta! Mäkysen Jaskahan oli päässyt suoraan puhelinäänillä ja minä olin sitten toinen edellisen lauantain ehdokkaista kolmen uuden yrittäjän kanssa.
Kun kaikki 10 eri paikkakunnilta soittanutta oli antanut äänensä, olin ykkösenä ja paikka ensi lauantaiksi oli selvä. Kuka viime lauantaisista pääsee kaverikseni haastajia vastaan on selvinnyt nettiäänestyksessä, jonka tuloksen kuulee sitten lähetyksen alkaessa tulevana lauantaina klo 14.00. Ei muuta kuin kaikki kuulolle Järviradion taajuuksille tai netin kautta www.jarviradio.fi.
Viime viikolla kappale oli myös noussu Tätä Suomi tanssii listalle, jonka laativat tanssilevyjen soittajat (Dj:t).
Tämän viikon NettiHittiä voi äänestää vielä perjantai aamuun asti täällä.
Katsotaan, vieläkö niin tuulinen kärkipaikka on mahdollista pitää?!

Sitten tuohon ala-otsikkoon..
Sunnuntaita vasten yöllä aloin voida pahoin ja Hanuri ja Antti-konsertti oli vedettävä buranan voimalla. Väkeä oli hyvin ja tunnelma hyvä ja juonnon lisäksi pystyin vielä laulamaankin omat kappaleeni suunnitellusti. Hopposen Sami pääsi toden teolla irroittelemaan haitarinsa kanssa ja kyllä siinä sormet liikkuivat sukkelaan! Kalle Kämäräinen oli myös taituroimassa omaan vakaaseen tyyliinsä ja Lepistön Tarja säesti minua omien numeroidensa lisäksi. Kaikki tuttuja nimiä Kultainen Harmonikka kisasta!
Kotiin päästyäni olin aivan puhki ja parin tunnin unien jälkeen totesin olon olevan yhä huonompi. No kuume oli jo nousussa ja se mitä olin päivän aikana uskaltanut juoda, tuli kyllä lahjakkaasti ylös. Maanantai iltana sain pahoinvointiin lääkettä, kuume sen sijaan nousi jo 39,6 ja ajattelin, että kai tästä on tiputukseen päästävä. Onneksi kuume teki suht nopeasti kuitenkin tehtävänsä ja tiistaina aamuyöllä alkoi hieman helpottaa. Kuume laski ja tiistai-iltana vatsakivutkin olivat hellittäneet. Tänään jo söin jopa puuroakin mustikkasopan kera ja se tuntui joltain se!
Olipa rankka pari vuorokautta! Vaikkei nyt listojen ykköstiloja niin kovin tullut juhlittuakaan, niin ei ainakaan päässyt liiaksi leijumaan hyvän olon tunteessa!
Golf-kausi tuli avattua Hankasalmella perjantaina ja mukavasti peli kulki ja selkäkin kesti sen, joten kesäkuuta kohti mennään positiivisella mielellä!


10.5.2010

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Paluu arkeen...

No niin, lupasin kirjotella lisää kuulumisia palattuani reissusta. Aika myöhään meni (23.30) ennen, kuin olin sunnuntai-iltana selvinnyt kotiin asti. Kontulan äitienpäiväkonsertti meni todella hyvin ja väkeä oli paljon. Myös torstain ja perjantain tilaisuudet onnistuivat hyvin ja uusista paikoista on lupa odotella lisätilauksia esiintymisille.
Tässä on joutunut muutaman päivän makustelemaan tuota sinkun menestystä, kyllähän se hyvältä tuntuu, ei sitä voi kieltää!
Kaipa silläkin oli tarkoituksensa, että jouduin etsimään uuden studion ja koekappaleesta kehkeytyi radioissa soiva sinkku! Näinkin voi käydä...
Painatin sinkkua lisää ja mukavasti on postituksia lähtenyt viime päivinä. Toivottavasti kappale soi jatkossakin ja myös NettiHitissä ollaan mukana listoilla (nyt siis kolmantena!). Äänestämään pääset täällä Tämän viikon äänestyshän kestää perjantaihin klo 8.00 asti.
 
TOP5 äänestys päättyi siis eilen illalla ja ens lauantaina sit kuullaan ollaanko mukana la klo 14.00 alkavassa lähetyksessä. Järviradiota voi siis myös kuunnella netin kautta, jos ei ole kuuluvuusalueella.
Monet ovat kyselleet mitä kappaleitani löytyy Harju&Pöntiseltä? Sieltä löytyy kuulemma vain Olen onnellinen, Kotikalliolla ja Heinäkuu.
Lomaradion valikoimasta sen sijaan löytyvät kaikki levytykseni, eikä siellä toivominen ja terveisten lähettäminen maksa mitään. Toiveita ja terveisiä voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen toimitus@lomaradio.fi
Automaattisoitoissa siellä voi kuulla ainakin Prahan kevät, Mies ja kitara sekä Oon luotu sulle kappaleet. Taajuudet löytyy huhtikuun kuulumisista.
Myös Järviradion, Kajauksen ja Pookin valikoimista löytyy valtaosa kappaleistani ja niillä on myös omat ohjelmansa toivemusiikille ja terveisille.

Vapun jälkeen (2.5.) kävin myös studiolla ja kolme uutta kappaletta tuli laulettua levylle. Kuun puolen välin jälkeen menen taas laulamaan kolme kappaletta (mm. duetto Virpin kanssa) ja silloin ollaan jo puolessa välissä joten tavoite-aiaktaulussa ollaan.
Tänään rapsuttellin golf-viheriön ja muutenkin nurmikon kuivasta heinästä ja kivistä puhtaaksi, joten (vettä) ja lämpöä kaivataan vain nyt ja harjoituskenttä on loistavassa kunnosssa. Pakko oli ottaa vähän tuntumaa mailoihin ja zippailla ja puttailla vähän. Käväisin myös Nivalassa ja kunnon käsittely aukaisi mukavasti paikkoja.
Lauantaina olin muuten Lohjan Tanhuhovissa ja olipa mahtavat tanssit! Tulipunaruusut ja Sinitaivas olivat sopiva sekoitus vanhaa ja uutta ja musiikin monipuolisuus aivan huippua! Ja tanssijat...enpä olis voinu enempää toivoa. Riutan "Finkku"-tanssit jätin suosiolla väliin, koska koen, että tanssitaitoni ei riitä niihin kekkereihin ja valintani oli ainakin tällä kertaa 110% onnistunut!
Tällä viikolla on siis kaksi konserttia, joissa olen mukana; Helatorstaina klo 19.00 naislaulajien Haaveita Sateenkaarella-konsertti  ja sunnuntaina klo 13.00 Hanuri ja Antti- konsertti. Molemmat Kiurusalissa.
Perjantain ja lauantain olemme yhdistyksen poikien kanssa perinteisellä kevätretkellä, tällä kertaa Hankasalmella ja ainakin golfia ja musisointia  on luvassa. Kelitkin näyttäis suosivan :-)


8.5.2010

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Sinkku nousi listoille...!!!

Niinhän siinä pääs käymään - uskomaton juttu! Meinasinpa pudota eilen perseelleni (vaikka ei just mikään juttu enää saa helposti jalkoja alta), kun Finskan Lasse soitti ja kertoi, että "Oon luotu sulle" on noussut Radio Top 20 listalle, eli paikallisradioiden soitetuimpien kappaleiden listalle!! Laitan listan tuonne kuulumisten loppuun, niin satte itse todeta ja ihmetellä.
No ei uutiset siihen loppunu; illemmalla oli nettiin ilmestyny Kajauksen NettiHitti-lista ja siellä kappale oli komeasti kolmantena  vain viikko ilmestymisen jälkeen! ISO KIITOS kaikille äänestäjille! Uusi äänestys on alkanut ja katsotaan riittääkö rahkeet vielä ylemmäs, joten ei ku äänestämään:
Äänestä täällä
Tänään sama kappale oli Järviradion TOP5 äänestyksessä ja sijoittui toiseksi. Kappaleen voi äänestää jatkoon ens lauantaiksi täällä Äänestys on auki sunnuntaihin klo 21.00 asti, joten kiirettä pitää!
Kotiudun maanantaiksi Etelä-Suomen keikkareissulta ja kirjottelen kuulumisia lisää.

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!

RADIO TOP 20
Paikallisradioiden soitetuimmat levyt viikolla 18/10

Takaisin


ed

vko

kappale

esittäjä

1

1

3

Last In Line

The Baseballs

2

3

12

Mitä meille tapahtui

Jore Marjaranta

3

4

2

Miehet ei itke

Veeti Kallio

4

13

7

Mä en haluu kuolla tänä yönä

Jenni Vartiainen

5

2

7

Hei pianomies

Anneli Mattila

6

re

2

Mitä näki puut

Meiju Suvas

7

5

12

Tähdenlento

Eve

8

17

12

Työlki ellää

Kuunkuiskaajat

9

7

17

Salamataivas

Laura Voutilainen

10

20

8

Cold

Koop Arponen

11

12

10

Let me be the one

Kevin Costner

12

re

21

Eihän sitä koskaan tiedä

Charles Plogman

13

*

*

Lakanapellot

Jani Wickholm

14

8

4

Suojaan kaikelta

Lauri Tähkä ja Elonkerjuu

15

9

5

Mustat kyyneleet

Suora Lähetys

16

10

6

Rakkauslaulu

Johanna Kurkela

17

11

8

Jos sä tahdot niin

Jippu ja Samuli Edelmann

18

6

16

Tanssit talolla

Varjokuva

19

re

2

Vanha biisi

Anssi Kela

20

*

*

Oon luotu sulle

Juha Vartiainen

© Discopress Oy             

 TUNTUMASSA (ei paremmuusjärjestyksessä)

Adam Lambert - Whataya want from me

Aki Mäki - Missä sinä mahdat olla

Amanda Jenssen - Happyland

Anna Bergendahl - This is my life

Anna Eriksson - Mad girl's love song

Aron – Ryppyjä rakkaudessa

Chisu - Miehistä viis

Eurooppa 3 - Tule tyttö

Hannu Lehtonen – Vielä virtaa

Harmaja - Liian pimeä

Hauli Bros - Pelle

Heidi Kyrö - Seurapiirinainen

Heli Kajo - Annankadun kulmassa

In The Mood - Mä tahdon pojan

Irina - Näe minut tässä

Jani & Jetsetters - Liian tyly

Jari Pekkinen – Ootan kevättä

Jarkko Honkanen ­ Illaksi kotiin

Juha Metsäperä - Jäiset tuulet

Juhamatti - Hunajainen kuu

Kai Jämsä - Joskus miehen täytyy lähteä

Kaija Lustila - Näiden tähtien alla

Karri Salo - Saunon läpi yön

Katja Lukin - Rahiseva rautalanka

Katri Helena - Elämänretki

Kolmas Nainen - Pois tilanteesta

Koop Arponen - Young & foolish 

Lasse Hoikka - Jos sinäkin tahdot

Laura Närhi - Jää mun luo 

Marianne Kantola - Totta mutta kummaa

Mika - Blame it on the girls

Mikael Konttinen - Jos paleltaa

Myrskytuuli - Sirpale onnea

Olavi Uusivirta - Nukketalo palaa

Olli Leppänen - Myrskyn silmä

Paloma Faith - Do you want the truth or something beautiful 

Raimo Laamanen – Sydämen soitto

Rainer Bollström - Paras mies

Ratcats - Välitunnilla

Sinitaivas - Alle mun sateenvarjon

Swingers - Yölaulaja

Syke - Jos leikin aloittaa

Taikakuu - Rakkauden

Timo Peltonen - Kanssa kauneimman kaipuun

Tommi Kostekivi - Lauantai

Tyyne & Martta - On nainen kaunis ihminen

Veeti Kallio - Kerro  mulle rakkaudesta

Yö - Parrasvalot14.4.2010

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Koski kuohuaa vaahtopäin...

Myllykosken Valssin sanat ovat juuri nyt totisinta totta; "se jäiden vankina oltuaan, taas nauttii vapaudestaan..."

Tältä se koski näyttää jäiden lähdön aikaan...
Kyllä käy kova pauhina koskessa, kun jäät ryskyen matkaavat kohti Näläntö-järveä. On tämä vaan hienoa aikaa ja muutos maisemassa on ollut valtaisa muutaman viime viikon aikana. Lumet on sulaneet silmissä ja ensimmäiset jäälautat alkoivat kulkea tiistaina 13.4.iltapäivällä ja nyt on siis täysi "rähinä" päällä.
Kotiuduin sopivasti juuri noihin aikoihin ja nyt on saanut ihailla "uudelta" terassilta koskea ja virran mukana meneviä jäälauttoja.
Mieli alkoi virkistyä selvästi, vaikka selkä oireineen on pitänyt minua aika lailla kireänä, myönnettäköön. Viime viikolla tosin oli pari päivää hienoa olla tuntematta mitään kipuja, kun keskiviikkona oli piikkejä laiteltu useampaan kohtaan. Automatkat eivät kuitenkaan kauheasti edistä selän kuntoutumista, mutta pikkuhiljaa mennään eteenpäin.

Viime kuulumisia kirjoittelin apeissa tunnelmissa, koska Pogostan hiihto oli jätettävä väliin juuri tuon selkävaivan takia. Marianne hiihti jälleen aivan loistavasti ja oli kaikista naisista nopein, kuten viikkoa aiemmin Suomen mestaruuden hiihtäneen arvolle sopiikin. Onnittelut vielä molemmista saavutuksista Mariannelle!
Pentti hiihti myös hyvin ja paransi viime vuotista aikaa reilusti, vaikka keli oli hitaampi kuin vuosi sitten.
Itse suuntasin siis lomalle Ukko-Hallaan Sirpan ja Jamin kanssa. Paikka oli tuttu ennestään, sillä olin viettänyt siellä 2008 joulukuussa mukavan viikonlopun ystäväni kanssa. Säät suosi meitä ja lääkärin ohjeen mukaisesti kokeilin varovasti myös hiihtoa usempanakin päivänä, eikä rauhallinen hiihtely tuntunut ollenkaan pahalta. Maastoahan löytyy joka makuun ja me mentiin tietysti niitä tasasisempia reittejä tällä kertaa.
Paluumatkalla kävin esiintymässä Ristijärvellä ja vielä illalla Iisalmessa.
Pääsiäisen ajan olin vapaalla ja Äänekosken reissun päälle kävin myös tansseissa Markkolan Tomin keikalla Urjanlinnassa kaveriporukalla. Mukavasti oli tanssiväkeä vielä sunnuntai-iltanakin tullu, vaikka tanssit olivat jo kolmannet pääsiäisen aikaan Urjassa.
Viikon lopulla suuntasin siis Etelä-Suomeen ja perjantaipäivän esiintymisen jälkeen kävin hakemassa uunituoreita sinkkuja, jotka olivat siis valmistuneet samana aamuna. Radioille ja tiskijukille lähti myös jakelu (70 kpl), joten lähiviikkoina "Oon luotu sulle"-biisi saattaa kuulua myös radioasemilla, näin toivotaan!
1.5. aloittaa kesän ajaksi Lomaradio ja sen taajuuksilla kappale alkaa myös soimaan ko. päivästä lähtien. Laitan tuonne loppuun  taajuudet, millä Lomaradio kuuluu eri kaupungeissa. Tietysi ennestään tutut Pooki, Järviradio ja Kajaus ovat myös sinkkujakelussa samoin kuin YLE:n valtakunnan verkko ja alueradiot.
Laittakaahan palautetta vaikka sähköpostiin kappaleesta. Näytteen voi kuunnella täällä mun kotisivuilla. Sinkkuun liittyvän radiohaastattelun voit kuunnella täällä.
Sinkku nyt myös "NettiHitti" äänestyksessä. Äänestä täällä

Muita uuden levyn kappaleita pääsen myös laulamaan lähiaikoina ja tavoite olisi saada kaikki laulettua juhannukseen mennessä, jolloin miksaus ja muuta työstöaikaa jää hyvin ennen julkkareita (4.9.2010).
Etelä-Suomen reissulle sattui sopivasti myös Taikakuun keikka Wanhan kellariin ja siellähän sitä sai perjantaina tanssia tosihyvän tanssimusiikin tahdissa. Välillä tosin aikamoisessa tungoksessa, mut loppuillasta jo sopi tanssimaan bugg-biisejäkin tosi hyvin. Kiitokset mukaville tanssikavereille, 6.5. FBI-Beatin keikalla jatketaan! :-)
Karhulan Keskustalolla oli lauantaina tosi mukava meininki ja väkeäkin enemmän, kuin normaalisti minun keikallani. Liekö mukava kevätilma saanut ihmiset liikkelle ja tanssituulelle?!

Äitienpäivä-viikolla esiintymiset ovat jälleen pääkaupunkiseudulla ja toukokuussa olen mukana myös kahdessa konsertissa Kiurusalissa. 13.5. Helatorstaina on Kiuruveden Naislaulajien "Haaveita Sateenkaarella"-konsertti, jossa olen mukana juontajana ja laulan myös yhdessä kuoron kanssa. Konsertti on klo 19 ja kannattaa tulla kokemaan jotain erilaista ja mielenkiintoista...
16.5. klo 13 on samassa paikassa "Hanuri -ja Antti"-harmonikkakonsertti, joka on tällä kertaa Antti Kämäräisen 115-vuotis syntymäpäiväkonsertti. Siinä myös olen sekä juontajan, että solistin ominaisuudessa, Tervetuloa!

Nyt on sopivasti aikaa antaa selän kuntoutua ja viimeiset opiskelujutut tulee myös hoidettua ennen päättäjäistilaisuutta, joka on 25.4. Kajaanissa.
Nyt on tulossa kunnon pakkasyö (nyt jo -3.3'C) ja pääsisinköhän aamulla kävelemään  hangille, kun nyt ei tuo hiihto oikein tunnu hyvältä selälle.

Seuraavien kuulumisien aikaan on minunkin greeni jo sula ja puttailla ainakin voin, toivottavasti myös zippejä kärsii jo lyödä?!

Katseet kohti kesää...

Lomaradion taajuudet:
Helsinki 98,5 MHz
Tampere 101,6
Turku 100,5
Jyväskylä 98,7
Lahti 99,1

18.3.2010

MAALISKUUN KUULUMISIA

Haaveet kaatuu...

Niin käy elämässä meille itse kullekin useita kertoja, mutta niistä täytyy vain päästä yli ja luoda uusia haaveita toteutettavaksi!
Olin pitkin talvea kertoillut kuulumisissani talven yhdestä kohokohdasta omalla kohdallani, eli Pogostan hiihdosta 20.3.2010 Ilomantsissa. Viime vuonna olimme veljeni Pentin kanssa siellä ensimmäistä kertaa mukana ja se tapahtuma vei kerralla sydämeni. Silloin jo päätin, että tulen vuoden päästä uudelleen ja vielä paremmin valmistautuneena saan nauttia vielä enemmän. Syksyn liikkumisella ja jo varhain myös ensilumille pääsyllä oli yksi selkeä tavoite; Pogosta 2010 maaliskuussa!
Tavoitteena oli suoriutua 51 km perinteisen tyylin urakasta vielä enemmän nauttien ja ehkä omaa viime vuotista aikaa vastaan kilvoitellen ja tavata ystäviä rennossa After Ski tunnelmassa.
Jo kuukausi sitten selkäni alkoi oirehtia monen yhteensattuman summana ja tilanne on vain pahentunut  koko ajan. Viime viikolla tein 8 esiintymistä särkylääkkeiden voimalla ja annettiinpa selälle ultraa ja sähköä ja tietysti myös muuta käsittelyä, joka aina hetkeksi rauhoitti tilannetta.
Maanantaina kävin kokeilemassa suksia kahden viikon tauon jälkeen ja eihän se kovin lupaavalta tuntunut. Eilen sitten tutkimme tilanteen lääkärini kanssa ja päätös oli yksimielinen; piikki kolmeen kohtaan, jotta saadaan kierre poikki, jossa syvällä lihaksessa oleva tulehdus vetää lihakset kramppiin estäen selän normaalin toimimisen  ja näin ollen vain aina sama orvanpyörä pyörii.
Selvää oli myös se, että Pogostan hiihtäminen tässä tilanteessa olisi aivan järjetöntä! Minulla on tälle vuodelle vielä paljon haasteita edessä ja ne nousevat nyt tietysti etusijalle. Viimeinen kuukausi on ollut  aika hermoja koetteleva ja raskas ja vaikuttanut kaikkeen, jopa ihmissuhteisiin. Nyt kun tilanne laukesi, uskon, että kaikki tekeminen selkeytyy ja kevätaurinko hymyilee minulle leveästi!

Ystävilleni tiedän olevan suuri pettymys, etten ole heidän kanssaan Ilomantsissa nauttimassa tunnelmasta yhdessä, kuten viime vuonna.
Toivotan kuitenkin menestystä ladulle ja mukavia yhdessäolon hetkiä Mariannelle, Hannulle, Gitalle, Erkille, Penalle, Ristolle ja kaikille, jotka  menossa ovat mukana!
Ensi vuonna uudella innolla!

Muutakin kerrottavaa toki on...
Viimeksi, kun kirjoitin kuulumisia, olin käynyt laulamassa ensimmäisen kappaleen minulle uudessa studiossa. Silloin oli jo hyvä tunne siitä, että kyllä kaikki vielä kääntyy siinäkin asiassa parhain päin. Nyt, kun master-versio on jo kappaleesta kädessäni olen tyytyväinen! :-) Tässä uudessa tilanteessa heräsi myös ajatus siitä, että nyt olisi oiva tilaisuus pistää sinkku radiosoittoon makupalana uudelta levyltä. Sellaistahan en minä ole aiemmin tehny, muille se on enemmän sääntö, kuin poikkeus. Ehkäpä jo seuraavissa kuulumisissa voi olla näytettä biisistä...
Seuraavat kuusi biisiä ovat teon alla ja pääsen niitä laulamaan huhtikuun alussa, joten nyt näyttää ja tuntuu hyvältä siltä osin.

SM-hiihdot Mikkelissä onnistuivat hyvin ja oli todella mukavaa ja antoisaa hoitaa spiikkauksia yhden parhaista hiihdon asiantuntijoista eli Jari Piiraisen kanssa. Saimme myös fiilistellä vanhoilla muistelmilla armeija-ajoiltamme, hiihdettiinhän kisat meille tutuissa Karkialammin (entisen) varuskunnan maastoissa. Yhteistyömme sujui kitkattomasti ja uskoisinpa, että yhteistyömme jatkuu tulevaisuudessakin. Sain myös haastatella Ylä-savolaisia mestareita, kuten olin jo vähän viimeksi ennakoinutkin. Niskasen sisaruksista Iivo oli paikalla ja vei näytöstyyliin mestaruuden M 18 pitkällä matkalla. Siinä on meillä tulevaisuuden hiihtäjä ja muutenkin erinomaisen hyvä tyyppi, helppo haastateltava myös. Painakaa nimi mieleen, kuten sisarensa Kertunkin. Pitkäsen Marjaana oli yhtä ylivoimainen N 20 sarjassa ja näin ollen Vieremän Koitto juhli kahta mestaruutta. Marjaanasta kuulemme myös varmasti jatkossa ja reilun viikon päästä voi yksi SM-viestien musta hevonen olla juuri Vieremän Koitto, kun Mäyrän Eveliina muodostaa Kertun ja Marjaanan kanssa iskukykyisen ja yllätysvalmiin joukkueen.

Viime viikon keikkaurakointi vei minut  Helsinkiin, jossa tein mm. neljä laulelmakonserttia vanhuksille. Wanhan kellarissa olimme bändin kanssa keskiviikkona ja torstaina oli "huoltopäivä". Mikkelissä tuli käytyä hoidattamsssa selkää, parturissa, haettua yhdet parit suksia (ei tosin itselle tällä kertaa) ja myös uuden auton hain samalla.
Perjantaina oli turussa yksi laulelmakonsertti ja illalla vielä T-talon tanssikeikka, jossa olin viimeksi reilu vuosi sitten vähän kaksijakoisissa tunnelmissa; pitkään tanssitoimintaa hoitanut  Alpo Salo oli menehtynyt silloin edellisenä yönä. Nyt oltiin jälleen normaalissa iloisissa tunnelmissa ja Eija Tikkanen pyörittää jo tanssitoimintaa rutiinilla.
Lauantaiksi siirryin Hämeeseen ja Turengin idyllisellä asemalla olin esiintymässä LC Janakkala Idojen 5-vuotis juhlassa, niin juontajana, kuin laulajanakin. Hieno tilaisuus kaiken kaikkiaan!
Sunnuntaina kotiuduin sitten Kiuruvedelle ja tuolla alkupuolellahan tuli jo tämän viikon kuulumiset kerrottuakin, jotka pääsosin olivat mollivoittoisia.
Nyt pystyn jo taas hymyilemään ja pieni loma tekee nyt terää!

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!


17.2.2010

HELMIKUUN KUULUMISIA

Pakkasia piisaa...

Todellakin pakkasia on piisannut, ei ainuttakaan plus-aste päivää 2.12. jälkeen! Ja lunta on tullu myös vähän väliä, vaik pakkanen on ollu aika kireää. Lumi on kyllä ihan "hötyä" ja kun kunnon suvikeli tulee, niin lumen pinta laskee puolella!
Viimekertaisen kirjottelun jälkeen tulikin sitten talven ensimmäinen (ja toivottavasti ainut) kunnon räkätauti ja siinäpä sitten menikin aikaa parannellessa niin, että suksille pääsin vasta 3.2. Olihan siinä keikkareissujakin etelä-suomeen, mut kyllä voimat oli huvenneet kropasta aika tyhjiin. No onneksi tilanne on jo korjaantunut aika lailla tähän päivään tullessa, joten Pogostan hiihdon tavoite on vielä realistinen; tasapainoinen hiihto ja neljän tunnin alitus (viime vuonna 4.01.40).
Nyt taas pakkanen kiristyi niin, että saapa nähä pääseekö huomenna ladulle lainkaan?

Muutakin vastoinkäymistä on ollut viiimeisen kuukauden aikaan, kuin vain tuo sairastelu...
Uuden levyn kappaleiden laulaminenkin piti aloittaa, mutta homma meni aivan uusiin puihin; Holmin Jarin terveystilanne osoittautui sellaiseksi, että levyn äänityspaikka piti laittaa uuteen etsintään. Tänään olen laulanut ensimmäisen biisin ja sillä lailla homma on saatu alulleen. Aikaa on kyllä vielä syyskuuhun, mutta hukattavaksi sitä ei kuitenkaan liiemmälti ole. Kappaleet on kutakuinkin jo valittu ja aika mukavia uusia kappaleita on myös tulosssa...

Keikat on menneet mukavasti ja Ystävänpäivän viihdekonsertti Piippolassa oli jälleen kerran menestys! Kyllä Leijonat olivat tehneet hyvän pohjatyön ja yleisö oli löytänyt tiensä konserttiin todella runsaslukuisesti. Väkeä oli 450 henkeä ja niin Golden Dream orkesteri, kuin solistitkin pistivät parastaaan. Tunnelma oli todella hyvä!

"Hei poika hoi, miksi soittosi ei soi..."  kyselee Virpi samannimisessä kappaleessa.

Kotiuduttuani konsertista sain puhelun, joka toi suruviestin; Kiuruveden Osuusmeijerin konepäällikkö ja sen aikainen päällikkökollegani Kalevi Tiilikainen oli hukkunut Konneveteen aiemmin päivällä kalastusreissulla. Kalevi on ollut innokkaasti keikoillani tanssimassa ja myös viime levyjulkkareissa hän oli mukana.
Lämmin osanottoni Kalevin omaisille!

Tuleva viikonvaihde on keikoista vapaa ja tanssimaan ois mukava päästä pitkästä aikaa.
Seuraavana viikonloppuna on mielenkiintoinen tehtävä odottamassa Mikkelissä; nuorten SM-hiihtojen kuuluuttajana/haastattelijana toimiminen yhdessä Jari Piiraisen kanssa. Vahvasti uskon, että pääsen tekemään useampia Ylä-Savolais-voittaja haastatteluja; Niskasen sisarukset etunenässä pitänevät mainettamme yllä.
Sittenhän jo käännytään maaliskuulle ja aikamoinen keikkasuma on ennen kuin ollaan Pogostan kynnyksellä.
Mitalitili Vancouverista on vielä avaamatta, mutta kyllä se sieltä aukeaa, ehkä jo tänä yönä...
Palataan asiaan vielä ennen Pohjois-Karjalan hiihtoreissua.

Hyviä ulkoiluilmoja ja hiihtolomia kaikille!

11.1.2010

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Juhlavuosi aluillaan...

Hyvää alkanutta vuotta 2010 kaikille sivujeni lukijoille!

Pakkanen on paukkunut aika tavalla joulusta lähtien ja varmaan moni on jo hiukan kyllästynyt "kunnon talveen". No ulkoilemaankin on päässyt, kun on muistanut oikean pukeutumisen.
Suhteellisen vähäisen joulukinkun sulatuksen aloitin jo Tapanin päivänä, ensin päivällä hiihtämällä ja illalla Katajan tansseissa, joissa Vipe oli esiintymässä. Ja hyvät oli tanssit, väkeä mukavasti ja kaikilla into tanssia.
Heti maanantaina suuntasin auton keulan Koillismaalle, jossa näytti olevan luvassa leudommat kelit vuoden viimeiselle viikolle ja runsaasti loistokuntoisia latuja hiihdettäväksi. Tuttu reitti Hannun ja Mariannen luo Ala-Kitkan rannalle sujahti mukavasti ja niinpä tiistaina oli jo heti vuorossa Valtavaaran valloitus. Kyllähän siinä tasamaan hiihtelijälle on alkuunsa haastetta, kilometrin hiihtelyn jälkeen alkoi 4 km pitkä nousu vaaran laelle ja sieltä sitten vauhdikas lasku alas. Hannun kanssa hiihdettiin vielä Vuosselissa ja Marianne meni rassaamaan vielä konetta Rukan kilpaladun nousuihin, kova mimmi!! Kyllä sauna ja ruoka maistuivat tuon reissun jälkeen!
Seuraavana aamuna ajoimme Oivankiin, jossa hiihdimme reilun kympin lenkin ja tiemme erkanivat niin, että Hannu hiihti takaisin ajaakseen auton Kuusamoon ja me Mariannen kanssa läksimme Kapustavaaran kautta kohti Kuusamon Tropiikkia. Kyllä haastetta löytyi tällekin lenkille ja kyllä loppumatkasta "kyyti oli aika kylmää", Mariannen oltua keulahiihtäjänä.
No, minä tiesin, että minua odottaa loistava palkinto tästä reissusta. Suihkun  ja kahvittelujen (Hannun vanhemmille kiitos!) jälkeen pääsin kovanäppisen hierojan kynsiin. Jokirannan Aimo on moninkertainen soudun Suomen mestari ja Kalevan kierroksen kävijä ja tosi kovakuntoinen hieroja ja hänen näpeissään on ollut runsaasti Rukalla vierrailleita maailman huippuja. Ja löytyipä meillä yhteisiä tuttujakin, eli Bergqvistin Esko (hierojani Kiuruvedellä) oli Aimolle hyvinkin tuttu.
Päivän hiihtosaldo oli 32 km, kun se edellisenä päivänä oli 24km, joten mukavasti on "leiri" alkanut...
Vuoden viimeisenä päivänä nautiskelin Vuosselin pari kertaa ympäri (22 km), kävin munkkikahvilla ja palauttelin edellispäivien urakasta ja hieronnasta rauhallisella hiihdolla. Lenkin päälle menimme saunaan Eevalle ja Börjelle ja söimme aivan loistavan päivällisen, jonka Börje oli valmistanut, lämmin kiitos! Vuoden viimeiset tunnit lauloimme ja musisoimme yhdessä ja ilotulitusten jälkeen oli vuosi 2009 ohi ja uusi vuosi 2010 alkamassa uusine mielenkiintoisine haasteineen.
Vuosi alkoi kiristyvässä pakkasessa (-17*c)ja hiihtoa tuli vain 15 km, koska lihakset tuntuivat  olevan aivan "jäässä". Tour de ski:tä pääsimme myös vihdoin jännäämään ja illan suussa piti päästä humpalle Rukahoviin. Mukavasti oli tanssitilaa (ei varmaan edellisiltana ois ollu!) ja tanssitettaviakin sopivasti.
Seuraavana aamuna oli pakkanen sitten "kimmonnut" kerralla -30*c asteeseen ja niinpä menimme hyvin pukeutuneina tekemään jäälle 1,5h kävelylenkin lumessa ennen hiihtojen alkamista. Tein myös aamupäivän aikaan ratkaisun lähteä kotimaisemiin, koska pakkanen näytti vain kiristyvän. Ratkaisu osoittautui oikeaksi, koska muutaman päivän päästä elohopea oli laskenut Kuusamossa jo -37,1*c asteeseen! Tuntui, et liikuntaa tarvitsi vielä reilun neljän tunnin ajomatkan jälkeen ja niinpä löysin itteni Katajan tansseista, tällä kertaa Susanna Sakko orkestereineen oli tanssittamassa pakkasta pelkäämätöntä tanssijoiden joukkoa. Pakkasta on ollut koko viikon hiukan alle ja hiukan yli -30*c ja kylmimmillään -32,3*c torstaita vasten yöllä. Liikunta on jäänyt lumessa kävelyn, lumen kolaamisen (parina päivänä satoi yht. 20cm) ja tanssimisen varaan ihan järkisyistä. Lauantaina olikin Katajalla huipputanssit, kun Myrskytuuli oli tanssittamassa; loistava ohjelmisto ja volyymit erittäin asialliset sekä tietysti paljon hyviä tanssijoita paikalla!
Sunnuntaina sitten pakkanen hellitti sen verran, että 20 km tuli hiihdettyä pertsaa ja tänään sitten 30 km jo noin -10*c asteen aivan upeassa kelissä.
Pogosta lähestyy ja ladulla tulis käydä aika ahkeraan...

Juhlalevyn biisien laulamiseen päästäneen jo tämän viikon lopulla ja keikat alkavat myös mukavan joululoman jälkeen. Tällä kuulla tulee käytyä Porvoossa, Mikkelissä, laivalla (Viking Express), Kotkassa (Karhula) ja Kouvolassa (Koria).
Helmikuussa (14.2.) on Piippolassa (Siikalatva) suuri Ystävänpäivän Viihdekonsertti, jossa esiintyvät Golden Dream orkesteri, Virpi Piippo, Tuija Mäensivu, Teemu Lehtola ja allekirjoittanut. Juontajana on Radio Pookista tuttu Hartikan Pate.
 
Tervetuloa taas sankoin joukoin konserttiin!

Tästä se lähtee...


Vuosien 2004-2009 kuulumiset