Takaisin

23.12.2015

JOULUKUUN KUULUMISIA


Lumivalkoinen joulu :)

Joulu on jo ihan ovella ja maa on valkeana lumesta! Maanantaina, kun läksimme Kuopioon oli piha hiekalla ja lumen rippeitä näkyi joissain kohdin. Sunnuntaina  20.12. olin tosin hiihtänyt Honkavuorella yllättävän hyvissä olosuhteissa, mutta kyllä huonolta näytti tilanne lumivalkoisen joulun osalta vielä eilen.

Honkavuori 20.12.2015

No nyt kun jouluaatto on vain minuuttien päässä, uskaltaa toivottaa kaikille lumivalkeata joulua Puhäsalmesta!
Edellisistä kuulumisista on vierähtänyt aikaa ja on tullut reissattua niin Canarialla, kuin Lapin kaamoksessakin.
Inglesin reissu oli onnistunut säiden puolesta ja muutenkin. Keikat (kolme) menivät hyvin ja julkaisimme myös Iskelmäviikkoon liittyvän uutisen; eli ensi kesänä TanssiAalto / Sari ja Jari Aaltonen organisoivat Iskelmäviikon tanssileirin ja se on iso askel eteenpäin myös sillä osa-alueella. Tanssikurssit ja uusi TanssiAreena tukevat mukavasti toisiaan ja näin profiloidumme entistä enemmän suomalaiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin ja sen vaalimiseen. Toki iskelmä on tänä päivänä niin monivivahteinen, että se antaa mahdollisuuden tuoda mitä erilaisimpia esiintyjiä Areenallemme.
Lapin perinteinen hiihtoreissu kaamosaikaan, oli osaltani jo 18:sta.  Kotiuduimme etelän reissulta to 26.11. klo 15.00 ja seuraavana aamuna klo 7.00 suuntasimme Penan kanssa auton keulan kohti Kuusamoa ja Rukan maailmancup kisoja. Katsoimme sprintit paikan päällä ja seuraavana aamuna jatkoimme kohti Saariselkää. Hiihto-olosuhteet olivat kerrassaan mainiot; vain muutamien asteiden pakkasia ja lunta riittävästi. Seitsemänä päivänä tuli hiihdettyä ja ainoa askarruttava tekijä oli huono kunto, joka piti vauhdit kyllä kurissa. No, eiköhän tästä pikkuhiljaa saada tuokin asia hoidettua ja kevät puolella ollaan jo asian suhteen paremmalla tolalla.
Konsertteja teimme jälleen ja jotenkin oli vanha hyvä tunnelma ystävien saapuessa viettämään iltaa kanssamme. Kiitos Eko ja Pena, sekä kaikki musiikkimme ystävät, kohti juhlavuotta mennään! Savottakahvilassa tein Esan kanssa myös yhden keikan ja sekin jää muistojen joukkoon mieliinpainuvana iltana.
Lapin reissun jälkeen on Iskelmäviikon ohjelman rakentelu ja matkamessujen suunnittelu vieneet päähuomion. Ohjelma on nyt kasassa ja se julkaistaan 21.1.2016 Helsingin matkamessuilla. Kiuruvedellä on jälleen oma osasto 6 N 90, Tervetuloa vierailemaan.
Mutta sitä ennen hiljennytään jouluun ja otetaan vastaan uusi vuosi.
Siunattua ja Rauhallista Joulua kaikille ja menestystä vuodelle 2016!

Valkea Joulu 2015


9.11.2015

MARRASKUUN KUULUMISIA

"...kesä" jatkuu...

Onpa tosi tiukassa talven tulo, kun lämmintä oli männä viikollakin liki +10 astetta ja sentään jo marraskuuta mennään. No, kai se tulee sitten, kun on tullakseen. Tulevana lauantaina suunnataan kuitenkin etelän lämpöön, eli Gran Canarian Playa del Inglesiin. Tiedossa lomaa ja kolme esiintymistä puolentoista viikon matkalla. Sen jälkeen jo kutsuukin Lapin tunturit Saariselällä. Lokakuun lopun säät olivat kyllä poikkeuksellisen hienoja ulkoilusäitä; sauvakävely lenkkejä tuli tehtyä joka päivä. Sukset odottavat voideltuina ja eiköhän 28.11. jo ladulla ollakin. Keskiviikko aamuna suuntaan kohti Saloa (Perniö) ja Lehmirantaa, jossa on esiintyminen keskiviikko iltana, torstaina esiintyminen Turun Lehmusvalkaman palvelukeskuksessa. Sitten pikkuhiljaa Helsinkiä kohti ja lauantai aamuna koneeseen.

22.10.2015           

LOKAKUUN KUULUMISIA   

"Hieno kesä" podiumille...  

Olipa mukava yllätys, kun katsoin Tätä Suomi Tanssii-listaa ja totesin, että "Hieno kesä" oli noussut kolmanneksi! :) Viikkoja listalla on kertynyt jo mukavasti ja toivotaan, että niitä tulee vielä rutkasti lisää. (En muita kaipaa, oli listalla 59 vkoa vuonna 2012/2013).
Kotiuduimme tänään Kuusamon joka syksyiseltä reissulta. Tänä vuonna ei suksia, eikä retkiluistimia tarvinnut kuljettaa mukana; Kitka lainehti vapaana yli +5 asteen lämpötiloissa, eikä Petäjälammen lumitykkejä liioin oltu kytketty paikoilleen. No patikointia Riisitunturilla, Juumassa Kitkajoen vartta koskille, joilla laskettiin puolitoista kuukautta sitten, pulikoimista Tropiikin altaissa - siinä oli vaihtoehto liikuntaa. Tietysti siikojen lippominen ja verkkojen kokeminen kuuluivat päivittäiseen ohjelmaan ja tänä vuonna "Ahti" soi antejaan viime vuotista paremmin. Suolahuoneellakin tuli jälleen käytyä rentoutumassa ja hengitysteitä hoitamassa.
Huomen aamulla Hesaa kohti ja illalla esiintyminen Malmin Työväen talolla ja lauantaina Miehikkälässä synttäritansseissa.
Kohta ollaan marraskuulla ja Canarian reissu on jo kolme viikon päästä tosi lähellä. :) 
                   
             29.9.2015       

SYYSKUUN KUULUMISIA

"Lapin luonto luo outoa taikaa"...

Kyllä Lapin maisemissa liikkuminen ja esiintyminen on jotenkin erityisen voimaannuttavaa, samoin kuin Kainuun korvessa samoilu ja teeripassissa aamuhämärässä oleminen. Koskenlasku Kitkajoella ystävien kanssa ja illanvietto konsertteineen, ei sekään ollu ollenkaan huonoa ajan käyttöä. :)
Sunnuntaina 27. päivä oli jälleen aika palata tanssikeikoille ja Kivistön T-talon tansseihin oli tullut syyskauden ennätysyleisö, joten tunnelma oli sen mukainen. Levykauppa on myös käynyt pitkäsoiton osalta ja "Hieno kesä" jatkaa TST-listalla hienosti viidennellä sijalla.
Ensi viikonloppuna on kolme keikkaa; Turun T-talo perjantaina , Karhulan Keskustalo lauantaina ja ElimäenVilppulan Ns-talo sunnuntaina. Tervetuloa keikoille tanssimaan ja kuulemaan myös uuden levyn kappaleita.

 
8.9.2015

SYYSKUUN KUULUMISIA

"Se on se tunne, se on se tunne"....

Kahdeksas pitkäsoitto julkaistiin lauantaina 5.9. Kiurusalissa pidetyssä konsertissa! Tunnelma oli tällä kertaa suorastaan huikea ja yleisö 110% mukana, Pasi Suikkasen bändi aivan liekeissä ja solistivieraina Anne Simonen ja Jani-Markus Korhonen tekivät hienot  esiintymiset Kiurusalin asiantuntevalle yleisölle! Matinheikin Juha huolehti, että äänet ja valot ovat sopivalla tasolla.
Nöyrä ja lämmin KIITOS kaikille mukana olleille!
Levy lähti "räjähdysmäisesti" liikkeelle konsertin väliajalla ja postipaketteja lähetellään tälläkin viikolla!
Tulevana perjantaina 12.9. olen Radio Pookissa "Kuuntelen Tomppaa" puhelintoivekonsertissa vieraana klo 19-22. Olkaahan kuulolla!
Lauantaina on yksityistilaisuudessa esiintyminen Kuusamossa ja sunnuntaina 13.9. klo 19.00 on vuorossa Savottakahvilan konserttti "Lapin luonto luo outoa taikaa" Esa Roineen kanssa, kuten myös keskiviikkona 16.9. samaan aikaan. Tervetuloa!
     
10.8.2015

ELOKUUN KUULUMISIA

Konsertti lähestyy...

Kun elokuu kääntyi kalentereihin, tuli myös kesäsäät! :) Aivan huikeita kelejä ja mm. viime viikonvaihteen esiintymiset meren rannalla Cafe Merenneidossa, olivat jotain aivan uskomatonta nautintoa!
Oma levyn julkistamiskonsertti lähestyy, mutta sitä ennen taidamme vierailla Jari Sillanpään 50 v. Juhlakonsertissa Olympiastadionilla. Kutsut tuli muutama päivä sitten ja olen ollut stadikalla vain yleisurheilun EM ja MM-kisoissa sekä maaotteluissa, joten kyllä tämä pitää kokea kerran elämässä! :)

Ja alla kutsu 5.9.2015 levyn julkistamiskonserttiin, jonne kaikki ovat tevetulleita (saliin saadaan kohtuudella mahtumaan 350 henkeä, 50-v. konsertin 405 hengen yleisöennätyksen jätämme suosiolla rauhaan).

31.7.2015

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Kaikkien aikojen Iskelmäviikko..

Niin, kyllä se oli kaikkien aikojen Iskelmäviikko; uskomattomia ennätyslukuja tehtiin useallakin eri osa-alueella. Ensinnäkin jo rakennusvaiheessa totesimme, että IskelmäAreenasta tulee kaikkien aikojen pisin yhtenäinen teltta, mitä tapahtumassamme on ollut; 70 metriä pitkä ja 30 metriä leveä. Tämä pieni "virhetoimitus" osoittautui erinomaiseksi, sillä uusi TanssiAreena pääsi oikeuksiinsa juuri näin rakennetussa muodossa. Kylkeen liitettiin ravintolateltta ja tietenkin TanssiAreenan esiintyjille oma stage pääAreenan sivuseinämälle. Ensi vuodeksi haussa olisi vielä vähän leveäpi teltta, se helpottaisi montaa asiaa; TanssiAreena olisi vielä toimivampi (vaikka se saikin kiitosta runsaasti) ja istuma/seisomakatsomot olisi helpompi tehdä riitävän isoiksi esiintymislava huomioiden.
Karavaanareita tuli aivan uskomaton määrä, olimme veikkailleet 600 vaunukunnan rajan menevän rikki, mutta 700 sataa ei tainnut monikaan uskoa, edes hurjimmissa unelmissakaan. 721 vaunkuntaa on uusi maaginen ennätysluku ja se pistää luonnollisesti asioita miettimään aivan uudelta pohjalta myös kaupungin kanssa. Nyt täytyy kaikkien virkamiestenkin alkaa jo ymmärtää, millaisesta tapahtumasta ja Kiuruveden kaupungin imagon nostamisesta Iskelmäviikon kohdala on kysymys.
Myös ravintolapuoli pelasi ennätysmäisen hyvin ja karaoketeltta oli toimivampi kuin koskaa ennen. Tanssikursseillakin oli ennätysmäärä osanottajia ja talkoolaisten määrä ylitti ensimmäsitä kertaa 300 talkoolaisen rajan.
Esiintyjävalinnat näyttivät menneen tällä kertaa nappiin ja laulukilpailussa saimme uudet IskelmäMestarit; Sari Hännisen Hietamasta ja Markku Uhlbäckin Kuopiosta. Finaalin suora radiointi Järviradiossa keräsi satoihin tuhansiin nousevan kuulijamäärän ja lähetyksen taso oli korkea, kuten kilpailunkin. Jatkamme radiointia ensi vuonnakin.
Ehkä suurin yllättäjä esiintyjistä oli Vaiettu Salaisuus-kitarabändi Keski-Suomesta. Ennen esiintymistä bändi oli lähes kaikille tuntematon, mutta reilun tunnin setin jälkeen yli 3000 ihmistä tiesi, mikä tämä bändi oikein on ja nimmari/levynmyynti jono oli pitkä, kuin se kuuluisa "nälkävuosi".
Mielnkiintoista on nähdä, millaiseksi tapahtuman tulos muodostuu tänä vuonna.
Haluan tässä vielä kiittää omasta puolestani kaikkia mukana olleita, niin esiintyjiä, yleisöä, kuin eri tehtävissä mukana olleita henkilöitä! Meillä on aivan huikea tiimi ja nyt tuntui, että tapahtuma oli koko Kiuruveden yhteinen ponnistus! KIITOS!
Tapahtuman purkamisen jälkeen olen saanut vetää vähän henkeä käymällä mm. Kartano Kievarin kesäteatterissa katsomassa aivan huikean UIT:n esityksen "Melkoisia Muskettisotureita", sekä tietysti oman Maalaiskaupungin teatterin esityksen "Albatrossi ja Heiskanen".  Keikkailukin kutsui jo viime lauantaina Tampereen kupeeseen idylliselle Toivolan lavalle, jossa oli todella mukava tunnelma ja iloista tanssikansaa liikkeellä.Tästä on mukava jatkaa elokuulle lämpimiin mutta pimeneviin iltoihin.
Levynjulkistamis-konsertti 5.9.2015 Kiurusalissa lähestyy ja liput ovat jo myynnissä, varaa omasi!
www.lipputoimisto.fi tai KIPA-kirjakauppa, tai Kiuruveden kirjasto


14.7.2015

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Iskelmää...

Huomenna klo 12.00 on viralliset 17.sta Iskelmäviikon avajaiset IskelmäAreenalla! Tänä iltana tanssitaan Pyhäsalmen Suurlavalla Iskelmäviikon avajaistanssit ja jo eilen illalla siellä oli ensimmäistä kertaa "Suuri Tangoilta" teemalla tanssit, jotka onnistuivat yli odotusten; yli 500 tanssijaa maanantai-iltana, tälle oli selvästi tilaus olemassa! Onnittelut lavaisäntä Tapsalle hyvästä oivalluksesta! Viime vuoden tangokuninkaalliset Maria Tyyster ja Teemu Roivainen orkestereineen hoitivat tanssittamisen ja pikakysely tuotti tuloksen; ensi vuonna uudelleen.
Monet olivat tulossa Seinäjoelta ja jatkavat tämän illan tanssien jälkeen Kiuruvedelle. Iskelmäviikon uudella TanssiAreenalla pääsee tanssimaan huippuorkestereiden tahdissa joka ilta konserttien välissä ja mikäpä estää tanssimasta konserttienkin aikana, koska musiikit varmasti menevät jalan alle ja tansssiparketti on sijoitettu niin, että tanssijat eivät häiriinny, eikä muut häiriinny heistä. Innokkaimmat tanssijat suuntaavat vielä sunnuntai-iltana Kyllikinrantaan, jotka ovat samalla Iskelmäviikon päättäjäistanssit.
Siis tänä vuonna voi IskelmäAreenan konsertteja ja ohjelmaa seurata istuen, seisoen tai tanssien tai kaikkia näitä vuorotellen!
Sääkin näyttää seesteisemmältä nyt ja kaikki alkaa olla valmista. Karavaanareita on ennätysmäärä tulossa ja tanssikurssillekin taitaa (mm. Leifin tangotunneilla olon ansiosta) olevan tulossa aiempia vuosia enemmän osallistujia. Laulukilpailusta tulee huikea ja ne, jotka eivät pääse paikan päälle, voivat seurata finaalia suorana lähetyksenä Järviradiosta (tai Järviradion nettiaradiosta) lauantaina klo 19.00-21.00 ja äänestää myös omaa suosikkiaan.
Netti-TV:stä tulee haastatteluja ja tunnelmia tapahtumasta päivittäin. Esiintyjäkaarti on huikea kattaus, kuten eilen soitellut ensi kertaa Iskelmäviikolle tuleva vieras puhelimessa totesi. Palaute lämmittää, koska pyrimme ottamaan kävijöiden toiveet huomioon ohjelmaa rakentaessamme.
"Iskelmäpöytä" on katettu! Tervetuloa nauttimaan!2.7.2015

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Niin sitä ollaan heinäkuulla, vaikka ei oikein säiden puolesta siltä tunnukaan...
Kesäkuun kuulumiset ol hävinneet otsikkoa lukuunottamatta bittiavaruuteen, mut löytyivät ja ovat tuossa alempana.
Villen juhlat olivat arvokkaan hienot, mut meinasivat jäädä multa väliin 39 asteen kuumeessa vietetyn mahataudin vuoksi. Juuri ja juuri tervehdyin juhlille ja juhannuskeikkakin tuli heitettyä Korian Kallionimessä.
Kesäkuun viimeinen viikko vierähti keikkailun merkeissä; Lehmirannassa ja Turun Ruusukorttelissa oli kesäkonserttien tunnelmaa ja samalla sai käydä koko perheen voimin Tupun ja Tumpin todella idyllisessä maalaismiljöössä Kiikoisjärven rannalla. Karaokesaluunassa laulettiin ja kahdessa eri pihasaunassa löylyteltiin ja uni maistui vierastuvassa. Perjantai aamuna suunnaksi Pyhäsalmi ja sitten Liperi ja lavahumpan SM-kisat. Oli taas uskomattoman hieno päivä todellisten tanssin ystävien keskellä ja sainpa spiikata -99 Tangoprinssin Jari Partasen parinsa kanssa uuden lajin pyörteisiin. Onnittelut kaikille hienoista suorituksista, ensi vuonna jälleen tavataan.
Tänään tuli tieto, että "Hieno kesä" on noussut TST-listalla neljänneksi-hieno juttu!
Iskelmäviikko lähestyy kovaa vauhtia ja ainakin karavaanareita on  tulossa ennätyspaljon!
Tuleva viikonloppu menee synttärikeikan ja Keihärinkosken kalavestivaali-esiintymisen merkeissä.
Hyvää alkanutta heinäkuuta!


15.6.2015

KESÄKUUN KUULUMISIA

"Hieno kesä" sinkku on soinut radioissa ja olipa viime viikon Paikallisradioitten TOP20- listallakin sekä Tätä Suomi Tanssii-listalla. Mukavalta tuntuu! :)
Näyte löytyy levytyksistä ja sinkkua saa tilata kyllä postin kautta. Toki keikoilta sen saa myös. Juhannus painaa päälle ja suunnaksi  otan jälleen Korian Kallionimem lavan. Siellä on hyvä juhannusmeininki ja Roulette Jani Heleniuksen johdolla säestämässä.
Keskiviikkona on kuitenkin hienot ja arvokkaat juhlat tiedossa, kun Saastamoisen Ville täyttää 80 vuotta. Olen "seremoniamestarina" ja urheilusta puhutaan ainakin paljon, se on varma!
Hyvää Juhannusta kaikille!


30.5.2015

TOUKOKUUN KUULUMISIA

(Hieno...) Kesä on tullut!

Näin on pakko sanoa, kun kattoo ikkunasta ulos kirjoittamisen lomassa. Puissa iso, vihreä lehti ja näkyvyys Halpa-hallin/Expertin kiinteistöön mennyt syksyyn asti. Nurmet vihertää ja odottavat jo ensileikkuuta, tiellä kovasti traktoreita pelloilta toiselle siirtymässä. Näin se kesä on alkamassa, kesälavoista Iskelmäviikon yhteistyökumppanit Kyllikinranta (avaa 31.5. Varjokuva& Kyösti Mäkimattila) ja Pyhäsalmen Suurlava (avaa 2.6. Sinitaivas) avautuvat tanssiyleisölle. Syvälahden lava Kangasniemellä avasi jo 2.5. Äitienpäivän aaton tanssit olivat siellä juhlalliset, sillä lavaisäntä Reijo Pynnönen sai tasavallan presidentin myöntämän Liikuntaneuvoksen arvonimen ja noissa tansseissa esiintyi myös viime kesän Iskelmäviikon laulukilpailun voittaja Miia Lehtio sekä Finlanders.
Viva las Kiuruvesi Elvis-konsertti onnistui erinomaisesti. Sali oli täysi ja tunnelma välillä todella riehakas! Hervannon Pete "pääElviksenä" osoitti ammattitaitonsa lukuisissa musikaaleissa eri laulajien rooleissa esiinnyttyään ja kaikki solistit, kuten myös Sarcio ja Wet Plugs orkesterit onnistuivat hienosti.
Kiitos kaikille mukanaolleille!

Elvis-konsertin solistit Petri Hervanto, Juha Vartiainen, Aki Ruotsalainen, Pasi Pehkonen ja Kati Huttunen sekä taustalaulajat Kati Hyvönen ja Tanja Torvikoski

Seuraava viikko olikin suht kiireinen, sillä pääkaupunki seudulla odotti viisi esiintymistä kolmen päivän aikaan ja vielä Äitienpäivänä Kiurusalissa konsertti Huttusen Katin ja Satomaan Arin kanssa.
Tulomatkalla etelä-suomesta sain pysäyttävän suruviestin Kauhajoelta; minun hyvä ystäväni ja perhetuttuni Tuuliina Mettälä oli menehtynyt aiemmin päivällä liikenneonnettomuudessa. Olin tuntenut koko perheen yli 14 vuotta, eli Tuulinankin aivan pienestä lapsesta saakka (4 v.). Kolme vuotta sitten olin Tuuliinan rippijuhlissa ja lauloin siellä Nocturnen ja samaa laulua on Tuuliinan äiti pyytänyt muistotilaisuuden lauluksi. Yritän tottakai laulaa sen. Se oli aika shokki ja Äitienpäivä-konsertin valmistautuminen meni totaalisesti uusiksi. Lauloin kuitenki yhtä vaille kaikki suunnitellut laulut vaikka välillä oli tiukkojakin hetkiä. Ensi perjantaina on siis tuo siunaus- ja muistotilaisuus Kauhajoella ja päivästä tulee kyllä raskas.
Helatorstain aattona kävimme Ahtin kanssa pistona Lehmirannassa ja lauloin siellä Toivo Kärjen sävllyksistä kootun konsertin ja tanssitin parisataa päistä yleisöä kaksi settiä ennen kotimatkalle lähtöä.
Toinen Helsingin seudun kiertue oli kuuden esiintymisen mittainen. Torstaina oli ohjelmassa kolme esiintymistä vanhuksille ja heidän omaisilleen ja sen jälkeen saimme käydä Leifin keikalla Backaksen kartanolla sekä seurata vielä illan päätteeksi Iskelmäviikon laulkilpailun kovatasoista karsintaa Korpilammella. Kyllä sitten uni maistuikin Korpilammen hotellin sängyssä. Kiitos Ninalle "kiertuemajoituksesta". Aamulenkin ja aamupalan jälkeen taas baanalle ja kaksi esiintymistä jälleen vanhuskeskuksissa ja sitten Paville Lassen radiohaastatteluun sekä seuraamaan Iskelmäviikon vuoden 2008 laulukilpailun voittajan Markus Kokkosen & Helminauhan esiintymistä. Lauantaina aamulenkin jälkeen suunnaksi Vantaa caravan J. Rinta-Joupilla ja siellä Adria-Party. Partyssa oli mukava tunnelma ja uusia Iskelmäviikon kävijöitäkin saamme tuosta ryhmästä useita.
Iskelmäviikon asiat ovat olleet päällimmäisenä ja monta asiaa nytkähti mukavasti eteenpäin tiistain kolmessa eri palaverissa, joten nyt on hyvä draivvi päällä koko porukalla. Karavaanareita on tulossa erinomaisen paljon sillä viime vuoden varaustilanne juuri ennen tapahtuman alkua, on jo ylitetty tämän vuoden osalta. Vaikuttaa hyvälle! :)
"Hieno kesä" sinkku on mennyt radioille ja eiköhän se ensi viikolla jo pääse "eetteriin", kuten myös tänne kotisivuille näytteen muodossa.
Huomenna menemme Leifin uuden "Toivon" pitkäsoiton julkistamiskonserttiin Suolahteen. Kesäkuu saa tulla!

30.4.2015

HUHTIKUUN KUULUMISIA

"Hieno kesä"...

Otsikoksi olis kyllä käyny tuo maaliskuun otsikkokin, sillä viime yönä maa meni kunnolla valkeeks. Tosin ei niin paljon tullu lunta kuin luvattiin, mut ei kyllä tarvinnukkaan enää. Viikko sitten torstai-aamuna oli lunta toistakymmentä senttiä ja siitä kuva alempana.
Hieno kesä on tulossa...siis myös sen niminen sinkku biisi kesän kynnyksellä uudelta pitkäsoitolta. Muutenkin uskon vahvasti tulevasta kesästä tulevan hienon kaikella tavoin, biisissä sen sijaan muistellaan nuoruuden hienoa kesää... ;)
Huhtikuu on ollut tapahtumia täynnä; pääsiäinen meni keikkaillessa Runnilla, Airakselassa sekä Hannakaisan vaalijuhlassa Kiurusalissa. Jo siellä oli aistittavissa tunne, että taitaa tulla mukava äänipotti neljän vuoden poissaolon jälkeen ja niinhän siinä kävi, että äänimäärä oli jo valtakunnan mittapuullakin kova 10 714 ääntä. Lämpimät Onnittelut Hannakaisalle ja koko tiimille loistavasta tuloksesta. Viime lauantaina olin torilla kiitosjuhlassa laulamassa myös ja kovasti siellä Hannakaisaa kannustettiin ja häneen me luotamme asioiden eteenpäin viemisessä!
Sitten oli vuorossa viikko Saariselällä; hiihtoa joka päivä ja kolme konserttia Savottakahvilassa. Kelit olivat aivan upeat ja tunnelma konserteissa keväthämyisessä pirtissä lämmin. "Hieno kesä" kappale tuli myös laulettua "esiraadille" ja kovin kehuttu oli, joten mielenkiinnolla odotellaan alkukesää...
Viime viikolla kävin laulamassa kolme biisiä taas levylle, joten projekti etenee siltäkin osin aikataulussa. 5.9. konsertin liput (levy julkaistaan myös silloin) tulevat myyntiin ilmeisesti tuossa heinäkuulla, ilmoittelen siitä sitten täällä sivuilla myös.
Toukokuu tulee olemaan todella kiireinen ja se alkaa heti huomenna Viva las Kiuruvesi -konsertilla Kiurusalissa klo 19.00 Tervetuloa!
Äitienpäivänä konsertoimme Huttusen Katin kanssa Kiurusalissa klo 13.00, joten siihen voi mukavasti yhdistää äitienpäivä-lounaan ja konsertin. Satomaan Ari säestää meitä flyygelillä. Tervetuloa!
Muutoin keikkoja on ainakin Iisalmessa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Salossa (Lehmiranta)...että tulee taas suomen tiet etelän osalta tutuiksi.

Hauskaa vappua kaikille!


Aamu 23.5.2015  Pyhäsalmi


Saariselkä, Rumakurun risteys


Saariselkä, Ahopää


Viva las Kiuruvesi 1.5.2015 Kiurusalissa

30.3.2015

MAALISKUUN KUULUMISIA

Uusi lumi, vanhan surma...

Kylläpä kuukausi meni niin, että hurahti! Canarian reissu heitettiin ja keikat päälle viikonloppuna, joten se reissu kesti reilut kaksi viikkoa kaikenkaikkiaan.
Inglesiin sattu hyvät kelit (oli ollu aika kylmää ja tuulista edelliset viikot) ja keikat meni hyvin. Green Fieldin uima-altaalla otettiin aurinkoa ja uitiin, rannalta pysyttelin pois ja pysyin terveenä koko reissun. Yksi päivä oli hiekkapölyinen selkeästi, mut muuten ei ollu valittamista. Lauantaina, jolloin menimme Inglesiin, oli Karnevaali ja melkoista menoa ja meininkiä koko illan. Paljon oli tuttuja samaan aikaan ja juhlimme Kumpumäen Alpon 75v. synttäreitä ekana esiintymisiltanani, minä pääasiassa laulaen ja muut tanssien  :)
Helsingin päässä meille jäi mukavasti aikaa käydä luontokeskus Haltiassa sekä shoppailemassa. Malmin T-talon keikka oli todella positiivinen yllätys; loistava akustiikka, tanssijoita hyvin ja vastaanotto erinomainen - syksyllä uudelleen. Kymenlaakson keikat kävin tekemässä Espoosta käsin ja maanantaina vasta kotiuduimme. Sen jälkeen on ollut Iskelmäviikon asioita (Tapahtumaesite painoon), hieno Kevättuuli-tapahtuma Kiurusalilla ja viimeisenä viikonloppuna esiintymiset Lehmirannassa ja Imatralla. Lehmirannassa oli ensin konsertti Olavi Virran ja Kari Tapion levytysten teemalla, päälle tanssit ja Imatralla 12 vuoden tauon jälkeen avattu Valentino keikkapaikkana tanssien merkeissä. Viime viikolla pääsin kerran jo suksillekin ja 20 km tuli nautiskeltua perinteistä, käymällä Honkavuoren hiihtokeskuksessa ja takaisin. Aivan huikea ilma sattui ja edellisinä päivinä tullut uusi puhdas lumi ja yöpakkaset olivat tehneet maisemat ja latupohjat aivan mahtaviksi sujutella menemään. Muutaman päivän vesisateen jälkeen näkyy karvovan taas lumiräntää, joten hiihtokelit jatkunevat täälläkin. Pääsiäisen jälkeen suuntaan Saariselälle esiintymään ja toivottavasti myös hiihtelemään. Pääsiäisenä on keikat Runnilla lauantaina ja Airakselassa sunnuntaina. Myös Hannakaisan vaalijuhlissa käyn laulamassa lankalauantaina iltapäivällä. Huomenna Niemelän Seppo odottelee minua studiolla, joten pari biisiä pistetään taas "narulle" ja niin se levyprojektikin etenee suunnitelman mukaan.
Hyvää pääsiäistä kaikille!


 Delfiinien taituroinia Palmitos Parkissa27.2.2015

HELMIKUUN KUULUMISIA

Oo Las Palmas, oo Las Palmas...

Tuli toi Irwinin biisi mieleen...tänään kohti Espoota, huomenna aamusta Finnairin kyytiin ja kohti Palmasia. Palmasissa viivytään vain lentokenttä muodollisuuksien ajan ja mahdollisimman pian Playa del Inglesiin ja Green Fieldin uima-altaalle ja saunalle! Siinäpä on mukava kattella sunnuntaina Iivon ja Mustin 50 kilsan MM-kisaa. Maanantaina on Apilaniityssä eka esiintyminen, joten kaikki saarella olevat sinne tanssimaan. Kyllä puoltoista viikkoa hurahtaa nopeesti loman ja muutaman esiintymisen merkeissä. Välillä pitää tietty kattoo Mäkäräisen suorituksia Kontiolahelta. Kotosuomessa odottaa keikat heti paluun jälkeen 13.pv Malmin T-talolla, 14.pv Karhulan Keskutalolla ja 15.pv ElimäenVilppulan Ns-talolla. Tervetuloa keikoille!
Mukavaa kuun vaihdetta kaikille!

6.2.2015

HELMIKUUN KUULUMISIA

Hektinen helmikuu...

Oikeastaan koko viime kuun loppu oli aika hektistä, kun muutimme uuteen osoitteeseen ja yhdistimme kahden tavaran keräilijän huushollit yhteen talouteen. No, ainakin kirpparit ovat saaneet kaikenlaista kivaa ja osa tavaroista on löytänyt uuden kodin myyntipalstojen kautta. Nyt alkaa lähes kaikki tavarat olla omilla paikoillaan ja voi jälleen ruveta tekemään muita arkisia askareita. Suksillekin olen joutanut peräti kolmena päivänä kuluneella viikolla. Tästä se taas lähtee...
Kajaushitti-kolmonen on soinut edelleen ihan mukavasti, joten oikealla tiellä ollaan levyn teon suhteen. Muutaman viikon sisällä varmaan pääsen laulamaan seuraavia levylle tulevia kappaleita Maaningan Helibor-studiolle.
Viikon päästä lauantaina on Kiurusalissa hieno konsertti, jossa viime kesänä valitut IskelmäMestarit Miia Lehtio ja Mika Mäkkeli, ovat Pekka Juntusen IskelmäOrkesterin  solisteina. Myös  Huttusen Kati sekä allekirjoittanut tulkitsevat kappaleita juontamisen ohella. Konsertti on siis Kiurusalissa 14.2. klo 19.00 ja konserttilpulla pääsee myös Peltohovin tansseihin konsertin jälkeen.
Ensi viikolla on vielä useampi esiintyminen ennen tuota konserttia. Tiistaina jo perinteeksi muodostunut laulutuokio Rinnekodin asukkaille ystävänpäivä-viikolla. Keskiviikkona suunnaksi Lohjan Tanhuhovi, torstaina Puistokartano Espoossa ja perjantai-iltana Turun T-talo. Yötä myöten kohti Kiuruvettä ja Kiurusalin konserttia. Luottokuski Ahti on taas korvaamaton. Kiitos jo etukäteen!


IskelmäMestarit konserttijuliste

23.1.2015

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Hyvää alkanutta vuotta 2015!

Onpas ollu kiireinen alkuvuosi, kun yhtäkkiä havahduin, että tammikuun kuulumiset on kirjoittamatta...
Vuosi vaihtui ja alku oli lupaava; "Se on se tunne" sijoittui kolmanneksi Radio Kajauksen vuoden Kajauhitti äänestyksessä. Voiton vei Heidi Pakarinen ja toisen oli Lumilinna-yhtye. Kiitos kaikille äänestäneille! Viikko ykköstiloja tuli useita ja syyskuun puolesta välistä lähtien oltiin listoilla ja useimmiten kolmen parhaan joukossa. Kiitos Jari Rönkölle hienosta sävellyksestä ja Matti Laasoselle erinomaisesta tekstistä, mittatilaustyötä! :)
Matkamessujen valmistelu vei huomion tammikuun alkupuolella ja nyt ne ovat tältä vuodelta onnellisesti ohi. Rankka neljän päivän tsemppaus, mutta kyllä kannatti. Uusia Iskelmäviikon kävijöitä tuli jälleen näidenkin messujen saldona ja messutarjous passeista reilusti tuplaantui viime vuoteen verrattuna.
Kiitos kaikille osastollamme käyneille ja koko porukalle, joka työskenteli osastollamme 6M91 eli Kiuruveden osastolla.
Tämä viikko on mennyt palautellessa messuista ja muuttohässäkässä. Huomenna keikalle Silvolan Nousulaan, Savonlinnan kupeeseen ja sitten jälleen jatkamaan muuttotouhuja.
IskelmäMestarit estradilla konsertti lähestyy ja liput on myynnissä netin kautta sekä Kiuruveden KIPA-kirjakaupassa ja kirjastossa.
Tervetuloa Kiurusaliin 14.2.2014 klo 19.00

 


21.12.2014

JOULUKUUN KUULUMISIA

Joulu on jo ovella...

Kylläpä aika rientää...edellisistä kuulumisista on kuukausi mennyt kyllä kuin siivillä.
Silloin oli Saariselän reissu edessä ja Nurmeksen IskelmäMestarit-konserttikin vielä tekemättä. Hieno oli sali Nurmeksessa ja väkeä myös melkolailla salin täydeltä paikalla. Helmikuussa  (14.2.) on sitten omassa Kiurusalissamme jo perinteeksi muodostunut IskelmäMestarit estradilla konsertti ja liput tulevat myyntiin tammikuun alussa. Luvassa jälleen hienoja tulkintoja viime kesän IskelmäMestareilta Miialta ja Mikalta. Juntusen Pekan bändi pitää tasokkaasta säestyksestä huolen ja Huttusen Katin kanssa tuttuun tapaan juonnamme ja esitämme myös muutamia kappaleita konsertissa.
Saariselän reissun aloitimme Penan kans Kuusamon koukkauksella, jossa Hannun luona päästiin jo ensimmäiset kilometrit hiihtämään Purnujärven jäällä. Lenkin aikaan Börje lämmitteli saunan ja laittoi viimesen päälle illallisen. Kylläpä oli mukava jatkaa matkaa aamulla kohti Saariselkää, Kemijärven ja Sodankylän kautta.
Saariselällä oli aivan huippu olosuhteet hiihtämiselle, lunta riittävästi ja pakkasta sopivasti. Hyvin tuli kilometrejä kasaan, vaikka pelkäsinkin olevani aivan rupukunnossa kesän huonon liikkumisen ansiosta. Tällä kertaa olin väärässä, hiihto tuntui ajoittain jopa helpolta ja nautinto oli suuri. Keikat Savottakahvilassa menivät putkeen ja niinpä keväälle tuli varaukset myös, joten 10. ja 13.4. musisoimme Roineen Esan kans jälleen Kaisan tunnelmallisessa kahvilassa.
Omia perinteisiä konsertteja pidimme myös Penan ja Ekon kans omalla kämpällä ja näissä on aina se oma hineo tunnelmansa myös. Saimme myös uusia ystäviä jälleen näihin konsertteihin ja ensi vuonna jatketaan, totta kai.
Kotiuduttua minua odotti työntäyteinen viikonloppu, kaksi tanssikeikkaa ja yhdet hienot synttärit. Kuiva yskä painoi päälle, mutta keikat sain hoidettua ja seuraavalla viikolla oli muutama päivä aikaa makailla romuska kotikonstein pois.
Viime viikonloppuna kävin Imatran Kylpylässä tanssikeikalla, jossa oli paljon pikkujouluseurueita ja tanssiväkeä riitti koko illaksi. Lauantaina oli siunaus-ja muistotilaisuudessa esiintymiset, joten hyvä, että Ahti oli luottokuljettajana yötä myöten palatessa Imatralta.
"Se on se tunne" kappale on jatkanut hyvää menestystä Kajaushitissä ja nyt vuoden vaihteessa on koko vuoden Kajaushitti äänestys ja äänestysohjeet osoitteessa http://www.radiokajaus.fi/kajaushitti/.Kajaushitti
Äänestys tapahtuu tekstiviestillä numeroon 17190 KAJAUSHITTI välilyönti ja iso Q kirjain.
Kappaleen voi kuunnella You tubesta https://www.youtube.com/watch?v=mIBViJ7ahNY&feature=youtu.be

Nyt on Joulu lähellä ja joulun tunnelmaan kävimme virittäytymässä perjantaina Konneveden kirkossa, jossa Leif Lindeman loistavine soittajineen veti kirkon kaksi kertaa täyteen. Oli hieno olla aistimassa Leifin kova kansansuosio ja samalla päästä rauhoittumaan jouluun tunnelmallisessa konsertissa.
Jatkoimme hiljentymistä lumisateen keskellä mökkiolosuhteissa ja nyt Joulu saa tulla!
Siunattua ja Rauhallista Joulua kaikille sivujeni lukijoille!


Joulu saa tulla...


20.11.2014

MARRASKUUN KUULUMISIA

Talvea odotellessa...

Viime kuulumisten jälkeen on tapahtunut monenmoista. :) Sinkkubiisi "Se on se tunne" nousi ykköseksi Kajaushitissä peräti kahdella perätttäisellä viikolla ja on sen jälkeen pysytellyt kärkikolmikossa. Suurkiitos äänestäjille. Vuoden lopussa on sitten ykkösenä olleiden kesken äänestys vuoden Kajaushitiksi, joten silloin taas ääniänne tarvitaan.
Kuten ennakoin ennen Kuusamon reissua, hiihto ja luistelu onnistuivat erinomaisesti ja siikaakin tuli, tosin vähemmän, kuin aiempina vuosina. Kutu oli selvästi myöhässä, mutta makuun päästiin kuitenkin. IskelmäMestarit estradilla-konserttia Juukassa onnistui erinomaisesti ja yelisö oli löytänyt paikalle hyvin, kuten illan keikalle Hotelli Petraan.
Tulevana viikonloppuna konsertti on Nurmeksessa, Hannikaisen salissa, lauantaina klo 14.00, Tervetuloa!
Toissa viikolla oli lunta ja pakkasta sen verran Kiuruvedelläkin, että kolmena päivänä pääsin hiihtämään, joten ihan kylmiltään ei tarvitse Saariselälle lähteä, vaikka tämä viikko on mennyt pienen "romuskan" kourissa, eikä luntakaan ole oikeastaan ollenkaan.
Viime viikonloppuna pistäydyttiin Lohjan Tanhuhovissa keikalla ja Heleniuksen Janin bändin kanssa tanssitimme runsaslukuista yleisöä vuorotellen Martti Metsäkedon orkesterin kanssa.
Ensi viikolla siis Saariselälle jo 17. kerran kaamosviikoille hiihtelemään. Parina iltana (28.11. ja 1.12.) esiinnymme Roineen Esan kanssa Kaisan Savottakahvilassa klo 19.00, joten tunturissa olevat, Tervetuloa tunnelmaan. Toki omia ystäväkonsertteja on entiseen tapaan luvassa.
Saariselältä palaan suoraan keikalle Peltohoviin 5.12. ja 6.12. Kannuksen Jokihelmeen.
12.12. on vuorossa Imatran kylpylä ja sitten ollaankin jo lähempänä Joulua.

15.10.2014

LOKAKUUN KUULUMISIA

"Se on se tunne"...

Sinkkubiisi on lähtenyt mukavaan lentoon ja soinut myös kiitettävästi. Viime viikolla kappale oli jo noussut kakkoseksi Kajaushitti-äänestyksessä. Tätä kirjoittaessani vankka johtopaikka on tämän viikon äänestyksessä ja huomisaamuun 9.30 asti on äänestysaikaa. Tulos kuullaan Radio Kajauksessa huomenna klo 17.00 alakaen. Kiitos äänestäjille!
Puolangan metsästysreissulla esitin Ruuskasen Antille tekemäni laulun ja Antti pyysi saada ladata se omille facebook sivuilleen. Kappaleen on kuullut/nähnyt useampi tuhat henkilöä ja liikuttavan lämmintä kommenttia on tullut. Teksti tuli sydämestä, ei siinä sen kummempaa!
Viime viikolla oli tämän syksyn "härkäviikko"...kahdeksan esiintymistä viiden päivän aikana. Keskiviikkona starttasin klo 6.00 ja maanantaina olin takaisin kotona. Kiitos kaikille onnistuneissa esiintymistilaisuuksissa mukana olleille!
Huomenna suuntaamme Kuusamoon ja sääennusteiden mukaan luistelu Kitkalla, hiihto Petäjälammen ladulla, ovat mahdollisia siian pyynnin ohella.
1.11. on Juuassa ensimmäinen IskelmäMestarit estradilla-konsertti iltapäivällä klo 14.00 ja päälle tanssit Hotelli Petrassa klo 22.00 alkaen. Mukana IskelmäMestarit 2014 Miia Lehtio ja Mika Mäkkeli, Pekka Juntusen orkesteri sekä allekirjoittanut juontamassa ja laulamassa. Tervetuloa!
Kirpeitä pakkasaamuja!

 
25.9.2014

SYYSKUUN KUULUMISIA

Ensilumet...

Niin oli maa valkeana eilen aamulla, mutta nyt jälleen nurmi vihertää.
Puolangan mestsästysreissullakin sääs oli harvinaisen lämmin, vain muutama kylmemepi aamu, jolloin teeret tulevat paremmin kutsumalla. Riistaa tuli porukalle sopivasti, lintukanta oli viime syksyä pienempi, mutta riittävä.
Oma juhlahetki järjestettiin myös porukkamme juniorille EM-kullan kunniaksi.
Heti Puolangalta kotiuduttua ja yhden omassa sängyssä nukutun yön jälkeen suunnaksi Mikkeli, Konserttitalo Mikaeli ja sen Martti Talvela sali. Edellisestä esiintymisestä ko.salissa vierähti yli yhdeksän vuotta. Mikkelin seudun Muisti ry:n 25-vuotis juhla ja Välitä-konsertti olivat saaneet väkeä mukavasti liikkeelle. Oli paljon tuttuja Mikkelin ajoiltani ja mukava oli muutama sana vaihtaa levymyynnin lomassa. Pekka Juntusen hieno orkesteri ja Jani-Markus Korhosen esiintyminen myös konsertissa olivat piste iin päälle.
Nopea vaatteiden vaihto ja auton nokka kohti Jyväskylää ja Kivistön sunnuntaitansseja. Sielläkin oli väkeä syksyn ennätysmäärä ja tunnelma hyvä. Tähtihetki orkesteri oli joutunut automurheista huolimatta juuri ajoissa aloittamaan tanssit ja minä hyppäsin lennosta mukaan toiselle setille.
Ahti kuljetti tottuneen varmasti koko reissun tiukasta aikataulusta huolimatta ja Eijan kanssa hienosti hoitivat levymyynnin myös konsertissa.
Perjantaina 26.9. klo 18.00 alkaen olen kolem tunnin ajan Tommi Hedbergin vieraana Radio Pookissa "Kuuntelen Tomppaa" puhelintoivekonsertissa. Olkaahan kuulolla taajuuksilla tai netin kautta. Uutuussinkkukin pitäis pärähtää soimaan lähetyksen alussa.
Kajaushitissä näyttää sinkku pärjäävän mukavasti ja sitä voi  äänestää osoittessa  http://www.radiokajaus.fi/kajaushitti/.Kajaushitti
Lokakuuta odotellessa!

Euroopan Mestari Antti Ruuskanen ja  kakku


16.9.2014

SYYSKUUN KUULUMISIA

Se on se tunne...

Uusi sinkku näki päivänvalon ja pääsin sitä esittämään ihan virallisesti Saariselällä Savotta-kahvilan konserteissa 8.ja 9. syyskuuta. Vastaanotto oli "pelottavan" hyvä ja radioillekin on biisi jo menossa. Kiitos Rönkön Jarille ja Laasosen Matille sävel/teksti osuudesta ja Niemelän Sepolle & kumppaneille taustoista. Biisi on menevää twist-komppia, hyväksi havaittua. Mikkelin ensi sunnuntain (Mikaeli 21.9. klo 13.00) konserttiin biisi otettiin myös ohjelmistoon.
Viime kuulumisia kirjoitin EM-kisojen aikaan ja hyvää oli luvassa kisojen viimeisenä päivänä; kaksi keihäsmitalia, joista kultainen Ruuskas Antille! Onnea Antti ja Tero!!
Kyllä Antti on pienen metästysloman ansainnut pitkän kisakauden jälkeen. Puolangalle suunnataan tällä viikolla tutulla porukalla teerimetsälle.
Ennustukseni Leifin menestyksestä kävi myös toteen ja keikoilla on "kuuma" meininki ja levy myy kultaa piakkoin; Onnea!!!
Nyt kirpeitä syysaamuja odottelemaan!Se on se tunne-sinkku

13.8.2014

ELOKUUN KUULUMISIA

EM-kisoja ja elohulinoita...

Yleisurheilun Em-kisat Zürichissa alkoivat ja heti ensimmäisenä päivänä tuli hienoja suomalaisonnistumisia, toki myös pettymyksiäkin. Toivotaan mitaleja suomelle ja myös Ylä-Savoon...
Iskelmäviikko onnistui säiden  ja yleisömäärien mukaan hyvin ja nyt tehdään loppulitviikkejä, kuinka hyvin tai huonosti kulut saatiin pidettyä kurissa.
Loistavia yksittäisiä konsertteja, hienot uudet laulukilpailuvoittajat sekä uusia ja vanhoja kävijöitä tapahtumassa. Avajaisissa saimme kuulla kansan valitseman Tangokuninkaan Leif Lindemanin hienon tangotulkinnan Unikuva tangosta. Ennustan Leifille hienoa uraa ja väkisinkin tulee mieleen muutaman vuoden takainen tilanne Koskelon Heikin kohdalta...ja kuinkas on käynytkään? :)
Loppukuusta pääsi vähän vetämään henkeä mökille, marjametsään ja sitten Kuopion Kalevan kisoihin perinteikkäälle Väinölänhiemen kentälle, jossa itsekin tuli monet kerrat kilpailtua nuorempana. Vuodelta -76 on mukava muisto kilpailusta, jossa Kuopiolainen Vesa Laukkanen juoksi A-poikien ME:n 1500 metrin esteissä ajalla 4.01,9. Huh, mitä vauhtia...
Elokuun ensimmäinen viikko oli ihan mökkilomaa ja pikkuhiljaa täytyy ruveta orientoitumaan esiintymisiin, mm. konsertteja on luvassa Mikkelissä 21.9.
Aivan syyskuun alussa menen ensimmäistä kertaa ruskan aikaan Saariselälle pitämään kaksi laulelmakonserttia Savotta-kahvilalla.
Ajattelin vajentaa hieman levyvarastoa, koska uusi pitkäsoitto on jo tekeillä. Sinkku on tarkoitus julkaista lavakauden päättäjäisissä 14.9. Tampereella. Varastossa olevia levyjä saa 20 €/2 levyä pakettihintaan. Tilaa vaikka lahjaksi, jos itsellä jo on. Saatavan neljää uusinta levyä sekä myös "retrolevyjä" Sydämessä yö ja Meidän kesä.
Tilaukset sähköpostilla juha.vartiainen@suomi24.fi

Jännitetään EM-mitaleita!
13.7.2014

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Iskelmäviikko jo ovella...

Niin se aika rientää; pari päivää ja Kiuruvesi täyttyy Iskelmävieraista, nuoremmista ja vanhemmista. Karavaanareita on tulossa ennätysmäärä ja mikä parasta kelitkin näyttäisivät olevan vähintäänkin kohtuulliset tämän vuoden tapahtumassa. Olemme saaneet karavaanareille paikat hyvään kuntoon, kiitos siitä talkooväelle ja myös kaupungin työntekijöille.
Toimiston väki on myös tehnyt uskomattoman hienoa työtä, kun tapahtumasihteerimme vaihtui juuri tapahtuman alla Miran siirtyessä toisen työnantajan palvelukseen ja Sonjan sekä Pirjon ottaessa vastuun toimiston pyörittämisestä. Tytöillä on useamman vuoden kokemus Iskelmätoimistolla työskentelystä ja sitä rutiinia tarvitaan juuri tässä tilanteessa eniten. Koko muu toimiston väki on myös hyvin orientoitunut valtavaan työmäärään ja uskon, että kaikki menee paremmin kuin hyvin.
Oma tehtäväkenttä on myös laajentunut uudessa tilanteessa ja kiirettä on tietysti ollut, kun esiintymisiäkin on ollut viime päiviin asti.
Hyvillä mielin menemme tapahtumaa kohti ja teemme kaikkemme, että Iskelmävieraamme viihtyvät.
Tervetuloa Iskelmäviikolle!

16.-20.7.2014 
17.6.2014

KESÄKUUN KUULUMISIA

Sää kylmä, mieli lämmin...

Jos edellisiä kuulumisia kirjoittaessa oli hellettä, niin ei ole nyt; mittari näyttää ulkolämpötilaksi + 5,2 astetta ja ollaan juhannusviikolla...
No kelit ovat sellaiset, kuin ovat, niille emme mitään mahda, mutta jossain vaiheessa lämpenee...heinäkuulla tai elokuulla. Jospa tämän vuoden Iskelmäviikolla (16.-20.7.) ois lämpimämpää, kuin parina viime vuonna, vaikka viime kesänä kovasti kysytty "Iskelmähuppari" tuleekin nyt myyntiin. :)
Mieli on kuitenkin lämmin, monestakin syystä, vaikka sää juuri nyt onkin kylmä.
Huhtikuussa murtuneet kylkiluut paranevat pikkuhiljaa omia aikojaan ja olenpa jo muutamia kevyitä hölkkälenkkejäkin tehnyt, joten parempaan päin mennään.
Esiintymisiä on ollut melkolailla touko-kesäkuulla ja vielä niitä on ennen Iskelmäviikon alkamistakin useita. Adria-partyn ja Merenneidon keikoilla oli sanamukaisesti "kuuma" tunnelma, kun lämpömittarit näyttivät varjossakin lähemmäs 30 astetta. Ihmiset olivat mukavasti kesäfiiliksissä ja liikkeellä sankoin joukoin, vaikkakin samaan aikaan jääkiekko maajoukkue taisteli itsensä finaaliin ja loppujen lopuksi hopeasijalle MM-kisoissa.  Juhannuksena suuntaan jälleen aatoksi Korian Kalllioniemen lavalle ja juhannuspäivänä on häät Juankosken Kivennavan Lomakartanolla. Vielä ennen "viikkoja" ois Humppatanssin SM-kisat Liperissä, jossa olen juontamassa ja LiLojen 10-v. juhla, joissa laulan muutaman biisin. Heinäkuun alussa käydään tanssittamassa väkeä Syvälahden lavalla, Kangasniemen Osuuspankin tansseissa ja tarkoitus on käydä katsomassa viimevuotiseen tapaan Tangomarkkinoiden tunnelmaa torstaina, jolloin myös kruunataan uusi Tangokuningas, jonka kaiken järjen mukaisesti pitäisi tänä vuonna olla Leif Lindeman. Tuomaristo on kyllä kolmekymmen vuotisen kilpailun historiassa tehnyt joskus mitä ihmeellisimpiä ratkaisuja...
Tänään tulee tasan vuosi, kun elämästäni poistui pitkään piinannut ongelma ja seuraavasta päivästä alkoi uusi elämä, jota on syytä juhlistaa sopivalla tavalla...
Nautitaan läheisistämme ja odotellaan kesäsään lämpenemistä!
Hyvää Juhannusta kaikille!


18.6.2014

18.5.2014

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Hellettä...

Tosiaan, monen viikon kolean jakson jälkeen ilma lämpeni perjantaista vuorokaudessa reilut kymmenen astetta ja täksi päiväksi vielä lisää, ollen täälläkin +24 'C.
Kulunut kuukausi on ollut monivivahteinen; esiintymisiä aika tavalla, palavereita Iskelmäviikon puitteissa, paljon autolla matkustamista, musikaalista nauttimista...kylki enemmän ja vähemmän kipeänä.
Niin vain ultraamalla löytyi pari "vekkiä" alimmissa kylkiluissa, joten kivuille löytyi luonnollinen selitys. Sisukalut olivat säilyneet tärskyssä ehjinä. Tämän vuotinen pääkaupunkiseudun esiintymisputki vapun seutuun tehtiin koleassa säässä ja ulkoilma esiintyminen Cafe Merenneidossa siirtyi lämpimämpään aikaan ja esiintymispäivä on 25.5. klo 13.00, jos sää ei dramaattisesti kylmene.
Liekö kylmä kausi säästänyt minut joka keväiseltä allergia infektiolta, joka on aina Etelä-Suomen reissulta ollut tuliaisena ja yleensä korkean kuumeen kera.
Kotikulmillakin ehdin esiintyä ensin Korvikossa äitienpäivä konsertissa (8.5.) ja Fuskareiden kevään päätöstansseissa (9.5.), jotka käynnistyivät Porkan Tapsan 60-v. juhlilla, päivänsankarin tultua täysin yllätetyksi juhlien suhteen.
Entisessä kotikaupungissani Mikkelissä, kävin esiintymässä uuden Citroen liikkeen (Kärkimerkit) avajais päivissä ja Iisalmen Kevätmessuilla oli Kiuruveden yhteinen osasto, jossa Iskelmäviikon esitteet olivat kysyttyä luettavaa.
Ensi viikonloppuna suuntana siis jälleen Etelä-Suomi, Rinta-Joupin Adria-party lauantaina (yksityistilaisuus) ja Cafe Merenneito sunnuntaina.
Tervetuloa!27.4.2014

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Olen onnellinen...onnekas!

Noihin sanoihin mahtuu paljon, kulunut kuukausi on sen osoittanut. Olen siis onnellinen kaikesta siitä, mitä minulla on ja että minulla on ollut varjelusta mukanani viime aikoina!
Kuten edellisissä kuulumisissa kirjoitin, oli Ylläksen reissu edessä ja odotuksia täynnä niin esiintymisten kuin hiihtämisenkin suhteen. Odotukset täyttyivät tai oikeastaan ylittyivätkin esiintymisten osalta, mutta hiihto jäi tasan yhteen kertaan. Riemuliiterin tansseissa oli hyvä meininki ja kaikkinensa fiilis hyvä. Torstaina 3.4. starttasin aikaisin aamulla Aittojärveltä kohti Oulua, jonne vein juuri painosta tulleita Iskelmäviikon tanssileiri-esitteitä jaettavaksi. Jatkoin siitä kohti Yllästä, jonne saavuin vähän ennen klo 15:sta. Matkalla tuli puhuttua pitkät pätkät Lindemanin Lefan kanssa, joka ajeli samaa reittiä joitakin tunteja jäljempänä, tullakseen esiintymään Riemuliiterille illaksi.
Pistin saunan päälle ja suuntasin hiihtolenkille pieneen lumisateeseen. Lenkin päälle saunaan ja sitten syömään ja Lefan ja Rosetten keikalle tanssimaan ja toteamaan, kuinka paljon mies on mennyt viime kesän Pyhäsalmen keikasta eteenpäin. Kuningasainesta ehdottomasti ja yleisön suosikkia myös.
Perjantaina siirsin sitten majapaikkani Liiterille ja aloin valmistautua useamman tunnin nautiskeluun Ylläksen laduilla, jossa ennen eilistä olin hiihdellyt vuonna 2000. Vaan kuinkas sitten kävikään...sukset ja sauvat mukaan rappusilta ja hupsista, kohta olinkin pitkällään jäätiköllä ja henki salpautuneena kovasta tärskystä. Pää tuntui ehjältä, vaikka se kolahti jäähän myös aika tavalla. Selkään ja kylkeen sattui, eikä ihme, sillä teräksinen juomapullo oli vyölaukussa juuri selän puolella. Sukset ja sauvat hujan hajan pihalla, joten ilmalento oli varmaan komea, mutta alastulo ei ollut hallittu, kuten mäkihyppääjillä useimmiten on!
No aikani kuulostelin ja kyllähän siitä oli lääkärin pakeille lähdettävä, onneksi sellainen oli aivan muutaman minuutin automatkan päässä. Hän tutki vauriot ja totesi, ettei luita tuntunut olevan murtunut vaan kova tärsky sattui pehmyt kudoksiin ja kunnon ruhjeet ja pienet repeämät siellä on ja kivuliasta aikaa olisi edessä useampi viikko. Oikeassa oli lääkäri, sillä kolmen viikon jälkeen ollaan tilanteessa, jossa keikkoja on tehty kylki teipattuna kipulääkkeillä ja nukkuminenkin on ollut välillä aika tavalla hankalaa.
Minulla oli kuitenkin enkeleitä mukanani, sillä tarjolla oli kyllä pahemmatkin vauriot ja ehkä juuri tuo terästermos selän alla (kuva alempana) jätti päätä sen verran koholle, että kohtalokasta päätärskyä ei tullut vaan pienempi kolaus, josta muutaman päivän niskakivuilla selvisin.
Huomenna menen ultraääneen ja katsotaan vielä sisäelimet, että siellä ei olis mitään vaurioita olemassa.
Vaikka vauhtia on pitänyt hidastaa, olen kuitenkin tehnyt sovitut esiintymiset ja eilenkin kävin ensivierailulla Haaparannan kansantalolla, joka osoittautui aivan loistavaksi paikaksi. Oli myös mukava yllätys, että Oulusta oli linja-autolla tullut tanssiväkeä, tanssikisoista minulle tuttujen tanssijoiden johdolla. Kiitos mahtavalle tanssiyleisölle! Yleisön reaktioista päätellen, tämä ei tainnut jäädä ainoaksi vierailuksi kyseiseen paikkaan... :)
Tuleva kuun vaihde menee pääkaupunkiseudulla ja edessä on kuusi esiintymistä ja onneksi luottokuski, roudari ja manageri Ahti on mukana, niin selviän varmasti tuostakin reissusta kunnialla. Sää on ollut kesäisen lämmin jo huhtikuussa, mutta on kylmenemässä vapuksi ja vapunpäivän ulkoilma-keikka Cafe Merenneidon terassilla on kyllä näillä näkymin peruuntumassa ja siirtymässä kesäisempään ajankohtaan.
Hauskaa Vappua kaikille!


Ruttaantunut terästermos...

     
30.3.2014

MAALISKUUN KUULUMISIA

Kevät on jo pitkällä...

Niin on kuten tämä maaliskuukin...meinasi jäädä maaliskuun kuulumiset vähän viime tippaan :)
Alkukuusta oli melkoista haipakkaa keikkamatkoilla, kuukauden ensimmäinen viikonvaihde piti sisällään viisi esiintymistä perjantaista sunnuntaihin ja auton mittariin tuli 1660 km. Onneksi pystyin matkoilla aika paljon nukkumaan, niin kaikki keikat tuli hoidettua kunnialla. Kitee, Juankoski, Vantaa, Lohja ja Kuhmalahti (Kangasala) olivat esiintymispaikkakunnat ja Lohjan Tanhuhovissa oli mukava käydä vetäsemässä tanssikeikka useamman vuoden tauon jälkeen.
Suomalaisia hiihtomitalisteja sai käydä juhlimassa ihan naapuripitäjässä, kun kultahiihtäjä Iivo ja kaksinkertainen hopeamitalisti Kerttu saivat arvokkaan juhlan Vieremän urheilukentällä tuhansien ihmisten ollessa paikalla.
Sinkku "Silloin" on saanut mukavasti radiosoittoa ja hyvin sitä on myös lähtenyt ihmisille kuultavaksi. Vielä on jokunen kappale jäljellä ja jos joku haluaa, niin ei kun sähköpostia tulemaan, niin laitetaan postiin.
Eilen illalla olin Kiurusalissa The Wet Plugsin vierailevana solistina ja lauloin pari Topin biisiä eli Kaksi kitaraa ja Surujen kitaran. Oli mukava kokemus ja bändi soitti hyvin ja lähes täysi Kiurusalin yleisö oli hyvin mukana konsertin tunnelmassa. Kiitos bändin pojille kutsusta!
Hiihtelemään pääsi männä viikolla hyvin Aittojärven jäällä (vapaalla) ja vieläpä tänä aamuna tuli hiihdettyä tunti perinteistä tossa kotinurkilla. Loppuviikosta suuntana Ylläs ja Riemuliiterin tanssit perjantaina ja lauantaina Juntusen Pekan bändin kans ja Mian kans solistina vuorotellen. Hiihtämäänkin on tarkoitus reissulla vielä päästä.
Reissua ennen on Iskelmäviikon tapahtumaesite saatava painoon, joten ohjelmaa riittää.
Mukavaa kuun vaihdetta.

 
Pertsaa 30.3.2014 Pohjantähden peltotiellä.
18.2.2014

HELMIKUUN KUULUMISIA

IskelmäMestarit estradilla-konsertti oli menestys

Näin voidaan todeta, sillä lähes täysi tupa oli näkemäänsä ja kuulemaansa tyytyväinen.
Nuoret laulukilpailumme voittajat Sari ja Jani-Markus olivat kehittyneet syksyn aikana ja he ottivat konserttiyleisön ammattilaisen ottein kilpailusta tutuilla kappaleilla ja myös molemmilla oli heidän itsensä valitsemia kappaleita konserttiin sopivaksi. Katin kanssa otimme haasteeksi uuden duettokappaleen "Tahtoisin, tahtoisin" ja molemmilla oli myös uusia soolokappaleita, joten siltäkin osin saatiin vaihtelua tuttuun rutiiniohjelmistoon.
Juntusen Pekan IskelmäOrkesteri toimi, kuten ammattitaitoinen ja asiaan paneutuva orkesteri toimii ja kun Matinheikin Juha laittoi miellyttävän pehmeät soundit, oli helppo vain nautiskella. Yleisö oli hyvin mukana, joten vuorovaikutus esiintyjien ja yleisön välillä toimi. Myös Peltohovin jatkot tanssien merkeissä olivat onnistuneet ja väki löysi tiensä sinnekin, vaikka tarjontaa tuona lauantaina oli yllin kyllin.
Olin kotiutunut Canarian reissulta keskiviikko aamuna, joten muutama päivä jäi orientoitumiseen aurinkoloman jälkeen. Reissu meni mukavasti, kun on jo tottunut siihen, että keuhkot "piiputtavat" jossain vaiheessa ja lääkitystä on käytettävä enemmän tai vähemmän. Kortisoni ja antibiootti tiputuksessa laitettuna, tehosivat kyllä nopeasti tälläkin kertaa.Kolme esiintymistä hoitui kuitenkin, joten siltäkin osin pysyttiin suunnitellussa ohjelmassa.
Eilen illalla palasin Kuusamosta eräänlaiselta kunniakäynniltä; olin laulamassa Alpo Päivärinnan muistotilaisuudessa Veteraanin iltahuudon ja Mun sydämeni tänne jää. Tilaisuus oli mieleenpainuva ja koskettava. Vuoden vaihteessa en päässyt 90-vuotis juhlille sairastuttuani silloin, mutta nyt en antanut väsymyksellekään periksi, vaan konsertin ja keikan päälle matkustin Kuusamoon ja nyt mieli on hyvä, että tein tuon matkan.
Tulevat kaksi viikonloppua ovat enemmän kuin työntäyteiset esiintymisten osalta, joten nyt tarvitaan venymistä. Olympialaisetkin jatkuvat vielä ja hiihtomitalikin on vielä luvassa.
Maaliskuuta kohti mennään.


27.1.2014

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Vuoden 2014 ensimmäiset kuulumiset...

Huh, heijaa...tammikuu melkein lopuillaan ja ensimmäiset kuulumiset tälle vuodelle...oiskohan vähän liian kiireistä menoa?!
Vuosi vaihtui ja talvi odotutti, no eipä minusta olisikaan ollut hiihtelemään, kun perinteinen vuodenvaihteen "romuska" iski taas päälle. Matkamessut olivat jälleen menestys koko Kiuruveden osastolle ja Iskelmäviikkoakin tehtiin tunnetuksi aina Italiaa myöten.
Ohjelmaamme tulevan kesän tapahtumassa kehuttiin monipuoliseksi ja sitä se kyllä on...ohjelmaa voi käydä vilkaisemassa sivuiltamme www.iskelmaviikko.fi...ja sieltähän kannattaa tilata vaikka iskelmäpassi talvihinnalla. Kesää kohti mentäessä hinta nousee, joten nopeat hyötyvät. :)
Iskelmäviikkoa tehdään tunnetuksi ja varsinkin viime kesänä laulukilpailumme voittaneita, upeita nuoria solisteja, 15.2. pidettävässä IskelmäMestarit estradilla-konsertissa Kiurusalissa. Sari Kankkonen ja Jani-Markus Korhonen ovat  molemmat menneet aimo harppauksen eteenpäin opiskellessaan koko talven Laajasalon opiston solistikursilla Antti Hyvärisen opissa. Kannattaa tulla katsomaan ja kuulemaan, miten nuoret mestarit valloittavat yleisönsä. Kati Huttusen kanssa olemme tuttuun tapaan mukana sekä juontamassa, että laulamassa ja Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri takaa hienot säestykset kappaleisiin, joissa on montaa hienoa tyylilajia ja tulkintaa.
Konsertin jälkeen jatketaan vielä Peltohovin konserttitansseilla, jonne pääsee samalla lipulla.
Kävin marraskuussa laulamassa levylle kappaleen "Silloin" ja sen ensiesitys ja julkaisu singlelevystä on konsertin yhteydessä.
Konserttia ennen on vielä useampi esiintyminen...ei suomessa, vaan Canarian lämmössä, jonne suuntaan aikaisin keskiviikko-aamuna kahdeksi viikoksi. Playa del Inglesin Apilaniityllä esiinnyn parin viikon aikana ja mahtunee siihen myös tuomarointi karaokekisassa. Josko sieltä saataisiin myös hyviä laulajia ensi kesän laulukilpailuun.
Näkemisiin Canarialla, tai viimeistään konsertissa 15.2.


IskelmäMestarit estradilla-konserttijuliste

"Silloin"-sinkun  label31.12.2013

VUODEN 2013 VIIMEISET KUULUMISET


Vanhasta vuodesta jäljellä vain tunteja...

Kulunut vuosi on ollut kaikenkaikkiaan hieno. Välillä on ollut kiireistä ja stressaavaa, mutta vastapainoksi olen voinut viettää aikaa harrastusteni parissa tai ihan vain lomaa läheisten kanssa.
Kevättalven reissu Canarialle oli selkeästi lomareissu, vaikka esiintyminen kuului myös reissun ohjelmaan. Vajaan kuukauden päästä edessä on reissu samaan paikkaan ja muutaman esiintymisen ohella on aikaa lomailuun ja sopivaan liikuntaan toivottavasti mukavissa keleissä.
Erilaisia esiintymisiä kertyi vuodelle entiseen malliin ja muutama keikkarypäs piti miestä kiireisenä ja meinasi ottaa myös terveyden päälle. Toukokuun jo perinteeksi muodostunut "Helsingin kiertue" piti sisällään seitsemän esiintymistä neljän päivän aikana ja viimeiset niistä tein 39 asteen kuumeessa. No niistäkin on selvitty ja kyllä useamman esiintymisen voi päivässä tehdä, kun vain on terveenä.
Erilaisia konserteissa sain olla myös esiintymässä vuoden varrella ja mm. IskelmäMestarit-estradilla konsertista on tulossa perinne. Konsertin pääsolistit ovat edellisen kesän Iskelmäviikon laulukilpailun voittajat ja Huttusen Katin kanssa olemme mukana niin laulamassa kuin juontamassa konserttia. Mieleenpainuva oli myös Näkökulman 25-vuotis juhlakonsertti, puhumattakaan Kiuruveden 140-juhlavuoden pääjuhlasta, joissa molemmissa sain olla solistina.
Lavakauden päättäjäisiin osallistuminen Tampereella toteutui ensimmäistä kertaa osaltani ja lauloin tavallaan vuoden myöhässä siellä "En muita kaipaa" kappaleen, joka minun olisi pitänyt olla laulamassa 2012 syyskuussa, olihan kappale tuolloin listakakkosena. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. ;)
Iskelmäviikko onnistui erinomaisesti, vaikka sää oli jotain aivan muuta, mitä toivoimme! Koleaa ja sateista säätä riitti juuri sille viikolle ja hellettä seuraavalle. Tapahtuma on ottanut paikkansa ja muutama mielenkiintoinen esiintyjänimi veti selkeästi enemmän väkeä Areenalle. Jari Sillanpää ja Suvi Teräsniska olivat juuri niin kiinnostavia, kuin ennakolta saattoi arvata ja perjantai-iltana ei iskelmätapahtuman yhteydessä ole nähty sellaista yleisömäärää, kuin tuona iltana oli.
Syksy toi muutoksen myös asuinpaikkaan, kun muutin syyskuun alussa Kiuruveden länsilaidalle, Aittojärvelle. Olen viihtynyt hyvin (sen, mitä olen kerennyt kotona olla) ja loppuvuodesta ovat nuoret jo asettuneet taloksi myös Myllytuvalle, jossa viisi vuotta meni minulta todella joutuisasti, muutettuani sinne toukokuussa 2008. Syksy piti sisällään myös perinteisiä reissuja; metsästysreissu Puolangalle syyskuun lopulla oli onnistunut kaikinpuolin, saalista tuli ja vietimme monia mukavia hetkiä maastossa ja kämpällä keihäs-Ruuskasen ollessa mukana ensimmäistä kertaa. Toivottavasti juodaan ensi syksynä nuotiolla EM-mitalikahveja.
Suksia, siikaa ja shampanjaa oli vuorossa lokakuun lopulla ja resepti tuttu. Päivällä hiihtoa, illalla siian lippomista, kalanperkuuta, saunomista sekä siikakeittoa shampanjan kera.Vaikka kutu ei ollut vielä parhaimmillaan, kalaa tuli kuitenkin myös kotiin tuotavaksi.
Hiihtoreissu kaamosaikaan meinasi jäädä keikkakiireiden takia lyhyeksi, mutta viikko tuli kuitenkin hiihdettyä erinomaisissa olosuhteissa Saariselällä.
Vuosi huipentui itsenäisyyspäivänä minulle myönnettyyn tunnustukseen, eli Kiuruveden kulttuuripalkintoon 2013! Nöyrin mielin kiuruvetistä kulttuuria tehdään ja viedään maailmalle myös ensi vuonna!
Levytys-studiossa tuli käytyä sen verran vuoden aikana, että "Merenneito"-single tehtiin elokuun alussa ja marraskuun lopussa lauloin Niemelän Sepon säveltämän ja sanoittaman kappaleen levylle ja se julkaistaan viimeistään helmikuun IskelmäMestarit-konsertissa 15.2. Kiurusalissa.
 
Haluan kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia yhteistyökumppaneitani, fanejani, tanssi-ja konserttiyleisöjäni, levyjeni ostajia, sekä juuri Sinua, joka luet näitä kuulumisiani!
Toivotan mitä parhainta Uutta Vuotta 2014!!
 

9.12.2013

JOULUKUUN KUULUMISIA

Talvi on tullut...kaikki hyvin :)

Kuun vaihde oli kiireinen, vielä ennen Saariselän reissua tein pari esiintymistä Helsingissä ja kävin tutustumassa viime kesän Iskelmäviikon laulukilpailun voittaneiden Sarin ja Jani-Markuksen opinahjoon, Laajasalon opistoon. Hyvissä käsissä nuoret lupaukset ovat siellä, kun opetuksesta vastaa  Antti Hyvärinen. Hyvillä mielin alamme valmistella helmikuun 15. päivän IskelmäMestarit estradilla-konserttia, josta tulee upea, kuten oli viime talvena ensimmäistä kertaa järjestetty konsertti myös.

Kolmen tunnin yöunilla suuntasimme veljeni Pentin kanssa täyteen pakatun Avensiksen keulan kohti pohjoista, Saariselkää. Hiihdimme kuutena päivänä pakkasen ollessa kovimmillaan -28 (Laanilan montussa), mutta muutama lauhempi tosi upea hiihtoilma sattui myös viikolle. Kilometrejä kertyi n. 130, joten tästä on hyvä jatkaa kotipuolessa.
"Kotikonsertteja" teimme myös kolmena iltana, joten aika ei käynyt kyllä pitkäksi.

Kotiuduimme itsenäisyyspäivän aattona ja Itsenäisyyspäivän juhla Kiurusalissa oli minun urani yksi kohokohdista; Kiuruveden kulttuuripalkinto 2013 myönnetttiin allekirjoittaneelle, tunnustuksena kiuruvetisen kulttuurin edistämisestä. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 ja valinta osui kohdalleni  Kiuruveden 140-v. juhlavuotena.
Otan tunnustuksen nöyränä ja kiitollisuudella vastaan!

Kiuruveden kulttuuripalkinto 2013 perustelut:
"Juha Vartiainen on tehnyt uraa  laulajana 1990-luvulta lähtien. Hän on ahkerasti kiertänyt keikoilla ympäri Suomea. Ahkera työ on tuonut tulosta. Tänä päivänä Juha Vartiainen tunnetaan maanlaajuisesti ja hänen konserttejaan saavutaan kuuntelemaan pitkienkin matkojen takaa.
Keikkamatkoillaan ja esiintymisissään Juha levittää positiivista kuvaa Kiuruvedestä ja Kiuruveden ihmisistä. Hänen lämmin persoonansa ja ottautuminen asioihin eivät jätä ketään kylmäksi. Juha on aina oma itsensä, hän pysähtyy kiireenkin keskellä kuulemaan ihmistä, oli kyseessä sitten fani tai työtoveri.
Juha Vartiainen on tehnyt suuren työn myös oman kaupungin kulttuurielämän hyväksi. Monitoimimiehenä Juha toimii eri tapahtumien juontajana, esiintyjänä sekä yleisenä puuhamiehenä.
Tänä päivänä Juha Vartiaisen työn jälkeä seuraa kesäisin kymmenet tuhannet ihmiset. Marraskuusta 2011 lähtien on Juha toiminut Kiuruveden Iskelmäviikkojen ohjelmavastaavana, jakaen näin omaa ammattitaitoaan kaupungin suurimman tapahtuman käyttöön.
Juha Vartiainen tekee työnsä suurella sydämellä, lämmöllä ja vuosien kokemuksen tuomalla rautaisella ammattitaidolla. "

Kiuruvedellä 6.12.2013   Tapio Knuutinen          Heidi Huhtilainen
                                            sivistysjohtaja              kulttuurisihteeri


Työ jatkuu, maanantaina esiintyminen Haapavedellä ja tiistaina Iskelmäviikon asioihin paneutuminen loman jälkeen.
Joulun odotusta!

15.11.2013

MARRASKUUN KUULUMISIA

Pimeää...vettä...räntää...loskaa

Oikeastaan noihin neljään sanaan kuvastuu koko marraskuun ensimmäinen puolisko, toki muutamia hienoja kuivia pakkasaamuja on ollut, mutta vallitseva keli on ollut tuommosta.
Tänäkin aamuna maa oli valkea, lunta n. 5 cm ja nyt (klo 20.20) aivan sula maa, märkää ja pimeää.
Marraskuun alku on sujunut monenkirjavalla tavalla; kotitöitä, esiintymisiä, haastattelujen tekoa, Iskelmäviikon ohjelman rakentelua. Kuntoilua olen lisännyt ja syömistä vastaavasti vähentänyt... ;)
Kari Tapion muistokonsertissa tuli käytyä, kuten myös Jari Sillanpään "Liekeissä" konsertissa.
Kotona olen saanut olla nyt tavanomaista enemmän, mutta ensi viikon jälkeen Avensiksen keula suuntaa välillä etelään, välillä pohjoiseen.
Talvea odotellessa.
31.10.2013

LOKAKUUN KUULUMISIA

Suksia, siikaa, shamppanjaa...

Kylläpä aika on rientänyt...lokakuun kuulumiset meinas jäädä kirjoittamatta, mutta vielä ehtii, kun kello on nyt 22.15 ;) ja viimeistä päivää viedään.
Tänään oli myös viimeinen kanalinnun metsästyspäivä ja Piippolassa tuli käytyä perinteeksi muodostuneella metsästysreissulla Villen luona.
Kyllä vain teeret vielä kuville tulivat kuulakkaana pakkasaamuna ja kolme niistä päätyi myös reppuun. Tänä syksynä saalis on ollu aiempia vuosia parempi, niin Tihilästä, Piippolasta kuin Puolangankin reissulta. Ensi syksyä odotellessa :)

Metsästyskausi 2013 on päättynyt, Ville ja Juha päättäjäistulilla.

Perinteinen siian lippomis ja hiihtoreissu Kuusamoon Hannun luo, toteutui myös tänä vuonna. Viikkoa aiemmin oltiin liikenteessä, kuin vuosi sitten ja siika ei liikkunut vielä niin rajusti, mutta keittoa, suolasiikaa, mätiä ja paistettua siikafilettä riitti hyvin pöytään ja kotona on pakkasessa odottamassa myös kolmisenkymmentä siikaa keitoksi tai paistinkalaksi laittamista.

Hiihtokausi on avattu

Hiihtokausi avautui Jämin putkessa 17.10. ja Kuusamossa jatkoin Tropiikin maastoon tykitetyllä ladulla neljän päivän ajan. Kotona oli myös lunta lähtiessä 15 cm, mutta kun palasin Kuusamosta, oli enää muistot lumesta jäljellä :(

Kotiterassi 19.10.2013
 
Alkukuusta oli tuo edellisissä kuulumisissa esillä ollut H&S ilta ja myös Kiuruveden 140-v. pääjuhla, jossa lauloin "Kotiseudulle tiedä en mä vertaa" ja dueton "Muuttuvat laulut" oopperalaulaja Veli-Pekka Väisäsen kanssa.
10.10. alkoi Radio Kajaus kuulua Ylä-Savossa ja Iisalmen Seurahuoneella järjestetyssä avajaistilaisuudessa oli toista sataa henkilöä ja tanssiksihan siellä pistettiin Lappalaisen Mikan ja allekirjoittaneen laulun tahtiin. Olen tehnyt avustajana juttuja Kajaukseen mm. Ruuskasen Antista, Niskasen Iivosta, Vainion Ilestä, Dallapesta...
Marraskuulle käännytään kekrin ja pyhäinmiesten päivän merkeissä.
Lunta odotellessa...


 

29.9.2013        

SYYSKUUN KUULUMISET

"Mies ja ääni" ...    

Kiuruveden Musiikinystävien ja Ravintola Iltalypsyn järjestämässä "Hengaa ja Svengaa" musiikki-illassa lauantaina 5.10. 2013 Kulttuuritalolla, Kahvila-ravintola Iltalypsyssä teemana "Mies ja ääni" , Juha Vartiainen tulkitsee herkkiä ja puhuttelevia kappaleita. Tilaisuus alkaa klo 20.00 ja lippuja (8€) saa ovelta. Illan ruokateema on Iltalypsyn herkullinen Rosvopaisti possunlihasta valmistettuna, lisukkeineen hintaan 11,80 €.
Tervetuloa!                              

   

16.9.2013

SYYSKUUN KUULUMISET

Lavakausi on päättynyt...  

Olin ensimmäistä kertaa urallani "Lavakauden päättäjäisissä" , jotka tällä kertaa järjestettiin Tampereen Hullu-Porossa. Pitkään tuo tapahtuma on ollut Ikaalisten Kylpylässä, mutta silloin en ollut  asiasta vielä innostunut, tai en joutanut, tai...
No, nyt kuitenkin olin paikalla ja lauloin biisin "En muita kaipaa", joka minun  olisi pitänyt olla  laulamassa viime vuonna samassa tilaisuudessa, olihan kappale silloin TST-listalla kakkosena. No hyvin tuon kerkesi vieläkin esittää paikalla olleille kollegoille ja muulle väelle, jotka näyttivät tykkäävän biisistä tanssisuosiosta päätellen. Olihan kappale kokonaista 59 viikkoa ko. listalla, joten jalan alle menevää musiikkia tuntui olevan.
Iskelmäviikon tämän vuoden laulukilpailuvoittaja Jani-Markus oli myös mukana ja hurmasi jälleen paikalla olleen väen kappaleella "Mun aika mennä on". Luulenpa, että nuoren miehen puhelin alkaa soida, kun biisin tekijät alkavat ottaa yhteyttä...pää kylmänä ja jalat maassa eteenpäin harkiten.                    
Uuteen kotiinkin olen kerennyt muuttaa sitten viime kuulumisien ja kotiutunut hyvin, sen minkä nyt olen kerenny kotona olla! Uusi vaihe elämässä tuo mukavaa maustetta normaaliin arkeen. :)
Keikkoja on riittänyt ja ennen tulevan viikonlopun tansseja kotikylän seurantalolla on muutama päivä mukava ottaa rennosti luonnon keskellä. Joka vuotinen Puolangan metsästysreissu on edessä ja nuotiotulilla voidaan vähän heittää keihästäkin, kun Ruuskasen Antti on tulossa mukaan ennestään jo mukavan humoristiseen porukkaan.
Viime perjantai-aamuna kävin kummipoikani (nykyinen Myllyniemen isäntä) Tapanin kanssa teerimetsällä ja maitopotun syönti loppui kerta heitolla, kun iso ukkoteeri tuli katsomaan kuka suhauttelee hänen reviirillään...
Ensi lauantaina 21.9. siis tanssikeikka Tihilän Elotuvalla ja 5.10. esitän puhuttelevia ja tunnelmallisia kappaleita ravintola Iltalypsyssä (Kulttuuritalo)  klo 20 alkaen. Kannattaa olla ajoissa paikalla, koska tila on rajallinen. Illan ruokateema on rosvopaisti (possunlihasta) Iltalypsyn tapaan.
Nautitaan kauniista syysaamuista!

                         


21.8.2013

ELOKUUN KUULUMISET

Kesäkelit palasivat...    

Todellakin tällä viikolla on ollut lämpimät kelit ja niistä on mukava ollut nauttia vaikkapa golfin merkeissä. Viime viikonloppuna tuli pitkän tauon jälkeen pelattua golfia, ensin perjantaina pelasimme Jämsän Himoksella sekä vanhaa, että aivan uutta kenttää ja kyllähän uusi kenttä on aika haasteellinen, tosin keskeneräinen vielä joiltakin osin. Lauantaina pelasin ensimmäisen kisani, kun osallistuimme Jokisen Maran kanssa Aulangolla scrample-turnaukseen (ei ryppyotsaisille) ja päälle oli sitten esiintymistä klubilla. Sunnuntaina julkaisimme Merenneito-valssin Cafe Merenneidossa espoon Matinkylässä, meren rannalla, hienossa säässä ja terassin täyden yleisön läsnäollessa. Halukkaat voivat tilata sinkkua minulta vaikkapa sähköpostitse. Teksti on Sirpa Jokisen ja allekirjoittaneen yhteityön tulos ja sävel tuli tehtyä siihen noin vuosi sitten. Niemelän Seppo sovitti ja vastasi myös kappaleen äänityksestä Helibor-studiolla.
Tänään kävin ensimmäistä kertaa tälle kesälle Pyhäsalmen kentällä pelaamassa ja huomenna menemme pelaamaan Tihilän koulun entisten opettajien, Törölän maunon ja Komulaisen Kalevin kanssa.
Perjantaiksi sain kutsun Ouluun Radio Pookiin, "Kuuntelen Tomppaa" ohjelmaan, joten pistäkääpä radiota tai nettiradiota auki perjantaina 23.8. klo 18.00. Siellä jutustellaan Tompan kans ja otetaan vastaan levytoiveita aina 21.00 saakka.
Ollaan kuulolla.

 5.8.2013

ELOKUUN KUULUMISET

Heinäkuun kiireistä selvittiin hengissä...

Juhannuksen alla olin kirjoitellut edelliset pidemmät kuulumiset ja ennakoin tulevaa Iskelmäviikkoa ja ennakointi meni kyllä aivan nappiin. Kelit ei meitä suosineet, mutta teimme ennätyksiä vähän joka saralla: karavaanareita oli ennätysmäärä (563 meidän toimiston kautta ja Kiuruveden taajamassa yhteensä pitkälti yli 600 vaunukuntaa), yksittäisen illan yleisöennätys (perjantai-ilta jolloin esiintyivät Mariska, Suvi Teräsniska ja Jari Sillanpää) yli 5000 henkeä. Ja kyllähän ravintolamyyntikin ylsi ennätyslukemiin, ei teltassa niin kylmä ollut, kun tuhatpäinen yleisö lämmitti toisiaan ja juomakauppa kävi.
Näyttää siltä, että sabluuna esiintyjien suhteen on löytynyt ja iltakohtaiset painotukset toimivat.
Kiitos kaikille Iskelmäviikon järjestelyissä mukana olleille, joiden kanssa olen saanut työskennellä tiiviisti koko kevättalven, ennen kaikkea toimiston väki, teitte suuremmoisen työn! Kiitos myös kaikille niille Iskelmävieraille, jotka kylmää ja sateista säätä uhmaten tulivat tapahtumaamme läheltä ja kaukaa!
Ensi vuonna tavataan ja päivämäärä on 16.-20.7.2014.
Laulukilpailu oli ensimmäistä kertaa täysin Iskelmäviikon "hyppysissä" ja se kannatti; kilpailun voittajina meillä on kaksi upeaa, kehityskelpoista nuorta laulajaa,Sari Kankkonen ja Jani Korhonen jotka pääsevät näyttämään kykynsä mm. IskelmäMestarit estradilla- konsertissa Kiuruvedellä 15.2.2014.
Voittajat saivat 1000 € palkintoshekin ja Laajasalon opisto lahjoitti molemmille 2000€ opiskelustipendin Antti Hyvärisen oppiin solistilinjalle. Korpilammelle pääsevät kaikki kuusi finalistia lomailemaan ja paikallista tuote-osaamista finalistit saivat Moneralin ja Arctic Milkin tuotepakkausten muodossa. Pistäkää voittajien nimet mieleen, heistä kuulemme varmasti.
Ennen Iskelmäviikkoa oli monta mukavaa esiintymistä hoidettavana ja kaikista selvittiin kunnialla, oli 50/60 v. synttäreitä, kalavestivaaleilla esiintymistä, Piippola-päivien laulutuokio jne...
Pelasimme myös maanantaina 15.7. Golfin Tihilä Openin ja voittopystejä pääsivät nostelemaan ja kuohujuomia poksauttelemaan Seija Vartiainen Jämsästä ja Martti Jokinen Hämeenlinnasta. Molemmille voitto oli toinen vuosien varrella ja kiertopalkinto on ensi vuonna katkolla kumpaisellekin. Päälle tietysti savusaunaa ja ruokailua ja vähän musiikkiakin.
Perinteistä konsertti-iltaa (Myllykoski-soi), emme viimesyksyisen päätöksen mukaan pitäneet vaan keskityimme Areenan konsertteihin.
Sunnuntaisin arvoimme Kyllikinrannassa ja tiistaisin Pyhäsalmessa passeja Iskelmäviikolle ja samalla siinä tuli pidettyä tanssitaitoakin yllä. Aika monet passit menivät henkilöille, jotka eivät aiemmin olleet vierailleet Iskelmäviikolla.
Iskelmäviikko vaati myös veronsa, puhelin tippui veteen heti alkajaisiksi ja aiheutti lisätyötä aikalailla numeroiden metsästyksen muodossa. Tapahtuman jälkeen stressin lauettua iski tuttu "vihollinen", eli keuhkot oli siinä kunnossa, että tohtori-Yrjön pakeille oli asiaa. Tällä hetkellä tauti on nujerrettu ja kaksi keikkaakin olen jo tehnyt, vaikka harmittavasti Viljo-messutanssit jäivät minulta laulamatta; Elixir ja Virpi Piippo hoitivat kuitenkin ne tanssit suunnitelman mukaisesti.
Mustikkaan olen kerennyt kuitenkin ja "Siunattua hulluutta" kävimme myös katsomassa sunnuntaina upeassa kesäteatterissamme ja sää oli mitä parhain. Loistavia näyttelijäsuorituksia kerta kaikkiaan!
Muuten olen viettänyt leppoisaa "perhe-elämää" ja tuntuu, kuin iso "apina" olisi pois hartioilta, niin on olo mukavaa ja keveää... :)
Keskiviikkona menen esiintymään Vetreaan, Iisalmeen ja perjantaina on vuorossa Näkökulman 25-v. Juhlakonsertti, jossa olen solistina ja Pekka Juntusen Iskelmäorkesteri säestää...konsertissa on odotettavissa jotain yllättävääkin...konsertin jälkeen on tanssit Peltohovissa ja lauantaina päivällä saatamme serkkumme, hammaslääkäri Uuno Vartiaisen haudan lepoon. Illaksi on jouduttava Perunmaalle Kuortin Kisahalliin tanssikeikalle, joten aika ei tule käymään pitkäksi tälläkään viikolla.
Mukavia elokuun hämyiltoja kaikille sivujeni lukijoille.


Golfin Tihilä Open voittajat 2013


Yleisömerta Areenalta perjantai-iltana

Yksi perjantain vetonauloista Suvi Teräsniska


Tervetuloa Kiuruveden Iskelmäviikolle, Jari!

Voittajien on helppo hymyillä...lauantai-iltana jo hymyilytti :)
 
HEINÄKUUN  KUULUMISET...

...jäi väliin kiireen takia...

Niin oli kiireinen heinäkuu, ettei kuulumisille ollut aikaa ja silloin kun ois ollu, oli pää tyhjä ajatuksista. Kiireisin heinäkuu lie ollut kautta aikojen minun elämässä, mutta hengissä on selvitty. Olen väsynyt, mutte erittäin onnellinen, monestakin syystä... :)
Elokuun kuulumiset kirjoitan hetimmiten ja siinä käydään läpi myös heinäkuuta...
kuulumisia odotellessa...19.6.2013

KESÄKUUN KUULUMISET

Juhannusta juhlimaan...

Niin se aika rientää ja ollaan aivan juhannuksen kynnyksellä. Kesä on taas palannu meidänkin korkeuksille pienen kylmäkauden jälkeen. Helteistä saatiin nauttia jo toukokuun puolellakin.
Juhannusta juhlitaan monin tavoin, minä työn (rakkaan harrastuksen) parissa. Aatonaattona suunnistan Vantaalle Mainiovireen hoitokotiin pitämään juhannuskonsertin, aattona kutsuu hieno Kallioniemen lava Korialla, (nyk. Kouvola). Tiedossa on hyvät lavatanssit ja kelikinhän näyttäis olevan tänä juhannuksena kohdallaan.
Monet viettävät juhannusta riehakkaammin ja valitettavan moni hukkuu tänäkin juhannuksena, alkoholi ja vesi eivät siinä suhteessa sovi oikein hyvin yhteen.
Alkanut kesä on ollut kiireinen, Iskelmäviikko lähestyy ja asioita tulee ja menee. Tällä hetkellä, kun tapahtuman alkuun on aikaa neljä viikkoa, kaikki on aikataulussa. Karavaanareita on edelleen ennakkovarausten perusteella tulossa viime vuotista enemmän ja siitä voi päätellä, että myöskin muuta yleisöä on tulossa sankoin joukoin. Ohjelma tuntuu kiinnostavan, onhan meillä taas laaja kattaus viihdetaivaan tähtiä.
Laulukilpailusta on tulossa tänäkin vuonna jälleen erittäin kovatasoinen. On hienoa huomata, että meillä menestyneet laulajat menestyvät myös mm. Tangomarkkinoilla. Kävin seuraamassa tangosemifinaaleja viime lauantaina Turussa paikan päällä. Nyt oli semifinaali-laulut taustojen kanssa, kuten Iskelmäviikolla ja orkesteri tulee mukaan finaalin karsinta vaiheessa. Tänä vuonna finaaleihin Seinäjoelle pääsi viisi meillä menestynyttä laulajaa, joista kahdella on myös voitto Kiuruveden laulukilpailusta, eli Mia Leivolla ja Teo Turusella. Netta Skog on viime vuoden finalisti, Mervi Kovero ja Tero Heikari taas edellisen vuoden finalisteja. Tuohon luetteloon kun lisätään Heidi Pakarinen, Kyösti Mäkimattila ja ennen kaikkea Leif Lindeman, on tämän vuoden kuninkaallistenkin nimet tulleet tässä mainituksi. Uskon ja toivon niin!
Alkukesä on ollut myös liikunnan osalta edellisvuottta parempi; rullahiihtoa tuli jo toukokuulla enemmän, kuin viime kesänä yhteensä, juoksulenkkejäkin olen päässyt pitkästä aikaa tekemään (maltilla) ja golf-kierroksiakin on tullut sen verran, että tasoitus on pudonnut parilla pykällä. Tanssimaan olen myös kerennyt, eli Pyhäsalmen ja Kyllikinrannan tansseissa on tullut käytyä , ovathan molemmat tänä vuonna myös Iskelmäviikon yhteistyössä mukana; Pyhäsalmessa Iskelmäviikon avajaistanssit ja Kyllikinrannassa päättäjäistanssit. Ohjelmat ja järjestelyt ovat toki heidän omiaan, mutta on hienoa, että tanssijoille pystytään tarjoamaan tällaista maakuntarajojen yli ulottuvaa yhteistyötä Iskelmäviikon puitteissa.
Molemmissa paikoissa arvotaankin Iskelmäviikon passeja seuraavissa kolmissa tansseissa, joten kannattaa tulla tanssimaan ja kokeilla samalla arpaonnea!
Oikein hyvää ja lämmintä Juhannusta kaikille!

Tangosemifinaalissa Leif Lindemanin ja Netta Skogin kanssa.
12.5.2013

TOUKOKUUN KUULUMISET

Hyvää Äitienpäivää!

Kalenterin mukaan ollaan kesää kohti menossa, kun äitienpäivää vietetään. Kyllä oli Etelä-Suomessa jo puuhun lehti puhjennut, mutta täällä kotiseudulla ollaan vielä vaiheessa sen asian suhteen ja ilman lämpenemistä saadaan odotella varmaan lopummalle viikkoa. Toinen reissu viikon sisään pääkaupunki seudulle takana ja nyt voi ruveta jo välillä keskittymään kotiaskareisiin.Sitkeä kevätromuska lienee taltutettu taas kerran ja pikkuhiljaa voi ruveta katteleen lenkkareita ja rullasuksia kunnon kohotusta varten.
Muutamia esiintymisiä on toukokuulla ja sitten ollaankin jo kesäkuulla ja Juhannuksella ja Iskelmäviikolla...kyllä aika menee joutuisasti...
No aletaan odotella kesäkelejä ja lavatansseja ja kaikkea mukavaa kesänviettto askaretta. 

28.4.2013

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Kesä tulee...ei tule...tulee se, kun kerkiää ;)

Lumet on hävinny aika tarkkaan meidänkin seudulta, mutta niin vain mittari yöllä kääntyy pakkasen puolelle, että "hitaasti - mutta varmasti" kesä tekee tuloaan. Myllykoski tuntuu pauhaavan taustalla ja nauttivan vapaudestaan, kun on jäiden "vankeudesta" päässy.
Huhtikuusta rippeet jäljellä ja vappuaatto jo ylihuomenna. Tuleva viikko vierähtää Etelä-Suomessa esiintymismatkalla ja esiintymisiä on kertyny perjantaihin mennesä tehtäväks kuusi kappaletta ja saattaapa vielä vapun päivälle tulla yksi lisää jos lämpömittari kipuaa tarpeeks korkeisiin lukemiin.
Kymenlaakson keikka-viikonloppu (13/14 pv) tuli heitettyä ja mukavasti oli väkeä liikenteessä (ainakin Korialla mun ennätysyleisö) ja juhannusaattona Korian Kallioniemessä tavataan taas. Etelä-Pohjanmaalla (Kauhajoki) tuli käytyä myös (19/20 pv) esiintymässä ravintolakeikalla sekä Mäensivun Tuijan (ja veljensä) synttäreillä Päntäneen NS-talolla. Säestäneessä bändissä soitteli kultaisen harmonikan finaaliin valittu Eveliina Uitto, joten onnea neitokaiselle kilpailuun!
Männä viikolla kerkesin pyörähtää Imatran Kylpylässä keikalla (pitkästä aikaa) ja lämmin oli vastaanotto sielläkin, toivottavsti syksyllä jatketaan samoissa merkeissä. Väkeä oli hyvin ja tuttuja naamoja vuosien varrelta ja pitemmästäkin matkasta oli tullu tansseihin.. Tulomatkalla piti käydä naprapaatti Antin luona, jotta saatiin pää taas kääntymään normaalisti...
Eilen illalla oli Kärsämäen Katajalla Virpin levyjulkkari konsertti ja tanssit. Väkeä oli tullu mukavasti ja tunnelma oli hyvä. Itse oli vähän romuskainen ja laulut ei niin kovin hyvin menneet tällä kertaa-no aina ei voi onnistua (minäkään). Nyt on Virpillä semmonen käyntikortti tämän päivän tanssiyleisölle, että toivotaan siipien kantavan ja keikkakalenterin täyttyvän.
Viime viikon alussa kävin vielä aamupakkasessa hiihtämässä yli 20 km vapaalla tyylillä ja tämän talven hiihdot on nyt hiihdetty. Rullasukset jo odottelee ensimmäiselle lenkille lähtöä ja se lienee edessä, kun palaan piäkaapunkiseevulta.

Hauskaa vappua!

Talven viimeiselle hiihtolenkille lähdössä...7.4.2013

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Hiihtokelit jatkuvat...

Canarialta kotiuduttiin ruskeina (ja virkeinä...) ja tällä kertaa myös terveinä. Aiemmilta kerroilta oli flunssaa tuliaisina tai ääni oli menny jo lomakohteessa. Yhden keikan tein Apilaniityssä ja muutoin tuli käytyä muiden artistien keikkoja kattomassa useitakin. Hallikaisen Jukan kanssa käytiin golfaamassa yhtenä päivänä ja kävelyliikuntaa tuli kyllä harrastettua päivittäin. Yhtenä aamuna kävin sitten hölkkäämässä rannalla ja totesin juoksukunnon olevan huonon...eli "tarttis tehrä jotain". Pena-veljeni juoksi reissun aikana yli 100 km ja me Ahtin kanssa sitten osallistuimme yöjuoksuihin aktiivisemmin ;)
Loman jälkeen aloitin sitten kuntokuurin hiihtämällä sekä kävelemällä jäällä ja tiellä. Hiihtoa tulikin kahden viime viikon aikana enemmän kuin konsanaan talviviikkoina. Piipon Virpi innostui hiihdosta, kun hommasin kunnon vermeet ja laittelin ne lipakkaan kuntoon ja hänen kanssaan ollaan tahkottu useita kertoja Tavastkenkä-Pyhäntä reittiä edestakaisin ja siitähän kertyy aina yli 25 km / reissu.
Näyttäis kelejä vielä riittävän ens viikollakin, joten suksia ei parane vielä kesäteloille laittaa alkuunkaan. Täytyy tänä keväänä yrittää aloittaa rullalenkit heti, kun kelit salii, ettei se jää kuten viime kesänä muutamaan lenkkiin. Juoksua vois kokeilla pehemeillä alustoilla, kunhan lumet on lähteny.
Tänä viikonloppuna naapuripitäjän tyttö Kerttu Niskanen hiihti kolme Suomenmestarutta (yks henkilökohtainen ja kaksi viestikultaa) ja osoitti olevansa anakin tämän loppukauden ykköshiihtäjä Suomessa naisten puolella. Onnittelut Kertulle ja Vieremän Koitolle!
Huhtikuun viikonloput menee keikkaillessa ja loppukuusta (27.4.) on Vipen levyjulkkari-konsertti ja tanssit Kärsämäen Katajalla ja olen mukana esiintymässä molemmissa.
En muita kaipaa-kappale viettää listasijoitus synttäreitä; vuosi TST-listalla ja sijoitus taitaa olla nyt kahdeksas!
Iskelmäviikon tapahtumaesite oheisohjelmineen on painossa ja saamme sen jakeluun ensi viikolla.
Mukavaa kevättä kaikille!


15.3.2013

MAALISKUUN KUULUMISIA

Listalla kolmanneksi...

"En muita kaipaa" kappale on ollut Tätä Suomi Tanssii-listalla nyt 49 viikkoa ja se on noussut uusimmalla listalla kolmanneksi! Tuntuu mukavalta, että kappale on ollut noin suosittu tanssiväen keskuudessa ja noin pitkään. Se on tämän hetken listalla pisimpään ollut kappale. No, kerkiän sen laulaa vielä kotimaassa Liperissä lauantaina ja sunnuntaina lennän jo Canarialle ja ehkäpä se tulee vetästyä sielläkin...
Aikamoista kiirettä on ollut ja loma tulee kyllä nyt tarpeeseen.
Palataan kuulumisiin reissun jälkeen.


10.3.2013

MAALISKUUN KUULUMISIA

Yöpakkasia ja auringonpaistetta...

Aikamoisia yöpakkasia tosiaan on pidellyt...tänä aamuna mittari oli käyny -29,1 pakkasen puolella ja iltapäivällä on sitten taas mitä mahtavin ulkoilukeli.
Kirjoittelin edellisiä kuulumisia juuri IskelmäMestarit konsertin alla ja kyllähän oli mahtava fiilis tehdä konserttia hienon porukan kanssa. Nuoret solistit Anna ja Ville hurmasivat yleisön niin Kiurusalissa, kuin Peltohovissakin. Tunnelma oli hyvä, joskin äänentoiston kanssa oli jälleen pientä ongelmaa, joka kuuluu DVD tallenteella selvästi. Kokemukset konsertista olivat sitä luokkaa myös järjestävän tahon, eli Kiuruveden Iskelmä Oy:n mielestä, että ensi vuodelle on jo sali varattu samaan ajankohtaan ja ensi kesänä valittavat laulukilpailun voittajat ovat tietysti mukana silloin.
Kiitos vielä kaikille järjestelyissä mukana olleille sekä Annalle, Villelle, Katille ja Pekalle orkestereineen ja ennen keikkea yleisölle, jota oli tullut kiitettävästi molempiin paikkoihin.
Keikkoja on tullut myös tehtyä välillä ja Iskelmäviikon järjestelyt ottavat oman aikansa, joten aika ei todellakaan ole käynyt pitkäksi. MM-hiihdot tuli seurattua hiukan vasemmalla kädellä, mutta kyllähän ilonaiheet suomalaisten osalta jäivät todella vähäisiksi tällä kertaa.
Järviradion TOP5 äänestyksissä tuli viisi ykkösijaa kappaleella "Kotiseudulle tiedä en mä vertaa" ja radion kautta on myös tullut runsaasti levytilauksia. Maaliskuun alku on ollut kiireinen edellä mainituista syistä ja tuleva viikko näytää myös kiireiseltä keikkoineen ja muine hommineen. Sunnuntaina 8.45 nousee Helsinki-Vantaalta kone, joka vie viikoksi pois kiireestä ja kylmästä.  Playa del Ingles kutsuu lomalle rentoutumaan ja keräämään voimia kevään ja kesän koitoksia varten.
Muistakaahan nauttia hienoista ulkoilukeleistä! :)

IskelmäMestarit estradilla Kiurusalissa 

Peltohovin tanssit 

12.2.2013

HELMIKUUN KUULUMISIA

IskelmäMestarit estradilla-konsertti lähestyy...

Niin se aika rientää. Muutama päivä ja edellämainittu konsertti on tosiasia. Kyseinen konsertti on ensimmäinen lajiaan ja tavoitteena on tehdä siitä jatkuva perinne ja tuoda Iskelmäviikon laulukilpailun voittajat konsertoimaan Kiuruvedelle. Anna Markkanen ja Ville Pyykönen ovat loistavia nuoria taiteilijoita ja mihin vielä ehtivätkään, kun esiintymisvuosia ja rutiinia tulee lisää. Anna on viime kesän jälkeen konsertoinut suuressa Tangomusikaalissa viulistina ja laulajana tangokuninkaallisten kera ja Ville voittanut MM-karaoken Suomen karsinnan ja sijoittunut hienosti hopealle MM-finaalissa. Näemme ja kuulemme siis todellisia tulevaisuuden mestareita lauantaina Kiurusalissa. Allekirjoittanut on tässä konsertissa jossain määrin "isähahmon" roolissa nuorille solisteille ja Kati varmana esiintyjänä, niin laulajana kuin juontajanakin täydentää paketin. Kun vielä lisätään Pekka Juntusen osaava IskelmäOrkesteri, niin voimme heittäytyä musiikin vietäväksi. Tervetuloa läheltä ja kaukaa konserttiimme!
Kolmena viime lauantaina on kappale "Kotiseudulle tiedä en mä vertaa" ollut Järviradion TOP5 äänestyksessä ja kolme ykköstilaa on myös tullut. Ja levykauppa on sen myötä kyllä käynyt rajuilman lailla. :)
Näkemisiin ja kuulemisiin lauantaina.
1.2.2013

HELMIKUUN KUULUMISIA

Lunta, lunta, lunta...

Viime päivät on lumisade ollut vallitseva säätila ja lunta lakais olla riittävästi tälle talvelle.
Tämän päivää malttoi olla satamatta ja pääs hiihteleen kotiladulla  taas vaihteeks. Tammikuu mennä hurahti ja matkamessut siinä sivussa. Ne oli Kiuruveden osastolle menestys ja eiköhän ensi vuonna olla jälleen mukana. Julkaisimme IskelmäViikon ohjelman myös messuilla ja sen voi käydä katsomassa osoitteessa www.iskelmaviikko.fi
Tulevan kesän ohjelmasta on tullut hyvää palautetta, olemmehan pystyneet toteuttamaan kävijöiden toivelistaa ja saamaan taas tukun eturivin artisteja tapahtumaamme.
Seuraava kiintopiste on 16.2. jolloin Iskelmä Oy järjestää IskelmäMestarit estradilla konsertin Kiurusalissa (juliste alalaidassa). Tervetuloa konserttiin!!
Sitä ennen on Lion SM-karaoket Kiuruvedellä huomenna, jossa olemme Huttusen Katin kanssa juontajina (voitimme viime vuonna kaikki mestaruudet) ja onhan seuraavana lauantaina vielä keikkareissu Kotkaan, Karhulan Keskustalolle. Huomenna on klo 14.00 Järviradiossa TOP5-äänestys, jossa kappaleeni "Kotiseudulle tiedä en mä vertaa" on mukana, kuunnelkaa ja osallistukaa äänestykseen. Ohjeet tulevat lähetyksen aikana.IskelmäMestarit estradilla-konserttijulisteIlmakitara soolo matkamessuilla Klasun kanssa

9.1.2013

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Hyvvee alakanutta vuotta 2013!

Niin se pyörähti taas uusi vuosi käyntiin ja vauhdikkaasti tekikin. :) Aattona tuli käytyä ensin kunnon lenkki hiihtämässä pertsaa Kiuruveden laduilla ja loistavassa kunnossa oli lenkki kaikkine pohjukoineen (Jänteen halli-Kuukkeli-Koskenjoki-Uimahalli-Jänteen halli).
Sitten savusaunaan ja hangessakin tuli käytyä vissiin kolme kerta, josko karaistuis vähän. Kuoharia tuli tietysti otettua vuoden vaihtumisen kunniaks ja olihan vuoden NettiHitti-äänestyksen 5. tila myös kuoharin arvoinen. Kiitos kaikille äänestäjilleni!
Kun arki sitten koitti alkoi päällimmäisen olla mielessä Iskelmäviikko-asiat, eli ennakkoesitteen valmistelu ja Matkamessut 2013-asioiden läpikäynti. Ensimmäistä kertaa on Iskelmäviikko näkyvämmin mukana matkamessuilla. Kiuruveden osasto on 7 K 61 ja siellä ovat mukana Kiuruveden Kaupunki, Iskelmäviikko, Kiuruvesi-lehti, Maalaiskaupungin teatteri ja Arctic Milk Oy (luomujuustola). Tervetuloa tutustumaan osastoomme. Musiikkia, teatteria ym. mukavaa on luvassa! Thomassonin Klasu ja Finskan Lasse ovat juontajina myös mukana ja osastolla voi nähdä Apellin Ismon, Piipon Virpi, Koson Raijan ja monta muuta tuttua kasvoa...
Tulevana perjantaina käyn onnittelemassa ja laulamassa muutaman laulun Olympiavoittaja Paavo Lonkilalle, hänen täyttäessään 90-vuotta! Onnittelut! Lauantaina on konsertti Haukivuoressa (Mikkeli) ja sitten onkin jo Matkamessujen vuoro.

Matkamessut 2013 Kiuruveden osasto 7 K 61 TERVETULOA!


24.12.2012

JOULUKUUN KUULUMISIA

Joulu on jo ovella...

Tämän joulun saan viettää kotimaisemissa. Aatonaaton Kauneimmat Joululaulut Kiuruveden kirkossa olivat minulle ensimmäiset kautta aikain, historiallinen käynti kirkossa siis. Pakkanen on purevaa ja tällä hetkellä (00.18) lämpötila ulkona on -27,4. Katsotaan hellittääkö pakkanen sen verran, että päästäis hiihtämään. No onneksi viikolla tuli hiihdettyä useita lenkkejä, niin nyt saa herkkuja syödä hyvällä omalla tunnolla. Tein joulun viettoon tulleillle sukulaisille siikakeiton (Kuusamolaiseen tapaan kirkasliemisenä) ja nautimme sen tietysti shamppanjan kera. Mätiä leivän päälle sipulilla ja smetanalla höystettynä...
No tänään sitten on perinteiset jouluruoat ja savusaunaan mennään myös.
Sain tietää lauantaina, että "En muita kaipaa" kappale on mukana kisailemassa vuoden NettiHitti äänestyksessä. Äänestysaikaa on 28.12. klo 8.00 saakka ja sen voi tehdä Radio Kajauksen sivuilla http://www.radiokajaus.fi/nettihitti/ tai täältä

Haluan toivottaa kaikille sivujeni lukijoille Rauhallista ja Rakkauden täyttämää Joulua!


Rakkautta ja lämpöä sydämiin...

Auringonlasku aatonaattona...


12.12.2012

JOULUKUUN KUULUMISIA

Numerosarja 12.12.-12 jää varmaan monille ikimuistoiseksi päiväksi hääpäivän, kihlajaisten jne... vuoksi. Kun siirrytään ensi vuoden puolelle ei tällaisia numerosarjoja sitten enää löydykään. Vielä on tälle vuodelle tuo 20.12.2012...saa nähdä, mitä merkittävää se päivämäärä sitten tuo tullessaan...
Viime kuulumisten jälkeen on tullut reissattua niin etelä, kuin pohjois-suomessakin. Keikkareissu Kotkaan (Karhula) ja Kouvolaan (Koria) oli ohjelmassa marraskuun viimeisenä viikonloppuna ja sitten olikin jo suunta kohti Kuusamoa ja sieltä Saariselälle. Kuusamossa juhlimme kahta päivänsankaria 60-v. juhlien merkeissä; ensin oli Jokisen Maran (Sininen hetki kappaleen toinen sanoittajavirtuoosi) juhlat ja kun niistä oli jotenkuten selvitty, oli sitten vuorossa Päivärinnan Hannun (Harmajan isäntä) juhlat. Molemmissa oli oikein hyvä ja lämminhenkinen tunnelma ja Penan (veljeni) kanssa musisoimme myös molemmissa juhlissa. Maailman cupia seurasimme myös Rukalla ja sunnuntaina 2.12. suuntasimme Penan kanssa auton keulan kohti Saariselkää. Kerkesimme vielä sunnuntain nimiin hiihtämään ja siitä sitten joka päivä kunnon hiihtolenkit aina torstaihin saakka ja perjantai-aamuna kotimatkalle. Hiihtokilometrejä kertyi reilu sata ja pysyin terveenä reissun ajan ja muutoinkin reissu oli onnistunein moniin vuosiin. Pari konserttiakin pidettiin ja tuttuja esiintyjiä oli mukava käydä myös kuuntelemassa ja tanssimassa hyvän musiikin tahtiin. Mukava oli kuulla myös Sininen hetki live-esityksenä Laanihovin monotansseissa ja se on juuri sopiva kappale Saariselän maisemiin. Kokkailtua tuli myös ja yhtenä iltana tein juhlaillallisen (siikakeitto shamppanjan kera, jälkiruokana juustoleipää, lakkoja) tärkeille ystäville. Itsenäisyyspäivää juhlistin yli 4 tunnin hiihtolenkillä (munkkikahvit Savotta-kahvilassa) hienoissa maisemissa ja hyvässä seurassa, joululauluilla Saariselän kappelissa ja vielä Tunturihotellin juhlatanssit hyväksi lopuksi. Kotiuduttua odotti jo esiintyminen seurakuntatalolla syntymäpäiväjuhlissa lauantaina. Sunnuntaina tein shoppailureissun Ylivieskaan Kärkkäiselle ja samalla kävimme myös Akustiikassa Joulukonsertissa, jossa solisteina olivat Mervi Koponen ja Pekka Mikkola. Suolahuone-hoitoja olen käynyt ottamassa pari kertaa tällä viikolla ja samalla oli hyvä käydä myös hiihtämässä Pyhäsalmen Pellikassa. Nyt alkaa lunta olla meilläkin sen verran, että ladun voi jo tehdä kotimaisemiin. Sunnuntaina 16.12. klo 15.00 on Piippolan kirkossa joulukonsertti Virpin kanssa ja meitä säestää Petri Herranen pianolla.
Joulun odotusta kaikille!


Auringonlasku Saariselän Ahopäältä kuvattuna.


Kohti suurta tuntematonta...

(kuvat S.Silva´n)
12.11.2012

MARRASKUUN KUULUMISIA

Maaginen luku 111111 täyttyi 11.11. klo 21.01

Tuo luku tarkoittaa kotisivujeni klikkausmääriä ja en kyllä ois uskonu silloin, kun kotisivut tehtiin, että vierailijoita sivuillani olisi koskaan noin paljon!
Nöyrä ja lämmin kiitos kaikille, jotka ovat käyneet sivuillani lukemassa kuulumisia tai kuuntelemassa levynäytteitä tai muuten vaan.
Tuo 111111:sta klikkaaja on tiedossa ja saa pienen yllätyspalkinnon ...
Edellisistä kuulumisista on muutama viikko ja tässä on kerennyt tapahtua kaikenlaista ja autolla on tullut liikuttua suomea ristiin rastiin.
Matkustin Kuusamoon joka syksyiselle hiihto/luistelu/kalanpyynti ja rentoutumislomalle sunnuntaina 28.10. Kelit suosi varsinkin luistelua, koska Kitka oli jäätynyt kovilla pakkasilla, eikä lunta ollut satanut, vain kuura oli jään pinnassa. Ihanteelliset olosuhteet luistella retkiluistimilla ja sauvoilla tukea luisteluhiihdon omaista tekniikkaa...voin suositella.
Parin päivän kilometrisaalis luistimilla oli yli 70 km ja Hannukin pääsi koittamaan ensimmäsitä kertaa retkiluistimia...aika hyvin perinteisen hiihdon nimiin vannovalta mieheltä ;)
Siikoja lipottiin joka ilta ja n. 40 siikaa tuli perattua ja laitettua vakuumiin ja pakkaseen herkkuhetkiä varten. Toki me valmistimme siikakeiton heti ensimmäisenä iltana, jonka sitten saunomisen jälkeen nautimme puolikuivan shamppanjan kera. Maistuis varmaan sullekin...
Tiistaina alkoi sataa lunta ja niinpä tein suojaiseen järven lahteen luistelubaanan suksilla ja siinä sitten loput kolme päivää hiihtelin vapaata (torstain myös puoli tuntia pertsaa) ja kilometrejä kertyi saman verran kuin luistimilla kahtena päivänä.
Uutena asiana pääsin kokeilemaan suolahuonetta peräti kahtena päivänä ja tuntuu siltä, että siitä on apua minun keuhko-ongelmaani, joka on vaivannut enemmän tai vähemmän noin vuoden ajan. Täytyy jatkaa suolahoitoja myös täällä kotopuolessa.
Kiitos vielä Hannulle, että sain jälleen ladata akkuja Harmajassa!
No kaikki hyväkin loppuu aikanaan ja kotipuolessa odottivat jo normaalit askareet Iskelmäviikon ohjelmien parissa sekä esiintyminen Liperissä, jossa olin solistina Liperin Lavatanssijoiden järjestämässä "Hyvää Versolle" tanssi-ja laulutapahtumassa. On ilo ollut tehdä yhteistyötä jo useamman vuoden ajan LiLat porukan kanssa ja tuntuukin, kuin menisi kotiin, kun menee heidän tapahtumiinsa. Kaikissa juhlakonserteissani on linja-autolasti iloisia Liperiläisiä ollut paikalla. Tätä yhteistyötä jatkamme eteenkinpäin. :)
Kuusamon paluumatkalla teimme suoran radiohaastattelun Radio Kajauksen taajuudella, jossa olin Minnan ja Päivin "puristuksessa" mielenkiintoisten kysymysten äärellä...
Viikonlopun lauhat kelit veivät Tihilästä lumet, joten sauvakävelylenkkeihin täytyi tyytyä alkuviikosta. No perjantaina menimmekin Anteron kanssa Haapaveden Korkattiin, jossa meitä odotti aivan uskomattoman hyvä latu ja baana (n. 1,3 km). Siinä meni parituntinen mukavasti ja sain pertsaa kasaan reilun 15 km ja sit heitin luikkarit alle ja 10 km:n verran tuli luistelua, että ihan kunnon "pursuitti" lenkki tuli tehtyä. Alpinan pursuit-mono on tämmösiin juttuihin aivan erinomainen varuste.
Lauantaina sain loppuun kuusiaidan leikkuun, jota olin aloitellut jo torstaina. Illalla oli sitten aika rauhoittua Kiurusalin katsomossa Kirsi Rannon upeasta laulusta ja soitosta. Kappaleista suurin osa taisi olla hänen omia sävellyksiään ja sanoituksiaan, joita hän tulkitsi flyygelillä itseään säestäen. Esimerkiksi kappale "Anna mun tulla kotiin" nostatti ihokarvat pystyyn. Mukava oli vaihtaa muutama sana Kirsin kanssa; olimmehan olleet voittamassa samoja tangokarsintoja Merikievarissa keväällä-98, ja sittenhän Kirsi kruunattiin heinäkuussa Seinäjoella Tangokuningattareksi.

"Enkelin kosketus"


Katsotaan, mitä tuleva viikko tuo tullessan...
Alla Kuusamon kuvia..


 "Harmaja"

"Lippomassa"

"Siikaa ja shampanjaa"

"Naatikkavaara Kitkalta katsottuna"

"Luistelija lähdössä nautiskelemaan"
 

 

25.10.2012

LOKAKUUN  KUULUMISIA

Reissun päällä taas...

Eipä ehtinyt montaa päivää kotona olla, kun maantie kutsui kulkijaa. Nyt matka suuntautui ensin Keski-Suomeen Äänekoskelle 60-v. päiville laulamaan. Willmanin Pena yllätettiin positiivisesti ja aika perusteellisesti :)
Aamulla matka jatkui Jämsän kautta Kuhmalahdelle, josta nyt kuulumisia kirjoittelen. Jämsässä poikkesin tällä ohiajoreissulla Elosen leipomolla, jossa tapasin tuotantopäällikkönä toimivan naapurin pojan Saastamoisen Jukan. Jukka on ottanut uuden haasteen suunnistuksesta, onhan Jukolan viesti ensi vuonna Jämsänjokilaaksossa ja kovakuntoista miestä tarvitaan joukkueeseen.
Kuhmalahdella olen nauttinut vieraanvaraisuudesta niin ruoka- kuin kahvipöydässäkin ja musisoitu on harmonikkojen ja kitaran kera.
Huomenaamulla suunnistan Perniöön ja siellä Tiipilän palvelukeskukseen laulamaan ja sen jälkeen olis konsertti Lehmirannan Lomakeskuksessa.
Kuusamossa on kuulemma hyvin pakkasta ja luntakin on joten ensi viikolla nautin täysin siemauksin liikunnasta suksilla ja ehkäpä retkiluistimillakin. Ja siikaa nostellaan tietysti ja nautitaan savustettuna, keittona sekä suolakalana ja shamppanjaa kyytipojaksi.
Iskelmäviikon ohjelmakin on lähes valmis ja se julkaistaan Matka 2013 messuilla tammikuun 17.-20. päivä Iskelmäviikoilla on ensi kertaa oma osasto yhdessä Kiuruveden kaupungin ja Maalaiskaupungin teatterin kanssa.

Näissä tunnelmissa, mukavaa talven odotusta...


16.10.2012

LOKAKUUN KUULUMISIA

Aamuvirkkuna...

Niin, aika monena aamuna on tullut noustua yllättävän aikaisin, kun on metsästys mielessä...teeriä on tullut käytyä "kutsumassa"  useampanakin aamuna ja pakastimessa on useampikin teeri odottamassa paistiksi valmistamista ja sopivaa herkutteluhetkeä.
Pakkasaamuja on ollut vähänlaiseen, mutta onhan nuo lämpimämmälläkin kelillä osautuneet kuville. Nyt on pari aamua ollut pakkasen puolella ja onhan se hienoa olla luonnossa tommosilla keleillä.
Keikkojakin on tullut heitettyä silloin tällöin mm. Karhulassa. Viime lauantai meni Särkisalmen Kisapirtillä Huikon Paulan synttäreillä ja mukavat oli juhlat ja innokkaita tanssijoita myös juhlimassa Nuorisoseuran touhunaisen merkkipäivää! :)
Tänään lähden Etelä-Suomeen esiintymään ja ensin ajattelin käydä "huollossa" Nummelassa fysioterapeutti-Arjan luona. Ensin pikku lenkki ja sitten ruoto vetreäksi. Keskiviikkona esiinnyn päivällä Jakomäessä ja illalla on Sininauha-säätiön Asunnottomien yö-tapahtuma Myyrmäessä. Perjantaina ois Mikkelissä pari esiintymistä ja lauantaina Virtasalmella synttärikeikka. Siinä sopivasti tulee myös parturireissu tehtyä, samoin kuin ystävien tapaaminen. Yksi tie, monta asiaa.
Lokakuun alussa kävin tutustumassa naapurikylään eli Lapinsaloon. Paljon tuli uutta tietoa eri ihmisten asuinpaikoista ja taloista. Kiitos Topille ja Sanna-Marialle mukavasta päivästä. Kyläkirkko, vanha koulu, Jokelan perä, Pihlajamäki ja Lapinsalon kylänraitti kierreltiin ja näkemistä riitti.
Kuusamon siianpyynti-ja hiihtoreissu lähestyy...

Metsopoikue Lapinsalon metsäautotiellä

 
27.9.2012

SYYSKUUN KUULUMISIA

Tunnelmalliset Juhlatanssit...

Kylläpä oli Elotuvalla tunnelmaa ja iloisia ihmisiä Elotuvan 50-v. ja minun 20-v. Laulajan Taivalta Juhlatansseissa! Ilta oli kertakaikkiaan onnistunut ja LÄMMIN KIITOS kaikille mukana olleille, niin tanssiyleisölle, talkooväelle ja ennen kaikkea loistavalle Variaatio-orkesterille! Kiitos myös Virpille, joka saapui myös yllätysesiintyjäksi ja vetäis setin poikien säestyksellä. Oli jotenkin suuren juhlan tuntua, kun täysi linja-auto (Kiitos Mauri-kuskille ja Linja-autoliike Rytköselle) saapui Kiuruveden keskustasta ja kättelyjono muodostui sopivan pitkäksi...onneksi ei ihan 2010 syyskuun Peltohovin jonotus toistunut ;)
Nyt on juhlat vähäksi aikaa juhlittu!
Lokakuun pakkasaamuja odotellen!


Tunnelmointia Elotuvalla


Juhlalevyt ja sankarit  
16.9.2012

SYYSKUUN  KUULUMISIA

Juhlatanssit lähestyy...

Niin ne lähestyy ja listasijoitukset sen kuin nousee! Uusimmalla Tätä Suomi Tanssii-listalla "En muita kaipaa" on noussut peräti kakkoseksi! Kun joskus alkukesästä unelmoin 10-kärkeen pääsystä, on nyt podium paikka jo saavutettu! Tuntuu hienolta valmistautua Juhlatansseihin tämmösissä tunnelmissa! Tiistaina matkaamme Penan kanssa Puolangalle lintumetsälle ja perjantaina käyn Kuopiossa laulamassa KYS:n kiinteistöjohtaja Seppo Pietilän läksiäis-illallisella ja sieltä suit sait sukkelaan Napikselle Sotkamoon, jossa on todella suuret tanssit koko Kainuuta käsittävät maa-ja metsäiltamat. Onneksi Iskelmäviikon VIP-kuljettaja Ahti on lupautunut ajamaan minut turvallisesti keikalta toiselle.
Männä perjantaina saimme olla Piipon Virpin kanssa kutsuvieraina Imatralla Pasi Suikkasen 30-vuotta Yhtä Soittoa ja Jaana & Sabelinen 20-v. Juhlakonsertissa. Oli mukava istua kerrankin katsomon puolella jännittämättä ollenkaan. Kiitos hienosta konsertista ja onnittelut vielä molemmille!

Juhlatanssit

Tihilän Elotuvalla Pyhännäntie 2978

la 22.9.2012 klo 20.00 alkaen

Juhlitaan yhdessä 50-vuotiasta

Elotupaa

sekä


Juha Vartiaisen 20-vuotista

laulajan taivalta


Musiikista vastaa tietenkin

Juha Vartiainen & Variaatio


Kahvitarjoilu !

Tervetuloa!

                                                                  Lippu 10 €

Ilmainen linja-autokuljetus Kiuruveden keskustasta.

Lähtö Hotelli Peltohovin pihasta klo 19.30. Paluukuljetus tanssien päätyttyä.

2.9.2012

SYYSKUUN KUULUMISIA

Synttäritunnelmissa...

Niin sitä vaan tuli taas vuosi lisää kokemuksia :)  Vielä ei tunnu ikä painavan (onneksi) ja mukava oli aamulla herätessä muistella aiempia syksyjä ja synttärien viettoa. On tullu pidettyä 35-v. juhlia Lomakouherossa Vainion Martin talolla, 40 ja 45-v. juhlia Sotkamon Korholanmäessä Hurskaisten mökillä, mutta tietysti päällimmäisenä muistoissa on 2010 syksy ja 50-v. Juhlakonsertti synttäri vastaanottoineen ja levyjulkkareineen. Se oli hieno päivä ja mukava on muistella sitä aina sopivasti vaikka DVD-tallenteelta.
Vielä ois tällekin syksylle juhlia tiedossa, nimittäin 22.9. on 20-v. Juhlatanssit ja samalla juhlitaan Tihilän Elotuvan 50-v. taivalta. Talo on hienossa kunnossa ja Variaation pojat ja allekirjoittanut myös täydessä iskussa. Tervetuloa tanssimaan ja kahvittelemaan juhlien merkeissä. Jo sitä ennen pääsen myös yleisön puolelle juhlimaan Imatralle 14.9. Suikkasen Pasin 30-v. Yhtäsoittoa-konserttia ja levyn julkistamista, sekä Jaana & Sabelinen 20-v. taivalta samaisessa konsertissa. Yhtä juhlaa siis!! :)
"En muita kaipaa" kappaleelle tuli listaviikot täyteen NettiHitissä ja nyt pitäis ruveta miettimään sinne uutta biisiä äänestykseen. Laittakaapa mulle oma ehdotuksenne sähköpostiin juha.vartiainen@suomi24.fi, niin katotaan, mikä saa eniten kannatusta ja laitetaan se eholle.
Perinteinen syysretki tuli myös tehtyä Korholanmäkeen männä viikonvaihteena ja keikkojakin olen ehtinyt tekemään aina välillä. Konsertoimme Virpin kanssa viikko sitten Pyhännän Perttulin päivien päätöskonsertissa Petrin ja Riitan säestämänä. Hieno konsertti jälleen! JämiAreenalla  kävimme bändin kans tanssittamassa Kujansuun Annelin  synttäriväkeä, jota oli kai n. 400 henkeä. Hanna Ekola konsertoi myös siellä pianistinsa kanssa ja Talentista tuttu Flying Circus esitti hienoa lennokkiakrobatiaa. Siunaustilaisuuksia sattui elokuulle myös kolmet, joissa kävin laulamassa. Koskettavia tilaisuuksia ne ovat aina, oli kyseessä lähisukulainen tai muuten tuttu. Hääkeikalla taasen olin eilen illalla.
Olympialaisetkin oli ja meni ja tulihan se mitali naapurikunnan miehen tuomana! Olen vilpittömän iloinen ja onnellinen Ruuskasen Antin puolesta, että juuri hän sai mitalin keihäskolmikosta, joista muilla jo mitaleita olikin. Kunto näyttää puhkeavan todella kukkaan hiukan kisojen jälkeen, joten liekö keuhkokuume viivästyttänyt terävintä kuntoa juuri olympialaisten yli?! No, ysikymppinen kelpaa Antille varmaan vaikka kesän viimeisestäkin kisasta, luulisin...
Iskelmäviikon 2013 ohjelman rakennus on täydessä vauhdissa ja talvellakin viikkoihin liittyvää on luvassa...
Muutaman viikon päästä ollaan jo teeriäkin metsästämässä, joten syksy on tullut!

2.8.2012

ELOKUUN KUULUMISIA

Iskelmäviikko oli menestys...

Niin kai on todettava, koska lipunmyyntiluvut sen osoittavat! Kun syksyllä lupasin ruveta talkoisiin (luetaan EI palkalliseksi) Iskelmäviikon ohjelmaa rakentamaan, en aavistanut, kuinka paljon muuta tuo pesti piti sisällään. No nyt tiedän ja olen onnellinen siitä, että tavoite eli Iskelmäviikon tuloksen saaminen plussalle toteutui. Yksin ei kukaan tuloksia saa aikaan, vaan hyvä porukka (mm. toimistolla) ja ennen kaikkea talkooporukka takaa sen, että tuloksia syntyy. Ensi vuonna on 15-v. Juhlavuosi Kiuruveden Iskelmätapahtumalla, joten valmistelut on syytä aloittaa jo hetimiten.
KIITOS vielä kaikille Iskelmäviikon kävijöille ja tapahtuman toteuttamisessa  mukana olleille!
Kiirettä siis on ollut, mutta kaikki oleellinen on tullut hoidetuksi ja 20-v. Juhlakonsertin uusinta oli mahtava toteuttaa IskelmäAreenalla täydelle katsomolle.
Listasijoituksetkin ovat mukavalla mallilla, eli NettiHitissä ollaan kuudentena (äänestämään pääsee täältä) ja Tätä Suomi Tanssii-listalla peräti KOLMANTENA!!!
Se on kaikkien aikojen paras sijoitus minulle ko. listalla ja sen laativat tanssimusiikkia soittavat tiskijukat eri puolilta maata. Olen otettu tästä suosiosta!
Juhlavuosi jatkuu syyskuun 22. päivä pidettävillä 20-v. Juhlatansseilla Kiuruveden Tihilän Elotuvalla (samalla Elotuvan 50-v. juhlatanssit). Variaatio-orkesteri on tottakai mukana ja Kiuruveden keskustasta on linja-auto kuljetus paikalle ja takaisin tanssien päätyttyä. Majoitusta voi tiedustella Hotelli Peltohovista ja Sinisestä Helmestä.
Pistäkääpä päivämäärä ylös jo nyt!
Elokuun helteitä odotellessa ja Olympia-kuumetta nostatellessa!

14.7.2012

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Iskelmäviikko alkakoon...

Viikonloppu ja sen jälkeen pyörähtää Iskelmäviikon tohinat täysillä päälle. Vaikka avajaisia vietetään Areenalla vasta keskiviikkona, on minulla jo viikoille kuuluvaa aktiviteettia oikeastaan sunnuntaista lähtien. Iskelmävieraita on jo saapunut ja lisää tulee joka päivä Myllyniemellekin. Maanantaina pelataan neljäs golf-turnaus ja tiistaina on vuorossa jo kahdeksas Myllykoski soi-ilta savusaunoineen, konsertteineen ja ruoka-ja juomatarjoiluineen. Siitä on sitten hyvä siirtyä itse tapahtumapaikalle Kiuruveden keskustaan. Ennakkotunnelmat ovat epävakaisesta säästä huolimatta hyvät. Karavaanareita on liki sata vaunukuntaa enemmän varannut paikkansa, kuin viime vuonna ja passeja ja lippuja on myös ostettu ennakkoon enemmän. Kaikki illat näyttävät kiinnostavan ihmisiä ja jos aivan jatkuvaa sadetta ei ole luvassa, niin silloin varmasti yleisöä myös on Areenalla joka päivä ja ilta.

Kotiuduin keskiviikkoa vasten yöllä viikon kiertueellta, jossa oli keikkoja yksin ja bändin kanssa sekä konsertteja eli ihan musiikkipainotteinen viikko. Muutama golf-kierros tuli käytyä Aulangolla vapaapäivänä.  Sunnuntaina oli kaksi keikkaa ja ensimmäisessä vedimme Ekon kanssa konsertin Merenneidossa ja yleisö sai kuulla ensi esityksen Merenneito-valssista. Illalla oli Pavin keikka ja mukavat 550 henkeä tanssimassa.
Tiistaina olimme Pertunmaalla ja idyllisessä nuorisotalon salissa vedimme konsertin ja sitten oli aika ajella kotisuomeen. Kiitos Ritvalle ja Teuvolle vieraanvaraisuudesta.
Kotona odotti hyvin kasvanut ruoho ja muutamana päivänä sai urakoida toden teolla, että greeni ja väylät on moitteettomassa kunnossa, kun maanantain turnaus käynnistyy.
Perjantai ja 13. päivä ei näyttänyt olevan mulle huono; Tätä Suomi Tanssii-listalla tuli kaikkien aikojen paras sijoitus eli 9. ja NettHitissä ollaan edelleen neljäntenä. Äänestämään pääsee täältä

TERVETULOA 14:sta Iskelmäviikoille!
22.6.2012

KESÄKUUN KUULUMISIA

Juhannusaatto-yönä...

Kirjoitan nämä lyhyet kuulumiset aattoyönä ja klo on 1.57 juuri nyt.
Kiirettä on ollut ja koneelle ei juuri ole ehtinyt, muuta kuin Iskelmäviikon asioissa.
Kaikki hommat etenee kuitenkin mukavasti aikataulussa, jopa hieman etuajassakin, jos ajatellaan Iskelmäviikkoja. Esim. karavaanareita on jo nyt enemmän varannut paikan itselleen, kuin vuosi sitten  tapahtuman alkaessa ja melkein kuukausi on vielä aikaa tapahtuman alkuun. Tapahtumaesite on ollut jaossa jo huhtikuun lopulta, kun se ennen on saatu painosta viikkoa ennen juhannusta. Radio-ja TV-mainonta aloitettiin jo kevättalvella pieninä annoksina ja touko-kesäkuun vaihteesta on sitten tullut toistoja tasaiseen tahtiin. Lehtimainonta on tottakai myös ollut käynnissä oikeastaan jo helmikuulta. Toimistolla on hyvä henki ja Johanna, Sonja ja Pirjo ovat tehneet hyvää työtä, Kiitos siitä!!!
Omat musiikkikuviot menevät mukana omalla painollaan. Listasijoitukset on edelleen hyviä, Tätä Suomi Tanssii-listalla sijoitus on 12:sta ja Kajauksen NettiHitissä sijoitus on neljäs. Levyjä lähtee maailmalle tasaiseen tahtiin ja radioissakin kuuluu aina tuttuja biisejä. Tuntuu mukavalta juuri nyt.
Keikkojakin tehdään, viime lauantaina olin Kainuussa, Hyrynsalmella Villi Vonkassa. Oli hieno paikka ja tunnelma mitä parhain, tänään suuntana on Särkisalmen Kisapirtti. Heinäkuun alussa 3.7. on Vieremällä yhteislaulu-ilta, jossa Herrasen Petrin kanssa laulatamme mm. Aappo I.Piipon tekstejä, olihan hän syntyisin Vieremältä ja kunta täyttää tänä vuonna 90-vuotta! Sitten ois reissua pääkaupunkiseudulle, Cafe Merenneidossa on pieni sunnuntaikonsertti  ja Pavilla käymme bändin kanssa silloin myös. 10.7. on Pertumaalla konsertti, jossa ohjelmisto on 20-v. Juhlakonsertista. Ja sitten on jo Iskelmäviikko lähellä.
Juhannuksen jälkeen ois tarkoitus käydä Olympiastadionilla seuraamassa Yleisurheilun EM-kisoja. Ylä-Savolaisia urehilijoita joukkueessa ovat Antti Ruuskanen keihäässä ja Jenni Kivioja 4x400 metrin viestissä.

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!


7.6.2012

KESÄKUUN KUULUMISIA

Kesää odotellessa...

Kesäkuu on jo hyvällä alulla, mutta kesäkelit odotuttaa. Tänään näytti illansuussa sentään jo ihan kesäseltä, kun aurinko paisteli mukavasti ja ilmakin lämpeni muutaman asteen.
Jouduin tosin ihastelemaan tuota valoilmiötä sisältä, kun viime yönä täytyi ruveta "laatoitushommiin" ja tämä päivä menikin sängyn pohjalla. Jostakin olin vatsapöpön saanu ja eilisilta oli etovaa oloa ja päänsärkyä ja loppujen lopuksihan se yläkautta alkoi päivän syömisiä tarjota ulos. No nyt alkaa jo elämä voittaa ja aamulla on lähdettävä anivarhain kohti Perniötä ja Lehmirantaa. Tämän päivän golfin peluu Hämeenlinnan Aulangolla jäi siis haaveeksi, mutta katsotaan mitä viikonloppu tuo tullessaan.
Sitkeä "keuhkotautikin" tuntuu talttuneen ja päästään taas pikkuhiljaa normaaliin päiväjärjestykseen senkin osalta. Iskelmäviikon järjestelyissä alkaa vauhti pikkuhiljaa kiihtyä ja ainakin karavaanareita näyttää tulevan ennätysmäärä tänä vuonna. Olemme kaikissa asioissa noin kuukauden aikaisempia vuosia edellä, joten hyvillä mielin mennään kohti tapahtumaa. Levyä menee tasaisesti ja radioaalloillakin on uuden levyn kappaleita kuultu. Konsertista tehdyn DVD taltioinninkin näin ja olen enemmän kuin tyytyväinen konsertin antiin, lähtökohdat huomioonottaen. Kaikki te, jotka ette päässeet Kiurusalin konserttiin, Tervetuloa IskelmäAreenalle 21.7. klo 14.30. Uusintakonsertin vieraana on muuten Heikki Koskelo ja se on hänen ainoa esiintymisensä tämän vuoden Iskelmäviikolla, joten silloin kannattaa olla paikalla. Pertunmaalla on myös 10.7. konsertti samalla 20-v. Laulajan taivalta teemalla.
Tämmöiset on alkukesän tunnelmat ja nyt unten maille ja aamulla kohti Lehmirantaa.

24.5.2012

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Henki pihisee vielä...

Todellakin näin, mut silloinhan on asiat hyvin, kun hengissä ollaan, mut toisaalta hengitys pihisee ja krohisee edelleen ja se ei tunnu hyvältä. Allergialla alkanu "keuhkotauti" meinas pilata koko konsertin, mutta tohtori-Yrjön rohdot, kaikki kotikonstit, tahdon voima, usko ja loppumaton itseluottamus pelastivat kuitenkin tilanteen ja vietimme ikimuistoisen illan Kiurusalissa viime lauantaina. 370 henkeä 316 hengen salissa ei ole huono saavutus...;)
LÄMMIN KIITOS niin yleisölle, kuin upealle Juhlaorkesterille ja vieraileville solisteille Virpi Piipolle ja Pentti Rahikaiselle hienosta illasta!
Juhalaorkesteri:
Riitta Väisänen, viulu, taustalaulu
Pasi Suikkanen, harmonikka, koskettimet, orkesterin johto
Petri Herranen, flyygeli
Jari Lapakko, basso, taustalaulu
Jorma Sahla, rummut
Seppo Niemelä, kitarat, taustalaulu
Juha Matinheikki, ääni, valot

Kiitos myös Ahtille, Sallille, Kirsille, Annelle, Miralle,Tiinalle, Kallelle, Railille ja Olaville salin järjestelyistä!
Tunnelma oli jälleen käsinkosketeltava ja nautin suunnattomasti, vaikken100 % kunnossa ollutkaan! 
Rahikaisen Pentin lupautuminen konserttiini vierailevaksi solistiksi, oli minulle iso juttu, olihan Pena voittanut ensimmäisen laulukilpailun 20 vuotta sitten Juvalla, jossa itse olin sijoittunut toiseksi. Penan kanssa kävimme monet laulukilpailut 90-luvulla; lavatähtifinaalit, tangosemifinaalit jne...sijoituimme aina hyvin, mutta täysosumat jäivät meiltä saamatta. Minulla Tangokaraoken SM ja Penalla Kultatähti-kisan voitto taisivat jäädä parhaimmiksi sijoituksiksi.
Piipon Virpi oli minulle itseoikeutettu naisartisti vieraaksi, olenhan saanut tehdä hänen kanssaan viime vuosina upeita konsertteja. Virpin yllättävä ilmoitus keikoilta vetäytymisestä hämmensi monia ja jätti ilmaan paljon kysymyksiä. Tuosta yleisöstä varmasti kaikki tulevat kaipaamaan Virpin tulkintoja vielä pitkään. Kiitos hienoista yhteistyön vuosista!
Juhalalevy julkaistiin myös konsertin yhteydessä ja muutama sata uutta omistajaa jo levyllä on. Listoilla ollaan hyvin sijoittuneena edelleen ja äänestyksiä kannattaa jatkaa ja radioiden toivekonsertteihin mieleisiään kappaleita toivoa.
Heleää helluntaita!10.5.2012

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Konsertti lähestyy...

Runsas viikko ja 20-v. Laulajan taivalta-konsertti on  jo enemmän kuin lähellä.
Konsertti on ollu loppuunmyyty jo viikon verran ja halukkaita tulijoita on jonottamassa lippua, joten jos jolle kulle tulee este, ottakaa yhteys minuun tai Kipa-kirjakauppaan, niin saadaan kakki tuolit täytettyä.
Tuntuu hyvältä, kun en ole järjestämässä konserttia turhan päiten.
Juhlalevykin on jo tullut Helsinkiin, joten levy on myynnissä konsertin yhteydessä, niin kuin oli suunniteltukin.
Sinkku "En muita kaipaa" on pärjännyt mukavasti listoilla; neljänä lauantaina se voitti Järviradion TOP5 äänestyksen, Radio Kajauksen NettHitti-listalla sijoitus pari viimeistä perjantaita on ollut 2. Tätä Suomi tanssii-listalla kappale on 9. 
Nyt sitten tarvitaankin kaikkia ääniä, että 18.5. päästäis NettHitissä vaikka ykköseksi! Olishan se hieno Juhlakonsertin kunniaks olla piikkipaikalla! Äänestää voi täältä.
Tämän äitienpäivä viikonlopun aikaan olen pääkaupunki-seudulla esiintymässä seitsemässä eri tilaisuudessa.
Ja sitten vain valmistautumaan konserttiin ja levynjulkkareihin!
TERVETULOA!

J.K. tänään torstaina oli muuten 100 000:s klikkaus tehty mun kotisivuille, joten olen otettu siitä, että sivujani luetaan!
25.4.2012

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Kotiseudulle tiedä en mä vertaa...
 
Niin se vain on, että vaikka kuinka mukavaa on reisussa, niin on aivan upeaa palata taas kotimaisemiin! Tuon uudelle levylle tulevan kappaleen  (T.Kärki, P. Salonen) sanat kuvaavat hyvin tämän hetken fiiliksiä. Reissu onnistui hyvin, oli golfia riittävästi, aurinkoa ja mukavaa yhdessäoloa kaveriporukassa ja hienot synttärijuhlat Penalla ja Pirkolla.

Kevät on edennyt vauhdilla ja näinä päivinä  Myllykosken valssin sanoin"koski kuohuaa vaahtopäin" ja Rikkajoki vapautuu jäiden vankeudesta.
Uusi levy lähti tänään painettavaksi ja olen lopputulokseen eritäin tyytyväinen. Jo tässä vaiheessa on pakko lausua ISO kiitos Niemelän Sepolle Helibor-studiolle, kuten myös kaikille soittajille ja levyn ulkoasuun vaikuttaneille henkilöille. Olemme tehneet hienoa työtä yhdessä!
Juhlakonsertti ja levynjulkaisu lähestyvät (19.5.) vauhdilla ja sali alkaa olla käytännössä täysi. Uskomattoman hieno tunne!
"En muita kaipaa" sinkku menestyy; viime lauantaina tuli jo kolmas perättäinen voitto Järviradion TOP5 äänestyksessä ja perjantaina kappale oli noussut Radio Kajauksen NettHitti-äänestyksessä jo kolmanneksi! Kiitos kaikille äänestäjille! Myös Tätä Suomi tanssii-listalla kappale oli nousuut kymmenen pykälää ja sijoitus on nyt 18. Muistkaahan äänestää edelleenkin, esim täältä.

Ei niin hyvää, etteikö jotain huonoakin...
Reilun viikon aikana tuli kaksi suruviestiä; innokas musiikki, urheilu-ja tanssimies Seppo Kilkku oli menehtynyt Alastarossa muutamien viikkojen sairastamisen jälkeen. Ärhäkästi edennyt sairaus vei niin hyvävoimaiselta vielä joulukuussa näyttäneen miehen nopeasti. Muistelen lämmöllä Seppoa ja hänen läheisiään, sain vierailla  heidän luonaan usein vuosien varrella.
Reissuun lähtiessä sain tietää, että lähinaapurini tästä lapsuuden maisemista taisteli myös elämästään vaikeaa sairautta vastaan. Lauantai-iltana kesken jäähyväisillanvieton saimme tiedon, että Knuutisen Sulo on siirtymässä ajasta ikuisuuteen minä hetkenä hyvänsä. Lauloimme kitarasäestyksellä koko parikymmenpäisen seurueemme  kanssa "Olen kuullut on kaupunki tuolla" hyvän matkan toivotukseksi "Suikille". Oli aika käsinkosketeltava tunnelma Espanjan pimenevässä illassa, Hotel Marriot'sin amfiteatterissa. Aika tuli täyteen Sulon kohdalla jo muutama tunti tuon laulutuokion jälkeen. Sulon siunaus -ja muistotilaisuus on reilun viikon päästä, jonne toivon pääseväni mukaan laulamaan jonkun laulun.
Sulo oli äärimmäisen taitava kirvesmies, kulkennut maailmalla rakentamassa ja hänen kädenjälkensä näkyy myös Myllyniemen rakennuksissa, mm. vanhempieni ensimmäisen asumuksen restaurointi viime syksyltä, on pitkälti hänen aikaansaannostaan.
Näissä haikeissa ja toisaalta iloisissa tunnelmissa jään odottamaan kuun vaihtumista...

 
 


15.4.2012

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Lähtötunnelmissa...

Muutama tunti ja kone kohti Espanjan aurinkorannikkoa nousee Helsinki-Vantaalta. Hyvillä mielin saan lähteä lomareissuun: Iskelmäviikon tapahtumaesite saatiin painosta ja eilen illalla jakelin niitä tänne Etelä-Suomen yhteyshenkilöillle. Esitteiden jakelureissulla kävin myös Korpilammella, jossa iskelmäkurssilaisia oli iltaa viettämässä karaoken merkeissä. Potentiaalisia Suomi-Iskelmän SM-kisan menestyjiäkin kurssilla taisi olla mukana...heinäkuussa se sitten nähdään Kiuruvedellä, onko kurssiopeista saatu jotain menestyksen eväitä.
Myös levyprojekti on  loppusuoralla, joten siltäkin osin saa olla rauhallisin mielin lomalla.
Sinkkubiisin menestys tuo myös hyvää mieltä, eilen tuli toinen voitto Järviradion TOP5 äänestyksessä, vieläpä suht ylivoimaisesti! Ensi lauantaina klo 14.00 on kolmas viikkokisa, joten kuunelkaapa Järviradiota (myös netin kautta onnistuu) ja osallistukaa äänestykseen. Myäs Kjauksen NettiHitissä sijoitus on mukava, kuudes, joten sitä äänestystä kannattaa myös jatkaa ja äänestää voi täältä.
Mukavaa viikkoa kaikille!


10.4.2012

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Sinkku menestyy...

Näin kai voidaan todeta, koska "En muita kaipaa" on kivunnut jo viidenneksi Radio Kajauksen NettiHitti-listalla ja lauantaina tuli ykköstila Järviradion TOP5 äänestyksessä! Myös "Tätä suomi tanssii"-listalle kappale on noussut sijalle 28.
NettiHittiä voi äänestää täältä. TOP5 tulee aina lauantaisin klo 14.00 ja nettiradiohan toimii joka puolella maailmaa, joten siellä voi ohjelmaa kuunnella samoin, kuin NettiHitti-listan tuloslähetystä perjantaisin klo 18.00 ja uusintana lauantaisin klo 17.00.
Radio Pookin "Kuuntelen Tomppaa" puhelintoivekonserttiin menen vieraaksi perjantaina 4.5. klo 18.00 alkaen kolmen tunnin ajaksi, joten olkaahan kuulolla radioiden ääressä tai
netin kautta.
Tänään olis tarkoitus käydä vielä studiolla viulistin (Riitta Väisänen) kanssa ja hän soittelis neljään kappaleeseen viuluosuudet ja sit ois levy miksausta vaille valmis. Tavoite on, et saan raakaversion kuultavaksi, ennen kuin lähden viikon lomalle Espanjan Aurinkorannikolle. Lennämme sinne 15.4. ja paluu on 23.4. aamuyöllä. Vietämme siellä veljeni Pentin ja vaimonsa Pirkon 60-v. synttäreitä kaveriporukassa. Suvun juhlathan olivat jo tammikuussa varsinaisen syntymäpäivän aikoihin. Golfia, lenkkeilyä (jos jalka kestää), auringonottoa, leppoisaa yhdessä oloa ja synttärikonsertti oman porukan kesken. Siinä kai se viikko mukavasti vierähtää!? :)
Nyt on muutaman viime päivän ajan tullut oltua suksilla kiitettävästi, onhan talven parhaat hiihtokelit olleet juuri nyt ja hohtavan valkoinen hanki ja sininen taivas on tehnyt nautinnosta täydellisen! Tuskinpa enää reissun jälkeen hiihtokelejä liiemmälti on, mennessä näkee.
Viikko sitten olimme Kymenlaaksossa keikoilla ja väkeä oli kyllä todella hyvin liikkeellä, taisipa olla minun ennätysyleisö Korialla sunnuntaina. Hyvin otti yleisö vastaan uuden levyn kappaleet (neljä), joita esitimme keikoilla.
Tänään aamupäivällä saamme valmiiksi myös Iskelmäviikon käsiohjelman ja netissähän se on ollut nähtävillä jo hyvän aikaa.
Lipunmyynti 20-v. Juhlakonserttiin on edennyt hyvin ja enää vajaa kolmannes lipuista on jäljellä, kun kuutisen viikkoa on konserttiin aikaa. Nyt kannattaa varata liput ajoissa, ettei käy kuten 50-v. konsertin kanssa, että paljon halukkaita jäi ilman lippua. Olemme päätyneet siihen, että vain yksi konsertti 19.5. järjestetään, onhan Peltohovin jatkot myöhemmin illalla ja seuraavana päivänä klo 13.00 Hanuri-ja Antti konsertti, jossa olen myös mukana. Lippuja tuohon harmonikka-konserttiin saa ovelta tuntia ennen konsertin alkua.
Levyn raakaversiota ja Espanjan lomaa odotellessa...31.3.2012

MAALISKUUN KUULUMISIA

"En muita kaipaa" nousi listoille...

Mukavia tietoja kantautui korviini eilen kesken studio-session. Uusi sinkku on noussut Suomen Paikallisradioiden soittolistojen TOP20 listalla sijalle 15, heti ensimmäisen viikon jälkeen! Näin korkealla ei minun kappaleita ole kyseisellä listalla ollut, joten siinä miellessä tilanne on uusi. Lista muodostuu soittokertojen mukaan, joten jos toivekonsertteja on paikallisradioissa, niin pistäkääpä toivetta sisään. 10-kärkeen pääsy olisi jo kyllä unelmien täyttymys.
Myös Radio Kajauksen NettiHitti-listalle oli kappale nousuut kärkylle, joten sitä voi käydä äänestämässä Radio Kajauksen sivuilla, jonne pääsee myös täältä.
Päivitän kuulumisia Maaningan Helibor-studiolta, jossa Suikkasen Pasi soittaa viimeisiä raitoja levylle ja kohta jatkamme matkaa Karhulan Keskustalon keikalle ja huomenna Korialle ElimäenVilppulan Ns-talolle. Tervetuloa keikoille ja kiitos kaikille, jotka ovat edesauttaneet sinkun saamassa suosiossa ja olleet hengessä mukana koko levyprojektin ajan.
Mukavaa aprillipäivää kaikille, palataan kuulumisten merkeissä ensi viikolla.


Levytys käynnissä...


14.3.2012

MAALISKUUN KUULUMISIA

Huomenna se alkaa..

Niin, huomenna  15.3. on liput myynnissä konserttiin, niitä onkin jo kyselty aika lailla : )
Se tuntuu tietysti hyvälle, etten ole turhaan järjestämässä konserttia ja levyn julkistamista.
KAIKKI ovat tervetulleita ja laitan "kutsun" myös tähän sivuille, koska @postiluetteloni ei
sisällä läheskään kaikkien teidän osoitteita, vaikka niitä on yli 400.
Kiurusalissahan on virallisesti 316 paikkaa, joten kannattaa varata liput ajoissa. Uusinta on sitten Iskelmäviikolla, jos jollekulle ei tämä toukokuun aika käy..
Uudelta levyltä lohkaistu sinkku on matkalla radioille ja ainakin 13:sta radiolla tulee myös Teräväisen Penan tekemä haastattelu ja biisi varmaan jo tulevan viikonlopun aikana.
Levybiiseistä olen laulanut 12 ja kolme ois vielä laulua vaille. Olen tyytyväinen kappalevalintoihin ja myöskin sovituksiin. Muun muassa v.-99 levyllä olleet kappaleet ("Yön siniset siivet" ja "Tunnin odotin") pääsevät mielestäni vasta nyt oikeuksiinsa ja kuulostavat minun laulamiltani. Katsotaan toukokuussa, mitä te tykkäätte levystä...            

Sydämellisesti tervetuloa

             20-v. Laulajan taivalta -konserttiin

                     sekä uuden levyni julkistamistilaisuuteen

Kiuruvedelle 19.5.2012

20-v. Laulajan taivalta -konsertti Kiurusalissa (Lähteentie 10 A)

19.5.2012 klo 18.00

Säestäjänä Variaatio-orkesteri juhlakokoonpanossaan Pasi Suikkasen johtamana

Artistivieraitakin on mukana...

Konsertin yhteydessä julkaistaan myös 20-v. Juhlalevy

Lippujen myynti konserttiin alkaa 15.3.2012 osoitteessa:

http://lipunmyynti.kiuruvesi.fi tai KIPA-kirjakauppa (Torikatu 4)

ma-pe klo 9 - 17 ja la 9 - 13. Lipun hinta 20 €

Konsertin väliajalla ja konsertin jälkeen palvelee Ravintola Iltalypsy. Halutessasi voit tehdä pöytävarauksen ja tilauksen puh. 040 182 4433.

Jatkot Ravintola Peltohovissa (Asematie 9) klo 20.30 alkaen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy klo 22.00 asti, yksityistilaisuus.

EI JUHLAVASTAANOTTOA!

Tarjoan juoman (olut/siideri/limppari) sekä pientä naposteltavaa (pähkinöitä, sipsejä).

Tanssimusiikista vastaa tanssiorkesteri Helminauha & Markus Kokkonen.

Majoitusmahdollisuuksia voi kysellä Sinisestä Helmestä.

Hankaniementie 110, Kiuruvesi, puh. 017 757 120.

110 €/2 hh tai 85 €/1hh, lisävuode 33 € sis. aamupalan ja ilta- tai aamusaunan. Varattaessa mainitse ”Juhan konsertti".

Hotellista on tarvittaessa kuljetus konserttiin ja jatkoille.

Hotelli Peltohovin majoituskapasiteetti on jo täynnä. Toki voit tiedustella mahdollisia vapautuneita huoneita lähempänä konserttipäivää puh. 017 760 4600.

Joenvarren Seurahuoneen majoitustilat valmistuvat myös toukokuussa. Tiedustele majoitustilannetta puh. 045 8941333

Voit tiedustella majoitusta myös Runnin kylpylältä, Iisalmen ja Pyhäsalmen hotelleista.

Myös yksityismajoitusmahdollisuus (Iskelmäviikon majoituksia) on olemassa, tiedustelut:

email: juha.vartiainen@suomi24.fi tai puh. 0400 458 032

Terveisin Juha

J.K.

Su 20.5.2012 klo 13.00 Hanuri ja Antti harmonikkakonsertti Kiurusalissa.

Mukana Kultaisen harmonikan voittaja 2011 Marko Kotilainen,

Mika Tarkkonen, Pentti Karjalainen, Johannes Hartikainen,

Kiuruveden Harmonikkakerho

Juonto, laulu: Juha Vartiainen

Liput ovelta 10 €1.3.2012

MAALISKUUN KUULUMISIA

Kevättä pukkaa...

Tänään oli ensimmäiset kevään tosi merkit, kun vettä sateli ja muutama aste oli lämmintä. Se olikin sitten talven ensimmäinen "suvikeli", ainakin näillä korkeuksilla.
Rajuja ovat muutokset pakkasista vesisateisiin...
Helmikuun 22. päivä julkaistiin Iskelmäviikon 2012 ohjelma, jonka rakentamisessa olen ollut mukana Iskelmä Oy:n hallituksen apuna. Saimme esiintyjiä, joita oli palautteissa meiltä toivottu ja joiden vetovoimaan myös uskomme.
Pistäkäähän kalentereihinne 18.7.-22.7. ylös ja käykää katsomassa koko ohjelma osoitteessa www.iskelmaviikko.fi
Lions Club Kiuruvesi/Nivan toimintaa menin mukaan vuoden alusta ja edustustehtäviä tuli heti kilpailujen muodossa, nimittäin laulukilpailujen...
Olin jo mielessäni jättänyt taa laulukilpailut, mutta niin vain löysin itsen Lions liiton karaoken SM-kisoista. Osallistujia oli yllättävän paljon (miehissä 27) ja tasokin yllätti positiivisesti. Suomen mestaruus kuitenkin irtosi ja Huttusen Katin kanssa voitimme myös duetto sarjan ja Kati naisten mestaruuden. Muille ei siis jäänyt juuri mitään jaettavaa...toivottavasti saamme kisat ensi talvena Kiuruvedelle, niin pääsemme juontotehtäviin Katin kanssa. Onhan meillä kokemusta Suomi Iskelmän SM-semifinaalin juontamisesta.
Viime viikonloppuna järjestettiin Kiuruvedellä Veteraaniurheiluliiton SM-hiihdot ja KiurU oli tyly isäntä, peräti 17 mestaruutta eri sarjoissa ja eri matkoilla (sprintti, sprinttiviesti ja pitkät matkat) sekä 8 muuta mitalisijaa tuli isäntäseuran hiihtäjille.
Kuulutin kisat puolikuntoisena, mutta tunnelma sai unohtamaan flunssan ja keuhkoputken tulehdusta päästiin lääkitsemään maanantaina. Nyt alan taas olla jonkinlaisessa kunnossa ja tänään kävin laulamassa Vetrea terveydessä Iisalmessa  ja huomenna menen Haapajärvelle ystäväni, lääkäri Minna Mikkolan yksityisvastaanoton avoimien ovien päivään esiintymään.
Lauantaina ois sitten vuorossa LC Janakkala/Idat järjestämät hyväntekeväisyystanssit Kuumolassa ja sunnuntaina on Kauhajoella erään pitkäaikaisen fanini Tuuliinan suuri päivä, kun hän pääsee ripille. Tuuliina oli 4 vuotias, kun hän ilmoittautui fanikseni :)
Muutama viikko sitten sain olla vastaavasti erään 80-vuotiaan "tyttösen", eli Pirkon synttärijuhlissa Ruukissa, yllätysesiintyjänä. Prahan kevät kappale, johdatti meidän tiemme yhteen ja synttäreillä selvisi, että Pirkko oli syntyisin Jaakkiman pitäjästä (nykyisen Venäjän puolella), jossa myös isäni oli ollut 15-vuotiaana ensimmäisessä työpaikassaan puutarha harjoittelijana. Pieni on maailma...
Tänään lähti myös sinkkubiisi painoon ja parin viikon päästä toivottavasti radiokanavat ympäri suomen soittavat kappaletta...jäädään kuulolle.
20-vuotta laulajan taivalta- konsertin (19.5.) liput tulevat myyntiin puolessa välissä maaliskuuta, joten kannattaa olla tarkkana. Kiuruveden majoitustilanteesta sen verran, että Peltohovi on jo täynnä ja Sinisestä helmestä voi kysyä majoitusta merkillä "Juhan konsertti". Saamme varmaan jälleen Iskelmäviikon aikaisia yksityismajoituksia vuokrattavaksi, kuten 50-v. juhlien aikaankin.
Että tämmösillä eväillä lähdetään maaliskuuta viemään eteenpäin. :)7.2.2012

HELMIKUUN KUULUMISIA

Pakkasia piisaa...

Todellakin, pakkasia on piisannut ja lauhempi jakso kesti tasan vuorokauden, kun eilen illalla kokouksesta tullessani mittari näytti vain -6,5 C. Tänään on oltu jo taas tutuissa   -25 C:n lukemissa .
Pressakin vaihtui kuun alussa (vihdoinkin...) ja nyt taas saadaan liki 6 vuotta olla rauhassa pressanvaali-tenteiltä. Minusta vois vaalia uusia niin, et tekis 2-3 gallupia viimesen vuoden aikana ja niistä se tulos muodostuu. Nekin rahat, jotka palaa tuossa vaalikampanjoinnissa (siis kaikkinensa kymmeniä miljoonia) vois käyttää syrjäytymisen ehkäsyyn, nuorten työllistämiseen, vanhusten hoitoon....listaa vois jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Nytkin tulos oli selvä (jo 3 vuotta sitten) ennen kuin valtaan astuva presidentti oli edes ilmoittautunu kisaan, vain toisesta sijasta kamppailtiin. No tämän enempää en puutu valtakunnan politiikkaan.
Toisen laulusession kävin tekemässä heti kuun alkajaisiks ja aika mukava "täpinä" on päällä levyn suhteen... :)
Tammikuun viimesenä viikonloppuna vietimme Anttolanhovissa veljeni Penan ja vaimonsa Pirkon 120-v. juhlia perhepiirissä. Oli todella mukava viikonloppu hienoissa maisemissa Saimaan rannalla, eikä pakkanen päässy pilaamaan hienoa juhlatunnelmaa. Onnea vielä molemmille!
Suksille ei ole tullu mentyä reiluun pariin viikkoon, mutta hyvää kannattaa odottaa!
Tulevana lauantaina on Kiuruveden Vammaisneuvoston (13 vammaisjärjestöä) 30-v. Juhlakonsertti Kiurusalissa, jossa olemme Vipen kans solisteina ja loistavat muusikot Riitta, Vesa ja kapellimestarina Petri loihtivat taas upean säestyksen konserttiin.
Joitakin lippuja on vielä ja ne saa varattua http://lipunmyynti.kiuruvesi.fi ja hyvällä tuurilla voi ovelta saada myös. Konsertti alkaa klo 13.00 ja on väliajallinen eli pari tuntia kaikkinensa on tuo kesto.
20-v. Juhlakonserttini lippuja on jo kyselty ja maaliskuun puolessa välissä (viimeistään) ois tavote saada liput myyntiin täällä netissä ja niin kuin parin vuoden takaisesta muistatte, kannattaa olla nopea, niin saa mieleisensä paikan. Salin väkikapasiteetti on rajallinen ja pieni mahdollisuus on jätetty myös toiseen konserttiin päivällä. Tuo iltakonsertti on suunniteltu alkamaan klo 18.00. Mutta noista tarkemmin seuraavissa kuulumisissa.
Iskelmäviikon 2012 ohjelma on myös valmis ja julkaistaan netissä jo tämän kuun lopulla.
Ranneketarjoukset kannattaa hyödyntää, koska silloin ei tarvitse miettiä mihin konserttiin menisi, kun rannekkeella pääsee kaikkiin (kirkkokonsertti toteutuessaan on poikkeus).
Eli valtakunnassa kaikki hyvin! Konserttitreenit tänä iltana ja konsertti lauantaina, siihen kaikkea muuta palaveria, niin viikko hurahtaa aivan tuossa tuokiossa.
Ystävänpäivänä olen esiintymässä Tikkurilassa yksityistilaisuudessa, joten HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ kaikille!!22.1.2012

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Niin se lähti vuosi 2012...

Lähti tosiaan rivakasti liikkeelle ja meinas mennä heti yks kuukausi, jolloin ois uudenvuoden lupaus jääny täyttämättä! No eihän tässä ole vielä kiirekään...
On ollu kaikelaista huisketta; levytystä, konserttiharkkoja, iskelmäviikon palavereita ja nyt lauantaina oli sit konsertti Kiurusalissa. Kiitos aivan upealle bändille (Riitta Väisänen, Petri Herranen ja Vesa Karhunen), mixaaja Juhalle (Matinheikki) ja tietysti Vipelle! Palaute konsertista  (MTK-Kiuruveden 90-vuotis Juhlakonsertti kutsuvieraille) oli huikaiseva, joten jos joku kerkiää viel varata liput 11.2.2012 klo 13.00 olevaan Vammaisneuvoston 30-v. Juhlakonserttiin (http.lipunmyynti.kiuruvesi.fi), niin se kyl kannattaa tehdä ja nopeasti. Siellä taitaa olla alle 100 lippua jäljellä...
Tanssikeikallakin on käyty ja tänään mennään Jyväskylän Kivistölle tanssittamaan.
Yhden tanssireissunkin kävin Katajalle tekemässä loppiaisen aikoihin ja paluumatkalle sain suruviestin Kari Litmasen poismenosta. Hienot biisit jäävät elämään hänenkin jälkeensä.
Hiihtämäänkin olen päässyt jo toistakymmentä kertaa tälle vuodelle, joten ei elämä ole ollenkaan hassummalla tolalla! Sinkkubiisinkin uudelta levyltä jo tiedän, mutta en paljasta sitä vielä...
Vuosi on siis alkanut, kuten Juhlavuoden pitääkin. Mukavaa jatkoa on luvassa; ulkomaan matkaa, konsertteja, levyjulkkareita jne...
Toivotan kaikille sivujeni lukijoille myös uskomattoman hyvää vuotta 2012! Tehdään yhdessä tästä vuodesta unohtumaton!


31.12.2011

JOULUKUUN KUULUMISIA

Vuosi 2011 on lopuillaan...

Olisiko parempaa fiilistä kirjoittaa viimeisiä kuulumisia tälle vuodelle, kuin nyt on...tuskin?!
Nöyrä KIITOS kaikille "Sininen hetki"-kappaletta vuoden NettiHitti-biisiksi äänestäneitä!
Saavutimme loistavan tuloksen; kakkossija tommosessa porukassa, on enemmän, mitä uskalsin odottaa! Viime vuonnahan tuo sama kappale oli kolmantena ja "Oon luotu sulle" neljäntenä. Onnittelut Sinitaivas-orkesterille ykkössijasta ja Koskelon Heikille myös kolmossijasta!
"Romuskakin" alkaa vähitellen hellittää otettaan ja levybiisejä päästäneen purkittamaan aivan näinä päivinä ja muutenkin viettämään normaalia elämää ja suksilla kohottamaan kuntoa.
Mielenkiintoinen vuosi on tulossa, eikä ihan ilman juhlallisuuksia päästä ensi vuodestakaan. Tässä muutama viikko sitten tuli 40 vuotta siitä, kun naapurin Tapion kanssa esiinnyimme taikureina Elotuvalla pikkujouluissa ja 20 vuotta tulee kuluneeksi tammikuun lopulla siitä, kun menin ensimmäisen kerran Tangomarkkinoiden karsintoihin ja sillä tiellä ollaan; 20-vuotta Laulajan taivalta on takana, kymmenen vuotta sitten oli Juhlatanssit ja nyt on kyllä Juhlakonsertin ja Juhlalevyn aika. Juhlapäiväksi on valikoitunut 19.5.2012, joten silloin toivon Kiurusalin olevan "pullollaan" minun ja musiikkini ystäviä. Ilmoitan sivuillani milloin liput konserttiin tulevat myyntiin. Pitkämatkalaisille tiedoksi, että Hotellit Peltohovi ja Sininen Helmi ovat jälleen varattu vieraitani varten, joten kun ilmoittaa olevansa tulossa konserttiini ja levynjulkkareihini, huoneen saa varattua, niin kauan, kuin niitä riittää.Tulevasta levystä lohkaistaan single maistiaisiksi varmaan maaliskuun lopulla. Levystä enemmän kevään aikana.
Kaikkea muutakin mukavaa ja mielenkiintoista on varmasti luvassa, ennen kuin vuosi 2012 on paketissa.
Teen Uuden Vuoden lupauksen, että koetan kirjoittaa joka kuukausi kuulumiset vähintään kerran ja mieluummin kahdesti!
Nyt kiitän kaikkia sivujeni lukijoita mielenkiinnosta kuluneena vuonna ja toivotan

HYVÄÄ JA MENESTYKSEKÄSTÄ VUOTTA 2012!      


Esiintyminen Hell-sinki Nigh Club GCJa keikan jälkeen rennosti...
18.12.2011

JOULUKUUN KUULUMISIA

Joulu on jo ovella..

Kylläpä aika rientää...edellisistä kuulumisista on jo vierähtänyt yli kuukausi.
No toisaalta kotona en ole juurikaan ehtinyt olla ja reissussakaan kone ei ole ollut aina mukana, mutta kuitenkin väli on kyllä kieltämättä liian pitkä. No, jospa ensi vuonna pääsis tasaisempaan rytmiin kuulumistenkin osalta.
Viime kuulumisia kirjoittaessani, oli toinen "Rakkaudella ja tunteella" konsertti edessä ja sehän meni loistavasti, omalta osaltani ehkä paremmin kuin Kiuruveden konsertti, jossa olin hivenen flunssainen. Väkeäkin oli tullut liki täysi sali, pimeän synkästä isäinpäivän illasta huolimatta. Nuo kaksi konserttia olivat mieleenpainuvia erilaisuudessaan (piano -ja viulusäestys) ja tuskin jäävät lajissaan viimeisiksi minun kohdalla.
Konsertin jälkeisenä torstaina matkasin jo Mikkeliin, jossa esiinnyin perjantaina ja lauantaina oli jo sitten lento Las Palmasiin. Playa del Inglesiin saavuin lauantai-iltana ja sunnuntaina oli ensimmäinen esiintyminen kolmesta, Hell-Sinki GC tanssiravintolassa.
Väkeä oli jokaisena iltana mukavasti ja viimeiselle keikalle torstaina myytiin 332 lippua! Paljon oli tuttuja lomailemassa samaan aikaan Inglesissä, Kiuruvetisiäkin tapasin useita.
Rantaa myöden tuli tehtyä pitkiä kävelylenkkejä avojaloin (pohkeen hoitoa) ja golfia tuli käytyä pelaamassa kahtena päivän Puerto Ricon Taurossa. Sopiva par 3 kenttä, jossa ei tarvinnut käyttää, kuin paria rautamailla ja putteria. Väylät olivat kuitenkin haasteellisia ja tietysti aivan loistavassa kunnossa.Tauro golf

En selvinny tästäkään reissusta aivan ilman ongelmia, sillä toiseksi viimeisenä yönä keuhkoputkentulehdus pääsi valloilleen ja niinpä sitten palasin antibiootteja "piikkitettynä"
ja kuuri vielä tuomisina kotimaan kamaralle. Täällä odotti synkän harmaa keli ja muutaman päivän kotona olemisen jälkeen suuntasimme veljeni Pentin kanssa Kuusamoon, jossa yövyimme. Hannun luona kerkesimme saunoa ja minä valmistin siikakeiton Kuusamolaiseen tapaan Hannun valvoessa ja arvosanaksi tuli 9+. Perjantaina jatkoimme Saariselälle, jossa jo sentään oli lunta ja tunnelma kuten ennenkin. Toipilaana hiihtelin normaalia vähemmän, mutta konsertteja pidimme kolme ja jälleen nautimme erinomaisista aterioista ja yhdessäolosta. Siikakeittoa, teeripaistia, uunilohta, hirvikäristystä...
Kiuruvedellekin oli tullut lumi reissun aikana, mutta hiihtämään en ole vielä kyennyt kotimaisemissa. Pari esiintymistä oli männä viikolla ja huomenna ois Kaupungintalolla vuoden viimeinen keikka. Sitten ollaankin jo joulussa!
Perjantaina oli alkanut Radio Kajauksen vuoden 2011 NettiHitti-biisin äänestys, joka päättyy 30.12. klo 8 aamulla. "Sininen hetki" kappale on siellä mukana, muiden ykköspaikkaa vuoden aikana pitäneiden joukossa (15 biisiä). Äänestää saa samasta sähköpostiosoitteesta kerran viikossa, joten käykääpä äänestämässä. Viime vuonna ko. biisi oli sijalla kolme ja "Oon luotu sulle" oli neljäntenä. Äänestämään pääsee myös tästä.

Haluan toivottaa kaikille HYVÄÄ JA RAUHAISAA JOULUNAIKAA!


9.11.2011

MARRASKUUN KUULUMISIA

Konsertin aattona...

Muutaman päivän päästä (13.11.) olis toinen "Rakkaudella ja tunteella"- konsertti, tällä kertaa Piippolassa (Siikalatva).

Piippolan konserttijuliste
Konsertti on PIO:n auditoriossa ja paikkoja on rajoitetusti. Lippuja voi varata julisteessa olevista numeroista ja minultakin voi varata vaikkapa sähköpostitse.
TERVETULOA!

Huomenna suunnistan vielä Etelä-Suomeen tekemään kolme esiintymistä perjantaina ja palaan sitten takaisin päin konserttia varten. Tänään kävin tekemässä pellolle jo pohjan valmiiksi (leikkasin ruohon lyhyeksi), josko edes vähän saisi lunta jossain vaiheessa, niin vois polkea moottorikelkalla hiihtobaanaa. Taitaa kuitenkin Canarian esiintymisreissu (19.11.-26.11.) joutua ennen, kuin lumet tänne. No reissun jälkeen on muutama päivä kotimaisemissa, ennen kuin Saariselän perinteinen kaamosviikko odottaa hiihtelemään. Josko sitä suoraan etelän lämmöstä pääsisi kotiladulla totuttelemaan, ennen kuin pidempiä lenkkejä kaamoksessa hiihdellään.
Viime yönä oli ensimmäinen kunnon pakkanen ja nytkin (klo 23.10) on -5,1'c. Jospa se talvi alkais tulla ja tämä pimeä kausi ois ohi.
Toivotaan parasta...1.11.2011

MARRASKUUN KUULUMISIA

Pimeää ja kosteaa...

Ei tullut tänä syksynä lumi valkaisemaan lokakuun lopun marraskuun alun pimeää aikaa. Kotiuduin sunnuntaina Kuusamosta, jo perinteeksi muodostuneelta syksyn reissulta. Hiihtämään sentään pääsi, kun Rukalle oli tehty tykkilumesta 1,7 kilometrin baana, jossa oli myös perinteisen latu. Tällä kertaa täytyi tyytyä luisteluhiihtoon, kun pohje on kramppaillut sen verran, että perinteisen hiihto vesikelillä hirvitti. Kolmena päivänä hiihdin ja ensimmäiset 50 km on plakkarissa, pienestä monon rikkoontumisesta huolimatta. Lisäksi torstaina käytiin kahden kovakuntoisen "vanhuksen" Börjen ja Hansin kanssa vaeltamassa Oulangan kansallispuistossa Kiutakönkäältä Ansakämpälle ja takaisin.

Pieneltä näyttää ihminen Kiutakönkään rinnalla...

Tulihan siinäkin 16 km kuljettua todella upeissa maisemissa olosuhteiden  ollessa sopivat;  tyyni keli ja +1 astetta lämmön puolella. Kun aamulla olin tunnin hiihtänyt ja sitten vaelluksella meni vajaat 5 tuntia, niin kyllä sauna ja isäntien valmistama illallinen maistui. Hannukin joutui töiltään mukaan saunomaan ja nauttimaan illasta  tutussa porukassa.
Olin Kuusamossa tiistai-illasta lauantaille puoleen päivään, jolloin suunnistin Suomussalmelle keikalle. Scandic Swing-tanssileirin tansseissa olimme yhdessä Virpin kanssa solisteina, hänen mainion Elixir bändinsä huolehtiessa säestyksestä. Tansseissa oli hyvä meininki, olihan suurin osa yleisöstä leiriväkeä, jolta eri tanssilajit taittuivat tyylikkäästi.
Kuusamossa tuli hiihdon lisäksi myös kalastettua. Hannun kanssa käytiin niin verkoilla, kuin lippomassakin ja siikoja tuli mukavasti ja nostinpa oikein komean siian, joka painoi lähes 2 kg ja oli 58 cm pitkä vonkale.

Ei mikään kalavale...;-)

Ennen reissua oli ollut meidän ensimmäinen "Rakkaudella ja tunteella"-konsertti, joka onnistui loistavasti! Lähes täysi sali väkeä ja tunnelma käsinkosketeltavan intiimi, niin kuin oli ajateltukin. Kyllä oli hienoa kuunnella Virpin tulkintaa loistavien muusikkojen Riitta Väisäsen (viulu) ja Petri Herrasen (flyygeli) säestäessä aivan huikean tunnelmallisesti. Nenäliinoille oli käyttöä ja omienkin tunteiden kanssa oli täysi työ pitää itsensä kasassa ja vuorollaan tulkita itselle tärkeitä kappaleita.
Toinen konserttimme on Piippolassa 13.11. klo 19.00, käsi-ja taideteollisuusopistolla. Tervetuloa sinne, kaikki jotka eivät päässeet Kiuruveden konserttiimme tai vaikkapa tunnelmoimaan uudelleen kanssamme!
Puolessa välissä lokakuuta oli tiukka viiden päivän turnee, johon mahtui kuusi esiintymistä. Iisalmesta aloitin torstai-iltana ja maanantai-iltana lopetin Kiurusaliin pankin tilaisuudessa laulettuihin kappaleisiin. Espoo, Vantaa ja Kerava olivat muut esiintymis paikkakunnat ja jossain välissä kerkesin myös käydä Nummelassa fysioterapeutti Arjan käsittelyssä.
Tämän vuoden metsästyskausi päättyi minun osaltani eilen, kun vietin päivän Piippolassa Villen kanssa  Sarvinevalla ja lähiympäristössä nauttien teerenmetsästyksen ohessa erätulista ja rauhallisista hetkistä luonnon keskellä. Ensi vuoteen!

Kuva puhukoon puolestaan...

Huomenna suuntaan Kuopioon harjannostajais-keikalle KYS.lle ja torstaina menemme Riihimäelle. Perjantai-iltana on tiedossa kyläntalolla herkkua eli hirvirokkaa ja muutaman laulunkin olen luvannut laulaa peijaisissa.
Lumia odotellessa...

4.10.2011

LOKAKUUN KUULUMISIA

Aamuun valkenevaan...

Niin sitä ollaan lokakuulla ja aikaa on taas vierähtäny kuulumisista. Viime perjantaina koetin kirjoittaa nopeat kuulumiset reissun päältä Espoosta, mutten saanut niitä jostain syystä päivitettyä. No, nyt ollaan jo kotimaisemissa viikon reissun jälkeen ja aikaa kirjoittaa on vähän enemmän.
Yöt ovat pimeitä ja aamuja on ollut hyvin, hyvin sateisia, mutta myös muutama kirpeä pakkasaamu. Sunnuntaina ajelin kauniissa pakkasaamussa Mikkelistä Kiuruvedelle juontamaan EL Kiuruveden yhdistyksen 40-v. juhlaa. Mukavalta tuntui olla taas Kiurusalin lavalla ja reilun parin viikon päästä ois sittten tuo Vipen ja minun konsertti Rakkaudella ja Tunteella" samaisessa salissa.

Konserttijuliste
Lauantai-iltana olimme orkesterin kanssa tanssittamassa Karhulan Keskusttalon talvikauden avajaisissa ja perjantaina Nummelassa, fysioterapeutti-ystäväni Arjan synttäribileissä. Mukavia keikkoja molemmat ja meininki hyvä. Näillä keikoilla Oravan Janne tuurasi Mikaa kitarassa ja Nevalaisen Terho Jaria bassossa. Virtuoosi- pelimanneja molemmat! :-)
Viime viikkoihin on mahtunut juontokeikkoja ItäMaidon pisteissä, synttäriesiintymisiä Pyhäsalmessa ja Kiuruvedellä, hautajaisissakin olen laulanut, joten tilaisuuksien kirjo on melkoinen.
Metsästysreissu Puolangalla onnistui myös erinomaisesti. Vielä näköjään teeri putoaa myös lennosta, joten kerran opittu taito ei ole ruostunut, vaikka joitakin syksyjä jäi tyystin väliin metsästyksen osalta. Nyt oli kolmas syksy peräjälkeen samassa paikassa ja porukassa ja eiköhän ensi syksynä taas olla suon laidassa aamulla anivarhain teerien kukerrusta ja suhautuksia kuuntelemassa.
Mennessä pelasimme Vuokatissa kierroksen (18 väylää) golfia Maunon ja Taavin kanssa ja siitäkin näyttää tulevan perinne, viime syksynä aloitimme.
Metsästysreissulta ajelin suoraan (viimesen päälle rantasaunassa kylpemisen jälkeen ) Naapurinvaaralle, jossa esiinnyimme yli 800:lle hengelle suurissa metsäiltamien tansseissa. Hyvin oli Kainuulaisilla levyttämäni kappaleet tiedossa (kiitos Radio Kajauksen), koska kappaletoiveita esitettiin ja levykauppa kävi.
Lokakuun alusta alkoi jälleen "parempi ja terveellisempi" elämä, joten kuntoilu eri muodoissa ja hyötyliikunta ovat entistä enemmän ohjelmassa. Muutenkin elämä on mallillaan, joten hyvä tästä on lähteä talvea kohti valoisin mielin.
NettiHitissä pidetään minun osalta nyt hengähdystaukoa ja katsotaan sitten, kun uuden levyn sinkku ilmestyy, josko se nousee listoille äänestettäväksi.
Kirpeitä pakkasaamuja odotellessa...


6.9.2011

SYYSKUUN KUULUMISIA

Niin se aika rientää...

Sunnuntaina  tuli tasan vuosi siitä, kun sain juhlia  puolen vuosisadan iän täyttymistä (varsinainen synttäripäivä tosin oli 2.9.) ikimuistoisella tavalla . 
Juhlakonsertissa Kiurusalissa ja juhlavastaanotolla Ravintola Peltohovissa oli yli 400 henkeä ja mukana oli niin, sukulaisia, ystäviä, työkavereita kuin tuttuja eri yhteyksistä.
Oli se sellainen päivä, ettei taida  Myllyniemen lapsikatraan nuorimmaiselle toista samanlaista tulla (no ainakaan en täytä 50 vuotta uudelleen...)?!
Mukava on muistella kuitenkin tuota päivää ja verestää muistia vaikka katsomalla konsertista ja juhlavastaanotolta kuvattua DVD-tallennetta.
Eteenpäin elävän mieli, eli nokka kohti tuulta ja uusia seikkailuja.
Viime kuulumisten jälkeen tuli käytyä Arjan käsittelyssä ja sitten tulomatkalla pyhitin yhden päivän Jämsässä Niilon kanssa golfin saloihin ja se kyllä oli antoisa päivä. Birdie ja 5 par tulosta kolmella ysin kierroksella Himoksen kentällä oli kesän kohokohta. Monta hyvää niksiä sain myös ja niitä täytyy vain koettaa jalostaa omaan pelityyliin sopivaksi. Joitakin vuosia ja sittenhän sitä pääsisi jo seniorikisoihin pelaamaan...josko harjoittelis sinne saakka...;-)
Hääkeikka mahtui myös elokuun lopun ohjelmaan ja hienoissa puitteissa ja säässä, oli mukava olla Arton ja Marjan juhlassa mukana esiintymässä. Onnea vielä hääparille!
Elokuun viimeinen viikonloppu oli urheilupainotteinen; perjantaina kiersimme urheilukentällä uuden seuran KiurU:n (Kiuruveden Urheilijat) oranssipaidoissa rahaa nuorisourheilulle. Mahtavasti oli porukkaa mukana ja keräystulos yli 10 000 €, eli kerralla piirin paras keräystulos. Kiitos kaikille minun kierrosteni kautta tukensa hienolle asialle antaneille!
Lauantaina meno jatkui torilla hyvinvointi-tapahtuman merkeissä ja väkeä oli todella hyvin paikalla. Ensimmäinen Kiuruvesi-juoksu keräsi myös mukavasti osallistujia ja juoksijat sai ansaitsemansa kannustuksen toriyleisöltä, olihan lähtö ja maali torilla.
Maanantaina tuli Kiuruveden Urheilijoihin kuuluva Kirmoojat-juoksukoulu yhteislenkille Myllyniemelle ja parikymmentä (minä mukana tietty) kestävyysjuoksun ystävää juoksi pitkin kyläteitä ja sitten tietysti savusaunaan ja nauttimaan iltapalaa Myllyniemen vanhimmassa pirtissä (isän ja äidin ensimmäinen asumus tällä tontilla), joka
on restauroitu ja se valmistui juuri Iskelmäviikon alla.
  
"Kirmoojien lenkkarit "

Tiistaina kävin Kuopion KYS.llä harjannostajaiskeikalla ja tulomatkalla lauloin ensimmäiset kaksi kappaletta uudelle levylle, joka julkaistaan ensi keväänä 20-v. juhlakonsertin yhteydessä.
Kuun vaihteessa oli sitten jo perinteeksi muodostunut viikonloppu Sotkamon Korholanmäen hienoissa maiseemissa. Jo 15 vuoden ajan olemme saaneet nauttia Hurskaisen Joukon ja Leenan mökillä yhdessä olosta ja ulkoilusta milloin metsästyksen, kalastuksen tai golfin parissa. Nytkin lauantaina osa porukasta veti uistinta, osa golffasi Kajaanissa ja olipa joku jäsenistämme myös putkessa hiihtämässä. Kävipä Kari ainakin myös poimimassa puolukoita pari ämpärillistä. Ja humpallakin tietty käytiin. Tällaisia yhteisiä hetkiä tarvitsemme itse kukin ja sitten jaksaa taas jokainen tahoillaan pakertaa omien askareiden parissa.
Lauantaina jännäsimme Ruuskasen Antin puolesta MM-kisojen keihäänheittoa. Monen kiemuran jälkeen joukkueeseen päässyt Antti pelasti keihäsmiestemme mainetta edes osittain selviytymällä ainoana heittäjänä finaaliin. Paukut eivät tällä kertaa riittäneet yhdeksättä sijaa korkeammalle, mutta tyytyväinen Antti voi kuitenkin kaiken jälkeen sijoitukseen  olla. Ensi vuonna Helsingin EM-kisat ja sitten Olympialaiset kuukauden päästä, siinä tavoitetta kerrakseeen.
Sunnuntaina kävin paluumatkalla konserttiharjoituksissa ja konsertista tulee upean koskettava. Konsertti siis on 21.10. klo 19.00 Kiurusalissa ja nimeltään "Rakkaudella ja tunteella". Piipon Virpin kanssa tulkitsemme niin yhdessä kuin  soolonumeroina koskettavia ja tunnelmallisia lauluja flyygelin ja viulun säestyksellä. Tervetuloa tunnelmalliseen iltaan! Lippuja (10,-€) saa http://.lipunmyynti.kiuruvesi.fi tai Kipa-kirjakaupasta tai kirjastosta.
Torstaiksi ajelen juontokeikalle Lieksaan, pielisen tuolle puolen ja  siitä se syyskuu pääsee hyvään vauhtiin. Ensi viikolla on metsästysreissu Puolangalle ja 16.9. Napiksen keikka Sotkamossa, suurissa metsä ja maaseutu-iltamissa.
Mukavaa syyskuun alkua kaikille!

14.8.2011

ELOKUUN KUULUMISIA

Täysikuu, sä ihme suurin olet öisen taivahan...

Onpa hienoa aikaa, kun on näin lämpimiä elokuun iltoja ja kuu paistaa pimenevässä illassa luoden hienoja "kuunsiltoja" veden pintaan.
Kirjoittelen kuulumisia Hämeenlinnassa. Eilen esiinnyin Aulangon golf-klubilla Onervan päivän turnauksen (scrample-kisa) jatkoilla. Loistavassa säässä suoritetussa kisassa oli mukana yli 40 paria, joten porukkaa kiersi kentällä kuin muurahaisia. Ennen kisaa (joka alkoi klo 18.00 yhteislähtönä eri väyliltä) lauloin muutamia lauluja ja ensimmäinsen kappaleen omistin juuri vähän aiemmin menehtyneen Topi Sorsakosken muistolle. Kappale oli "Vihreät niityt", olihan se yksi Topin tunnetuimpia levytyksiä ja Aulangon kenttä  kylpi auringossa niin vihreänä, kuin vain voi. Vuonna 1992 olin laulanut tätä kyseistä kappaletta Topin kanssa yhdessä Jyväskylän Wankkurissa, jossa olimme iskelmäkurssin illanvietossa ja jonne mestari saapui mukaan menoon. Tuosta yhteisesiintymisestä on kuva muistona ja viimeksi tapasin Topin Kiuruvedellä IskelmäNiityillä vuosi sitten. Kiitos Topi hienoista tulkinnoista suomalaiselle iskelmäyleisölle, muistosi elää!
Esiintymisen ohella tuli tälle viikonlopulle kolme kierrosta golfia Aulangon Hugolla ja peli kulki ajoittain erittäin mallikkaasti ja olkapääkään ei vihotellut ja huomenna menen sitä ja koko kroppaa huollattamaan Arjan luo Nummelaan. Josko vielä tiistaina saisi kierroksen Himoksella Niilo-serkun kanssa kotimatkalla. Mukavia kelejä on tulevalle viikolle vielä luvassa, joten ulkoilua ja tanssia varmaan tulee ainakin olemaan ohjelmassa.
NettiHitissä on hienoista nousua ja 16.lta sijalta on hyvä pyrkiä ylöspäin. Äänestää voi tästä.
Kultaa kuutamo loi...
3.8.2011

ELOKUUN KUULUMISIA

Liekki sammumassako...?!

"Liekki palaa" laiskanlaisesti vai onko se sammumassa kokonaan?! NettiHitissä ollaan sijalla 20, joten nyt on aika äänestää, että pysytään listoilla! Klikkaamalla tätä, pääset äänestämään. Listan kärjessä on juhlakonsertissanikin esiintynyt iskelmän Suomenmestari ja tangokisojen kakkonen, Kainuun oma poika Heikki Koskelo, onnea Heikki!
Kirjoittelen kuulumisia hienoissa maisemissa Viitasaaren Keihärinkoskella, Ritvan ja Kallen kesämökillä. Eilen tuli käytyä kuukauden tauon jälkeen Pyhiksessä naistentansseissa Markkolan Tomin ollessa esiintymässä. Väkeä oli paljon ja vientiäkin, kuin hiirellä äkeen alla... Tänään tuli huollatettua autoa ja itseä, autossa 30 000 km huolto ja itse kävin juoksulenkin jälkeen hieronnassa. Viikonlopun keikat meni hyvin ja tulevana lauantaina olen Kuhmalahdella synttäribileissä esiintymässä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan sunnuntaina olen jännäämässä Ruuskasen Antin puolesta Kalevan kisojen keihäskisaa, jossa toivottavasti kisalippu MM-kisoihin ojennetaan Antille.
Pientä lomareissua siis ja tiistaina lavalle Taikakuun tansseihin. Mustikassakin on tullut käytyä ja hyvin on marjaa pakastimessa talvea varten.
Nautitaan elokuun hienoista päivistä ja hämyisistä illoista, vaikka yöt ovatkin tosi viileitä!


26.7.2011

HEINÄKUUN KUULUMISIA

Hengissä...

On päässy aikaa vierähtämään edellisistä kuulumisista ja parhaimmat kommentit ovat olleet  alaotsikon kaltaisia kysymyksiä...
Heinäkuu on ollut kiireistä aikaa; keikkoja oli vielä ennen Iskelmäviikkoa mm. Hilmonkoskella, jossa viime kesääkin enemmän oli tanssijoita tullut paikalle ja tunnelma oli suorastaan kuuma, lähentelihän iltapäivällä mittari 30 astetta ja illallakin oli aivan riittävästi lämmintä. Onneksi sain Iskelmäviikon VIP kuljettaja Ahdin ajamaan, joten kesäyössä oli mukava palata kotiin onnistuneelta keikalta "pelkääjän" paikalla.
Iskelmäviikko alkoi oikeastaan jo sunnuntaina muutamien vieraiden kanssa "pihaolympialaisilla" Karin ja Leenan luona. Maanantaina pelasimme perinteisen Tihilä Open golf-kutsukilpailun. Naisten voittopokaali matkasi vuoden tauon jälkeen Jämsään Seija Vartiaisen kaappiin. Tämän vuoden kisa miesten sarjassa huipentui viimeiselle reiälle, johon kaksi kilpailijaa lähti yhden lyönnin kärkimiestä jäljessä ja niinhän siinä kävi, että allekirjoittanut nousi viimeisen reiän varmalla pelillä toisten hieman takellellessa yhden lyönnin erolla voittoon. Olin nyt ensimmäistä kertaa mukana varsinaisessa kisassa siten, että jouduin kentän rakentajana antamaan kolme lyöntiä tasoitusta ja uuden säännön mukaan voittaja antaa yhden lyönnin tasoitusta seuraavana vuonna, joten lähden ensi kesän kisaan neljän lyönnin takamatkalta. Komea kiertopalkinto on siis vuoden minun kaapissani. Savusaunaan en "poikaa" vienyt, mutta birdie-pullo oli toki avattava neljännen reiän birdien kunniaksi ja jälkipelit kestivät yömyöhään.
Tiistaina oli koko päivän kestävä sade ja niinpä siirsimme pihakonsertin Elotuvalle parin kilometrin päähän, jossa myös rauokailimme konsertin jälkeen. Savusauna lämpeni Myllyniemellä, kuten edellisenä iltanakin ja varmaan hyvät löylyt oli jälleen. Itse siirryin jo keskustaan esiintyjille varattuun majoituksee, alkaisihan työrupeama jo seuraavana päivänä. Keskiviikko iltapäivänä oli juonto/laulukeikka ABC:n 10 vuotis juhlissa ja torstaipäivä menikin sitten laulukilpailun semifinaalin juonnossa. Perjantaina oli ensin toriesiityminen ja sitten Toivo Kärki-konsertti Areenalla. Lauantaina juonsin koko päivän tanssikisoja Puistonrinteellä ja sunnuntaina oli vuorossa päättäjäistilaisuuden juonto yhteislauluineen torilla ja viikon ajalle kun lisätään konserttiharjoitukset ja muut tilaisuudet, niin työntäyteinen viikko se oli. Maanantaina oli selkä aivan jumissa, mutta onneksi olin ollut kaukaa viisas ja varannut voicemassage hieronnan iltapäivälle, joten siitä se palautuminen pikkuhiljaa lähti käyntiin. Keikkojakin on jo tullut tehtyä ja perjantaina olis suuntana Imatra ja Iskelmäfestarit Ukonlinnan rantalavan maastossa. Bändejä nousee illan aikana lavalle useita ja illan päättää Korsuorkesteri. Meidän setti alkaa 21.05, joten kaikki tutut ja tuntemattomat perjantaina Imatralle.
Lauantaina on vuorossa Koivujärven rantaterassi, joten siellä tavataan silloin.
Siitä se elokuu sitten alkaa tummuvin, mutta toivottavasti lämpimin illoin.
Levytyssessiotkin alkavat pikkuhiljaa olla edessä, joten 20-v. juhlalevy on jo hyvää vauhtia työn alla.
NettiHittiä saa myös äänestää edelleen täällä.
Mukavaa heinäkuun loppua kaikille!


Saimaa on illalla kauneimmillaan.30.6.2011

KESÄKUUN KUULUMISIA

Hellepäiviä...

Kunnon kesäsäät tuli taas juhannukselta. Juhannuskeikalla Korialla sää suosi; reilu parikymmentä astetta, auringonpaiste ja leppoisa tuuli, siis ihanteellinen tanssisää. Ja väkeä oli liikenteessä, meidän käynneistä (4 aattoa peräjälkeen) paras yleisömäärä ja tunnelma erinomainen. Kokko paloi taas Kymijoen rannassa klo 22.00 ja tanssijat viihtyivät aivan loppuun saakka kiitettävästi. Encoreja vedettiin niin solistin kuin myös orkesterin toimesta, joten kait musiikit oli kohdallaan?! ;-)
Menomatkalla olin saanut heittää talviturkkia saimaaseen, saunoa ja viettää mukavan leppoisaa aatonaattoa. Aattoyötä piti vähän valvoa keikan jälkeen grillaten ja salaatti-illallista nauttien. Sateisessa ja ei niin lämpimässä säässä ajelin Kiuruveden kautta jo perinteeksi muodostuneelle vierailulle Keihärinkoskelle ja loppu juhannus meni lenkkeillen, pihagolfia pelaten, saunoen ja auringosta nauttien. Kiitos kaikille, joiden luona sain juhannuksen seutua viettää ja rentoutua. Iskelmäviikko odottaa jo parin viikon päässä, joten nyt oli sopiva hetki ottaa vähän rennommin.
Eilen tuli käytyä kokeilemassa golfia muutaman viikon tauon jälkeen Nivalassa ja kyllä peli ihan uomissaan on, joten Tihilä-openissa täytyy yrittää ottaa kiertopalkinto omaankaappiin, kun osallistumisoikeus kisaan on nyt minullakin.  

Greeni odottaa pelaajia

Tiistain Pyhäsalmen tanssit oli loistavat ja tosi lämpimät! Sinitaivas ja Nevalan Risto orkestereineen pitivät huolen, että musiikit oli kohdallaan ja lattia täynnä koko ajan. Ei siinä taukoja pidetty lattiallakaan ja 23.30 olin valmis lähtemään kaupan(ABC) kautta kotiin.
Tuleva viikonvaihde menee keikoilla; häät lauantaina Kuopiossa Rauhanlahden kartanossa ja sunnuntaina Kalavestivaalit Viitasaaren Keihärinkoskella klo 12-15. Juontoa ja laulua ois luvassa.
Ensi viikolla ois vielä torstaina Hilmonkosken lava Kannonkoskella ja yksityistilaisuus lauantaina ja sitten alkaakin Iskelmäviikko!!
NettiHitti listalla on tiukka kisa menossa ja neljäntenä ollaan edelleen hienosti. Kiitos äänestäjille ja jälleen voi äänestää täällä.
Nyt lähden pesemään mattoja painepesurilla ja siirtelemään sadetinta viheriöllä.
Nautitaan auringosta... :-)


23.6.2011

JUHANNUSTANSSIT

Korian Kallioniemen lavalla

Tanssittaa Juha Vartiainen & VARIAATIO

Juhannuskokko poltetaan klo 22.00

TERVETULOA!

Tuon kaltainen ilmoitus saattaa hyvinkin olla Kouvolan Sanomissa tänään. Juhannusaaton keikka suuntautuu neljännen kerran peräkkäin Korialle, mutta Kalvitsan Juhannuspäivän keikkaputkeen (11:nä vuotena) on toki vielä matkaa. Parina viime vuonnahan ei Kalvitsan lavalla ole ollut Juhannuspäivän tansseja enää.
Luvassa on erinomaisen hyvää tanssimusiikkia ja jotain yllätystä tarjoamme myös...
Viime viikonlopun keikkaputkesta (kuusi keikkaa neljän päivän aikana) selvisin hyvin ja ajomatkatkin taittuivat mukavasti nappikuuloke korvalla ja tuttujen kanssa puhelimessa puhuen. Sillä lailla pysyy hereillä paremmin ja ainakin puhekumppani huomaa, jos toisessa päässä alkaa sanat harventua.
"Kiertue" päättyi sunnuntaina Paville ja sinne oli tullut kerrassaan 700 tanssijaa minun ja orkesterini iloksi. KIITOS kaikille mukanaolleille ja hyvistä palautteista myös, ne lämmittävät erityisesti!
Toivottavasti Liperin humppakisojen osallistujista mahdollisimman moni pari suuntaa Kiuruvedelle Iskelmäviikon aikana pidettävään kisaan, jossa Lavacup kilpailulajina on valssi. Erinomaiset kisat olivat taas LiLat järjestäneet! Kiitos!
Perjantai sujahti esiintymällä kahdessa eri tilaisuudessa, joissa molemmissa juhlittiin "mieheniän" saavuttamista. Onnea vielä molemmille päivän sankareille! Tiukasta aikataulusta huolimatta kaikki meni minunkin osalta aivan putkeen ja Rantasalmen majapaikassa oli uunituoreet sämpylät ja shamppanjalasillinen odottamassa keikkamiestä, KIITOS! :-)
Muistakaahan äänestää NettiHittiä täällä.

HYVÄÄ JUHANNUSTA kaikille!16.6.2011

KESÄKUUN KUULUMISIA

Kiireistä viikonloppua kohti...

Niin sitä ollaan jo kesäkuun puolessa välissä ja juhannusta kohti mennään vauhdilla. Tuleva viikonvaihde on minulla yks kesän kiireisimpiä. Tänään aloitan keikkailun Iisalmesta ja Kuopiossa yöpymisen jälkeen suuntana Mikkeli. Parturissa pitää ehtiä käydä ennen perjantain alkuillan esiintymistä. Ennen puoltayötä olis jo tarkoitus olla äänessä Rantasalmella ja ehkäpä viiden tunnin yöunien jälkeen matka jatkuu kohti Liperiä ja humppatanssin SM-kisoja, joissa olen juontajana ja muutama biisikin tulee varmaan päivän mittaan vedettyä. Sieltä pitäis siirtyä vielä lauantai-illan aikana Espooseen ja sunnuntaina klo 13.00 ois sitten merenrannalla Cafe Merenneidossa reilun tunnin setti laulamista kahden kitaran säestyksellä. Ja tämän kiertueen lopuksi Helsinki Pavi oman Variaatio-orkesterin kanssa sunnuntai-iltana. Kuulostaa helpolta näin kirjoitetussa muodossa...no ensi viikolla kirjottelen, miten selvisin kuudesta esiintymisestä ja n. 1500 kilometrin ajourakasta neljän päivän aikana.
Alkukesän säät on olleet helteiset ja muutama tosikylmä päivä perään. Parit Pyhäsalmen lavan tanssit on tullut käytyä (tosihyvät avajaiset), hääkeikkaa tehtyä kirkossa ja talolla, rantatuvan maalausta, rullasuksilenkkiä, hölkkää ja aurinkoakin on tullut otettua jossain välissä. Niin ja Kiuruvetistä urheiluhistoriaa on myös kirjoitettu; Kiuruveden Urheilijat ry perustettiin 6.6.2011 ja tällä udella seuralla pyritään kokoamaan kiuruvetinen ureheiluväki saman katon alle ja välttämään näin turhat päällekkäisyydet vähenevistä resursseista. Lähinnä lajeina tulevat olemaan hiihto, yleisurheilu ja kuntoliikunta (mm. Kirmoojat). Ensimmäinen merkittävämpi tapahtuma uuden seuran puitteissa on elokuussa järjestettävä Kunniakierros. Onnea uudelle seuralle!
Musiikkirintamallakin tapahtuu koko ajan; 20-v. juhlalevyn teko on jo polkaistu käyntiin ja NettiHitissä oltiin viime perjantaina kolmantena! Kiitos äänestäjille! Pidetään sijoitus kärkikolmikossa, vaikka tiukkaa siellä varmasti on!  Äänestä täällä.
Juhannusviikolla palataan...


4.6.2011

KESÄKUUN KUULUMISIA

Jo joutui armas aika...

Tänään raikuu Suvivirsi ympäri suomen koulujen päättäjäisissä. Nyt kai kesä virallisesti alkaa, kun koulukkaat pääsevät kesälomalle. Onnea kaikille ylioppilaille ja valmistuneille. Elämä edessä haasteineen!
Mieskuoron kanssa konsertti vedettiin läpi suunnitellusti, vaikka juuri ennen konserttia saimme tietää, ettei viulisto Tove Erholtz pääsekään konserttiin, leikatun selän tehtyä täyden stopin. No Satomaan Arille jäi vähän enemmän säestysvastuuta, mutta hyvin klaarasi. Otimme yhden instrumentaalin tilalle Myrskyn jälkeen kappaleen ja Arikin sai nuotin (ilman introja jne...) juuri ennen konserttia, siitä huolimatta joidenkin konsertissa mukana olleiden mielestä kappale oli konsertin paras. Kyllä Prahan kevät kuoron mukana laulaessa saa itseltäkin karvat pystyyn, on se niin hieno biisi. Viulun mukana olo ois tehny kappaleesta täydellisen-täydellisen!
Viime viikonlopusta tuli Taikakuu painotteinen. Lauantaina kävin tanssimassa Urjanlinnassa poikien musiikin tahtiin ja sunnuntaina Kyllikinrannan avajaisissa sama meininki. On se vaan NIIIIIN hyvä orkesteri! Saimme myös vaihtaa ajatuksia viimeisimmästä levystäni ja palaute oli sitä luokkaa, että samalla konseptilla ja samalla studiolla jatketaan ehdottomasti!
Toukokuun viimeisenä päivänä sain olla esiintymässä Kylpylähotelli Rauhalahden 30-vuotis juhlien coctailtilaisuudessa. Saas nähdä, kuinka iso laitos se on kymmenen vuoden päästä. Suunnitelmat ovat ainakin sen suuntaiset.
Nyt on edessä tanssiviikonloppu, koska sitten näin väljiä viikonloppuja ei juuri ole tulossa.
Tänä iltana Maaningan Kasinolle avajaistansseihin (Myrskytuuli, Susanna Heikki ja Sami Hopposen Karavaani yhtye) ja sunnuntaina Kyllikinrantaan Finkku-tansseihin.
NettiHitissä ollaan aivan bodium paikan tuntumassa neljäntenä, joten nyt äänestämään!
Sen voit tehdä täällä.
Mutta ennen tanssi-iltaa rullasuksilla nautiskelemaan upeassa kesäkuun säässä!
Hyvää kesän alkua kaikille!
26.5.2011

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Suvisia suruja...

Tuo otsikko vaikuttaa äkkiseltään aika dramaattiselta...no ei siinä mitään sen kummenpaa ole, kuin että se on perjantain konsertin nimi! Eli Kiurun Laulun (mieskuoro) kevätkonsertin nimi on samannimisestä kappaleesta. Olen konsertissa solistina muutamissa kappaleissa ja juonnan myös konsertin. TERVETULOA kaikki kynnelle kykenevät 27.5. klo19.00 Kiurusaliin.
Muuten en ole todellakaan surullinen, päinvastoin! :-) Terveystilanne paranee päivä päivältä (maanantaina tulleet loput tulokset verikokeista olivat puhtaat) ja elämä hymyilee muutenkin...
Tänään olen esiintymässä kolmessa paikassa Vantaalla ja huomenaamulla vielä yhdessä ja sitten Kiuruvettä kohti.
Eilen tehtiin Lomaradioon haastattelu ja se tulee ulos 31.5. noin klo 13.30 ja  uusintana 4.6. klo 12.00 jälkeen. Lomaradiota voit kuunnella netin kautta www.lomaradio.fi ja taajuuksilta , jotka ovat lueteltuina kuulumisten lopussa.
NettHitissä ollaan nyt kakkosena Sinitaivaan jälkeen (kävin eilen Sinitaivaan tansseissa Pavilla ja mahtavat tanssit oli...), joten muistakaahan äänestää, vaikkapa täällä.
Lauantai-iltana on Taikakuu Urjassa, joten sinne täytyy ehdottomasti mennä tanssimaan ja poikia kuulemaan.

Lomaradion taajuudet:
Helsinki 98,5 MHz
Tampere 101,6
Turku 100,5
Jyväskylä 98,7
Lahti 99,1


18.5.2011

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Luonto taas puhkeaa kukkaansa...

Niin se on kesän vihreys tullut meidänkin korkeuksille, vaikka hiukan on viileähköä ollutkin. Äitienpäivän aikaan oli jo etelämpänä puissa lehti ja muutenkin näytti vehreältä. Kyllä vain lenkki tuli Nummelassa juostua ja Arjan osaavissa käsissä ruoto alkoi taas tuntua vetreämmältä. Edellispäivänä kiersimme Aulangolla koko 18 reiän kierroksen Maran ja Jyken kans ja eipä se hassummin mennytkään, kun alkukankeudesta pääsi. Äitienpäivä-konsertit tuli laulettua ja maanantaina suunnistin ylöspäin. Muuramessa pelasimme Niilo-serkun kanssa 18 väylää ja siellähän peli kulki niin, että uusi tasoitus alkaa kakkosella! Meillä oli ilo saada JypHT:n nuori puolustaja Antti Jaatinen samaan ryhmään ja näyttämään pelaamisen mallia. Olimme kyllä yllättävän tasaisia itse pelissä, vaikka tasoitukset sentään Nikellä ja Antilla oli yhteensä saman verran, kuin meikäläisellä.
Keuhkot vaan eivät tuntuneet omilta ja tiistai-aamuna ne oli aivan tukossa, kun heräsin Viitasaarella Kallen ja Ritvan mökiltä, jonne ajelin saunaan golf-kierroksen jälkeen. Olipa maisemat muuttuneet viime-kesäisen myrskyn jälkeen...
Keskiviikko-aamuna oli hengitys jo niin ahtaalla, että soitin lääkärilleni ja sovimme ajan puolilta päivin. Olimme samaa mieltä siitä, että nyt on ruvettava tutkimaan, mistä moinen johtuu. Kuvat keuhkoista, verikokeet ja varulta sydänfilmikin ja sitten rajut lääkekuurit päälle mahdollisen mykoplasman nujeratmiseksi. Muut tulokset ovat tulleet ja näyttävän olevan ok, mutta tuo mykoplasma ja keuhkoklamydia tulos on vielä tulemattta. Lääkkeet on kyllä alkaneet puremaan (niin kyll aiemmat kuuritkin aluksi) ja laulaakin olen jo voinut, mutta liikunta on pitänyt jättää väliin. Tulevaa konserttia (27.5.) mieskuoron kanssa olemme harjoitelleet kaksi kertaa. Siitä tulee hieno konsertti, vaikka etukäteen pelkäsin sitä aika tavalla, että mitähän siitäkin tulee. Nyt otan sen mielenkiintoisena haasteena ja nöyrin mielin vastaan ja oman värinsä tuovat Tove Erholz viuluineen ja Ari Satomaa flyygelin takana. Myös Raimo Jokisalmi on muutamassa kappaleessa haitarin kanssa säestämässä. Viime sunnuntain Hanuri-ja Antti konsertti sekä edellisillan syntymäpäivä esiintyminen Kalliokylän Jukolassa sujuivat ongelmitta, vaikka ääni ei ihan tikissään vielä ollutkaan. Tulevana viikonloppuna suuntaamme Hankasalmelle perinteiselle kevätkokous reissulle poikien kanssa ja golf-vuoro on jo varattu. Toivottavasti sää suosii, kuten viime vuonna, jolloin oli aivan upeat ilmat. Maisemathan ovat Revontuli-golfissa huikeat. Täytyy vain ottaa kevyesti, kun tuota rasitusta ei nyt saisi liikoja tulla. Toivottavasti nuo kokeiden tuloksetkin pian valmistuisivat.
Elämääni jo pidemmän aikaa rasittanut ihmisuhde-ongelma on vihdoinkin selviämässä ja pääsen taas nauttimaan elämästä ja tulevasta kesästä täysin siemauksin!
Muistakaahan äänestää viikottain NettHittiä, niin saadaan "Mun liekki palaa" roihuun. "Prahan kevät" päätti TOP5 viikot toiseen sijaan ja tais olla niin, että neljänä lauantaina tuli ykköstila. Kiitokset kaikille äänestäjille.
Ensi talvena (helmi-maaliskuussa) pidetään Kiurusalissa 20 vuotisen laulajanurani Juhalakonsertti. Nyt haluaisin kartoittaa tilannetta, olisiko etelä-suomeen tarvetta järjestää samanlainen konsertti, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan. Laittakaapa sähköpostia ja kartoittakaa kaveri/ystävä piiriänne, minkä verran väkeä olis tulossa. Uskoisin, että löytäisimme pääkaupunkiseudulta sopivan kokoisen salin konserttia varten. Kiurusaliin saamme yhteen kattaukseen reilut 300 henkeä mahtumaan.

On hienoa olla SUOMALAINEN! Ihanaa Leijonat! Ihanaa! 


4.5.2011

TOUKOKUUN KUULUMISIA

Helteet oli ja meni...

Pääsiäisen ajaksi sattunut "hellejakso" (ajankohtaan nähden todella lämmintä, yli +20 *C)
jäi lyhyeksi ja lunta on taivaalta leijaillut useampanakin päivänä. Juuri nyt lämpötila   on +5,1ja melkeinpä joka yö ollaan oltu pakkasen puolella, parhaimmillaan/pahimmillaan tuon viiden asteen verran. No kyllähän se liian aikaista olikin tommosille keleille.
Pääsiäisen aika meni aikalailla toipilaana, mitä nyt vähän golf-kenttääni rapsuttelin ja polttelin  kuloheinää pientareilta. Ehdin jo harmitella, etten ollut kerennyt ja kyennyt sairaudeltani leikkaamaan kuusiaitaa, mutta kun ilmat kylmeni noin ja yöpakkaset tulivat leikkasin sen sitten vapunaattona ja loput vapunpäivänä. Siitä se alkaa muoto ja tuuheus löytyä tuollekin kuusiaidalle.
Pidin kirjoittamisesta kuuden tunnin tauon ja olin puuklapeja tekemässä. Lämpötila nous tasan kaksinkertaiseksi siinä ajassa, joten taitaa kelin kuitenkin hiukan lämmetä.
Toissapäivänä oli tuolla puuhommassa käydä huonosti, kun veljeni Pentin kanssa asensimme uutta klapikonetta ja pientä alkuvaikeutta siinä uuden koneen käytössä tuntui olevan. Siinä oli sitten suht iso koivupölli menossa sirkkeliin, mutta joltakin kulmalta se otti kiinni ja luonnollisesti veljeni pisti pakin päälle. Minä olin pölliin toisessa päässä koettaen kääntää sitä ja tätä ei veljeni nähnyt saati kuullut huutoani kuulosuojaimien läpi. Pölli tulikin melkoisella voimalla suoraan vatsaan. Takana oli kuminen ohjuritappi, joka on hiukan vinossa, pyörivä ja kumia/muovia, onneksi...näin kai voidaan sanoa , se purskautti minut pois pöllin ja vastaraudan välistä ja pelasti suuremmalta onnettomuudelta. Varjelusta oli taas kerran mukana. Koneiden kanssa on aina vaara olemassa ja varsinkin jos tekee kahdestaan ja kuulosuojaimet on päässä, pienikin näkemäeste voi olla kohtalokas.
Kaikesta huolimatta toukokuun alku on ollut lupauksia antava ja mukava on lähteä keikkareissulle Vantaata kohti. Tarkoitus on mennä Hämeenlinnan kautta ja avata golf kausi perjantaina Aulangolla. Lauantaina ois sitten lenkki Nummelan maastoissa ja sit fysioterapeutin käsittelyyn. Sunnuntaina on kaksi äitienpäivä konserttia Tikkurilassa.
NettiHitti listalla ollaan tällä hetkellä neljäntenä, joten nyt kaikki äänestämään, että noustan kolmen kärkeen! Äänestää voi täällä. Äänestys päättyy klo 8.00 perjantaina ja lista tulee klo17.00 samana päivänä.
Lauantaina on sitten Järviradion TOP5 ja siellä Prahan kevät on ollu kolme lauantaita ykkösenä, joten vielä kaksi viikkoa ois mahdollista olla mukana. Kuulolle ja sitten pisteitä antamaan!

Oikein Hyvää Äitienpäivää kaikille Äideille!20.4.2011

HUHTIKUUN KUULUMISIA

"Olen Suomalainen"...

Niinhän siinä kävi, että perussuomalaiset ottivat ja voittivat vaalit. Demokratia on puhunut. Mielenkiinnolla odotamme, kuinka tämän maan asioita hoidetaan ja laitetaan kuntoon, kuten ennen vaaleja luvattiin. Toivottavasti myös ulkomailla liikkuessa voisi edelleen rinta rottingilla ilmoittaa "olen suomalainen". No mennessä näkee mikä muuttuu ja miten?!
NettiHitissä sen sijaan ei mullistavia muutoksia tapahtunut vaan kakkossijalla ollaan edelleen. Äänioikeutta voi käyttää täällä.
Lauantaina oli Järviradion TOP5 äänstyksessä "Prahan kevät" kappale ja ykkössija tuli komeasti. Ensi lauantaina on uusi äänestys, joten kuunnelkaapa vaikka nettiradion kautta, jos ette asu JR:n kuuluvuusalueilla.
Viikonlopun keikat meni hyvin, joten lääkekuurit keuhkotulehdukseen olivat alkaneet purra. Olin sopivasti puolustuskyvytön ja niinpä Kymenlaaksossakin riehuva vatsatauti pöpö hyppäsi oitis kimppuni ja tiistaina sitten oltiinkin jo petipotilaana. Oksentelua, ripulia ja kohoava kuume, niin että yöllä kuumetta oli jo 38,8. Aamulla olo alkoi korjaantua ja tätä kirjoittaessa kuume on laskenut normaalilukemiin. No pari päivää nesteravinnolla hoikistaa kummasti;-)
Kyllä tästä taas...

Hyvää Pääsiäistä kaikille!

14.4.2011

HUHTIKUUN KUULUMISIA

"Mun liekki palaa"...suorastaan roihuaa...

KIITOS kaikille äänestäjilleni! Se tuli, kuin konsanaan vastavalitulta kansanedustajalta...
No minun kiitokseni koski tietysti em. kappaleen upeaa nousua NettiHitti-listan kakkoseksi! Kylläpä tuntuu hyvältä olla taas kotimaan kamaralla ja varsinkin, kun listamenestystä on taas luvassa.
Nyt sitten täytyy vain pitää tuo sijoitus kolmen kärjessä vähintään ja en pistä hanttiin vaikka nousis ykköseksikin! Äänestä täällä.
Viime perjantain "Kuuntelen Tomppaa" oli aivan mahtavan mukava kolmetuntinen. Paljon soittajia, joitakin tuttujakin ja useita omia biisejä myöskin toivottuna, voiko enempää toivoa!? Paljon olen saanut sähköposteja, että eripuolilta suomea on yritetty lähetykseen, mutta ei vain päässyt läpi. Jotkut siinä onnistuivat useammankin kerran...
Tänään kävin tohtorini luona ja hyvä, että kävin: muutaman päivän epämääräinen olo ja yskänpuuskat paljastuivat kehkotulehdukseksi, jossa ois ollu kuulemma hyvät ainekset keuhkokuumeeseenkin. No nyt on kovat tropit ja viikonlopun keikat eivät ole vaarassa. Lauantaina siis kaikki Karhulan keskustalolle ja sunnuntaina Korialle Elimäen-Vilppulan Ns talolle tansseihin.
Näkemisiin...
Muistakaahan äänestää myös ;-) eduskuntavaaleissa...


7.4.2011

HUHTIKUUN KUULUMISIA

Aurinkoloman jälkeen...

Aurinkoloma oli tyssätä heti alkuunsa, kun selvisin vain muutamien kymmenien sekuntien turvin alta pois Kuopion Kallansiltojen massakolarista, jossa yli 70 autoa ruttaantui, muttei onneksi ihmishenkiä menetetty. Ehkä tuon kaiken tajusi vasta seuraavana aamuna, kun katseli lentokoneessa lehtikuvia tilanteesta. Varjelusta oli mukana!
No Canarialla oli lämmintä, mutta tuuli on petollinen ja niinpä se vei jo sunnuntaina multa äänen, kun perjantaina oli vasta tultu saarelle.
Maanantaiksi sovittu esiintymien piti perua ja lääkärireissuhan siitä tuli. Kahtena päivänä pistivät piikkiä kankkuun ja johan ääni alkoi kulkea ja torstaina vedin jo keikan äänen toimiessa moitteettomasti.
Muuten loma meni lenkkeillessä, shoppaillessa, aurinkoa ottaessa ja uidessa hotellin uima-altaalla.
Perjantaina sitten lensimme takaisin ja yötä myöten Kuopioon, josta aamupäivällä ajelin Kiuruvedelle Musiikinystävien 25-v. Juhlakonserttiin  esiintymään. Lauantai-ilta meni matkatavaroita purkaessa ja pestessä ja aamulla aikaisin Oulaisiin, jossa oli myös viihdekonsertti. Kyllä oli takki tyhjä sunnuntai-iltana!!
Maanantai-illaksi ajelin Iso-Syötteelle ja tiistaina tuli vielä hiihdettyä melkein parikymppiä perinteistä.
Kun palasin Suomeen viime perjantaina, oli iloinen yllätys odottamassa: "Mun liekki palaa" oli noussut NettiHitti listalle kärkylle, joten pienen tauon jälkeen päästään taas äänestyshommiin vaikkapa tästä.
Katsotaan, miten biisi lähtee pärjäämään...
Muistakaahan kuunnella perjantai-iltana 8.4. Radio Pookia ja "Kuuntelen Tomppaa" ohjelmaa klo 18-21.  Olen siellä vieraana lähetyksessä.


24.3.2011

MAALISKUUN KUULUMISIA

Etelän aurinkoon...

Huomenaamulla tähän aikaan ollaan jo hyvinkin Suomen rajojen ulkopuolella. Lento Gran Canarialle lähtee klo 7.30 Helsinki-Vantaalta. Oikeastaan 50-vuotis "juhlallisuudet" päättyvät tähän matkaan. Eli sisarusten lahja tulee näin toteutettua. Meillä on jo ollut pitkään perinteenä ojentaa lahjaraha vuosia täyttäneelle sisarelle vaikkapa matkaa varten. Jostain syystä lähes kaikilta tuo ulkomaan matka on jäänyt tekemättä ja nyt sitten mennään porukalla. Sisaruksia lähtee viisi ja puolisoita myös osalle mukaan. Ihan lomamatkaksi suunniteltu reissu muuttui hieman, sillä lupasin tehdä ainakin yhden esiintymisen Playa del Inglesissä Hell-Helsinki gc ravintolassa. Kiitos Toivosen Markun, joka tätä ehdotti Tikkasen Arin 50-v. juhlilla. No mikä ettei, lomallahan on rento tunnelma ja minulla paljon hyvää tanssimusaa jo omillakin levyillä, joten taustat soimaan ja antaa laulun raikua ja ihmisten tanssia. Siellä kuulemma Markun vetämät tanssikurssit ovat hyvässä suosiossa, joten siinäkin mielessä on mukava mennä tanssittamaan lomalaisia.
Hotellimme sijaitsee aivan golf-kentän vieressä, joten täytynee käydä kiertämässä vuoden ensimmäinen golf-kierroskin tällä reissulla. Ja rantaviivaa pitkin on mukava ainakin kävellä, ja vaikkapa kokeilla, mitä jalat tykkää hölkkälenkeistä. Ennen kaikkea tarkoitus on rentoutua kiireisen syksyn jälkeen ja toivon mukaan tulla uutta virtaa uhkuen takaisin, Nimittäin jo lauantaina 2.4. klo 15.00 on Kiuruveden Musiikinystävien 25-v. Juhlakonsertti Kiurusalissa, jossa olen yhtenä viidestä solistista Viihdeorkesteri Kilimun säestäessa. Toivottavasti lennot pysyvät aikataulussa, tulo Helsinkiin 1.4. klo 20.50...
Sunnuntaina on sitten Oulaisissa Konsertti Viihdeorkesteri Golden Dreamin kanssa ja siellä meitä on neljä solistia Vipe, Tuija, Teemu ja minä. Kiuruvedellä on lisäksemme Huttusen Kati, joten monipuolista musiikkia on luvassa molempiin konsertteihin. TERVETULOA!
Seuraavan perjantaina eli 8.4. menen Radio Pookiin Hedbergin Tommin vieraaksi ohjelmaan "Kuuntelen Tomppaa" , joten kaikki kuulolle klo 18-21 ja soittaakin lähetykseen saa ja toivoa mielimusaa.
Aiemmin viikolla on pari juontokeikkaa ja suksillekin ajattelin vielä ehtiä, joten "virtaa" tarviikin heti loman jälkeen kunnolla.
Nauttikaa hohtavista hangista! 

"...palmupuiden katveeseen..."  ;-)


17.3.2011

MAALISKUUN KUULUMISIA

Pogostan jälkeen...

On ollut vähän kiirettä Pogostan jälkeen, joten kirjoittaminen on siirtynyt ja siirtynyt.
Kotiuduin vähän ennen iltayhdeksää Joensuun ja Iisalmen keikoilta ja ajattelin, että nyt on jotain raapustettava, vaikka kuinka väsyttääkin.  Eilen ja tänään olin itäMaidon kevätmarkkinoita juontamassa Lapinlahdella ja Joensuussa ja tulomatkalla oli vielä keikka Vetrea Terveydessä Iisalmessa. Olipa mukavan lämmin tunnelma tuossa Iisalmen keikassa ja sekä tansssiväkeä, että kuuntelijoita oli todella hyvin. Markkinoiden juontokeikat olivat taas mukavia muutaman kuukauden tauon jälkeen.
Pogostan reissu onnistui yli odotusten! Maltoin lähteä rauhallisesti liikkeelle ja muutaman hyväluistoiset sukset omaavan naisen kanssa seurustelimme ja matka taittui kuin itsestään aina liki kolmeenkymmeneen kilometriin asti. Minulla oli aivan mielettömän hyvä suksi niin luiston, kuin pidonkin osalta. Laitoin sukset alusta loppuun itse, varmistaen vielä Kivistön Matilta ja Saastamoisen Karilta näkemykseni voidevalinnasta oikeaksi. Loppumatkasta piti oikein ihmetellä, kuinka suuret erot luistossa voi ollakin, kun ohittelin viimeisellä 15:llä kilometrillä n. 50 hiihtäjää. Vasta viimeisellä viitosella alkoi jaloistakin puhti loppua, mutta kyllähän sisua ja tahtoa kuitenkin löytyi ja niinpä viime kerrasta hiukan kaivertamaan jäänyt neljän tunnin raja alittui. Loppuaikani oli 3.57.04 ja sijoitus kaikista vajaasta 1200:sta koko matkan (51 km) hiihtäneestä 370:s ja tavoite joutua kattomaan Mäkäräisen Kaisan ampumahiihtoa toteutui myös. Pentti hiihti myös hyvin ja aika 3.31.33 oikeutti kaikista sijalle 194. Sitten oli aika rentoutua kylpyläosastolla...
Illalla juhlisimme Mariannen  16:sta Pogostan voittoa shamppanjalla ja sitten pidimme konsertin hyvän ystävämme Paula Sirviön 60-vuotis päivän kunniaksi. Paikalla oli tietysti Paulan aviomies Kalervo, poika Teemu ja joukko ystäviä. Päivänsankari juhlisti merkkipäiväänsä hiihtämällä lauantaina 51 km perinteistä ja sunnuntaina 58 km vapaata poikansa Teemun kanssa! Kova suoritus! Onneksi olkoon Paula!
Mennyt vikko on mennyt sekä hiihdellessä, että keikoilla ja huomenna suuntaan Keravalle, jossa laulan konsertin lauantaina Helsingin Kiuruvesi seuran tilaisuudessa.
Loma etelän lämmössä lähestyy...

10.3.2011

 MAALISKUUN KUULUMISIA

Pogostan aattona...

Niin se aika on mennyt ja huomenaamulla startataan Penan kanssa kohti Ilomantsia ja lauantaista Pogostan hiihtoa. Kaikki voitava (ihan kaikki...) on tehty ja nyt sitten vain nautiskellaan lauantaina mahdollisimman pitkälle ja loppu taistellaan. Muuten pitäs kaiken olla kunnossa, mutta hiihtokilometrit jäivät sairastelun ja pakkasen takia alle kuuden sadan ja se pitää ottaa huomioon vauhdissa. Yritän nyt malttaa lähteä niin hiljaa, että loppupuolella vois vielä hiihtää ihan kunnolla. Se riippuu tietysti paljon myös voitelun onnistumisesta, miten matka taittuu. Testasin tiistaina ennen hierontaa suksia ja totesin, että vanhemmalla parilla lähden, kun kuitenkaan ei ole selkeä pakkaskeli (5-10 astetta miinusta), jolla tuo lahjaksi saatu pari toimii paremmin. Viikonloppuna tuli hiihdettyä hyviä lenkkejä ja maanantain 28 km oli helppo ja semmoisissa olosuhteissa 51 km menis myös hyvin. No lauantai on päivä uusi ja keli on mikä on, sen mukaan mennään.
Sen verran täytyis voimia jäädä reserviin, että jaksaisin laulaa synttärikonsertin eräälle ystävällemme, joka myös on hiihtämässä ja juhlistaa siellä pyöreitä vuosia.
Kivstön T-talolla oltiin pitkästä aikaa keikalla viime sunnuntaina ja väkeä oli hyvin ja vastaanotto erityisen lämmin. Järviradion soittamat kappaleet olivat tehneet tehtävänsä; levykauppa kävi ja sain uusia faneja myös.
Aiemmin viikolla olimme Wanhan kellarissa, jossa myös oli tällä kertaa tunnelmaa paremmin, kuin edellisillä kerroilla.
NettiHittiin ei ole biisiä noussut listalle, joten ehdotusta vaan edelleen sähköpostilla minna.peittola@radiokajaus.fi
Pitäkäähän peukkuja lauantaina klo 9-13, et kaikki menis hyvin!


22.2.2011

HELMIKUUN KUULUMISIA

Pientä pakkasta...

On tosiaan pielly pientä pakkaskeliä; alin lukema tais olla viime torstaina tällä tontilla -37,3 ja kyllä tänäki aamuna on ollu -32,5. Ehkä vähän liian järeää keliä, sanoisin...
No, takassa on tullu pidettyä tulta enemmän, kuin muina talvina yhteensä, et sekään ei ole ollu tyhjän panttina. Edelllinen hiihtolenkki ol melkein kahen viikon takaa, mut tänään sitten hiihtelin tuossa naapurikunnan puolella, siellä oli "vain" 15-16 astetta pakkasen puolella iltapäivällä ja uusi lahjaksi saamani suksipari toimii loistavasti pakkaskelillä.
Viikonloppuna tuli käytyä muutamat ikimuistoiset syntymäpäivät ja laulettua toki tuli päivänsankareille. Sekä lauantaina, että maanantaina korjailtiin lohjenneita hampaita ja eiköhän taas purukalusto ole pian "hymyilykunnossa" ;-)
Järviradion TOP5 äänestyksessä "Maailman valot" oli toinen ja viikot tuli täyteen siellä.
Kajauksen NettiHittiin biisiehdotusta kannattaa laittaa sähköpostitse minna.peittola@radiokajaus.fi
"Mun liekki palaa" on saanu eniten kannatusta, joten pistäkäähän sitä menemään.
Ens tiistaina 1.3. ollaan sitten Wanhan Tanssikellarilla, joten kaikki etelän väki (ja kauempaakin) silloin paikalle.
Keski-Suomeen tullaan sitten sunnuntaina 6.3. ja paikka on Kivistön T-Talo, joka on sunnuntai-tanssien suosittu pitopaikka Jyväskylässä.
Pari yötä ja sitten se alkaa...Hiihdon MM-kisat Oslossa...ja Pogostaan alle kolme viikkoa...
Jännitetään ja hiihdetään, kun pakkasetkin hellittävät vihdoin!

J.K. 50-v juhlakonsertistani on Mikko Kuneliuksen ottamia kuvia ositteessa
http://mikko7.kuvat.fi/kuvat/Juha+50+v/

14.2.2011

HELMIKUUN KUULUMISIA

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!!

Hyviä ystäviä ei ole koskaan liikaa ja tosiystäviä on jo harvemmassa! Minä olen onnenpekka, sillä minulla on molempia! Ilman teitä ystäviä, olis elämä aika kurjaa; on aikoja, jolloin iloitsen kanssanne ja aikoja, jolloin saan purkaa sydäntäni teille. Kiitos, että olette Ystäviäni!
Mennyt viikonloppu oli kylmä (yli -30 astetta pakkasta aamuisin), mutta lämminhenkisiä tapahtumia oli viikonloppu täynnä. Lauantaina pidimme konserttiharjoitukset Haapavedellä ja illaksi Kiuruvedelle Tikkasen Arin 50-v. synttäreille. Taas yks nuorekas viiskymppinen lisää... ;-)
Oli mukavat ja rennot juhlat! Ohjelmaa oli sopivasti ja tansseissa osaava bändi (Juntusen Pekan trio) säesti primavista ainakin kuutta solistia.  Harmi, et piti lähteä puolilta öin valmistautumaan konserttiin...
Piippolan jo perinteeksi muodostunut Ystävänpäivän konsertti veti jälleen väkeä kirpeästä pakkassäästä huolimatta ja tämä oli mielestäni (monen muunkin) paras kaikista neljästä jo pidetystä konsertista! Eiköhän se ensi vuonna taas ole Ystävänpäivän aikoihin sunnuntaina 12.2. samassa paikassa...
Kiitos vielä Lions Club Pulkkila-Piippolalle saamastani huomionosoituksesta! On ilo tehdä yhteistyötä kanssanne!
Lauantaina oli meidän harjoitusten aikaan ollut Järviradion TOP5 ja siinä tuli ykköstila 40:llä pisteellä "Maailman valot" kappaleella. Vielä ensi lauantaina klo 14.00 ollaan mukana ennen kuin viikot tulevat täyteen.
Kajauksen NettiHittiin biisiehdotusta kannattaa laittaa sähköpostitse minna.peittola@radiokajaus.fi
Kukin voi ehdottaa yhtä kappaletta ja "Mun liekki palaa" vois olla kohtuullisen hyvä vaihtoehto...
Toivottavasti joku biisi sinne kuitenkin nousee, että päästään äänestelemään ja jännäämään sijoituksia!
Nyt vain pitää olla kieli keskellä suuta noitten pakkasten takia, että pysytään terveenä!
Täytyy käyttää harjoittelussa mielikuvitusta...


7.2.2011

HELMIKUUN KUULUMISIA

Uutta biisiä Kajauksen NettiHittiin...

"Sininen hetki"-kappaleella tuli listaviikot täyteen, joten se poistettiin listalta. Kappale poistui ns. huipulta, koska se oli ollut viimeiset viikot (yhteensä 8) ykkösenä.
Nyt sitten täytyis laittaa uutta kappaletta ehdolle ja se tapahtuu siten, että yhtä kappletta voi kukin ehdottaa sähköpostilla minna.peittola@radiokajaus.fi
Ehdokas voisi olla joku seuraavista: Mun liekki palaa, Maailman valot, Yli tumman yön tai edelliseltä levyltä Prahan kevät. Toki muutakin minun kappaletta voi ehdottaa.
Muistattehan, että samasta sähköpostiosoitteesta saa äänestää vain kerran viikossa! Jos useammin äänestää, äänet poistetaan!!
Launataina oli jälleen Järviradion TOP5 äänestys ja Maailman valot meni jatkoon ensi lauantaiksi toiseksi korkeimmilla pisteillä. Tässä äänestyksessä voi olla viisi viikkoa, joten ensi lauantaina voi vielä päästä seuraavalle, jos pisteitä tulee tarpeeksi. Molemmat radiot kuuluvat nyt myös netin kautta.
Viime viikonloppuna tuli oikeastaan palattua keikoille tauon jälkeen. Toki olin jo matkamessuilla käynyt esiintymässä pari viikkoa sitten. Mukava oli taas esiintyä, joten tauko siinä mielessä teki hyvää, että pieni palo on taas keikoille.
Se on taas sitä aikaa vuodesta, että ystävänpäivä lähestyy ja perinteinen Piippolan (Siikalatva) viihdekonsertti myös. Eli tulevana sunnuntaina 13.2. klo 13.00 on Piippolan Koti-ja taideteollisuusopiston salissa on konsertti, jossa esiintyvät Viihdeorkesteri Golden Dream kapellimestari Simo Saastamoisen johdolla sekä solistit Virpi Piippo, Tuija Mäensivu, Teemu Lehtola ja allekirjoittanut. Lippuja saa ovelta ja n. 500:lle on paikat, joten kannaatta tulla hyvissä ajoin, että mahtuu mukaan.
Tämän viikon aion käyttää hiihtelyyn ja akkujen lataamiseen viikonloppua varten. Lauantaina juhlitaan Tikkasen Arin 50-v. päiviä, joten Peltohovin tansseissakin (klo 22.00 jälkeen) olemme esiintymässä hyvinkin kattavalla joukolla. Sitä ennen konsertin harjoitukset, joten viikonlopun ohjelma on tiukahko.
Tervetuloa mukaan!2.2.2011

HELMIKUUN KUULUMISIA

Täynnä elämän riemua...

Mennyt viikko oli monella tapaa onnistunut! Vihdoinkin pääsin suksimaan sydämen kyyllyydestä, kun sitkeä flunssa taipui vihdoin, kiitos Yrjö-tohtorin oikeanlaisten lääkkeiden! Mieltä nostatti myös naapuripitäjän tytön eli Niskasen Kertun mestaruus ja pronssi nuorten MM-hiihdoista, Viron Otepäästä. Ja tulihan kisapaikka (ehkäpä myös pertsan osuuden viestipaikkakin) aikuisten MM-hiihtoihin Osloon, HYVÄ Kerttu!!!
Perjantain NettiHitissä ykkössija pysyi edelleen "Sinisen hetken" hallussa, joten käykäähän äänestämässä tämän viikon listaa täällä. 
Ykkössijoja taitaa olla jo 8 viikkoa, joten vielä pari ja kymppi ois täynnä...
Nyt voi sitten NettHitti-listan tuloslähetystä  ja muutenkin Radio Kajausta kuunnella netissä osoitteessa  www.radiokajaus.fi
Perjantain tuloslähetys on klo 17.00 ja uusinta lauantaina klo 16.00.
Lauantaina oli sitten vuorossa Järviradion TOP5 lista, jossa "Maailman valot" otti ykköspaikan toistamiseen. Ensi lauantaina lista on klo 14.00 ja siihenhän pääsee äänestämään kymmeneltä paikkakunnalta.
Mukava oli käydä pitkästä aikaa Saarijärvellä Rinteen perheen luona. Jone on siellä poliisina ja Minna opettajana. Joonas (pian 16-v.) on aivan huippulahjakas juoksija, joka ei ole pahemmin treenannut, mutta geenit näyttävät olevan kohdallaan. Pistäkääpä nimi mieleen! Pojat pitivät aikanaan Joonaksen varpajaisia, kun joku avasi sattumalta TV:n ja eiköhän vain meikä siellä laulanu Tangomarkkinoiden suorassa semifinaalilähetyksessä, niin se aika kuluu...
Mintulla oli voimistelutreenit Jyväskylässä ja sillä aikaa käytiin hallikisoja katsomasssa ja siellä oli paljon tuttuja Sinkkosen Karista, Hiltusen Istosta lähtien...
Näyttää siltä, että olen ollut keikkojen väliajat liian aloillani, kun en tuttuja ole juurikaan tavannut. No Avikaisen Hannu on sitten seuraavana listalla ja perjantaina parannetaan armeijakaverin ja hyvän ystävän kanssa maailmaa. Saapa nähä onko kummityttö (jo aikuinen nainen) Nettakin maisemissa, lie 6-7vuotta, kun häntä olen viimeks nähny.
Lauantaina olin Äänekoskella ja Ritvan ja Kallen kanssa hiihdeltiin mukava lenkki ja saunottiin, tottakai. Sunnuntain tulomatkalla hiihtelin Pyhäsalmessa Pellikan laduilla (myös tänään) ja olipa juuri sopivia pitkiä loivia nousuja meikäläisen makuun.
Edellisissä kuulumisissa mainitsemani ongelmavyyhti on jatkanut purkautumistaan ja monelle asialle on löytynyt hyvinkin selvät syyt. Ehkäpä se todella pitää paikkansa, että niille annetaan kuormia kannettavaksi, jotka niitä jaksavat kantaa...
Tänään sitten liityin pitkän maanittelun ja painostuksen jälkeen Facebookiin (ensalkuun koemielessä) ja kavereita ainakin ilmaantui mukavasti! Aion kuitenkin päivittää tänne tarkempia kuulumisiani, joten käykäähän täällä lukemassa, mitä minulle todella kuuluu.
Lauantaina Karhulassa tavataan tanssien merkeissä!

24.1.2011

TAMMIKUUN  KUULUMISIA

Yli tumman yön, minä kuljin aamuun kultaiseen...

Tuo uuden levyni biisi on aika osuva, ajatellen toissa yötä. Heräsin uuteen päivään jotenkin helpottuneena ja se näkyi mm. siten, että aloin siivota vaatekaappiani ja poistin sieltä vaatteita, joita en ollut käyttänyt pitkään aikaan. Silloin tällöin pitäis tuollainen inventaario tehdä ja raakasti heittää pois sellaista, mitä ei pidä enää. Lauantaina olin siivonnut koko huushollin, vienyt matot ulos kopisteltavaksi ja pessyt kaikki lattiat, pyyhkinyt kirjahyllyn pölyt ja raikonnut paikkoja vähän muutenkin. Sekin kai ennakoi tulevaa muutosta...Monet asiat "loksahtivat" kohdalleen aamun valjetessa ja yön pimeydessä suurilta tuntuneet ongelmat olivat pieniä ja kerralla poispyyhkäistyjä. Toivottavasti tuo rentous ja vapautuneisuus näkyy ja kuuluu esiintymisissä, joita ensi viikon lopulta alkaa olla aika tiheään.

Mennyt viikko oli menestyksekäs myös musiikillisesti. Perjantaina "Sininen hetki" oli edelleen listaykkösenä ja taitaa ykkösviikkoja olla jo enenmmän, kuin "Oon luotu sulle" kappaleella. Tämän viikon äänestys on käynnissä ja äänestämään pääsee tästä.
Lauantaina oli "Maailman valot" Järviradion TOP5 äänestyksessä ja ykkössijahan sieltä tuli. Jokohan tuo Niemelän Sepon (Helibor-studio) ennustama kappale alkais soida enemmänkin?! Ens lauantaina on sittten uusi kisa klo 14.00 ja lähetystä voi kuunnella myös netissä osoitteessa www.jarviradio.fi. Ja nuo äänestysohjeet tulevat kyllä lähetyksen aikana useaan kertaan, nopeus on valttia, koska vain yhdet pisteet kultakin kymmeneltä paikkakunnalta voi antaa.

Messuesiintyminen meni hyvin, ääni toimi jo ihan mallikkaasti ja kappalevalinnat näyttivät osuvan kohdalleen piispankin puhetta ajatellen. Toivottavasti esiintyminen poikii lisäesiintymisiä eri tilaisuuksiin. Hyviä kontakteja ainakin sain.
"Pirkkamersu" toi minut kotiin tasaisen turvallisesti ja mukava on taas olla kotimaisemissa etelän reissun jälkeen. Sunnuntaina kävin jo sittten illansuussa hiihtelemässä ja kylläpä tuntui taivaalliselta. Tänään kävin tuolla kylän pinnassa hiihtämässä ja olipas pöpperökeli, kun uutta lunta oli tullut taas semmonen 10 cm. Tästä se pikkuhiljaa lähtee ja Pogostaan on vielä seitsemän viikkoa aikaa. Nyt malttia!!19.1.2011

TAMMIKUUN KUULUMISIA

Flunssa pitää otteessaan...

Sitkeä on perkules tämän talven flunssapöpö, kun ei meinaa hellittää otettaan. Maanantaina kävin tohtorin pakeilla ja tuomio oli tyly; korvatulehdus edelleen päällä ja nokkarustinki myös tukossa, ettei ihme, jos soundi on mikä on! Ei kun "kirveeseen vartta jatkamaan", kuten tohtori sanoi ja uutta antibioottia ja kortisoonikuuri myös vielä tehostamaan asiaa. Kirjottelen tätä nyt Espoossa ja kyllähän nuo tropit tuntuvat ruvenneen vaikuttamaan, ainakin ääni toimii ja korva mukavasti lumpsahtelee auki. Huomenna ois laulamista ja varmaan puhumistakin jonkin verran Matkamessujen tilaisuudessa, jossa olen esiintymässä ja kertomassa myös Kiuruveden Kulttuuritalon palveluista esim. kokouspaikkana. Piispa Wille Riekkinen sekä Jari Piirainen Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtajana ovat myös äänessä. Aiemmin tänään sain Mikkelissä alleni uuden menopelin, "pirkkamersun", kuten osuvasti eräs naistaksikuski Saariselällä totesi Toyota Avensiksesta. Nyt on tilaa autossa kunnolla ja hyvältä kyllä vaikutti ajo-ominaisuudetkin, kuten myös pieni dieselin kulutus näin korkeiden hintojen aikaan.

Illalla vielä pääsin Nummelan "noitatohtorin" käsittelyyn ja sain hyvää hoitoa niin hieronnasta , akupunktiosta kuin ultrastakin. Ja tulihan siinä taas mieltä kevennettyä myös elämän ihmeellisyyksistä puhuttaessa.
"Sininen hetki"- kappale jatkaa sitkeästi ykkösen NettHitissä, kuten toimittaja viime perjantaina totesi. Ei kun äänestetään ko. kappaletta niin kauan, kuin se listoilla on ja äänestämään pääset vaikkapa tästä. Muitakin uuden levyn kappaleita on soinut kiitettävästi eri radioiden lähetyksissä, joten kappaleista ilmeisesti tykätään?!
Nyt unten maille ja huomenna messuille!


13.1.2011

TAMMIKUUN KULUMISIA

Hyvää  alkanutta vuotta kaikille!

Niin se on taas opeteltava kirjoittamaan joka paikkaan uusi vuosiluku. Sama ongelma aina vuoden alussa, että kirjoittaa edellisen vuoden, mutta siitä se sitten pikkuhiljaa alkaa mennä oikein.

Uusi vuosi alkoi vähän mollivoittoisesti, kun tuohon flunssaan ei savusaunakaan tehonnut (terva ja viina jäi kyllä kokeilematta), vaan kyllä oli heti maanantaina mentävä tohtorin pakeille ja turhaan en mennyt; poskiontelon tulehdus ja korvatulehdus, joten ei muuta kuin pari kuuria päälle ja odottelemaan niiden tehoamista. Sitkeä tuntuu olevan tämän talven flunssa, kun ei vieläkään oikein ole teräkunnossa. Olen ihme kyllä malttanut olla aika hissunkissun, mitä nyt vähän lumitöitä olen tehnyt ja niitä on kyllä riittänyt joka päivälle jonkin verran tälläkin viikolla. No eiköhän tässä pikkuhiljaa päästä myös liikkumaan ja lauluäänikin pitäis saaha toimimaan ens torstaihin mennessä.
Loppiaisen jälkeisenä iltana tuli taas NettiHitti lista ja kerrankin oli mahollisuus kuunnella aivan rauhassa tulokset. Ykköstila vuoden alkajaisiks tuli niukasti, mutta tuli kuitenkin! KIITOS taas kaikille teille, jotka kävitte äänestämässä! Perjantai aamuun klo 8.00:aan on aikaa äänestää tällä viikolla, jotta pysyttäis kärkipaikoilla. Äänestämään pääsee tästä.
Perinteinen ystävänpäivän konsertti Piippolassa, on sunnuntaina 13.2. klo 13.00 , joten pistäkäähän se kalentereihin ylös.
Koittakaahan pysyä terveinä ja nauttikaa lumesta ja talvisäästä!


Vuoden 2010 kuulumiset
Vuosien 2004-2009 kuulumiset

 ja